Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.08.02. 18:49:11

Az RB és McLaren közötti versenytempóhoz: az előző versenyen(Német) nem volt nagy különbség közöttük, de azért még látszott Webber tempóján, hogy gyorsabb Hamiltonnál, egyre közelebb került hozzá. Nálunk pedig amikor Hamilton megelőzte Vettelt igaz, hogy elég nagy előnyt kialakított, de az nem feltétlenül a kocsinak volt köszönhető, mert Button meg Vetteltől is lassabb köröket ment esőben. Szárazon is megmutatta Vettel, hogy jó a versenytempójuk(volt, hogy az egész mezőnyben a leggyorsabb volt, és zárkózott fel Buttonra), a végén viszont problémái voltak, ezért nem mutatkozott meg az igazi tempó. Amikor Hamilton megelőzte Webbert, ő sem tudott elszakadni tőle. Sőt, Alonso versenytempója sem volt rossz szárazon. Egyértelmű McLaren vagy Red Bull fölény nem volt, főleg mindkét verseny hűvös volt és eső is esett, habár a Nürburgringen nem sok, de ez is közrejátszott a McLaren jó tempójában. Tiszta képet elég nehéz is kapni, mert a gumikopás is állandó szereplő, az biztos, hogy az RB-nek már nem akkora az előnye, de ahogy Wéber is mondta, még mindig az a legjobb kocsi, kezelhetőség szempontjából biztosan.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
samy85
Capitá del Barça

2011.08.02. 09:32:07

hát lehet a szünet jókor jött a rb-pk szempontjából... ám mindenki ilyenkor ujításokat fog előkotorni a szünet utánra..... Domenicalli elmondta rendkívül jócsomaggal várják Spá-t és további forradalmasítások várhatóak olaszországra... ...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.08.02. 09:03:58

ozsimiki írta:
El fanático írta:
hogy annak a technikai fölénynek, ami az idény elején csúcson tartotta a RB-t, mostanra vége! Innentől a versenyzői kvalitások jönnek és ebben második ízben maradt alul.
ezen mit lehet félreérteni? ezzel arra utaltál,hogy eddig gép miatt nyert, most versenyzői kvalitások miatt nem nyer. Gondolom akivel szemben alul marad, annak nem számít olyan mértékben az alatta lévő -jelenlegi legggyorsabb- technika, mint Vettel esetében az év első felében? De.
Sztem pl. ezen a futamon világosan látszott, h a McLaren gyorsabb volt a futamon. Hamilton ahogy az elején megelőzte Vettelt, rögtön több másodperces előnyt fel is épített, és Button is egyértelműen gyorsabb volt nála.

Az utóbbi két futamon az időmérőn kb. egy szint az RB és McLaren, de a futamon már a McLaren egyértelműen gyorsabb. Ráadásul a versenyen már a Ferrari is képes kb. azt a tempot futni, mint az RB. Ami engem aggaszt is egy kicsit, szóval most jól jöhet a szünet, ill. a tekintélyes előny.
miihii
KHAL

2011.08.02. 01:50:21

ozsimiki írta:
El fanático írta:Webber versenyét beáldozva kísérleteztek a gumikkal.
Hami versenyét is elrontották, de persze Bikáknál nem így történt, hanem Vettelért beáldozták Webbert...
Nem,a Mekiknél beáldozták Hami futamát Buttonért,stikában ő az elsőszámú pilótánk :mrgreen: :lol:
ozsimiki írta:Amikor Hamiltonnak nem volt égető szüksége az első helyre, pl 08ban Brazíliában, ő is szép óvatosan,megfontoltan versenyzett,hogy VB legyen, és végül az is lett, bár akkor pont nem amiatt,h óvatos volt.
Nah,ezt sem láttam itt még egy mondatban leírva,h Lewis meg az óvatos,megfontolt versenyzés :lol:

De nem így történt? :D, a lényeg,h ha neki lenne megnyugtató előnye,és beleférne a dobogó más foka is, akkor ő is annak megfelelően versenyzik, csak erre még kevés példa volt. Ozsi
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.01. 23:27:46

El fanático írta:
hogy annak a technikai fölénynek, ami az idény elején csúcson tartotta a RB-t, mostanra vége! Innentől a versenyzői kvalitások jönnek és ebben második ízben maradt alul.
ezen mit lehet félreérteni? ezzel arra utaltál,hogy eddig gép miatt nyert, most versenyzői kvalitások miatt nem nyer. Gondolom akivel szemben alul marad, annak nem számít olyan mértékben az alatta lévő -jelenlegi legggyorsabb- technika, mint Vettel esetében az év első felében? De.
El fanático írta:Múlt héten a csapat a boxban mentett neki pontot, most pedig Webber versenyét beáldozva kísérleteztek a gumikkal.
Ilyen pontmentés mindenkivel kb 15ször előfordul egy évben, ez nem szégyen, hanem minden verseny velejárója.

