Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
d
Entrenador del Barça

2011.05.29. 23:10:26

Vagy csak Zubi jobb sportigazgató, mint Txiki volt? :roll:
Mindig elfelejtjük, hogy ez az ő felelősségük.
gergo9
Director del Fútbol

2011.05.29. 23:05:44

A Hülyéje még a végén igazolni is megtanul:Villa,Adriano,Affelay,Mascherano.
Cumbee
Entrenador del Barça

2011.05.29. 12:49:56

daffy írta:
davi10 írta:Muszáj maradnia !!! Nem csak a következő idényre. Remélem nem hallotta még azt a mondatot, hogy "A csúcson kell abbahagyni".
akkor már egy ideje abbahagyta volna.
ezt a magas szintet még fent lehet tartani,mert a keret nem idős. 1-2 változás kell majd: puyol,xavi <-> ?,csecs. jó 5 évre még képes a kezdő 80%-a. valdes,alves,piké,busi,ini,messi,pedro. ezt csak mou stílussal lehet állandó jelleggel megfogni,így minden sorozatban esélyes a csapat. szóval a sikerek még jöhetnek egy darabig,mert jó úton halad a csapat és az út még hosszú. viszont semmi más taktikára nem alkalmasak,így egy idegen(értsd nem barcában nevelkedett) edző rendesen felbolygatná a rendszert. ezt talán rosell is tudja.

Én nagyon boldog voltam, a döntő alatt és után is. Egyrészt, mert így kell lejátszani 1 döntőt, gyönyörű játék volt és az ellenfél is partner volt a szép játékban. Azt mondom, hogy ha gólt kell kapni, akkor egy ilyen támadás után, mint az MU-e volt, gólt lehet kapni. Szal nekem ez egy óriási foci ünnep volt, csak azt sajnálom, hogy a Madrid nem ezzel próbálkozott, mert véleményem szerint jobb csapat, mint az MU és biztos vagyok benne, hogy ilyen felfogással is behúztatok volna minimum 1 meccset a 4-ből.
A másik ami miatt boldog voltam, (és ennek apropóján replyzek a te kommentedre) hogy végre kilépett a csapat, de leginkább Pepp a saját árnyékából. Írtad, hogy "ezt csak mou stílussal lehet állandó jelleggel megfogni". Ez szerintem tökéletesen igaz, a 4 Classicon látott Barcára, viszont úgy érzem, hogy a tegnapi Barca ellen egy Classico-s Madridnak maximum annyi sansza lett volna, mint az MU-nak. A nagy hibája az elmúlt 3 évünk játékának, hogy csak 1 dolgot tudtunk,(vagyis inkább akartunk játszani) de azt nagyon. Ezzel szinte mindenkit meg tudtunk verni 1 ideig, ám nem volt kérdés, hogy 1 idő után nagyon egyszarvúvá, kiismerhetővé vállunk és csak idő kérdése volt, hogy jöjjön valaki, aki erőből lenyom minket. Fogjuk rá, hogy ez Mou volt(voltak azért mások is, akik legalább annyira, ha nem jobban meg tudtak minket izzasztani, de ott nem volt médiahype, szal legyen Mourinho-é az érdem.) Na mind1 is, a lényeg a lényeg, hogy tegnap egy olyan elemmel bővült a játékunk, ami reményeim szerint újabb 3 évre kihívás elé állítja az ellenfeleinket. Ez pedig nem más, mint az eddig sokak álltal hiányolt átlövés. Tegnap volt húszon akárhány lövésünk és ennek a jó része a 16-oson kívülről esett. Kis túlzással, a tegnapi meccsen többször próbálkoztunk kívülről, mint eddig az egész Guardiola éra alatt.
És itt egy érdekes rekord:" A BL történetében először fordult elő, hogy egy csapat két gólt is a tizenhatoson kívülről ért el (Messi és Villa) a döntőben." Pont mi, akiknél, ha nem 5 méterről pöcizik be a labdát, hanem 10 méterről lőnek, az már átlövésnek számít.:D
Kicsit közben elszaladt velem a ló és hosszúra sikeredett a dolog, a lényeg, hogy vannak olyan játékosaink, akik képesek 16-20-25 méterről is gólt lőni, ha akarnak és úgy tűnik most akartak. Remélem megmarad ez a taktikai elem a következő évekre is, mert ha igen, akkor talán ismét értelmét veszti a szálljuk meg 11 emberrel a kapu előtt húzódó 20 méteres sávot és rúgjunk bele mindenbe, ami az utunkba kerül.
daffy
Madridista

