daffy írta:davi10 írta:Muszáj maradnia !!! Nem csak a következő idényre. Remélem nem hallotta még azt a mondatot, hogy "A csúcson kell abbahagyni".
akkor már egy ideje abbahagyta volna.
ezt a magas szintet még fent lehet tartani,mert a keret nem idős. 1-2 változás kell majd: puyol,xavi <-> ?,csecs. jó 5 évre még képes a kezdő 80%-a. valdes,alves,piké,busi,ini,messi,pedro. ezt csak mou stílussal lehet állandó jelleggel megfogni,így minden sorozatban esélyes a csapat. szóval a sikerek még jöhetnek egy darabig,mert jó úton halad a csapat és az út még hosszú. viszont semmi más taktikára nem alkalmasak,így egy idegen(értsd nem barcában nevelkedett) edző rendesen felbolygatná a rendszert. ezt talán rosell is tudja.
Én nagyon boldog voltam, a döntő alatt és után is. Egyrészt, mert így kell lejátszani 1 döntőt, gyönyörű játék volt és az ellenfél is partner volt a szép játékban. Azt mondom, hogy ha gólt kell kapni, akkor egy ilyen támadás után, mint az MU-e volt, gólt lehet kapni. Szal nekem ez egy óriási foci ünnep volt, csak azt sajnálom, hogy a Madrid nem ezzel próbálkozott, mert véleményem szerint jobb csapat, mint az MU és biztos vagyok benne, hogy ilyen felfogással is behúztatok volna minimum 1 meccset a 4-ből.
A másik ami miatt boldog voltam, (és ennek apropóján replyzek a te kommentedre) hogy végre kilépett a csapat, de leginkább Pepp a saját árnyékából. Írtad, hogy "ezt csak mou stílussal lehet állandó jelleggel megfogni". Ez szerintem tökéletesen igaz, a 4 Classicon látott Barcára, viszont úgy érzem, hogy a tegnapi Barca ellen egy Classico-s Madridnak maximum annyi sansza lett volna, mint az MU-nak. A nagy hibája az elmúlt 3 évünk játékának, hogy csak 1 dolgot tudtunk,(vagyis inkább akartunk játszani) de azt nagyon. Ezzel szinte mindenkit meg tudtunk verni 1 ideig, ám nem volt kérdés, hogy 1 idő után nagyon egyszarvúvá, kiismerhetővé vállunk és csak idő kérdése volt, hogy jöjjön valaki, aki erőből lenyom minket. Fogjuk rá, hogy ez Mou volt(voltak azért mások is, akik legalább annyira, ha nem jobban meg tudtak minket izzasztani, de ott nem volt médiahype, szal legyen Mourinho-é az érdem.) Na mind1 is, a lényeg a lényeg, hogy tegnap egy olyan elemmel bővült a játékunk, ami reményeim szerint újabb 3 évre kihívás elé állítja az ellenfeleinket. Ez pedig nem más, mint az eddig sokak álltal hiányolt átlövés. Tegnap volt húszon akárhány lövésünk és ennek a jó része a 16-oson kívülről esett. Kis túlzással, a tegnapi meccsen többször próbálkoztunk kívülről, mint eddig az egész Guardiola éra alatt.
És itt egy érdekes rekord:" A BL történetében először fordult elő, hogy egy csapat két gólt is a tizenhatoson kívülről ért el (Messi és Villa) a döntőben." Pont mi, akiknél, ha nem 5 méterről pöcizik be a labdát, hanem 10 méterről lőnek, az már átlövésnek számít.

Kicsit közben elszaladt velem a ló és hosszúra sikeredett a dolog, a lényeg, hogy vannak olyan játékosaink, akik képesek 16-20-25 méterről is gólt lőni, ha akarnak és úgy tűnik most akartak. Remélem megmarad ez a taktikai elem a következő évekre is, mert ha igen, akkor talán ismét értelmét veszti a szálljuk meg 11 emberrel a kapu előtt húzódó 20 méteres sávot és rúgjunk bele mindenbe, ami az utunkba kerül.