Webbert beáldozták? az ilyen írások miatt írtam az első hszt. Mintha Vettel mindenkinek köszönhetné a helyezéseit,csak saját magának nem..., Hami versenyét is elrontották, de persze Bikáknál nem így történt, hanem Vettelért beáldozták Webbert...

El fanático írta:A végén pedig Schumi nyilatkozatán néztem nagyot: " Meg kellett forognom a kocsival, hogy elkerüljem a balesetet" - ezt miért nem vizsgálták? Nem is lassították vissza normálisan, hogy mi volt ott...
egyrészről talán azért, mert következő körben kiszállt a versenyből :), másrészről lehetséges,h láttuk amiről szó van, és nem más esetről van szó, csak érdekesen fogalmazott.

Új hszedhez:

direkt semmiképp, de nem lettem meggyőzve,h félreértettelek volna.

Azért Vettel is csatázgatott,és amikor lehetett előzött, pl Alonsot, de nagyobb rizikót és harcokat nem vállalt valóban, azért bármit is nyilatkozzon (1.akar lenni továbbra is,nem jó a 2.hely) biztos hogy futam közben a csapat is mondja,hogy megfelelő e ez a pozíció vagy sem, és ő is tudja ezt. Az érett versenyzés dolgot, erre is értette Czollner. Láttunk ilyet már Schumitól,Alonsostól,Buttontól is, továbbmegyek! Amikor Hamiltonnak nem volt égető szüksége az első helyre, pl 08ban Brazíliában, ő is szép óvatosan,megfontoltan versenyzett,hogy VB legyen, és végül az is lett, bár akkor pont nem amiatt,h óvatos volt.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.08.01. 22:18:19

ozsimiki írta:Erika, azért lassan,vagy nem, üldözési mánia látszik kialakulóbán nálad Hamival kapcsban :D L

Meg hogy innentől véletlenül sem az dönti el a futamot,h jobb lett picit a Meki,hanem versenyzői kvalitások, jah. Szal ha Vettel nyer,akkor gépi kvalitások miatt teszi, ha Hamilton,akkor meg versenyzői, miközben a gépe ugye nem jó (:D:D) (mert kb erre akarsz célozni). Picit sincs kettős mérce...
Miki, ezért pont jó, hogy nem sokára fórumtalálka, mert állandóan, direkt vagy nem, félreérted, amit mondok Hamival és Vettellel kapcsban :D
Nincs itt semmiféle kettős mérce...
A Czollner meg dícsérjen csak akit akar, de a hülyeség akkor is hülyeség, ha esetleg pont egyezik a te véleményeddel - csak gondolj bele és HA nálad nincs kettős mérce, akkor meg tudod tenni!
Egy esetben lett volna igaz, amit a Gyula mondott: akkor, ha Hamilton és Vettel versenyeit hasonlította volna össze, hogy amióta VB-k lettek, azóta Vettel higgadtan vezet és inkább lesz 4., mintsem kockáztasson és kiessen - ellenben Hamilton, aki kockáztat lesz-ami lesz...
De nem ezt tette és így az ő kijelentése nem fedi a valóságot.
Azt pedig te magad is nagyon jól tudod, hogy a kocsi mennyit számít - sem Trulli, sem pedig Glock nem lenne a 20-22 helyeken, ha a technika jó lenne a seg.ük alatt. Azzal a kocsival Vettel és Hamilton sem tudna többet.
Házon belül veri Webbert, ugyazzal a kocsival és seni sem mondta, hogy rossz versenyző, csupán megszokta a legjobbat - lehet mondani, mivel a RB taktikában és boxutccai munkában is oktat 2 idény óta.
A versenyszellemet pedig úgy néz ki most háttérbe szorítja, mert ha elkezd csatázni a Ferrearikkal és McLarenekkel, akkor 3 verseny is elég, hogy elüssék a VB címtől.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.01. 20:19:05