2011.05.29. 12:15:17

davi10 írta:Muszáj maradnia !!! Nem csak a következő idényre. Remélem nem hallotta még azt a mondatot, hogy "A csúcson kell abbahagyni".
akkor már egy ideje abbahagyta volna.
ezt a magas szintet még fent lehet tartani,mert a keret nem idős. 1-2 változás kell majd: puyol,xavi <-> ?,csecs. jó 5 évre még képes a kezdő 80%-a. valdes,alves,piké,busi,ini,messi,pedro. ezt csak mou stílussal lehet állandó jelleggel megfogni,így minden sorozatban esélyes a csapat. szóval a sikerek még jöhetnek egy darabig,mert jó úton halad a csapat és az út még hosszú. viszont semmi más taktikára nem alkalmasak,így egy idegen(értsd nem barcában nevelkedett) edző rendesen felbolygatná a rendszert. ezt talán rosell is tudja.
davi10
Llegenda del Barça

2011.05.29. 12:10:20

Muszáj maradnia !!! Nem csak a következő idényre. Remélem nem hallotta még azt a mondatot, hogy "A csúcson kell abbahagyni". Talán a világ valaha volt legjobb csapatát alakította ki, amely nem csak eredményes, de a legszebb futballt játssza.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LM10
Director del Fútbol

2011.05.29. 12:06:44

daffy írta:
Barcaman14 írta: Jövő évi maradása szinte 100%-ig biztos szerintem! Köszönjük Pep!
viszont egy esetleges bl címvédés után a távozása is közel 100% szerintem. te hogy gondolod?
http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/bl ... la-2079531

Itt a válasz :D De amúgy gondoljatok bele, Pep legalább magától lelépne, ha valami nem úgy alakulna. Szerintem fogjuk fel úgy, hogy amíg megy a csapatnak, addig marad Pep, viszont ha elkezdődik vhol a hanyatlás, akkor meg távozik. Ezzel a lépéssel mind a klub, mind Guardiola jól jár. Mi csak abban reménykedhetünk, hogy ez még nagyon soká legyen :)
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.05.29. 12:04:21

daffy írta:quote]viszont egy esetleges bl címvédés után a távozása is közel 100% szerintem. te hogy gondolod?
Pep esetében ahogy ő maga is, évről évre gondolkodom, mióta felmerült hogy esetleg távozik. Várom a jövő évet, hogy ismét élvezhessem a munkáját, és egyelőre nem is gondolok bele a továbbiakba! :)

De hogy azért meg is válsszoljam a kérdést. Nehéz fent tartani és bírni idegekkel ilyen magas szinten évről évre ez tény. De minden egyes sikerrel csak nehezebb lesz elszakadnia a Barcától! Bízom benne, ahogy mindenki, hogy minél tovább marad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman14 2011.05.29. 12:55:46-kor.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Andris
Adminisztrátor

2011.05.29. 12:03:00

daffy írta:
Barcaman14 írta: Jövő évi maradása szinte 100%-ig biztos szerintem! Köszönjük Pep!
viszont egy esetleges bl címvédés után a távozása is közel 100% szerintem. te hogy gondolod?
Úgy, hogy ezt most így gondolhatja, de ha úgy alakul, nagy nyomásra meggyőzhető szerintem pl 1 újabb évre!
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
daffy
Madridista

2011.05.29. 11:58:21

Barcaman14
Director del Fútbol

2011.05.29. 11:57:03

ozsimiki írta:PEP! ismételten le a kalappal előtted!

Lehettek/nek anno buta cseréi, és?:D (legyen minden szezonban 20, letojom :D)

Ezen az emberen még nem ment el semmi sem, ellenben rengeteget köszönhetünk neki. Nagyon remélem,hogy bírja agyban,és jövő szezon után, meghosszabbítja a szerződését.

Nem lehet kis feladat évről évre, ennyire tartani a motivációt,és az egységet. neki 3.éve folyamatosan sikerül.

Óriási formaidőzítés, megfelelő taktika, és úgy volt kerek a mai meccs is, ahogy kell.

Briliáns.
Szóról szóra így gondolom! :) Nem mutatott új dolgokat, sokkal többet mutatott. Olyan színtű intelligencia rejlik benne ami páratlan, és ami meccsről meccsre tükröződik a csapatán. Ez a csapat hiába Xavi, és Messi, nem ért volna el ennyit Pep nélkül. Ő a kulcsa az egésznek, ez teljesen egyértelmű. Nagyszerű csapatokat már sokat láttunk, de hogy ennyi ideig, ilyen magas szinten legyen nagyszerű valami, az páratlan. És csak ismételni tudom magam, még közel sincs vége...

