Asys írta:Szerintem a vékony illetve sovány testalkat sokkal szívósabb tud lenni és egészség szempontjából is előnyösebb.
Amúgy amit kalap ír, hogy "aki dolgozott már életében" hát nem minden munka fizikailag megterhelő és az a ideális, ha a legkisebb energia befektetésével érjük el a legnagyobb eredményt.
Pl: amíg emberünk kiment délelőtt a tóra fogott magának egy-két halat, szedett hozzá egy kis gyümölcsöt zöldséget, aztán hátralévő idejét a parton történő heverészéssel töltötte, sokkal nagyobb hasznára volt magának is és a világnak is, ellentétben azzal aki egész napját (életét) kemény munkával tölti/töltötte...
Persze, hogy szívósabb, nem is a sovány és kövér testalkatról beszélünk, hanem önmagában a karról. Láttam már teljesen vékony embert 3-szor akkora karral, mint Messié a képen. Munka pedig nyilván többféle van, de kb. 3-szor leírtam, hogy a fizikai munkára célzok, persze könnyebb egy félmondatot kiemelni

Én is általánosságban szellemi munkát végzek,de nem árt meg egy kis fizikai, sőt, nagyon is szükséges. Szövegkörnyezetben nézd. A társadalmi hasznosság pedig ettől egy sokkal bonyolultabb dolog, a gulágon történő kemény munka nyilván felesleges, de amikor a földet műveled mondjuk meg az hasznosabb az általad leírtnál....