Most mondták a Fókuszban,hogy Hami rádiója elromlott, ezért kapott szuperlágyat és nem keményebbet... Na ez aztán tényleg dühítő,de ez van.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.01. 17:21:22

ozsi nyilván némi részlehajlásom van, hogy nem volt vészes Lewis!
Viszont érdekesség gyanánt 2006 Törökország GP2 verseny!
http://www.youtube.com/watch?v=MbjRFd205qo
0:45-nél tessék figyelni :lol: Na ez kamikaze Lewistól, s nem kapott büntetést :lol:
Ezerszer beszéltük már iszonyat következetlen a büntetés kiosztás, nem is azt akarom mondani, hogy Hamilton nem "érdemelte" meg most a Ringen, de csak mint érdekesség, hogy néztek már el ennél durvábbat is neki!
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.01. 17:03:13

Abban egyetértek, hogy most derülNE ki,hogy Vettel milyen jó pilóta, de mivel csomó ponttal vezet, nem fog. Neki bőven jó,ha bejön 2-4.helyre minden futamon, egyet-kettőt esetleg megnyer.
Sajna késő vette fel a versenyt a Ferrari meg a Merci, ahhoz, hogy ez egy igazán izgalmas VB legyen, legalábbis szerintem.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.01. 16:53:20

Vito írta: szóval szép győzelem volt, a trófea viszont elég gagyi, nézte is a pódiumon, hogy mit is kapott.
Vettel meg kiszúrta,és mutatta is neki az egyik pillanatban a pódium hátterét, ahol is a szponzor állata volt,és az szerepelt a trófeán is, hát nem volt valami nagy ötlet az tény.
Eazzy írta:Valamit nem teljesen látunk ugyanúgy Bob! Tovább tart megmelegíteni a gumit, de ettől még ez nem jelenti azt, hogy tovább is gyorsak rajta. Kérlek mutass nekem rá erre tényekkel, ha tudsz, valami köridős vagy ilyesmi, mert nekem élből úgy rémlik, hogy kb mindenkivel egyszerre kellett kijönniük, nem tudtak kinn maradni köröket, főleg nem úgy, hogy azzal ne veszítsenek inkább.
hali! igazából ezen a versenyen valóban nem volt előnyük abból,h tovább bírják a gumik ha már felmelegedtek,de pl Silverstone-ban emiatt húzott el szép folyamatosan, és az előző nagydíjon is megfigyelhető volt. Számít persze az időjárás is, talán most pont ezért csak hátránya volt inkább, viszont ideálisabb viszonyok között, ahogy Bob is írta, kiegyenlíti a kezdeti hátrányt a későbbi előny ami benne van. Nehezebben melegítik fel,de tovább is tart az a gumiállapot náluk, amivel még gyors köröket lehet futni.
Bob_Marley írta:
szerk: Hamilton esetét viszont annyira nem éreztem brutálisnak mint te Ozsi, szabálytalan volt, de nem vészes!El voltak mögötte maradva, gyorsan megforgatta, ennyi!
igazából azért éreztem vészesnek,mert nem csak rajta múlt,h nem lett baj, márpedig az ilyen esetek szabálytalanok, pont ezért. + nem is pont szembe állt a forgalommal,h mindent lásson,hanem kicsit oldalasan...egyezzünk meg annyiban,h nem véletlen,h szabálytalan az ilyesmi, és meg kell várni azokat akik "érkezőben" vannak. Hami jó pilóta, az egyik legjobb jelenleg, de azért azt nem feltételezem róla,h 1,5másodperc alatt kiszámította hogy a visszapörgetése mekkora helyet foglal el abból a pályaszakaszból,és az érkező pilótáknak marad e hely, esetleg reakció idő.
samy85 írta:
ozsi! én sem kedvelem Vettelt megmondom őszintén. annyi csak h most van itt az ideje h kiderüljön mennyire jo pilota hiszen most már nincs akkora különbség az autók között... sőt... és amióta ez így van, nem villog... ebből az irányból is vizsgáld meg a dolgot... :D oersze nem támadni akarm mert azért láttam tőle bőven elképesztő dolgokat, de most így áll a helyzet feketén fehéren...

