La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.09.18. 10:27:00

noname írta:A Vale eddig igen jó teljesítményt nyújt. A Gijon ellen idegenben mi is nagyon meg szoktunk szenvedni. Soldado élete szezonját futja, Rami nagyon biztató és Ruiz is. Végre lehet lesz egy erős védelmük. Remélem a BL-ben is bizonyítanak.
Nagyon jól kezdtek, pedig az 1. fordulóban a Racing elleni védelmet látva...nem gondoltam volna hogy 3-ból 3-at behúznak. De úgy néz ki hátul is kezdenek összeállni, kell egy erős Valencia a Ligának! Nehéz dolgunk lesz szerdán.

Ahogy egy jó Villarreal is kellene, de ez még várat magára. Amíg ők szenvednek, Cazorlanak jól megy a Málagával. Arra célzok hogy túl könnyen elengedték. A Málaga viszont ténylegesen erősödött az igazolásokkal.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
noname
Llegenda del Barça

2011.09.18. 09:47:10

A Vale eddig igen jó teljesítményt nyújt. A Gijon ellen idegenben mi is nagyon meg szoktunk szenvedni. Soldado élete szezonját futja, Rami nagyon biztató és Ruiz is. Végre lehet lesz egy erős védelmük. Remélem a BL-ben is bizonyítanak.
A Fifa egy szégyen
Cali
Entrenador del Barça

2011.09.04. 17:00:58

L.Messi 10 írta:
Cali írta:Az egyik topicban láttam a Spanyolország Chile összefoglalót belinkelve. Kb 12 perces volt, de már nem találom sehol. Valaki segítene, és bemásolná ide a linket? :) Köszi előre is!
http://www.youtube.com/watch?v=1f1zzgObCYo Erre gondolsz?
Szerintem ez volt az! Köszi
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.09.04. 16:59:48

Cali írta:Az egyik topicban láttam a Spanyolország Chile összefoglalót belinkelve. Kb 12 perces volt, de már nem találom sehol. Valaki segítene, és bemásolná ide a linket? :) Köszi előre is!
http://www.youtube.com/watch?v=1f1zzgObCYo Erre gondolsz?
Kép
Cali
Entrenador del Barça

2011.09.04. 16:54:14

Az egyik topicban láttam a Spanyolország Chile összefoglalót belinkelve. Kb 12 perces volt, de már nem találom sehol. Valaki segítene, és bemásolná ide a linket? :) Köszi előre is!
ferninho
Madridista

2011.09.03. 20:07:16

azért 3-szor nem kell bocsánatot kérni :lol: :D

amúgy Pedro helyett Silva, Busi helyett Xabi azt mehetne az ami a Barcába...
madridista
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.03. 18:57:16

ferninho írta:
Kalap1988 írta:Azért egy dolgot tisztázzunk: Ha Reáléknál tiszteletreméltó, hogy Albiol védte Iniestát, akkor Businál is egyen, hogy az Albiolt ellökő emberhez ment oda erősködni védeni a madridistát... Vagy egyik helyen se legyen tiszteletreméltó, de az nem módi, hogy a mi fiúnkat letoljuk, őt meg nem. Pedig Albiol kezdte, ugyanis, ha nem lök, akkor maximum szóváltás lett volna Ini és a chilei közt.
Arbeloa :wink:
Iniesta gól Xavi passzából, Cesc gól Iniesta passzából, Cesc gól Pedro kiharcolt büntetőjéből.

Majomarcú Busquets azért odarohant lökdösődni...
itt szintén Arbeloa, csak, hogy tegyük tisztába a dolgokat :D
de mekkorát repült már a végén Arbeloa...
ennél már csak az a viccesebb, hogy a spori eléggé benézte, azt befújta 11-esnek...
Bocsánat, reggel néztem fáradtan a videót és hirtelen Albiol ugrott be. Mindenesetre ettől még a tartalom ugyanaz. Köszönöm!
gergo9
Director del Fútbol

2011.09.03. 14:17:03

Spanyoloknak szurkolok de amit a bajszos kihoz ebből a keretből az a 0 felé közelít, mióta padon van csak romlott a spanyol válogatott.
Elől is komoly gondok vannak jelenleg Pedro,Villa,Torres trió az elmúlt félévben jó ha rúgott 5 gólt összesen.
Amivel a vébét éppen behúzták azzal szinte biztos vagyok benne hogy szpás lesz a nyáron.
Régen a spanyolokat szívesen néztem bari meccsen is jelenleg ez kimerül a livescore-ban.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.03. 14:02:14