Jövő évi maradása szinte 100%-ig biztos szerintem! Köszönjük Pep!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

MQuCsabi
Llegenda del Barça

2011.05.29. 08:39:08

Nagyon nagy hiba lenne, ha itthagyná a csapatot. Itt szerintem nem igaz az, hogy a csúcson kell abbahagyni. Akkora plusz tud adni a csapatnak, nem hinném, hogy kiégnek ezek után sem. Egy-két friss igazolás és ugyan ott tudják folytatni, ahol abbahagyták.
Kép
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2011.05.29. 01:13:02

Kubala mellett még Ő fog szobrot kapni.
Punk és tum!!!
K.
Blaugrana palocista maximalista!
Capon
Llegenda del Barça

2011.05.29. 00:21:59

Köszönjük Mester!!!!
Fejben és fizikailag is erős csapatot küldött a pályára egyetlen egy céllal és azt teljesítették a srácaink. Hihetetlen amit eddig elért.
Kicsit tartottam a 2. félidőtől, de jól felkészítette arra is a csapatot és meggyőző fölényben játszottuk végig azt a 45 percet is.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Siorac
Barça C

2011.05.29. 00:18:11

Hát, nem tudom, hogy vagytok vele, de Guardiola a legjobb edző a Barcának... Az a brutális motiváció, amit lenyomhatott Nekik, az valami hihetetlen... Sokan kritizálták az igazolásai, cseréi miatt, de minden, MINDEN ŐT igazolta.... Ennyi év alatt ennnyi trófea.... Elképesztő, és egyben hihetetlen... Egy klasszis... És ilyen ihetetle fiatalon... LE a kalapppal előtte!
Guardiola forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ziipp
Capitá del Barça

2011.05.28. 23:11:48

Pep! <3 :D
Enjoy
Capitá del Barça

2011.05.28. 23:11:38

Brutál a pali, ahogy fejben összerakta a csapatot, s ahogy kiküldte a srácokat a második félidőre.
Köszönjük Pep, gratulálok neked is :)
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.28. 23:10:19

Még 100 évig legyen ő az edző. Ahogy a jó öreg Hajdú B. is megmondta, ebbe a fociba amilyen intelligenciát és alázatot vitt, azt a mentalitást amit a csapatnak átadott, igazi edző. Gratuláció, kalapom megemelem előtte! ;)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Messi199
Jugador d'estrella

2011.05.28. 23:09:45

Köszönjük Pep , ezt az újabb szenzációs Szezont megint a Maximumot hoztad ki a fiúkból , és saját magadból . Nem egyszerű fent tartani ezt a pszichológiai / fizikális terhelést , de te megcsináltad !!!
Remélem , hogy még rengeteg Kupát / Címet nyer ez a csapat veled !!! Mert csak te , vagy képes fent tartani mindezt , amit létre hoztál Saját filozófiáddal . Köszönöm hogy láthatom ezt a Csapatot / veled karöltve !!!!
További sikeres munkát még ezekkel a fiúkkal , TOTS UNIT FEM FORCA !!!!
CAMPEONES !!!
Tots Unit Fem Forca !!
albicelesteX
A Vadász

2011.05.28. 23:05:38

Na hát Köszönöm szépen!!!Sokszor nem értelek,sokszor szapullak,de Imádlak!Köszönöm!!!!
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.28. 23:02:32

PEP! ismételten le a kalappal előtted!

Lehettek/nek anno buta cseréi, és?:D (legyen minden szezonban 20, letojom :D)

Ezen az emberen még nem ment el semmi sem, ellenben rengeteget köszönhetünk neki. Nagyon remélem,hogy bírja agyban,és jövő szezon után, meghosszabbítja a szerződését.

Nem lehet kis feladat évről évre, ennyire tartani a motivációt,és az egységet. neki 3.éve folyamatosan sikerül.

Óriási formaidőzítés, megfelelő taktika, és úgy volt kerek a mai meccs is, ahogy kell.