Mondjuk Alonso kivétel, mert 2006-ban nem volt jobb az autójuk semmivel, mint Schumiék ferrarija... sőt...
pontosan, feketén-fehéren így néz ki. de ha belekeverünk olyan apróságokat színekként, hogy VB állás, időjárási körülmény, és egyebek,akkor pont,h nem most kell kiderüljön mit tud. Ahogy meg azt hiszem Bob írta, tavaly év vége felé csak nyomás volt rajta,hiszen óriási hátrányban volt,és végig győznie kellett,h legyen sansz, meg is tette, 1kivétellel,amikor a technika tréfálta meg.

+Te/Ti úgy fogjátok fel ezt a "most már nincs akkora különbség a kocsik között" dolgot,hogy most csak a versenyzői tudás dönt, pedig mi van ha már jobb a Meki versenytempóban? márpedig mutatnak erre jelek bőven. Akkor nem lehet azt írni,h csak az dönt most.

Schumi vs Alo 2006, az se egészen így nézett ki, első félévben Alo gépe jobb volt vmennyivel, 2.ban Schumié volt jobb vmennyivel, a "sőt" szócska felesleges. Nem kivétel Alo sem, ha gyengébb volt a Renault és nem voltak extrém körülmények,akkor nem is Ő nyert,hanem Schumi. Ez alól kivétel 2005,és 2006 Imola, előbbinél Alo védekezett zseniálisan, utóbbinál Schumi a gyorsabb ellen.

nahdeszéphosszúlett.
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.08.01. 12:26:11

azért emlékszem, mikor az "eszes Button"on nevetett a fórum egyik fele.
mindenesetre vannak gyors pilóták, vannak esőmenők, meg van Button, aki a felszáradó pályák királya. :)
érdekes lenne a helyzet, ha az elmúlt két versenyen nem nullázott volna..
a két technikai hiba nélkül második lenne, ami Hamilton társaként nem semmi eredmény. ősszurkolójaként nekem egyébként elég az (pláne a VB-cím után), hogy a lesajnált brit tartani tudja a versenyt Hamiltonnal, aki szvsz a mezőny leggyorsabb pilótája, még úgy is, ha a futamok nagy részénél elmarad tőle gyorsaság tekintetében.
bár tempóban most sem nagyon maradt el -a végén tudott még ő is fastest lap-ot.
ha a futamok második felében lőtávolságra van, akkor bizony számolni kell vele, mert ő általában akkor gyors, amikor a többiek csúszkálnak a kinyírt gumikon.
szóval szép győzelem volt, a trófea viszont elég gagyi, nézte is a pódiumon, hogy mit is kapott.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.01. 12:05:40

Nem maradnak kint tovább, de nem érződik akkora hátrány a Ferrarinak, lassan melegedett Alonso gumija, elment Webber 3-4 mp-re, mire üzemi hőfokon volt a spanyol, addigra már Webbernek nem tapadt annyira, pár kör alatt vissza is jött 1 mpre a spanyol!
És ez volt Silverstoneban is Hamilton ellen!
Inkább a keményebb keverékkel van nagyobb gond a Ferrarinál szerintem mint a lággyal!
http://www.hatharom.hu/article/9d4dbd-k ... ar-nagydij
Ez meg nagyon érdekes cikk McLaren szempontból és van is benne valami, így visszagondolva nem először látható, hogy kifejezetten fekszik Lewisnak a hűvös félig esős, félig száraz pálya, s mégis Button húzza be ezeket!
Kép
Kép
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.08.01. 11:52:51

Valamit nem teljesen látunk ugyanúgy Bob! Tovább tart megmelegíteni a gumit, de ettől még ez nem jelenti azt, hogy tovább is gyorsak rajta. Kérlek mutass nekem rá erre tényekkel, ha tudsz, valami köridős vagy ilyesmi, mert nekem élből úgy rémlik, hogy kb mindenkivel egyszerre kellett kijönniük, nem tudtak kinn maradni köröket, főleg nem úgy, hogy azzal ne veszítsenek inkább.
Ez tény, a Ferrari nem jó gumi szempontjából a hidegben. Mondom, én így látom, és mondtam is rá példát.

Az, hogy Vettel nem csapja szét a kocsit, és okosan versenyzik, azzal egyet értek. Mondjuk szerintem nem 3-0, hanem 5-0 van :lol:
85 pont előny és 8 futam van vissza. ha nem dobja 3szor el a vasat, és az alatt a három alatt nem mindig vagy Alo vagy Hami vagy Webbo nyer, akkor nincs esély. Abszolút semmi más nincs. Ez meg nem fog előfordulni.

