Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A lényeg az ,hogy kezdésnek d3100 megéri.Kitben érdemes megvenni aztán utána egy tamron macro obit venni?és macro obiból milyen a jó? ugy tudom hogy minnél nagyobb a zoomja annál jobb ugye?visca el barca írta:mind1, én csak elmondtam a véleményem![]()
amugy találsz millio fotós oldalt, ott is tudsz nézelodni, hátha látsz vmi okosságot!
visca el barca írta:krosz31 írta:Am..tudom hogy [auto_cenzúra] az alap obi makrózásra...arra kinéztem egy sigma macro lencsét 50-300mm-es.
Isten óvjon attól az objektívtól téged!
az még hagyján h alapból rettentően rossz, iszonyat hangos és tré a képe, de makrózásra még inkább alkalmatlan mint egy kitobi! nem viccelek!
a makró fotózásnak az a lényege, hogy minél jobb legyen a képed leképezése. ez egy makro objektivnel ugy néz ki, hogy 1:1 az arány!
ez nagyjából azt jelenti, hogy pont akkora területet tudsz lefényképezni, mint a maga a szenzor felülete!
na most ez az általad emlitett sigma obinál 1:4, tehát azon kivul h a nevében benne van hogy "macro", semmivel nem jobb mint egy sima telezoom
ha jol sejtem ez a sigma olyan 45e ft körül van, akkor már sokkal inkább ajánlom neked a tamronnak a 70-300-as verzioját, árban ugyanott van, fényerőben is, viszont a makrozásban fontos leképzése, 1:2! ez már "makro" objetkiv
krosz31 írta:Am..tudom hogy [auto_cenzúra] az alap obi makrózásra...arra kinéztem egy sigma macro lencsét 50-300mm-es.
Am..tudom hogy [auto_cenzúra] az alap obi makrózásra...arra kinéztem egy sigma macro lencsét 50-300mm-es.visca el barca írta:el kell h szomoritsalak, de ezek teljesen alkalmatlanok makro fotozásra. a fényerejük gyenge, a leképzésük meg még tragikusabb... a vázba épített vakuról nem is beszélvekrosz31 írta:hát én kit-ben venném hogy megtanuljam profin kezelni,aztán makrófotózásra meg általános fotózásra használnám.
ha nézegettél árakat, láthattad, hogy egy normális, vmire való fix, makrolencse nagyjabol ott kezdodik h 150e ft... nem véletlenül... jo máshogy is meg lehet oldani h jokat makrozzál (közgyürü stb) de az sem olcso mulatsag. nem mellesleg ezek a gépek egy amator szempontjabol semmivel nem tudnak többet mint egy kompakt zsebgép..
mondom, ha látsz vmi esélyt arra h a késobbiekben áldozz még rá, akkor canon, ellenkező esetben nikon.
az meg hogy 12 megapixel, vagy 14, meg ilyen olyan video funkciok, ne tévessen meg![]()
6 megapixeles ősrégi canonnal is meglövök olyan képeket, mint az ujgeneracios gépekkel (tudod, az objektiv a fontos, nem a váz!)
el kell h szomoritsalak, de ezek teljesen alkalmatlanok makro fotozásra. a fényerejük gyenge, a leképzésük meg még tragikusabb... a vázba épített vakuról nem is beszélvekrosz31 írta:hát én kit-ben venném hogy megtanuljam profin kezelni,aztán makrófotózásra meg általános fotózásra használnám.
visca el barca írta:nagyon mellélőni egyikkel sem fogsz.krosz31 írta:Sziasztok!Három DSLR gép között nem tudok dönteni:Canon Eos 1100d,Nikon D3100,Sony A-390.
Ti melyiket vennétek meg?(hozzáértők válaszát várom)
Előre is kösz mindenkinek!
- a sony a másik kettőhöz képest nem komoly játékos
- nem tudom csak vázat veszel e, vagy kitobjektívvel (gondolom 18-55-öt adnak hozzá)
- ha kitobival veszed, akkor nikon, sőt akkor is a nikon, ha nem akarod később tovább fejleszteni a szerkenytyűdet.
- ha később akarsz még ezt azt venni hozz, akkor canon. sokkal nagyobb, jobb az objektívparkja, kiegészito kinalata.
- a canonnak sok helyen problémás a garanciat intezni, a nkinnál ez gördülékenyebb.
- ha csak családi fotózásra vagy tükörbe pózolgatáshoz kell (:D), szoval semmi "komoly", amugy teljesen mindegy, olyan nagy különbség nincs köztük
(különben is a jo fotó nem váztól, hanem az objektívtől függ)
nagyon mellélőni egyikkel sem fogsz.krosz31 írta:Sziasztok!Három DSLR gép között nem tudok dönteni:Canon Eos 1100d,Nikon D3100,Sony A-390.
Ti melyiket vennétek meg?(hozzáértők válaszát várom)
Előre is kösz mindenkinek!
Meg kéne nézni a bootsorrendet, hogy a dvd-lejátszó előrébb van-e, mint a hdd, ha nem, akkor sürgősen megcserélnimessideco írta:Eredeti Vistát adtak vele. Beteszem a cd-t, de semmit sem reagál...
oprendszer van rajta egyáltalán?messideco írta:Nekem egyszerűbbsegítség kellene.
Vettem egy laptopot, de sehogyan sem tudom elindítani. Vagyis elindul de valami dos-os van vele, azt nem értem![]()
Megadom a msn-azonositomat: fazakaselod
Ha valaki úgy érzi, hogy tud segíteni, akkor írjon itt vagy vegyen fel.
Köszi előre is.
az. annyi lenne,hogy van egy megvásárolt(!) munkám az egyik csoporttársamtól és a dátumot kéne átírni benne. mivel én nem voltam autocad oktatáson(mert nem nagyon volt),így nem konyítok hozzá. ha megcsinálnád nekem,annak nagyon örülnék.lijacska írta:ha aktuális még segíthetek.daffy írta:valaki tudna nekem segíteni autocad-ben? kb 1 perces munka lenne![]()
ha aktuális még segíthetek.daffy írta:valaki tudna nekem segíteni autocad-ben? kb 1 perces munka lenne![]()
http://mek.niif.hu/01100/01122/html/cst01.htmelbandi írta:Kis segítség kéne.
Elkéne olvasnom a Csongor és Tünde című könyvet,de sajnos nincs meg.
Könyvtárban nem volt ahol voltam,neten esetleg valahol eltudnám olvasni?(rövidített nem érdekel)
www.mek.hu itt nézted már?elbandi írta:Kis segítség kéne.
Elkéne olvasnom a Csongor és Tünde című könyvet,de sajnos nincs meg.
Könyvtárban nem volt ahol voltam,neten esetleg valahol eltudnám olvasni?(rövidített nem érdekel)