2011.09.19. 01:45:43
leírom a véleményem erről én is.
szóval van a színészkedés kategória...az EGÉSZ világ csesztetett minket a classicók után, hogy mekkora színész banda, undorítóak, és még sorolhatnám...mondhatjuk, hogy jogosan.
kb 10 esetet fel lehetne sorolni, ahol egyértelmű színészkedést hajtottak végre a játkosaink.
de már akkor is (és régebben is) előfordultak a madridnál is alakítások, csak elvétve (főleg cr és dm) így ugye rátok nem lehetett húzni a vízes lepedőt.
de az elmúlt hetekben 3 olyan színészkedést láttunk madrid játékostól (arbeloa a válogatott meccsen, marcelo zágrábban, most maría) amiket ha megnézek mint barcás, akkor busquets vagy alves gusztustalan alakítása jut elsőre eszembe.
hogy ez mit jelent ? csak annyit, hogy (ha nem is annyira, mint a mi játékosaink) a ti játékosaitokban is benne van ez a gusztustalannak mondható hajlam, hogy műeséssel vagy hasonló alakítással megtévessze a bírót, vagy előnyt harcoljon ki a csapatnak...hogy is mondta R.M.C.F. ? úgy, hogy ezt hívják csalásnak, és ránk lett aggatva.
én azt mondom, ez a viselkedés rátok is jellemző lett, ha nem is annyira, mint ránk, viszont ha madridista lennék, eléggé hülyén érezném magam, ha lekatalánszínitársulatoznám a barcát...mert nálatok is van egy kis sz.r a palacsintában ha úgy nézzük.
ez az egyik, ami nem való futballpályára.
a másik a favágás, brutális belépők.
ebben viszont ti vagytok a "jobbak", még akkor is, ha rátok sem annyira jellemző ez a viselkedés alapjáraton, a clasicókon kívül.
ez nagyrészt köszönhető pepének amúgy, de ez most mindegy.
az egyetlen dolog, amit a madridra egy kicsit sem tudnék ráhúzni, az az, hogy körbeveszik 5-6-an habzó szájjal a bírót, terrorizálják, kifut casillas,stb.
ezt aláírom, ez a dolog az, amiben fel lehet menteni a madridot viselkedést elemezvén.
DE.
ezt nálam kiegyenlíti az, hogy josé terrorizálja/ta nyilatkozattal a bírókat nem egyszer, kritizált mindig mindent velük kapcsolatban már meccs előtt is, evvel nyomást helyezve a vállukra.
ezt én mindkét oldalról egy mocskos pszichológia fegyvernek érzem, hogy hassunk a sporttársa.
szóval summa summarum, az én érzésem az, hogy a futballpályán való erkölcsről, viselkedésről egy madridista NEM oktathat ki egy barcást, hiszen ha az előbbiekben leírt dolgokat összevetjük, szerintem a ti portátokról is legalább annyi hulladékot lehetne elhordani, mint a miénkről.
hogy miért írom ezt le ? mert még mindig úgy érzem, hogy (és ez lehet fb, különböző oldalak fórumai, akár személyes ismerősök) a semleges és madridista emberekben sokkal inkább a barca szutyka maradt meg, és valahogy mindig minket hoz ki a sors a "gusztustalan csapat" címén, ha erről van szó. ( a média az más, az minket nyal mindig, most az "utca emberére" gondoltam)
szerintem pedig egál, egyik csapat sem tehet ki makulátlan erkölcsi bizonyítványt a klubház falára.
szóval felelseges egymást sz.rozni legyen az akár színészkedés, vagy brutalítás egy meccsen, mert HA keresünk, találunk hasonlót a másik oldalon is.
de legalább focizni mind a két csapat nagyon tud, ez a lényeg.