Én épp ezért már nem aggódom a vb-n. Most csak élvezem, hogy egyébként meg atom jó futamok vannak :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.01. 10:45:58

A gumikopáshoz csak annyit, lehet lassabban melegíti fel üzemi hőfokra az olasz csapat, viszont később meg pont emiatt gyorsabbak!Nem érzem ezt olyan egyenlőtlennek gumi szempontból!
És azért Hamilton is csúszkált, az elején minden kanyarban ellenkormányoznia kellett akár többször is!
A 3 csapat most nagyon egyforma szintet mutat, s Vettel kezelése érthető, ő legjobban Prosthoz hasonlít!
Teljesen egyértelmű, hogy jelenleg egy céljuk van behozni a kocsit pontszerzőre!
Ez profizmusra utal nála, focis hasonlattal élve 3:0-s vezetésnél minek kellene megfeszülni?
A versenyek izgalmasak, s igazából logikusnak tűnik, hogy Vettel nem látványos és nem előz, mondjuk eddig nem is kellett senkit!Azért nem szabad elfelejteni tavaly úgy lett bajnok, hogy nyernie kellett folyamatosan, s megmutatta, hogy tud ő előzni!Ozsi köszönöm a dicsérő szavakat, nem ezért írom le, egyszerűen bosszant, hogy mindenki mindenkire valamiért irigykedik!Kell egy jó kocsi meg egy jó pilóta!Én Hamiltont tartom a legjobb pilótának, a McLaren meg Senna miatt kedvenc, ez így tökéletes pakk :lol: Én ezért foglalkozok csak vele, mert neki szurkolok nem a többiek ellen (jó azért nem hullajtok könnyeket, ha a spanyol kiesik....)!
Lewisból pont a higgadtság hiányzik, ami most Vettelnél megvan!Lewis mikro VB győzte volt, akkor is majdnem elcseszte, meg ugye előtte emlékszünk, ő nem tud spórolósan menni, ez van!Viszont ha esik, akkor senki nem állíthatja meg :lol:

Gumira még visszatérve a hűvös idő eddigiek alapján az RB-nek nagyobb probléma, mert azokon a versenyeken rendre elmaradnak!
Spaba is jöhetne egy kis zuhé :lol:

szerk: Hamilton esetét viszont annyira nem éreztem brutálisnak mint te Ozsi, szabálytalan volt, de nem vészes!El voltak mögötte maradva, gyorsan megforgatta, ennyi!
Kép
Kép
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.01. 10:27:56

Eazzy írta:Lehetséges, ezen én is gondolkodtam, mert pont nem mutatták, hogy ott eldobott vagy 2mp-t vagy sem, de ettől még áll, hogy kellett jó pár kör mire a rendes tempót tudta hozni.

Azon meg sem lepődök, hogy a Ferrari a boxban ultra gázul cserél...
Hát elég ciki. Általában ezt Massaval szokták eljátszani, de most sikerült Alonsoval.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.08.01. 10:26:16

Barcaman1993 írta:
Eazzy írta:Igen ezt én is említettem, hogy Alonsonak sok ott megy el, hogy nem tudja a gumikat megmelegíteni. Akinek esetleg megvan még a futam, az nézze vissza, hogy nem mondok/unk hülyeséget, mert amikor Alo Webber mögött ment, kb 1 mp-re és kijöttek kereket cserélni, utána kb 3-3.5 mp hátránya lett pár kör alatt Alonak, majd mikor végre megmelegedett a gumi, akkor ismét feljött 1mp körülre a nyakára! Azaz üzemi hőmérsékletű gumikon gyorsabb volt az RB-knél, de legalábbis Webbonál.
Emlékeztek erre? Ez egy elég egyértelmű bizonyíték, csak azért.
Van igazság abban, amit mondasz. Viszont, amikor Alo kijött a boxból 4 mp hátránya volt Webberhez képest és 1 mp volt, amikor bementek. Ott a csapat szépen benézett 1 kerékcserét. Aztán az első kerékcseréje is 5,2 mp-re sikeredett. Ezúttal nem állt a csapat sem a toppon.
Lehetséges, ezen én is gondolkodtam, mert pont nem mutatták, hogy ott eldobott vagy 2mp-t vagy sem, de ettől még áll, hogy kellett jó pár kör mire a rendes tempót tudta hozni.

