Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Sztem pl. ezen a futamon világosan látszott, h a McLaren gyorsabb volt a futamon. Hamilton ahogy az elején megelőzte Vettelt, rögtön több másodperces előnyt fel is épített, és Button is egyértelműen gyorsabb volt nála.ozsimiki írta:ezen mit lehet félreérteni? ezzel arra utaltál,hogy eddig gép miatt nyert, most versenyzői kvalitások miatt nem nyer. Gondolom akivel szemben alul marad, annak nem számít olyan mértékben az alatta lévő -jelenlegi legggyorsabb- technika, mint Vettel esetében az év első felében? De.El fanático írta:
hogy annak a technikai fölénynek, ami az idény elején csúcson tartotta a RB-t, mostanra vége! Innentől a versenyzői kvalitások jönnek és ebben második ízben maradt alul.
Nem,a Mekiknél beáldozták Hami futamát Buttonért,stikában ő az elsőszámú pilótánkozsimiki írta:Hami versenyét is elrontották, de persze Bikáknál nem így történt, hanem Vettelért beáldozták Webbert...El fanático írta:Webber versenyét beáldozva kísérleteztek a gumikkal.
Nah,ezt sem láttam itt még egy mondatban leírva,h Lewis meg az óvatos,megfontolt versenyzésozsimiki írta:Amikor Hamiltonnak nem volt égető szüksége az első helyre, pl 08ban Brazíliában, ő is szép óvatosan,megfontoltan versenyzett,hogy VB legyen, és végül az is lett, bár akkor pont nem amiatt,h óvatos volt.
ezen mit lehet félreérteni? ezzel arra utaltál,hogy eddig gép miatt nyert, most versenyzői kvalitások miatt nem nyer. Gondolom akivel szemben alul marad, annak nem számít olyan mértékben az alatta lévő -jelenlegi legggyorsabb- technika, mint Vettel esetében az év első felében? De.El fanático írta:
hogy annak a technikai fölénynek, ami az idény elején csúcson tartotta a RB-t, mostanra vége! Innentől a versenyzői kvalitások jönnek és ebben második ízben maradt alul.
Ilyen pontmentés mindenkivel kb 15ször előfordul egy évben, ez nem szégyen, hanem minden verseny velejárója.El fanático írta:Múlt héten a csapat a boxban mentett neki pontot, most pedig Webber versenyét beáldozva kísérleteztek a gumikkal.
egyrészről talán azért, mert következő körben kiszállt a versenybőlEl fanático írta:A végén pedig Schumi nyilatkozatán néztem nagyot: " Meg kellett forognom a kocsival, hogy elkerüljem a balesetet" - ezt miért nem vizsgálták? Nem is lassították vissza normálisan, hogy mi volt ott...
Miki, ezért pont jó, hogy nem sokára fórumtalálka, mert állandóan, direkt vagy nem, félreérted, amit mondok Hamival és Vettellel kapcsbanozsimiki írta:Erika, azért lassan,vagy nem, üldözési mánia látszik kialakulóbán nálad Hamival kapcsbanL
Meg hogy innentől véletlenül sem az dönti el a futamot,h jobb lett picit a Meki,hanem versenyzői kvalitások, jah. Szal ha Vettel nyer,akkor gépi kvalitások miatt teszi, ha Hamilton,akkor meg versenyzői, miközben a gépe ugye nem jó (:D:D) (mert kb erre akarsz célozni). Picit sincs kettős mérce...
Vettel meg kiszúrta,és mutatta is neki az egyik pillanatban a pódium hátterét, ahol is a szponzor állata volt,és az szerepelt a trófeán is, hát nem volt valami nagy ötlet az tény.Vito írta: szóval szép győzelem volt, a trófea viszont elég gagyi, nézte is a pódiumon, hogy mit is kapott.
hali! igazából ezen a versenyen valóban nem volt előnyük abból,h tovább bírják a gumik ha már felmelegedtek,de pl Silverstone-ban emiatt húzott el szép folyamatosan, és az előző nagydíjon is megfigyelhető volt. Számít persze az időjárás is, talán most pont ezért csak hátránya volt inkább, viszont ideálisabb viszonyok között, ahogy Bob is írta, kiegyenlíti a kezdeti hátrányt a későbbi előny ami benne van. Nehezebben melegítik fel,de tovább is tart az a gumiállapot náluk, amivel még gyors köröket lehet futni.Eazzy írta:Valamit nem teljesen látunk ugyanúgy Bob! Tovább tart megmelegíteni a gumit, de ettől még ez nem jelenti azt, hogy tovább is gyorsak rajta. Kérlek mutass nekem rá erre tényekkel, ha tudsz, valami köridős vagy ilyesmi, mert nekem élből úgy rémlik, hogy kb mindenkivel egyszerre kellett kijönniük, nem tudtak kinn maradni köröket, főleg nem úgy, hogy azzal ne veszítsenek inkább.
igazából azért éreztem vészesnek,mert nem csak rajta múlt,h nem lett baj, márpedig az ilyen esetek szabálytalanok, pont ezért. + nem is pont szembe állt a forgalommal,h mindent lásson,hanem kicsit oldalasan...egyezzünk meg annyiban,h nem véletlen,h szabálytalan az ilyesmi, és meg kell várni azokat akik "érkezőben" vannak. Hami jó pilóta, az egyik legjobb jelenleg, de azért azt nem feltételezem róla,h 1,5másodperc alatt kiszámította hogy a visszapörgetése mekkora helyet foglal el abból a pályaszakaszból,és az érkező pilótáknak marad e hely, esetleg reakció idő.Bob_Marley írta:
szerk: Hamilton esetét viszont annyira nem éreztem brutálisnak mint te Ozsi, szabálytalan volt, de nem vészes!El voltak mögötte maradva, gyorsan megforgatta, ennyi!
