David Villa
- Capon
- Llegenda del Barça
Egyetértek azzal, hogy Villat meg kéne próbálni középen játszatni, de anélkül, hogy Messit kiraknák szélre. Egyébként sem hiszem, hogy Villa vagy bárki más miatt különösebben változna a szerepköre.
Sokkal kézenfekvőbb megoldásnak látom, hogy a két szélső támadónk közelebb játsszon a kapuhoz és egymáshoz közvetlen mögöttük pedig Messi szabadon. Nem fognak egymásban hasra esni.
Messi szerepköre sem változna meg mert így is a meccsek túlnyomó részében amolyan előretolt irányítót játszik.
Tudom hogy azért vannak a széleken a támadóink, hogy széthúzzák a védelmet, de ezt a középpályáról is meg tudnák oldani illetve ott van még Alves csak baloldalon hiányzik ehhez a megfelelő ember.
Amúgy is minden meccset egy kompletten 3 sorba felálló védelem ellen játsszuk.
Ahogy írtam azt szerintem el lehet felejteni, hogy az 50 gól körül termelő Messit bárki miatt is kitennék a mostani posztjáról és ez így is van rendjén szerintem. A szélső támadóink szerepekörét kell megváltoztatni szerintem.
Sokkal kézenfekvőbb megoldásnak látom, hogy a két szélső támadónk közelebb játsszon a kapuhoz és egymáshoz közvetlen mögöttük pedig Messi szabadon. Nem fognak egymásban hasra esni.
Messi szerepköre sem változna meg mert így is a meccsek túlnyomó részében amolyan előretolt irányítót játszik.
Tudom hogy azért vannak a széleken a támadóink, hogy széthúzzák a védelmet, de ezt a középpályáról is meg tudnák oldani illetve ott van még Alves csak baloldalon hiányzik ehhez a megfelelő ember.
Amúgy is minden meccset egy kompletten 3 sorba felálló védelem ellen játsszuk.
Ahogy írtam azt szerintem el lehet felejteni, hogy az 50 gól körül termelő Messit bárki miatt is kitennék a mostani posztjáról és ez így is van rendjén szerintem. A szélső támadóink szerepekörét kell megváltoztatni szerintem.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Messi jobb szélről lett a világ legjobb játékosa. És ha Eto'o-t nem adjuk el, még mindig ott lenne a világ legjobb játékosa. A különbség annyi lenne, hogy Messi és Villa is ott játszan ahol a legjobban tud, több gólt lőne a Barca, nyilván Messi kicsit kevesebbet, Villa SOKKAL többet. Mondjuk egy bajnokságban nem 35-15, hanem 27-35 lenne az arány kettejük közt. És Messi kezdősebességét és a közben cseleket igazán a szélről lehet kihasználni. Középen is iszonyat jó, de Villa szélről nem annyira, miközben a világ egyik legjobb csatára.
Tocy írta:Miért kéne a világ legjobb, leggólerősebb támadóját kitenni a jobbszélre, ezáltal távol helyezni a kaputól, nem kihasználni az óriási passzait, és a ziccert értékesíteni képtelen Villát tenni a helyére? A mi játékrendszerünkben nem hiszem, hogy ez működne...dak900 írta:A megoldás az lenne, ha Messi ismét jobbszélen játszana...és Villa középen!Alexis meg balszélen kaphatna helyet...lehet hülyének néztek, de ez a csapatnak jót tenne!!
(persze kellene pár meccs Villának, főleg Alexisnek, hogy formába jöjjenek) Ez az én véleményem...
- shutterisland
- Director del Fútbol
én meg ezt nézném meg (fm-ben nagyon ütött, de ugye az más.)
---alexis----villa----------
-------------messi----alves
ez így nehezen értelmezhető, leírom röviden.
papíron a 3 csatárunk az alexis,messi,villa lenne, középen meg mondjuk egy alap ini-xavi-busquets.
messi közvetlenül a támadók mögött játszana (amolyan trequaristát) így többet lenne játékban, és az, hogy ő picit többet jön vissza, alves menne fel mindig a jobbszélen segíteni, az iniesta-xavi duó pedig ugye elég támadó szellemű.
