Barcaman1993 írta:11 emberrel nem mehetek neki a szezonnak

Akkor tisztázzuk, hogy hány ember kell! Én 5 védőre, 5 kpra, 3 szélsőre, 6 csatárra gondoltam, kapus meg 1 elég. Ez 20 ember+az edzőm aki szélsőként bevethető. Sztem ezzel neki lehet menni a 3-4-3-nak, de a 2-5-3-nak is. De ha nem jó, akkor javíts ki, mert nem igazán értem mit akarsz mondani.
Javítalak.

Ahhoz, hogy bajnokira felállj, pontosan 11 minőségi játékos kell. Aztán kell még a változatosság és a sérülések/eltiltások miatt még 3-4 minőségi csere. Ennél több merő pénzpocsékolás.
Minek akarsz 5 védőt, amikor egyszerre 3-nál több nem fog felállni, de az esetek majd felében inkább csak 2? Bőven elég 3. Ha kell, akkor mind játszanak, ha az egyik nem tud pályára lépni, akkor még mindig ott van 2 a 253-as felálláshoz. Több nem kell. Ha nagyon a biztosramenős típus vagy, akkor egy 4. védőt esetleg beszerezhetsz, de az 5.-nek már semmi értelme nem lenne.
Középpályásból egyszerre 3 fog játszani max. Ide is minek akkor 5?

Persze itt a csere kötelező, mert itt érint a legérzékenyebben a kiválás, de cseréből is elég 1 db. Nem nagyonf og olyan előfordulni, hogy a 4-ből 2 középpályás ne tudjon játszani. És ha igen? Akkor játszol simán 343-at 2 középpályással és 2 szélsővel.
Szélsőből pedig megintcsak elég 2. Lesz olyan eset, amikor a középpálya és védelem erősítés miatt nem lesz módod arra, hogy mindkét szélen szélsővel támadj. Arról nem is beszélve, hogy 1 db szélsővel is vígan lehet bajnokságot nyerni. Nekem negyedben 0 nagyszerűnél jobb szélsővel is sikerült 13 pontot ráverni a másodikra.

3 szélsőnek nincs szerintem értelme, 2 bőven elég. Ha 1 épp lesérül, akkor csak az egyik szélt használod ki és kész. A másik helyett majd játszik WTM és akkor erősödik a középpálya. Lehet, hogy amúgyis az a jobb felállás, hogy csak 1 szélső játszik. Nem is beszélve a szélsők árairól...
Csatárból meg nem kérdés, hogy 6 db edzett lesz.
Akárhogy számolom ez 1 db kapus, 3 db védő, 4 db kp, 2 db szélső, 6 db csatár, ami a minőségi játékosokat illeti, azaz összesen 16 db. 11 posztra ez bőven elég, nemdebár?
szerk.: csak hogy lásd az én csapatomat is, nekem 13 minőségi játékosom van.

A tétmeccsen is bátran bevethető embereimnek ennyi a száma. Ebből 4 védő, 4 középpályás, 2 szélső, 2 csatár, 1 kapus. 352-ben játszom egyébként. Egyedül védő illetve középpályás poszton van tartalékom, illetve szélsőként tudom még bevetni a barimeccsen edzett szélsőimet. Hidd el,h ogy ez bőven elég, csak nézz rá a csapatomra.

Bajnokin elég keményen tolom, barátságoson meg játszatom a maradék edzett szélsőt, azt a 2 tartalékot (1 védő, 1 kp) meg még 7 játékost, akinek a főképessége alig jobb megfelelőnél, esetekben inkább középszerű vagy azalatti.
Szóval arra kell kimenni, hogy bajnokin ki tudj állni a 11 emberrel és legyen még néhány cseréd, hogy tudj variálni, viszont ez nem azt jelenti, hogy minden posztra kell csere.

1 posztra 2 cserét tartani pedig hatalmas luxus, inkább vegyél a kezdőbe erősebb játékosokat.
Remélem sikerült átadni, amit akarok.

Kevés játékos, de azok minőségiek, cserék/tartalékok pedig minimálisak.