Azon meg sem lepődök, hogy a Ferrari a boxban ultra gázul cserél...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.01. 10:17:58

Eazzy írta:Igen ezt én is említettem, hogy Alonsonak sok ott megy el, hogy nem tudja a gumikat megmelegíteni. Akinek esetleg megvan még a futam, az nézze vissza, hogy nem mondok/unk hülyeséget, mert amikor Alo Webber mögött ment, kb 1 mp-re és kijöttek kereket cserélni, utána kb 3-3.5 mp hátránya lett pár kör alatt Alonak, majd mikor végre megmelegedett a gumi, akkor ismét feljött 1mp körülre a nyakára! Azaz üzemi hőmérsékletű gumikon gyorsabb volt az RB-knél, de legalábbis Webbonál.
Van igazság abban, amit mondasz. Viszont, amikor Alo kijött a boxból 4 mp hátránya volt Webberhez képest és 1 mp volt, amikor bementek. Ott a csapat szépen benézett 1 kerékcserét. Aztán az első kerékcseréje is 5,2 mp-re sikeredett. Ezúttal nem állt a csapat sem a toppon.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.08.01. 10:05:48

Igen ezt én is említettem, hogy Alonsonak sok ott megy el, hogy nem tudja a gumikat megmelegíteni. Akinek esetleg megvan még a futam, az nézze vissza, hogy nem mondok/unk hülyeséget, mert amikor Alo Webber mögött ment, kb 1 mp-re és kijöttek kereket cserélni, utána kb 3-3.5 mp hátránya lett pár kör alatt Alonak, majd mikor végre megmelegedett a gumi, akkor ismét feljött 1mp körülre a nyakára! Azaz üzemi hőmérsékletű gumikon gyorsabb volt az RB-knél, de legalábbis Webbonál.

Ozsi! Tudod, pont Schumi mondta, hogy a szánalomért alig kell tenni, míg az utálatért keményen meg kell szenvedni. Ezt tartsd fejben, amikor Vettelről olvasod az ellenlábasok hszeit. Én is ezt teszem Alonsoval kapcsolatban. (persze nem mindig lehet megállni, amikor ökörségeket írnak, ezt adom.)
samy85
Capitá del Barça

2011.08.01. 09:51:26

Alonsoról annyit, hogy írták többen h hibázgatott ami így is volt... de azt azért mellé tenném még a bikák, és a mekik elég gyorsan-teszem azt 1-2 kör alatt elérik a gumiknak az üzemi hőfokot- addig szegény Alonsonak 5-6 körre van szüksége... itt ebben gyenge a Ferrari.... és ez hátrány..... szal jóval nagyobb a hibázások esélye ha a többi éllovashoz képest + 3 kört kell megtenni, hogy ugyanazt elérje a gumijainál, amit Vettel, Webber, Hamilton, Button körökkel korábban elér... összességében Hamiltonnak kellett volna nyerni... de Button is megérdemelte.... Webber rendre a 3-4-5 helyeken zár most már futamok óta.... nem tudni ez minek tudható be... bár a 2 bika esős, hidegebb körülmények között azért nem működött feltétlenül jól eddig sem.... Vettel ahhoz képest h az autóik nem villogtak annyira(futamon) jol szerepelt.... Massa :!: amit ő csinál? hát nem tudom de ez a ferrarinak akkora hátrány, hogy az valami hihetetlen... még a fő rivális csapatoknál, 2 versenyképes pilóta van, addig a ferrarinál csak 1... hm :!:

ozsi! én sem kedvelem Vettelt megmondom őszintén. annyi csak h most van itt az ideje h kiderüljön mennyire jo pilota hiszen most már nincs akkora különbség az autók között... sőt... és amióta ez így van, nem villog... ebből az irányból is vizsgáld meg a dolgot... :D oersze nem támadni akarm mert azért láttam tőle bőven elképesztő dolgokat, de most így áll a helyzet feketén fehéren... amikor valaki felhozta Schumit példaként Vettel védelmében, arra annyit mondanék hogy igen az aktuális világbajnokoknak mindig jobbak voltak az autóik, globálisan levetítve... Mondjuk Alonso kivétel, mert 2006-ban nem volt jobb az autójuk semmivel, mint Schumiék ferrarija... sőt...de Michael mindig a világbajnoki kihívó volt akárki is volt a vb győztes...

végezetül annyit kívánnék mint Ferrari szurkoló, hogy minél elöbb aknázzuk ki a melegbefújásos diffuzor adta lehetőségeket, hiszen a Mekik ennek köszönhetik a gyorsaságukat.... ha mi e nélkül itt állunk, vajon a diffi vel hol lennénk?
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.01. 09:04:43

Erika, azért lassan,vagy nem, üldözési mánia látszik kialakulóbán nálad Hamival kapcsban :D Lassan kiderül,h -bár Gyulát én sem bírom sok ok miatt-, bárkit is dicsérjen Gyula ,az mind nevetséges, kivéve ha Hamit dicséri.