Tocy akkor már a memóriám se a régi #-o :lol:
Robben ziccere előttem van, de játékra úgy emlékszek erősebb volt a spanyol csapat, s a hollandok ugyanúgy nem találták a labdát!Szerintem ez a felállás forma működik, lehet szerencséről beszélni, s lehet elfogy ,egyenlőre azt látom ha komoly tétmeccs van, labda az ellenfélnél nincs, helyzete alig, s a gyilkos "alibi passzolásból" 1-2 bemegy elől!
Mint írtam egy Eb/VB sorozatban élet-halál meccs van folyamatosan s egy stabil játék kifizetődőbb hosszú távon!Lehet nem látványosabb, de eredményes!
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.03. 13:46:54

egyetértek bobbal abban, hogy ezzel a "túlbiztosított" kp-val iszonyatosan stabilak a spanyolok, és akármennyire is le vannak mostanában húzva, még mindig a legerősebbnek mondható válogatott.
Tocy
Director del Fútbol

2011.09.03. 13:45:55

Bob_Marley írta:A játékban abszolút minden csapat fölé nőttek!Paraguay ellen lehet modnani szerencse, de mind a németetk, mind a hollandok "labdába se rúgtak"
Hát azért...a hollandok labdába se rúgtak? Volt Robbennek két ordító ziccere, meg volt egy fejes is, kb ugyanannyi helyzete volt a spanyoloknak is. Lehet mondani ezt, hogy játékban föléjük nőttek, de egész egyszerűen nem igaz, talán csak a németek ellen játszottak jól. A többi meccsen unalmas keresztpasszok sorozata a kp-n, az ellenfél halál nyugodtan áll vissza a 16osára és a kapu közelébe se engedi őket, ennyi volt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.03. 13:43:55

A játékban abszolút minden csapat fölé nőttek!Paraguay ellen lehet modnani szerencse, de mind a németetk, mind a hollandok "labdába se rúgtak"
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.09.03. 13:39:29

Bob_Marley írta:
Fecooo írta:
egyetértek, VdB a leggyengébb pontja a válogatottnak...
fájdalom nézni, ahogy visszafogja a csapatot ezzel a felesleges túlbiztosítással, Xabi Alonso totálisan felesleges, ezt sztem elfogultság nélkül is mondhatjuk...a VB-t sem azért nyerték meg, mert ő volt a "zseni", hanem mert akármennyire is gyengítette ez a felállás a válogatott teljesítményét, annyit nem tudott rontani rajta, h ne nyerjék meg a tornát...

egy Pep-szerű edzővel végigverték volna a mezőnyt a legtöbb rúgott góllal, ebben biztos vagyok. nah de majd 2014-ben Brazíliában... ;) (nem tudom elképzelni, h Pepnek lesz motivációja a Barca padján 2012 után, inkább arra gondolok, h leül a válogatott padjára, megnyeri a VB-t és, ha látja magában az erőt, akkor visszatér a Barcához megújulva ;) )
Részben egyet értek, de ne felejtsük 2!!!!! gólt kapott a hispán válogatott 7 meccsen!+ a selejtezőkben se szoktak nagyon ellenük betalálni!
Viszont logikusabb lenne tőlünk játszatni mindenkit, mivel ismerik egymást a játékosok stb stb....
Viszont ez a "túl biztosított" játék is borzasztó hatékony, s maxmiálisan működik!Úgy gondolom egy VB-n még inkább kiélezett a helyzet, nincs esély javításra, míg egy bajnokságban van x forduló de még a nemzetközi kupában is oda-visszavágó!Egy stabil, sokat passzolós középpálya aranyat ér!Alonso vagy Busquets melyik a jobb nem tudom, de így ketten megférnek egymás mellett, elől meg "megoldják" a többiek!
Persze lehet több gólos győzelmeket tudnának aratni egy bátrabb játékkal, de láthatóan ez a felállás és taktika működik!
Más kérdés Pep áttudná integrálni a gondolatait a válogatottba is, s szerintem is lassan ő lesz a kapitány!
Ezt, hogy "működik" én nem igazán jelenteném ki. Nyertek egy VB-t úgy, hogy 1-0-ra nyertek mindent, Villa bepattanós-kétkapufás góljával, Puyol szögletből fejelt góljával, valamint a döntőben egy 116. percben szerzett góllal. Inkább szerencse. És ez azt bizonyítja h bizony nem oldják meg elöl a többiek, inkább az egyéni villanások vannak csak.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.03. 13:35:21

Fecooo írta:
fájdalom nézni, ahogy visszafogja a csapatot ezzel a felesleges túlbiztosítással, Xabi Alonso totálisan felesleges, ezt sztem elfogultság nélkül is mondhatjuk...a VB-t sem azért nyerték meg, mert ő volt a "zseni", hanem mert akármennyire is gyengítette ez a felállás a válogatott teljesítményét, annyit nem tudott rontani rajta, h ne nyerjék meg a tornát...

