Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
valahogy úgy...recrea írta:Buli helyett:
0:00 Argentína-Uruguay Copa Amerika negyeddöntő
Így van. Nagyon érdekes, és jelzésértékű, hogy manapásg egy szinte akármilyen noname kiscsapat képes szervezetten, taktikusa felmenni a pályára, és bármikot elverhetik a nagyokat. Van pár nagyon kiemelkedő csapat, de az, hogy most pl a Copán cumiztassák a brazil-argentin duót...vagy a VB-n Svájc győzelme a spanyolok ellen, és sorolhatnám napestig. Egyszerűen nincs hely egy széles, látványos cselhez, értelme meg pláne nincs, mert pl ellenünk mikor játszott valaki is úgy, hogy volt helyünk? Pep-érában sztem még senki...pl mikor Dinho 2t lőtt a Bernabeuban...a Real térfelén volt kb 3 blanco összesen, Ramos és Helguera kicselezésére ott volt neki 40 méter. Ilyen lehetőség ma már egyetlen egy darab sincs.AndrésGerardHernandez írta:Palesz77. Látom benned értelmes vitapartnerre találtam. Értetem amit írsz, és sokban egyet értek. De az, hogy a mostani generáció szerényebb tehetségben... hát nem tudom.
A probléma ott van véleményem szerint, hogy túl nagyok lettek a különbségek. Már nem a játékosok között, hanem a bajnokságok és úgy általában a csapatok között. Valószínűleg az anyagiak fojtogatják a klubokat, mert emberből nem lett kevesebb, az fix.
Az ominózus Ajax ügy óta teljesen megváltozott a foci és szerintem nem a jó irányba. Minél fiatalabb játékosokat kellenek, milliárdok egy emberért, ez nem biztos hogy jó út. Furcsán hangzik de ezekkel a sokmilliós igazolásokkal éppen hogy elértéktelenednek a játékosok. Ha egy kisebb csapatnál valaki fut egy nagyon jó idényt máris lecsapnak rá a nagyok (amiből egyre kevesebb lesz). Beolvasztják őket amíg még ki sem fejődött a személyiségük. Az a sanda gyanúm, hogy valami nagy változásnak kellene bekövetkeznie a futballvilágban, egy idényben legalább 15-20 klasszisról lehessen beszélni Európában.
A cselekhez visszatérve. Nem azt mondom, hogy nem lehet cselezni, csak ezek kisebbek, finomabbak és egyszerűbbek. Viszont legalább annyira hatékonyak. És ez a lényeg szerintem, a Dinhó-féle nagy, látványos cselek ma nem eladhatók. Legalább is azokon a meccseken amiket én látok. Az élmezőnyben már simán kivédekezik az ilyen próbálkozásokat.
pedro ezért jelenthet kupákat,neymar pedig egyelőre szórakozást.(bár én a hajam tépem sokszor)barca99 írta: (Ja, és Pedro nem csak ezekben emelkedik ki. Miért tehetségesebb egy Neymar, aki cselez orrba-szájba, mint egy Pedro, akinek nem remeg meg a lába, ha a világ legjobb kapusaival áll szemben? Vagy amikor az egész csapatot agyonnyomja a tét?)
Ez nem csak manapság van így. Ha megnézed, ki az a magyar játékos, aki a legtöbbet elért külföldön, az is ezt bizonyítja. (Bár itt lehet most valamelyest ellenpélda Gera, a Fulhal EL-mentelése miatt.) Viszont Dárdai konkrétan klublegenda lett a Hertánál, ami nem kis szó, még akkor is, ha "csak" a német bajnokságról van szó.palesz77 írta:Az akarással és küzdéssel sokkal többre lehet menni manapság, mint tehetséggel - kicsit sarkítva van, de értitek szerintem...