Vetteles részhez csak annyit,h hibázott valóban, ahogy Alonso is párszor,és Hamilton is,de legalább ebben mindenki egyetért.

Meg hogy innentől véletlenül sem az dönti el a futamot,h jobb lett picit a Meki,hanem versenyzői kvalitások, jah. Szal ha Vettel nyer,akkor gépi kvalitások miatt teszi, ha Hamilton,akkor meg versenyzői, miközben a gépe ugye nem jó (:D:D) (mert kb erre akarsz célozni). Picit sincs kettős mérce.

Bobnak,Scoobynak pedig respekt a hszekért, azért emelem ki őket,mert mindkettő Meki fan,és Hami fan, még sem próbálják mindenből azt kihozni,h Vettel így rossz meg úgy rossz, meg így versenyzői kvalitások,meg úgy, hanem csak leírják ami történik.

míg el nem felejtem: Buttonnak grt, bár ha nem lesz még nagyobb éghajlat ingadozás a futamok időpontjaiban,akkor ezek a részsikerek csak részsikerek maradnak,és hosszú távon arra jók,amire: elmondható,h eme körülmények bármi is történjen, Button győzelmét jelentik :D szóval a hidegfejűségéért is grt!

Többiek nem hoztak semmi kiemelkedőt, Vettel hibája utána, jó taktikával behozta szépen 2.helyre a vasat, (nagyon okosan :twisted: :lol: ), Alo is hibázgatott, de számára sem volt több ebben a versenyben, Webber ingadozó volt,és elkövették azt a hibát, amit Hamiltonnal.

Schumi rajtja megint nagyon jó volt, ahogy Rosbergé is,de a verseny már semmi extra,sőt ismét 0pont.

Jah és,hogy ismét ( :D) csatlakozzak a Bob és Scooby féle vonulathoz:

Hamilton megérdemelte volna a győzelmet, elég kemény volt,ahogy szuperlágyon nyomta az eleredő esőben, hibák ilyenkor benne vannak, + ugye futam elejétől olyan tempót diktált amire többiek nem voltak képesek. Visszaforgatós manővere viszont nálam ismét kiverte a biztosítékot, ezeket a megoldásokat elhagyhatná,és akkor ennyi szálka sem lenne a szememben mint ami ezek miatt megvan benne. Ezeken kívül taktikailag most csúnyán megbukott (mebuktak, attól függően,h kié volt a döntés, közös-e, vagy csak a csapaté,vagy csak Hamié) és így nem mentek sokra a jó tempóval. Már ami a gyorsabb csomagot illeti (Hamis Meki), mert azért Button korrigált.
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.07.31. 23:56:13

Na most néztem meg.

Hát kezdeném azzal, hogy akkora mákja van Vettelnek, hogy folyamat körbeverik egymást a többiek, hogy hiába nem megy neki annyira magabiztosan, akkor is növeli az előnyét.

Alonso: összességében jól ment, de neki sem jött össze a gumitaktika, szerencséjére Hamiltonnak sem. Ezen kívül két hiba is volt a dologban, ami másoknál is előjött.

A következő futamokon az kellene, hogy Vettelt a Mekik és Alonso is verje, illetve Massa is összekapja magát. Jah meg az, hogy végre a Ferrarinak kedvező körülmények legyenek, azaz melegebb legyen, mert most is sokat szenvedtek a gumikkal.