egy Pep-szerű edzővel végigverték volna a mezőnyt a legtöbb rúgott góllal, ebben biztos vagyok. nah de majd 2014-ben Brazíliában... ;) (nem tudom elképzelni, h Pepnek lesz motivációja a Barca padján 2012 után, inkább arra gondolok, h leül a válogatott padjára, megnyeri a VB-t és, ha látja magában az erőt, akkor visszatér a Barcához megújulva ;) )
Részben egyet értek, de ne felejtsük 2!!!!! gólt kapott a hispán válogatott 7 meccsen!+ a selejtezőkben se szoktak nagyon ellenük betalálni!
Viszont logikusabb lenne tőlünk játszatni mindenkit, mivel ismerik egymást a játékosok stb stb....
Viszont ez a "túl biztosított" játék is borzasztó hatékony, s maxmiálisan működik!Úgy gondolom egy VB-n még inkább kiélezett a helyzet, nincs esély javításra, míg egy bajnokságban van x forduló de még a nemzetközi kupában is oda-visszavágó!Egy stabil, sokat passzolós középpálya aranyat ér!Alonso vagy Busquets melyik a jobb nem tudom, de így ketten megférnek egymás mellett, elől meg "megoldják" a többiek!
Persze lehet több gólos győzelmeket tudnának aratni egy bátrabb játékkal, de láthatóan ez a felállás és taktika működik!
Más kérdés Pep áttudná integrálni a gondolatait a válogatottba is, s szerintem is lassan ő lesz a kapitány!
Kép
Kép
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2011.09.03. 13:07:20

Egy vélemény valahonnan a tegnapi spanyol-chiléről:
Na a Spanyol Chile meccsen balhé a végén...

S ki kezdte Iniesta... Betámaszt, majd kézzel hátraver és még neki áll feljebb. Nem értem Arbeloa meg Ramos is odamennek lökdösődni. Simán hagyniuk kellett volna. Lejönnek így együtt és kész. Hadd verekedjen Valdes, Sergio, meg ezek akik szoktak.

AZ utolsó mondatra hívnám fel a figyelmet, Mou agymosása már olyan mértékbe ment át,hogy vannak akik úgy gondolják,h felrúgjuk magunkat,utána rászinészkedünk az ongáncsra,majd ezen felháborodva még ossze is verekszünk magunkkal?? :shock: :lol: :lol: ez már beteges dolog
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.09.03. 12:45:53

Teljesen összeszokás kérdése. Busquets jóval többet van együtt Xaviékkal, ez egyértelmű. Ismerik egymás gondolatait és sikeresebben működnek csapatként, mint Alonsoval. Busquets kell játsszon ilyen szempontból..
Viszont ott van a másik, hogy Alonso sokkal többet tud segíteni a támadásokban és a lövései sem utolsóak. Ebből a szempontból tehát Alonso a jobb. Mindenesetre Fábregas szárnyal mindenhol, mióta nálunk van. :D
més que un club
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.03. 12:41:33

amúgy az egy örök vita a madrid és barca szurkolók között, hogy alonso vagy busquets játszik e feleslegesen a kettő közül...volt is konfliktusom belőle a vb idején.

személy szerint egy az egyben jobb játékosnak tartanám alonsot, viszont xavi és iniesta mögé (+ mondhatjuk, hogy a többi barcás mellé..) a hiányzó puzzle az busquets, illetve egy válogatott felépítésénél és a jövővel kapcsolatban is több értelme van egy 20-as évei elején járó busquetset tolni, mint a pár éven belül visszavonuló xabit.
Tocy
Director del Fútbol

2011.09.03. 12:28:12

lluisllach89 írta:
Tocy írta: Viszont, hogy Negredo és Xabi Alonso mit keres a kezdőben, de akár Silva is, azt továbbra sem értem.
Negredo a legjobb formában lévő spanyol csatár, nagyon lebecsülik, David Silvát megkérdőjelezni megint csak vicc. Alonsóról meg nem is érdemes beszélni, egy stabil pontja a Madridnak.

Azért barátságos ( :mrgreen: ) meccs volt, nem kell levonni messzemenő következtetéseket.
Persze, tök jó játékosok, csak ha van egy összeszokott, klasszisokból álló csapat, akkor miért kell ilyenekkel megbontani, Alonso totál felesleges, Silva jól játszik, vele nem is lenne gond, ha nem Pedro v Cesc helyett lépne pályára. Én csak azt mondom, hogy a lejjebb felsorolt 6 játékosunk tökéletesen ismeri egymást, bizonyítottan a világ legjobb csapatát alkotják. És ahelyett, hogy ők kezdenének, inkább meg van bontva az egész ilyenekkel...
barca99
Llegenda del Barça

