Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Pont a feljutás miatt választottam most kapus edzést, hogy rugalmasan tudjam alakítgatni a csapatom. Így visszanézve elég jól sikerült, mert nem nagyon volt 2 azonos felállásban lejátszott meccsem. Egyébként nagyjából azt játszom, amit tanácsoltál, talán EZ a meccs mutatja leginkább a standard felállásom, de nyilván mindig ellenféltől és formától is függ. Ettől valszeg 1 kicsit jobbat tudok majd most, ha lesz osztályozóm.MichaaBee írta:Értem.Cumbee írta:Csatárral kezdtem, most váltottam kapusra. Ezt a kettőt végignyomom, aztán megy még 1 generáció, abból az egyik már saját magamnak(úgy tervezem, hogy 9-11 védekezés, 13+pontrúgással veszem, a védését felhúzom titániig, szünetekben meg a pontrúgást végig) utánna (ha még akkor is játszom:D:D) megy a védekezés edzés. A kapus védekezését fel 15-ig, a másik kapuson veszek 2db 13-15-ös fiatalabb szélsőt szélsővédőnek + fiatal védőket, oszt azokat edzem amég van bennük szufla.MichaaBee írta:Milyen edzést tolsz?Hát kapusedzőknek nehezebben adok tanácsot erősítést illetően.
Ott kb. mindenből kell egy kevés.
Ami viszont általánosságban elmondható a kevés pénzzel magasabb osztályba igyekvőknek: 2 szélső olcsóbb, mint 2 csatár és 2 szélső 2 erős támadást csinál, míg 2 csatár csak 1-et. Ez örök bölcsesség.Ergo ha szűkösek a pénzügyi lehetőségek és erősíteni kell a támadást, akkor ne pazarolj pénzt erős középen támadás összehozására (=csatárokra), hanem fektess be 2 legalább földöntúli szélsőbe. Ők 2 helyen csinálnak támadást, ráadásul ott, ahol általában gyengébb az ellenfelek védelme. Középen nálam defcsati van, ő ad sokat a kp-hoz, hátul meg az 5 védő. De ez nálam csak a védőedzés miatt játszik/játszott. Ha kapust edzel, akkor bővebbek a lehetőségeid és inkább a csoportodhoz kell alkalmazkodni. Ha meg van pénz, akkor ne legyél rest csatárt venni, mert az mégiscsak jobb megoldás.
Értem.Cumbee írta:Csatárral kezdtem, most váltottam kapusra. Ezt a kettőt végignyomom, aztán megy még 1 generáció, abból az egyik már saját magamnak(úgy tervezem, hogy 9-11 védekezés, 13+pontrúgással veszem, a védését felhúzom titániig, szünetekben meg a pontrúgást végig) utánna (ha még akkor is játszom:D:D) megy a védekezés edzés. A kapus védekezését fel 15-ig, a másik kapuson veszek 2db 13-15-ös fiatalabb szélsőt szélsővédőnek + fiatal védőket, oszt azokat edzem amég van bennük szufla.MichaaBee írta:Milyen edzést tolsz?
Csatárral kezdtem, most váltottam kapusra. Ezt a kettőt végignyomom, aztán megy még 1 generáció, abból az egyik már saját magamnak(úgy tervezem, hogy 9-11 védekezés, 13+pontrúgással veszem, a védését felhúzom titániig, szünetekben meg a pontrúgást végig) utánna (ha még akkor is játszom:D:D) megy a védekezés edzés. A kapus védekezését fel 15-ig, a másik kapuson veszek 2db 13-15-ös fiatalabb szélsőt szélsővédőnek + fiatal védőket, oszt azokat edzem amég van bennük szufla.MichaaBee írta:Milyen edzést tolsz?
[auto_cenzúra], akkor majdnem mindenre jól emlékeztem.MichaaBee írta: Egész pontosan a harmadik.![]()
Egész pontosan a harmadik.Cumbee írta:Grat. Eléggé hasítasz mostanában. Ez volt az első szezonod az V.-ben nem?MichaaBee írta: @all: A csapat nyolc és feledik szezonjában meglett a második bajnoki cím és az egyenesági feljutás a negyedosztályba.13 meccsből 12 győzelem és 1 döntetlen, s így a legveszélyesebb csapattal már tét nélkül meccselhetek az utolsó fordulóban.
Jövőre egy top4-es helyezésre lenne szükség, de igazából a 6. hellyel is megalkudnék, ha sikerülne osztályozóval bentmaradni.
köszi, már el is kezdtem vásárolgatni...MichaaBee írta:Ha maradsz kp-edzésnél, akkor a következőkre figyelj:
Mindenképp legyen meg ugye a 10 kp, a szélső posztokon is kp-k legyenek. Őket érdemes befelé nyilazni, mivel a szélső támadáshoz nem adnak kutyafülét se, viszont nagyban tudják növelni a birtoklásod.
Lentebb tanácsolta valaki, hogy legalább 1 erős csatárod legyern és 352 vagy 451 felállásban játssz. Szabály: 1 fecske nem csinál nyarat, hacsak nem kapus az illető. 451-ben 1 db izmos csatárral játszani olyan, mint ha ott se lenne, főleg hogy a román hatod azért izmopsabb a magyar hatodnál. Legyen két erős csatárod, íkik feltörik az ellenfél védelmét.