Hát Ronaldo pl azért nem olyan cselkirály manapság, mert egyetlen dolog érdekli, és az a gól, és ennek érdekében minden mást "feláldozott". Nem azért, mert annyira leszűkült volna a tér, hogy képtelen cselezni... Ronaldinho meg azért nem, mert se motiváció, se dinamizmus nincs már a játékában. Ronaldo ugyanúgy biciklizik manapság is, csak régebben még csinált nagyon sokféle cselt mellé, most már csak a bicikli, meg a "ronaldo-chop" megy. De az, hogy ma már nem lehet megélni úgy hogy szépen játszik valaki... Robinho habár kicsit kiégve, de még mindig sambázik, Sánchez szintén, Thiago a Sevilla védőit úgy etette meg az első tétmeccsén, ahogy Dinho óta itt senki más, Gourcuff is - tehetségéhez mérten - a "régi kort" viszi tovább stílusban, Quaresma is látványosabbnál látványosabb cseleket csinál - tudom hogy Török bajnokság, de a Bl-ben anno(idén az Euro-ligában) képes volt szépen játszani, nála csak fejben voltak gondok - és még vannak többen is, csak most hirtelen ennyit írtam le.AndrésGerardHernandez írta: A cselezésről egy gondolat.
Arról, hogy nem úgy cselez mint Ronaldinho, meg C.Ronaldo anno. ANNO!!! Ők most is játszanak, most miért nem cseleznek úgy? Lehet, hogy sokkal szűkebb a tér, lehet hogy megváltozott a játék dinamikája? Á dehogy, biztosan ők unták meg, nemde? Nem tűnik fel itt egyeseknek, hogy pl. bicajjal manapság nem cseleznek top bajnokságokban?
Elárulok egy nagy titkot, ezek a játékosok, plusz a fiatal tehetségek sem felejtették el hogyan kell, csak már nem eladható. (Hűha!:-k ) Mert ha meg is csinálja, nem éri utol magát, ha esetleg mégis, akkor a társa nem és a pálya már ki is fogyott alóla.
Messi MINDAZT tudná, amit a legnagyobbak cselezésben, de hova? Ő épp attól nagyobb, hogy ezt a változást is elbírta ellentétben a nestlényuszival. Egyébként fiatalon még csinálta is, úgyhogy inkább arra tessék rákeresni.
Igen nekem is nagyon tetszett a joga bonito, én is rajongója voltam/ vagyok, de hol van? Az arra képes játékosok, még itt vannak és csak jelezném, hogy a joga egy játékfelfogás, nem pedig taktika. Ösztönös, ezért voltak benne a brazilok a császárok. Nem utasításokra csinálták, hanem érzésből. Tehát elképzelhető, hogy ez a jelen körülmények között nem megvalósítható? Találd ki!
Úgy hogy nem léptem ki! Hanem néha rá nézek a leendő válaszokra!daffy írta:16-17Bokke írta:Sziasztok!
A Copa-n a negyeddöntőket mikor játszák?
Elnézést ha már volt róla szó, nincs időm visszaolvasni!
Köszönöm!
ha nincs időd utánaolvasni,akkor hogy van időd a válaszra várni?
16-17Bokke írta:Sziasztok!
A Copa-n a negyeddöntőket mikor játszák?
Elnézést ha már volt róla szó, nincs időm visszaolvasni!
Köszönöm!
Úgy, hogy az 5 Arsenalos szezon alatt 60 gólpasszt jegyző Cesc is túlértékelt sokak szerint...barca99 írta:Az úgy volt, hogy az első meccsen Venezuela ellen nagyon nagyot játszott Alves, az egyetlen ember volt kb. aki kiemelkedett a braziloktól. A második meccsen tényleg gyenge és határozatlan volt, kaptak is róla egy gólt. Erre bekerült Maicon, aki tényleg jó volt tegnap. Csak amíg Venezuela csupán a gólkülönbsége miatt lett második, addig Ecuador egy döntetlennel utolsó.mess2009 írta:miközben Messit figyeltük aggódva a Copán, Alves megméretett és könnyűnek találtatot! ez csak annyiban érdekes, hogy én már rég látom, hogy a Barca béli játéka sokkal inkább túlértékelt, (pontosabban: valóban túlértékelt) mint Messié. Maicon egyszerűen minden elemében jobb, valjuk be.
De hogy lenne valaki túlértékelt, amikor két Sevillás és három Barcás szezon alatt 59 gólpasszt ad?
Az úgy volt, hogy az első meccsen Venezuela ellen nagyon nagyot játszott Alves, az egyetlen ember volt kb. aki kiemelkedett a braziloktól. A második meccsen tényleg gyenge és határozatlan volt, kaptak is róla egy gólt. Erre bekerült Maicon, aki tényleg jó volt tegnap. Csak amíg Venezuela csupán a gólkülönbsége miatt lett második, addig Ecuador egy döntetlennel utolsó.mess2009 írta:miközben Messit figyeltük aggódva a Copán, Alves megméretett és könnyűnek találtatot! ez csak annyiban érdekes, hogy én már rég látom, hogy a Barca béli játéka sokkal inkább túlértékelt, (pontosabban: valóban túlértékelt) mint Messié. Maicon egyszerűen minden elemében jobb, valjuk be.