2011.09.03. 12:25:53

Ja, igen, a válogatottban nem 17-es, hanem 18-as Pedro. :D Félszemmel néztem egy spanyol streamet, fel sem tűnt. Mondjuk jobb is, mert több helyen is olvastam, hogy simán műesés volt. :mrgreen:
ferninho
Madridista

2011.09.03. 12:20:49

Kalap1988 írta:Azért egy dolgot tisztázzunk: Ha Reáléknál tiszteletreméltó, hogy Albiol védte Iniestát, akkor Businál is egyen, hogy az Albiolt ellökő emberhez ment oda erősködni védeni a madridistát... Vagy egyik helyen se legyen tiszteletreméltó, de az nem módi, hogy a mi fiúnkat letoljuk, őt meg nem. Pedig Albiol kezdte, ugyanis, ha nem lök, akkor maximum szóváltás lett volna Ini és a chilei közt.
Arbeloa :wink:
Iniesta gól Xavi passzából, Cesc gól Iniesta passzából, Cesc gól Pedro kiharcolt büntetőjéből.

Majomarcú Busquets azért odarohant lökdösődni...
itt szintén Arbeloa, csak, hogy tegyük tisztába a dolgokat :D
de mekkorát repült már a végén Arbeloa...
ennél már csak az a viccesebb, hogy a spori eléggé benézte, azt befújta 11-esnek...
madridista
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.09.03. 11:25:06

Tocy írta: Viszont, hogy Negredo és Xabi Alonso mit keres a kezdőben, de akár Silva is, azt továbbra sem értem.
Negredo a legjobb formában lévő spanyol csatár, nagyon lebecsülik, David Silvát megkérdőjelezni megint csak vicc. Alonsóról meg nem is érdemes beszélni, egy stabil pontja a Madridnak.

Azért barátságos ( :mrgreen: ) meccs volt, nem kell levonni messzemenő következtetéseket.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.09.03. 11:09:20

Tocy írta:Szerintem meg nem lesz elég. Amíg Del Bosque baromságokat csinál, addig ez a válogatott nem lesz képes úgy játszani, ahogy tudna. A német utánpótlás szintén bombaerős, a VB-n is jók voltak, és most már lassan beérik az új generáció, plusz jönnek még a fiatalok ott is. A hollandok is erősek, nagyon össze vannak rakva, bár egyénileg elmaradnak a másik kettő mögött.

Tocy
Director del Fútbol

2011.09.03. 09:54:47

Szerintem meg nem lesz elég. Amíg Del Bosque baromságokat csinál, addig ez a válogatott nem lesz képes úgy játszani, ahogy tudna. A német utánpótlás szintén bombaerős, a VB-n is jók voltak, és most már lassan beérik az új generáció, plusz jönnek még a fiatalok ott is. A hollandok is erősek, nagyon össze vannak rakva, bár egyénileg elmaradnak a másik kettő mögött.
noname
Llegenda del Barça

2011.09.03. 09:10:04

Kétlem. Túl nagy a szakadék a spanyolok és mindenki más közt. Hollandia erős, de nem eléggé. A németeknek lehet esélyük, de ezt is kétlem. A spanyoloknak a legjobb jelenleg az utánpótlásuk és egyáltalán nem gyengülnek. Egyáltalán nem idős a keret. Busquets,Pedro,Cesc,Mata,Pique-egyik se több 24-nél. A középpályáról Xavinak és Xabinak van lefelé ívelőben a karrierje, de jön majd Martinez és Thiago. A következő években a védelem fog némileg gyengülni Puyol kiválásával, illetve Villa kiöregedésével a csatársor. De jönnek majd mások. Del Bosque ostobaságai ide vagy oda, annyival erősebb a spanyol válogatott mindenki másnál, hogy nem lehet őket megverni. Belemehetnek néhány vereségbe ugyan(ha jó napot fognak ki a hollandok, talán, a németek esetleg), de még pár évig ők lesznek a legerősebbek.
Egyénileg magasan mindenki felett lesznek évekig, így hiába lehetne jobb taktika, ez is megfelel.
A Fifa egy szégyen
Tocy
Director del Fútbol

2011.09.03. 09:02:01

noname írta:Sztem ez Del Bosque esetében egyszerű arrogancia. Erre a sapnyol válogatottra a legjobban illő taktika a 4-3-3, vagyis a Barcáé. VdB mégis inkább 2 szűrőt használ. Miért?
Azért, mert így az ő érdeme a győzelem. Ha teljesen leutánozná a Barca taktikáját, akkor mindenki azt mondaná, hogy csak Pep taktikáit használná. :roll: Inkább játsszanak gyengébben, de az ő taktikájával nyerjenek...
De így nem fognak nyerni, mert a németek tuti, de talán a hollandok is lelépik őket...
Válasz küldése