Briliáns.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.28. 16:08:40

gergo9 írta:
albicelesteX írta:Nyilván.Ez is igaz,de mennyire lehet befolyásoló tényező az Ő véleménye Pep-nél?Ahogy ismerem nem sok...Akkor meg csak beszél a levegőbe.Nem?
El sem hinnéd mennyire befolyásolja. Erre jó példa lehet 2évvel ezelőtt a hazai 2-0ra megnyert klasszikus mikor Messi jobb szélsőt játszott aztán tahófalva lakosai sza*rá rúgták. Aztán a jó öreg Johan kifakadt hogy mi az hogy Messi nem játszik közelebb a kapuhoz. Aztán szép lassan bekerült a mostani posztjára. Ha van valaki aki többet tud erről a fociról mint Pep akkor az Cruyff.
Igy van. Meg ugye Pepnek anno Cruyff volt az edzője, valószínűleg rengeteget tanult tőle, + sztem most edzőként is meghallgatja a tanácsait. Persze a döntéseket egyedül hozza, de sztem igen is ad az öreg szavára.
Johan bizony nagyon sokat tud erről a sportról, talán a legtöbbet a világon.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.05.28. 15:58:22

Hogy a kilenc trófeát én szereztem volna? Nem igaz, ez az FC Barcelona által gyűjtött trófeák száma azon időszak alatt, amikor én voltam a csapat edzője."

Ez nagyon megragadt miközben olvastam az interjút. Én személy szerint biztos vagyok benne hogy jövőre is marad, és abban is hogy valószínüleg az utolós éve lesz nálunk. Na de ez még a jövő zenéje...
Kép

LM10
Director del Fútbol

2011.05.28. 07:34:48

Áh, hatalmas figura Pep! Nagyon jól nyilatkozott ismét. Én úgy érzem most, hogy nem lesz gond, ahogy Pep elmondta, a játékosok nagyon rákészültek a meccsre, kiemelte a mentális szót is. Ez itt a legfontosabb szvsz. Meg egy 2 éve megnyert döntőre azt mondja, hogy abból ma vereség lesz.. Ezért szeretem Pep-et, mert a múltból abszolút képes tanulni.
gergo9
Director del Fútbol

2011.05.28. 01:23:53

albicelesteX írta:Nyilván.Ez is igaz,de mennyire lehet befolyásoló tényező az Ő véleménye Pep-nél?Ahogy ismerem nem sok...Akkor meg csak beszél a levegőbe.Nem?
El sem hinnéd mennyire befolyásolja. Erre jó példa lehet 2évvel ezelőtt a hazai 2-0ra megnyert klasszikus mikor Messi jobb szélsőt játszott aztán tahófalva lakosai sza*rá rúgták. Aztán a jó öreg Johan kifakadt hogy mi az hogy Messi nem játszik közelebb a kapuhoz. Aztán szép lassan bekerült a mostani posztjára. Ha van valaki aki többet tud erről a fociról mint Pep akkor az Cruyff.
Rinku
Director del Fútbol

2011.05.28. 00:23:51

Szerintem ráérünk foglalkozni ezzel a kérdéssel, egy megnyert BL döntő után. Tisztelem Guardiolát, de nem kell nyakig belezúgni, ő sem egy leányálom. Fergusonból egy van és nem hiszem, hogy lesz még egy hozzá hasonló edző is valaha, aki 25 éven keresztül ülne egy klub élén. Nem, Guardiola nem ilyen. Ferguson valami egészen más, akit nem lehet megunni, nem mondom, hogy Peppel ez megtörténne, hogy BL-döntőkben meg bajnoki címek soránál egyszer csak megunnánk, de én úgy vagyok vele, jó ha marad jövőre, de ha elmegy 1-2 év után, sajnálni fogom, de nem fog megszakadni a szívem és kerülök majd letargiába, mert elmegy. Számomra már beírta magát a szívembe örökre, amit véghezvitt szeretett klubomnál az emberfeletti, csak a jóra emlékezek majd, de igaza van: előbb utóbb nehézkessé válik ugyanazokkal az arcokkal dolgozni, kell az újítás néha!

Végszóra hadd súgjak meg valamit: JOSEP GUARDIOLA ELEGET TETT! És ennél többet senki nem kívánhat tőle... Olyat adott nekem a vezetésével, amire mindig fogok emlékezni! Én megéltem ezt az időszakot és órási boldogság ezt megélni, amit tapasztalok, hogy a futball történelem egyik legjobb, ha nem a legjobb FC Barcelónáját láthattam/láthatom. Mindig előre kell nézni, ha menni akar, menjen, sajnálom, de nem tartom vissza, én megértem a távozási szándékát. Holnap viszont csapjon oldalba minket a 4. Bajnokok Ligája elsőséggel, hogy tovább fényesíthessük a szobrát! :wink:
Football, bloody hell. /SAF/
Válasz küldése