barcafan1988 írta:Én elismerem Puskás nagyságát, de ezt a szép mondatát nem sűrűn hangoztatják h " kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci". De ha nem Ő mondta volna akkor javítsatok ki légyszives!
Nem tudom ki mondta, és elsőre roppant unszimpatikus mondat. Hallottam már persze én is, de nem tudom kitől ered.
De gondoljuk kicsit tovább. Manapság hol kapsz kis pénzért nagy focit? Mondjuk sehol.
És hol kapsz nagy pénzért kis focit. Abszolut relativ...de pl. magyarország?
Még egy gondoloat más szemszögből. Aki igazán szeret és tud is focizni, az hogy tud kis pénzért kicsit focizni? Nagy pénzért cselezek, kis pénzért passzolok, cselezzen más, akinek megéri ennyiért?
Vagy hogy kell értelmezni ezt a mondatot?
Mert azt ne mondja senki, hogy egy sportoló aki valamiben jó, kevesebbet fog kiadni magából (rendszeresen) mintha több pénzt kapna. Pl. egy úszó akkor lassabban úszik? Vagy mi?
Egy dologra tudok gondolni, hogy kis pénzért én speciel nem törném össze magam, nem halnék meg a pályán. Komolyabb összegekért, pl olyanért, ahol egy havi keresetem elég lenne egy átlagember teljes életére, ott esetleg nem félteném magam annyira, milesz ha kettétörik a lábam és nem tudok többet játszani...persze így is félteném, szóval ez is egy hülye gondolat, de egyszerűen nem tudom reálisan értelmezni ezt a mondatot.
Ha egy magyar csapatban csak kicsit focizok mer nem kapok annyi pénzt mint egy szupercsapatban, akkor a szupercsapat sosem fog leigazolni.
Áh, nem értem, lehet hogy teljesen rossz nyomon vagyok.