pontosan, feketén-fehéren így néz ki. de ha belekeverünk olyan apróságokat színekként, hogy VB állás, időjárási körülmény, és egyebek,akkor pont,h nem most kell kiderüljön mit tud. Ahogy meg azt hiszem Bob írta, tavaly év vége felé csak nyomás volt rajta,hiszen óriási hátrányban volt,és végig győznie kellett,h legyen sansz, meg is tette, 1kivétellel,amikor a technika tréfálta meg.samy85 írta:
ozsi! én sem kedvelem Vettelt megmondom őszintén. annyi csak h most van itt az ideje h kiderüljön mennyire jo pilota hiszen most már nincs akkora különbség az autók között... sőt... és amióta ez így van, nem villog... ebből az irányból is vizsgáld meg a dolgot...oersze nem támadni akarm mert azért láttam tőle bőven elképesztő dolgokat, de most így áll a helyzet feketén fehéren...
Mondjuk Alonso kivétel, mert 2006-ban nem volt jobb az autójuk semmivel, mint Schumiék ferrarija... sőt...
Hát elég ciki. Általában ezt Massaval szokták eljátszani, de most sikerült Alonsoval.Eazzy írta:Lehetséges, ezen én is gondolkodtam, mert pont nem mutatták, hogy ott eldobott vagy 2mp-t vagy sem, de ettől még áll, hogy kellett jó pár kör mire a rendes tempót tudta hozni.
Azon meg sem lepődök, hogy a Ferrari a boxban ultra gázul cserél...
Lehetséges, ezen én is gondolkodtam, mert pont nem mutatták, hogy ott eldobott vagy 2mp-t vagy sem, de ettől még áll, hogy kellett jó pár kör mire a rendes tempót tudta hozni.Barcaman1993 írta:Van igazság abban, amit mondasz. Viszont, amikor Alo kijött a boxból 4 mp hátránya volt Webberhez képest és 1 mp volt, amikor bementek. Ott a csapat szépen benézett 1 kerékcserét. Aztán az első kerékcseréje is 5,2 mp-re sikeredett. Ezúttal nem állt a csapat sem a toppon.Eazzy írta:Igen ezt én is említettem, hogy Alonsonak sok ott megy el, hogy nem tudja a gumikat megmelegíteni. Akinek esetleg megvan még a futam, az nézze vissza, hogy nem mondok/unk hülyeséget, mert amikor Alo Webber mögött ment, kb 1 mp-re és kijöttek kereket cserélni, utána kb 3-3.5 mp hátránya lett pár kör alatt Alonak, majd mikor végre megmelegedett a gumi, akkor ismét feljött 1mp körülre a nyakára! Azaz üzemi hőmérsékletű gumikon gyorsabb volt az RB-knél, de legalábbis Webbonál.
Emlékeztek erre? Ez egy elég egyértelmű bizonyíték, csak azért.
Van igazság abban, amit mondasz. Viszont, amikor Alo kijött a boxból 4 mp hátránya volt Webberhez képest és 1 mp volt, amikor bementek. Ott a csapat szépen benézett 1 kerékcserét. Aztán az első kerékcseréje is 5,2 mp-re sikeredett. Ezúttal nem állt a csapat sem a toppon.Eazzy írta:Igen ezt én is említettem, hogy Alonsonak sok ott megy el, hogy nem tudja a gumikat megmelegíteni. Akinek esetleg megvan még a futam, az nézze vissza, hogy nem mondok/unk hülyeséget, mert amikor Alo Webber mögött ment, kb 1 mp-re és kijöttek kereket cserélni, utána kb 3-3.5 mp hátránya lett pár kör alatt Alonak, majd mikor végre megmelegedett a gumi, akkor ismét feljött 1mp körülre a nyakára! Azaz üzemi hőmérsékletű gumikon gyorsabb volt az RB-knél, de legalábbis Webbonál.
Emlékeztek erre? Ez egy elég egyértelmű bizonyíték, csak azért.
Csak annyit tennék hozzá, hogy amikor megforgott, nem akkor dobta el a győzelmet, hanem amikor ő szuperlágyat tetetett fel, miközben a többiek lágyat, így biztos volt, hogy még egyszer ki kell jönni, Button meg Vettel viszont ezután már nem jött boxba. Az első ponttal sem feltétlenül értek egyet, mert a többiek többet hibáztak mégis dobogósok lettek, és már írtam, hogy a gumijai már nagyon kopottak voltak és hirtelen jött az eső, ez is közre játszott a hibájába. A rossz gumiválasztás miatt max. 3. lehetett volna, tehát a hiba+büntetés+inter egy pozícióba került...El fanático írta:de most újra a gumitaktika megválasztása nem volt szerencsés, pedig ha a Soft-slicket kapja, mint Button, akkor dobogó 3.hely - ami tekintve, hogy a futamgyőzelmet dobta el, amikor megforgott...
Végülis 3 momentum miatt lett csak a 4. : 1. az önnön heves vezetési stílusából adódó vezetéstechnikai hiba 2. közvetlen ezután a büntetést érő korrigálás, ami veszélyhelyzetet okozott 3. rossz gumitaktika.
Szerintem azt akarta mondani,hogy a pálya közel van a városhoz(Pesthez), csak nem jött össze. Legalábbis az hallatszott,hogy megzavarodott utánabowlinggolyo írta:Ez nem fail,mert Mogyoród város és nem része Budapestnek az h a hivatalos versenykiírásban a helyszín Budapest ez attól Mogyoródon van.robertfcb írta:Gyula alkotottA versenyzők szeretnek ide járni, mert Budapest közel van a városhoz