én ajanlanam neked példának okáért a krimi ősatyját edgar allen poe-t. nagyon sok jó, rövid története van. full őskirimi.
ha fantasy és sci-fi akkor fokent h.p. lovecraft.
ha king, akkor én is csak a régebbieket ajanlom (bár állítolag az under the dome - magyar cime talán a bura alatt - nagyon jo, de sztem a lisey tortenete sem volt annyira rossz)
kingtől ezek: setét totony 1-7, az, ragyogás, dolores, tóparti kisértetek, állatemető, cujo, halálos árnyék, bilincsben (EZT KÜLÖNÖSEN!), borzalmak városa, titkos ablak titkos kert (filmben is jo!)...
vagy ha nem szereted a hosszu torteneteket, és szeretsz röhögni akkor a régi novellás köteteit. nálam azok a legnagyobbak (csontkollekció, éjszakai műszak, rémálmok és lidércek - a 2 ujat a minden halálit, napnyugta utánt hanyagold)
de olvashatsz dean r koontzot is, azt mondják boven meguti king szintjét, én egy konyvet olvastam tole, jo volt.
vagy ha vmi extrem beszerezhetetlen dologra vágysz, uis nagy divat mostanaba a drogos téma (bár ez egy nagyon régi könyv): Jerzy S. Sito, LSD
ha kicsit komolyabb dolgokra vágysz:
Cormac Mccarthy: Az Út
Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
George Orwell: 1984
Cory Doctorow: Kis testvér
A. Huxley: Szép új világ
és ha abszolut bombázni akarod magad, akkor filozófia minden mennyiségben, kezdheted mondjuk niccolo machiavelli a fejedelem c. művével.
vagy olvashtod éppen hitler mein kampfját (szigoruan, mint tanár ajánlom

)