így villa is a posztján lenne, messi sem kerülne ki szélre (és a kaputól sem kerülne igazából távolabb) hanem egy kötetlen szerepkört kapna, és a jobbszélünket alves játszaná be (támadásban zárna a helyére busquets..), messivel nagy zsugákat nyomnának ott...
amúgy meg ettől a fiktív dologtól függetlenül nagyon elegem van nekem is villától...bezzeg mikor befűzte a pipába a semmiből ikernek
---alexis----villa----------
-------------messi----alves
ez így nehezen értelmezhető, leírom röviden.
papíron a 3 csatárunk az alexis,messi,villa lenne, középen meg mondjuk egy alap ini-xavi-busquets.
messi közvetlenül a támadók mögött játszana (amolyan trequaristát) így többet lenne játékban, és az, hogy ő picit többet jön vissza, alves menne fel mindig a jobbszélen segíteni, az iniesta-xavi duó pedig ugye elég támadó szellemű.
így villa is a posztján lenne, messi sem kerülne ki szélre (és a kaputól sem kerülne igazából távolabb) hanem egy kötetlen szerepkört kapna, és a jobbszélünket alves játszaná be (támadásban zárna a helyére busquets..), messivel nagy zsugákat nyomnának ott...
amúgy meg ettől a fiktív dologtól függetlenül nagyon elegem van nekem is villától...bezzeg mikor befűzte a pipába a semmiből ikernek

- N7
- Jugador del Barça
Pedig ezt a felállást én is megnézném,hogy Messi mit csinálna szélen:)dak900 írta:A megoldás az lenne, ha Messi ismét jobbszélen játszana...és Villa középen!Alexis meg balszélen kaphatna helyet...lehet hülyének néztek, de ez a csapatnak jót tenne!!
(persze kellene pár meccs Villának, főleg Alexisnek, hogy formába jöjjenek) Ez az én véleményem...
Valószínű nincs igazam, mert Pep nem így gondolja, ahogy én... 

- miihii
- KHAL
Én is úgy gondolom,h amennyit veszítenénk azzal,h Messi visszakerülne a szélre,nem tudná behozni Villa középen (+ Alexis balon).Tocy írta:Csak Messi ezerszer hasznosabb középen, mint a szélen, közel van a kapuhoz, ahonnan tudja adni a forintos labdáit is a gólok mellett. A szélen egyszerűen nem használnánk ki a világ legjobb játékosát.
Tehát összességében nemhogy előrébb nem lennénk,hanem talán még egy fokkal hátrébb...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Csak Messi ezerszer hasznosabb középen, mint a szélen, közel van a kapuhoz, ahonnan tudja adni a forintos labdáit is a gólok mellett. A szélen egyszerűen nem használnánk ki a világ legjobb játékosát.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Messi még mindig gólerősebb a jobbszélről, mint Villa a balszélről.Tocy írta:Miért kéne a világ legjobb, leggólerősebb támadóját kitenni a jobbszélre, ezáltal távol helyezni a kaputól, nem kihasználni az óriási passzait, és a ziccert értékesíteni képtelen Villát tenni a helyére? A mi játékrendszerünkben nem hiszem, hogy ez működne...dak900 írta:A megoldás az lenne, ha Messi ismét jobbszélen játszana...és Villa középen!Alexis meg balszélen kaphatna helyet...lehet hülyének néztek, de ez a csapatnak jót tenne!!

Miért kéne a világ legjobb, leggólerősebb támadóját kitenni a jobbszélre, ezáltal távol helyezni a kaputól, nem kihasználni az óriási passzait, és a ziccert értékesíteni képtelen Villát tenni a helyére? A mi játékrendszerünkben nem hiszem, hogy ez működne...dak900 írta:A megoldás az lenne, ha Messi ismét jobbszélen játszana...és Villa középen!Alexis meg balszélen kaphatna helyet...lehet hülyének néztek, de ez a csapatnak jót tenne!!
A megoldás az lenne, ha Messi ismét jobbszélen játszana...és Villa középen!
Alexis meg balszélen kaphatna helyet...lehet hülyének néztek, de ez a csapatnak jót tenne!!

- Bányász
- Rendfenntartó - moderátor
Eleve Silvát kellett volna elhozni Villa helyett.dreamY_Y írta:A City egyik legjobb játékosát elhozni? Felejtsd el.socio66 írta:én nyáron eladnám és hoznék helyette egy igazi szélsőt,leginkább silvát,ha mozdítható.