+1, semmivel se jobb Maicon mint Alves...lluisllach89 írta:Az adómat előbb bevallom mint ezt, pedig még nem is melózok :Dmess2009 írta:miközben Messit figyeltük aggódva a Copán, Alves megméretett és könnyűnek találtatot! ez csak annyiban érdekes, hogy én már rég látom, hogy a Barca béli játéka sokkal inkább túlértékelt, (pontosabban: valóban túlértékelt) mint Messié. Maicon egyszerűen minden elemében jobb, valjuk be.
Maicon harmatgyenge volt egész szezonban, Alves pedig klasszisokkal jobb, míg a Copán borzalmas volt Dani, Maicon pedig az utolsó meccsén jó, ettől nem fog senki itt elájulni.
Egyébként az utóbbi 5 szezonban a top európai ligákat figyelembe véve 59 gólpasszt osztott ki Alves, egyedül Fabregas előzi meg eggyel.
Az adómat előbb bevallom mint ezt, pedig még nem is melózokmess2009 írta:miközben Messit figyeltük aggódva a Copán, Alves megméretett és könnyűnek találtatot! ez csak annyiban érdekes, hogy én már rég látom, hogy a Barca béli játéka sokkal inkább túlértékelt, (pontosabban: valóban túlértékelt) mint Messié. Maicon egyszerűen minden elemében jobb, valjuk be.
nem! láttam Messi mindhárom meccsét, ő még akkor is amikor szinte levadásszák, képes klasszis megmozdulásokra, a harmadik meccsén pedig már a csapat legjobbja volt! Alves egyszerűen harmat gyenge volt és különösen annak tűnik Maicon mellett!Asys írta:Szóval ha Messi tré, akkor a csapattársai a hibásak, ha Alves tré, akkor viszont ő a hibás?mess2009 írta:miközben Messit figyeltük aggódva a Copán, Alves megméretett és könnyűnek találtatot! ez csak annyiban érdekes, hogy én már rég látom, hogy a Barca béli játéka sokkal inkább túlértékelt, (pontosabban: valóban túlértékelt) mint Messié. Maicon egyszerűen minden elemében jobb, valjuk be.
Ne is mondd, ezen az egy meccsen ment el a tippmixem.Game90 írta:Paraguay - Venezuela 3-3, a 90. és a 93. percben szerzett gólokkal egyenlített Venezuela.
Miert lenne csak Argentinanak fontos?Eza Copa America pont ugyanaz mint Eurobaban az EB.Costa Rica(talan) es Mexico vettek reszt az Arany Kupan,ami az Eszak-Amerikai orszagok "EB-je".Ezert kuldtek ifiket.Mar,hogy ne lenne fontos...barcaloki írta:Alves védelmében azért hozzá kell tenni, hogy nem lehet 70 meccsen keresztül mindig kimagaslóan játszani és ez a torna a nyári szünetüket és a felkészülésüket nyirbálta meg, ami kérdésessé teszi, hogy ki mennyire teszi oda magát függetlenül attól, hogy válogatott játékos.
Valljuk be ez a torna csak Argentínának fontos, sokan az arany kupa után csak az ifiket küldték el bohóckodni.
Szóval ha Messi tré, akkor a csapattársai a hibásak, ha Alves tré, akkor viszont ő a hibás?mess2009 írta:miközben Messit figyeltük aggódva a Copán, Alves megméretett és könnyűnek találtatot! ez csak annyiban érdekes, hogy én már rég látom, hogy a Barca béli játéka sokkal inkább túlértékelt, (pontosabban: valóban túlértékelt) mint Messié. Maicon egyszerűen minden elemében jobb, valjuk be.
A Fradi-Valencia törölve, nem lesz megrendezve a sűrű menetrend miatt.Barcaman1993 írta:Vasas-Roma, Fradi-Valencia, ETO All Star-Bayern München All Star. Úgy látom a magyar csapatok idén kitesznek a neves európai csapatok idecsábításáért. Barcát nem akrják meghívni? Egy Vidi-Barca?