Ha esetleg még mindig nem hiszi el egy-két FIFA rajongó, akkor jöjjön tőlem is egy rövidke értékelés:
Én magam is hosszú-hosszú évek óta nagy FIFA-s VOLTAM!!! Megvolt az összes rész '98-tól a '05-ig, és ez idő alatt szinte lepergett rólam minden ellen vélemény, minden konkurens próbálkozás, ami a FIFA ellen volt!
Amikor kb. 48 órája megkaptam egy kedves barátomtól a PES5-öt, hazamentem, felnyomtam, és csak ámultam bámultam... persze a demóval már nyomtam, de akkor is! A grafika nem mondom, nem jobb sokkal a FIFA-nál, de káprázatos, az biztos! A stadionok, a mozgások, az efektek, ... az egész, szóval gyönyörű, olyan a játékélménye, hogy az valami hihetetlen! A FIFA soha-soha az életbe nem fog olyan szép dolgokat megcsinálni, mint a PES (legalábbis ha eddig nem csinált, akkor...)!!! Míg a FIFA-ban van kb. 6-8 sémád arra, hogy hogyan lőj gólt, addig a PES-ben már most lőttem vagy 15-20 félét, szinte bármikor, bármilyen helyzetből lehet benne gólt lőni, a játékosok, és a kapus mozgása is elképesztően sokoldalú, káprázatos!!!...
És nehéz is a játék, nem is kicsit VÉGRE, mert a FIFA-t egy pár hetes gyakorlás után már hülyére vertem a legerősebb szinten is!!!
Egy szó mint száz: sorolhatnám, hogy mi mindenben jobb a PES5 a FIFA2006-nál, de nem teszem, egész egyszerűen azt mondom, hogy: CSAK A PES5-öt ajánlom mindenkinek