Az,h a Cityből megvegyük szerintem lehetetlen ha csak a City nem menne bele egy Villa-Silva cserébe...

"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."
"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Ez így van. Sokan csipázzuk őt, nem egy balhés ember. De nem is az emberi oldalával van gond. Guardiola az elkövetkező meccseken fogja bebizonyítani, hogy látja Villa szenvedését, vagy nem. Mert ha továbbra is otthagyja, ahol most játszik, akkor nem változik semmi, de ha vált, akkor bizony lehet még ebből bármi, pozitív fejlődésre gondolok.N7 írta:Én nagyon szeretem Villát(konkrétan a kedvenc játékosom),de be kell látnom,hogy szenved.Már a tekintetén és a mozgásán is látszik,hogy nem érzi magát jól azon a poszton(nem a csapatban,mert Barcelonában imádják)hanem szélen....Igenis akar és Guardiola azért rakja a kezdőbe,mert ő maga is látja és szereti is Villát:)Nem tudom mi a megoldáás,de ez így neki(k) és nekünk nézőknek sem jó,mert azthiszem mindenki nevében mondhatom,hogy David Villa a világ egyik legjobb focistája(volt) és mostanság ez nem mondható el róla...
A másik,hogy én itt az oldalon is aztlátom,hogy szidjátok,de ugyanakkora a szíve mélyén mindeki sajnálja őt:)

Sajnálom én is szegényt, amiért így teljesít. Nem látom azt, hogy itt felvirágozhat, hogy jobb formába lendül, de amit teljesít az egy nulla.
Ami viszont probléma, hogy ha belegondolunk, akkor nincs is senki, aki helyette játszhatna. Jobboldalon szerintem lassan kezdőnek tekinthetjük a sérülésből visszatért agilis Sánchezt, de baloldalra nincs emberünk... Ki játsszon ott? Az ugyanúgy nullát mutató Pedro vagy Cuenca? (Nincs baj Cuencával, de semmivel se csinál többet, mint Villa, viszont nála nem a forma a baj, hanem egyszerűen fiatal.) Eto'o óta nincs épkézláb befejezőnk Messin kívül... Komolyan azt hiszem lassan, hogy Thiagót kellene feljebb pakolni egy sorral, mert oda szélre valami gyors és technikás fazon kell, aki kapu előtt se rosál be.
A tegnapi meccs meg egy nulla volt, mindjárt benézek a Barca vs Real topicba és röviden tömören igazat adok shutterisland félelmeinek...
Ami viszont probléma, hogy ha belegondolunk, akkor nincs is senki, aki helyette játszhatna. Jobboldalon szerintem lassan kezdőnek tekinthetjük a sérülésből visszatért agilis Sánchezt, de baloldalra nincs emberünk... Ki játsszon ott? Az ugyanúgy nullát mutató Pedro vagy Cuenca? (Nincs baj Cuencával, de semmivel se csinál többet, mint Villa, viszont nála nem a forma a baj, hanem egyszerűen fiatal.) Eto'o óta nincs épkézláb befejezőnk Messin kívül... Komolyan azt hiszem lassan, hogy Thiagót kellene feljebb pakolni egy sorral, mert oda szélre valami gyors és technikás fazon kell, aki kapu előtt se rosál be.
A tegnapi meccs meg egy nulla volt, mindjárt benézek a Barca vs Real topicba és röviden tömören igazat adok shutterisland félelmeinek...
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
A City egyik legjobb játékosát elhozni? Felejtsd el.socio66 írta:én nyáron eladnám és hoznék helyette egy igazi szélsőt,leginkább silvát,ha mozdítható.
konkrétan én a világ legjobb támadójának tartottam mielőtt idejött,mindig csodáltam a játékát a valenciában és a válogatottban is.
még amikor eto'o a legjobb formájában játszott,akkor is megfontoltam volna a villára való lecserélését.
de azt neked is be kell látnod,hogy másfél éve van itt,és azóta szenved.
tegnap is írtam az élő topikba,itt nem arról van szó hogy nincs önbizalma,meg szerencséje,egyszerűen nem elég gyors és technikás a szélső posztra.
nem tud váratlant húzni,és nem tudja sem fizikailag,sem technikailag megverni a védőjét.