Kapuba vegyél egy megfelelő-remek pontrúgású, minél jobb védésű figurát, nyugodtan lehet 30 felett. (Egyébként minden nem edzett játékosod kora inkább több legyen, mint kevesebb, de 32 évesnél idősebbet ne nagyon vegyél hosszútávra.) A kapus elé meg 3-4 minél jobb védőt vegyél, ami még marad a pénzből.
Na csak sikerült otthon kikapnom 3-1-re. Ráadásul a statok szerint nekem kellett volna nyernem. Mindegy most ez nem is fontos. Pár sorral lejjebb viszont kiírtam milyen emberkét talált az egyik megfigyelőm (a legelső munkahetén!) és most piszkosul jó kedvem lett. Összességében megfelelő a csávó. Tegnap védőt játszattam vele 4*-gal, most csatárként 8,5*-ot ért el. Megfelelő lehet a szélsőjátéka és most középszerű az átadása. 17/0 évesen pedig már föl is hozhatom. Kedden még szélsőt játszatok vele és valószínűleg, akkor 1 hét alatt megtudok minden fontos infót róla. Igazából tuti, hogy csomó ideig ezt a srácot fogom edzeni, szerintetek érdemes lenne ráállítani a megfigyelőket a csatárokra, vagy maradjanak a bármilyen játékoson? Egyszer kipróbáltam, egyből kaptam egy megfelelő védekezésű embert (kár, hogy akkor is csatárt kerestemCumbee írta:@Barcaman1993: Jól tudod, ha csak 3 u19-es játékosa van, akkor nem állhat ki. Állíts csapatot, te megkapod majd az edzést, ő nem.
Grat. Eléggé hasítasz mostanában. Ez volt az első szezonod az V.-ben nem?MichaaBee írta: @all: A csapat nyolc és feledik szezonjában meglett a második bajnoki cím és az egyenesági feljutás a negyedosztályba.13 meccsből 12 győzelem és 1 döntetlen, s így a legveszélyesebb csapattal már tét nélkül meccselhetek az utolsó fordulóban.
Jövőre egy top4-es helyezésre lenne szükség, de igazából a 6. hellyel is megalkudnék, ha sikerülne osztályozóval bentmaradni.
Hát elég érdekes mind a két meccs... A 3-0-snál érdemes lett volna kontrázni, azzal meggyőződésem, hogy nyertél volna. Így megbüntette oláf a minimális kp-hátrányt. Remélem azért a feljutásod így is meglesz.bowlinggolyo írta:Micha meg mondanád h mi a franc baja van Olafnak velem, az utolsó 2 meccsemet kielemezve még mindig nem tudok normál megállapításra vergődni :S
Am a 2 meccs akir érdekel: 321710537;321710545
Nem tudom mekkora a stadionod, de ha megtelt, akkor mindenképp érdemes bővíteni.csabooo írta:a román ligáknál is max a 8. osztály.szóval maximum is csak oda eshetsz vissza annál lejjebb nincs már.
az edzőm jó, szóval azzal nincs baj, viszont a védelem meg a csatársor eléggé monoton lett. 3-5-2-t játszok, így van 2 középső védőm, ők jó védekezéssel vannak megáldva, a 2 szélső védőm azok elég sz*rok.
van összesen 4 csatárom, 2 játszik a bajnokin 2, barátságoson, de hát azok is elég gyatrák..a 4 ből talán 1, max 2 ami jó, de a 6. odba már kevesek lesznek szvsz.
szóval szünetbe lesznek játékosmozgások...
a stadionom a legútobbi meccsen megtelt, és azelőtt is csak max 300 hely maradt üresen...
MichaaBee írta: Kapuba vegyél egy megfelelő-remek pontrúgású, minél jobb védésű figurát, nyugodtan lehet 30 felett. (Egyébként minden nem edzett játékosod kora inkább több legyen, mint kevesebb, de 32 évesnél idősebbet ne nagyon vegyél hosszútávra.
Pénznem: Hattricken speciális árfolyamok vannak a pénznemek között, amit vhova ki is ír.csabooo írta:mivel a vége előtt 1 fordulóval biztos feljutó vagyok a 6-odba(újoncként a hetedbe!)ezért szeretnék pár tanácsot kérni hogy mit érdemes a hatodba csinálni hogy lehetőleg legyen meg a benntmaradás..
szóval:
1. a szezon végére lesz kb 22 millió Leiem, és azt mire költsem el ? stadion fejlesztés, új edző, vagy játékos ?
1.000 FT - 15 Lei
10.000 FT - 150 Lei
100.000 FT - 1.500 Lei
.... és így tovább
10.000.000 Ft - 150.000 Lei
20.000.000 FT - 300.000 Lei
ha jól számolom kb ennyi, és ha a játékban a Lei az új Lei árfolyam szerint van
2. középpályát edztem idáig, ez a 3. szezonom, tehát a kp elég kemény, van 3 játékosom 25-28.000 TSI ig, és 2 lenyűgőző jsz-el van megáldva 1 pedig világklasszissal.ők 3 an a legjobbak, de még vannak lenyűgözők, és kiemelkedők is.szóval a kp elég jó.
3. mit tanácsoltok álljak át más edzésre, vagy maradjak a kp edzésen ?
egyelőre asszem ennyi, most hírtelen ezek jutottak eszembe
előre is köszi a válaszokat