Még gratulálok a győztesnek, az ilyen körülmények specialistája lett Button, ez már egyértelmű :wink:
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.07.31. 20:15:51

El fanático írta:de most újra a gumitaktika megválasztása nem volt szerencsés, pedig ha a Soft-slicket kapja, mint Button, akkor dobogó 3.hely - ami tekintve, hogy a futamgyőzelmet dobta el, amikor megforgott...
Végülis 3 momentum miatt lett csak a 4. : 1. az önnön heves vezetési stílusából adódó vezetéstechnikai hiba 2. közvetlen ezután a büntetést érő korrigálás, ami veszélyhelyzetet okozott 3. rossz gumitaktika.
Csak annyit tennék hozzá, hogy amikor megforgott, nem akkor dobta el a győzelmet, hanem amikor ő szuperlágyat tetetett fel, miközben a többiek lágyat, így biztos volt, hogy még egyszer ki kell jönni, Button meg Vettel viszont ezután már nem jött boxba. Az első ponttal sem feltétlenül értek egyet, mert a többiek többet hibáztak mégis dobogósok lettek, és már írtam, hogy a gumijai már nagyon kopottak voltak és hirtelen jött az eső, ez is közre játszott a hibájába. A rossz gumiválasztás miatt max. 3. lehetett volna, tehát a hiba+büntetés+inter egy pozícióba került...
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.31. 19:39:03

bowlinggolyo írta:
robertfcb írta:Gyula alkotott :lol: A versenyzők szeretnek ide járni, mert Budapest közel van a városhoz :lol:
Ez nem fail,mert Mogyoród város és nem része Budapestnek az h a hivatalos versenykiírásban a helyszín Budapest ez attól Mogyoródon van.
Szerintem azt akarta mondani,hogy a pálya közel van a városhoz(Pesthez), csak nem jött össze. Legalábbis az hallatszott,hogy megzavarodott utána :D
El fanático
Entrenador del Barça

2011.07.31. 19:19:41

A tippverseny állása:

1. El fanático 167 pont
2. Mogyi 154 pont
3. Miihii 152 pont
4. Game90 148 pont
5. Xanthor 145 pont
6. Snide 140 pont
7. Bob Marley 120 pont

A következő futam a Belga Nagydíj - Augusztus 27-28!!! Tippek leadásának határideje: Augusztus 26. péntek délelőtt 9:59!!! A tippek leadását ne hagyjátok az utolsó pillanatra - ez csupán egy jótanács!!!

A versenyről:

Senki sem állíthatja, hogy unalmas volt! :)
Button angol hidegvére most futamgyőzelmet ért, ugyanakkor a csapatot nem illeti dícséret, mert ugyan Hamilton is hibázott és khm-khm :P jogosan bütették meg / látod Ozsi??? Elismerem, hogy ezúttal jogos volt! :) / de most újra a gumitaktika megválasztása nem volt szerencsés, pedig ha a Soft-slicket kapja, mint Button, akkor dobogó 3.hely - ami tekintve, hogy a futamgyőzelmet dobta el, amikor megforgott...
Végülis 3 momentum miatt lett csak a 4. : 1. az önnön heves vezetési stílusából adódó vezetéstechnikai hiba 2. közvetlen ezután a büntetést érő korrigálás, ami veszélyhelyzetet okozott 3. rossz gumitaktika.

Vettel - rosszul vagyok tőle, hogy a Gyuláék állandóan fényezik őt is, meg Alonsót is. " Vettel érett versenyző lett, inkább a biztos pontokat választotta..." mondja a Czollner. Igen, így is lehet fogalmazni - attól még az igazság az, hogy annak a technikai fölénynek, ami az idény elején csúcson tartotta a RB-t, mostanra vége! Innentől a versenyzői kvalitások jönnek és ebben második ízben maradt alul. Múlt héten a csapat a boxban mentett neki pontot, most pedig Webber versenyét beáldozva kísérleteztek a gumikkal.
Ugyanez a Ferrarinál Massa kárára, aki idézem Czollner Gyuszit: " Előzékenyen elengedte Alonso-t" Áhhhhh, nah de kérem!!!!! Eeeezzz fáááájjjjj!!!!!! :evil:
Nem is tudom, kit hoznának Massa helyére, akivel játszhatnák ezt...
Gyuszi: " Behívhatnák Massát, hogy kikísérletezzék, jó-e már a slick Alonso számára..." Hm-hm. :roll: Tééénnnyyllleeggg????

A végén pedig Schumi nyilatkozatán néztem nagyot: " Meg kellett forognom a kocsival, hogy elkerüljem a balesetet" - ezt miért nem vizsgálták? Nem is lassították vissza normálisan, hogy mi volt ott...
Kép
socio66

2011.07.31. 18:11:49

ez a szponzorlogós kupa csak nekem nem tetszik?
lehetne valami szép,eredeti mint a herendi-porcelános volt.
Válasz küldése