annyival jobb ibrahimovicnál,hogy legalább nem fék a csapatban,mert a passzokat és a beindulásokat érzi,de pluszt nem ad a játékba.
másfél év alatt volt 4-5 gólja,amikor azt éreztem,hogy igen,klasszis támadónk van ott a bal oldalon,ezt más nem tudta volna így megoldani,de ennek a tízszerese az a szám,amikor meg agyvérzést kaptam a kihagyott ziccerei miatt. a pont az i-re nálam a valencia elleni meccs volt,ahol megnyerhette volna a meccset,de elrontotta. azóta nem örülök ha csapatban van,nem bízom benne,ha ziccerbe kerül,már az adrenalin szintem sem ugrik meg,mert tudom hogy kihagyja.
bármennyire is kedvelem mint embert,és bármennyire is ránk sütnék hogy újabb igazolásunk fuccsolt be,én nyáron eladnám és hoznék helyette egy igazi szélsőt,leginkább silvát,ha mozdítható.
még amikor eto'o a legjobb formájában játszott,akkor is megfontoltam volna a villára való lecserélését.
de azt neked is be kell látnod,hogy másfél éve van itt,és azóta szenved.
tegnap is írtam az élő topikba,itt nem arról van szó hogy nincs önbizalma,meg szerencséje,egyszerűen nem elég gyors és technikás a szélső posztra.
nem tud váratlant húzni,és nem tudja sem fizikailag,sem technikailag megverni a védőjét.
annyival jobb ibrahimovicnál,hogy legalább nem fék a csapatban,mert a passzokat és a beindulásokat érzi,de pluszt nem ad a játékba.
másfél év alatt volt 4-5 gólja,amikor azt éreztem,hogy igen,klasszis támadónk van ott a bal oldalon,ezt más nem tudta volna így megoldani,de ennek a tízszerese az a szám,amikor meg agyvérzést kaptam a kihagyott ziccerei miatt. a pont az i-re nálam a valencia elleni meccs volt,ahol megnyerhette volna a meccset,de elrontotta. azóta nem örülök ha csapatban van,nem bízom benne,ha ziccerbe kerül,már az adrenalin szintem sem ugrik meg,mert tudom hogy kihagyja.
bármennyire is kedvelem mint embert,és bármennyire is ránk sütnék hogy újabb igazolásunk fuccsolt be,én nyáron eladnám és hoznék helyette egy igazi szélsőt,leginkább silvát,ha mozdítható.
- N7
- Jugador del Barça
Én nagyon szeretem Villát(konkrétan a kedvenc játékosom),de be kell látnom,hogy szenved.Már a tekintetén és a mozgásán is látszik,hogy nem érzi magát jól azon a poszton(nem a csapatban,mert Barcelonában imádják)hanem szélen....Igenis akar és Guardiola azért rakja a kezdőbe,mert ő maga is látja és szereti is Villát:)Nem tudom mi a megoldáás,de ez így neki(k) és nekünk nézőknek sem jó,mert azthiszem mindenki nevében mondhatom,hogy David Villa a világ egyik legjobb focistája(volt) és mostanság ez nem mondható el róla...
A másik,hogy én itt az oldalon is aztlátom,hogy szidjátok,de ugyanakkora a szíve mélyén mindeki sajnálja őt:)
Ezzel egyetértek. Sanchez sérülésből jött vissza és sokkal jobban játszik,mint Villa, hiába nem lőtt gólt ő sem.Lionel85 írta:Ahogy írtam, elvesztette saját magában is a hitet. Ne csodálkozzunk, ha így játszik. Pepen csodálkozom, hogy még bízik benne. Csak az a baj, hogy ezzel hátráltatja a csapatot. Jelenleg Villa csak arra jó, hogy 11 emberrel álljunk ki, sokat nem tesz hozzá a játékhoz. Pedig szimpatikus pali, csípem a fejét, de egyszerűen Barcelonában nulla.Sanama írta:Nem is mondtam,hogy 1 meccsen van 10 ziccere
De attól függetlenül,hogy nem középen játszik,még így is van meccsenként 1 ziccere legalább...Valenciában azokat bevágta, itt nem. Emiatt nem Pep a hibás,hogy nem tud megoldani egy helyzetet.
Én még tavaly hittem abban, hogy majd belerázódik, és gólok kellenek neki,de mára már nem hiszek ilyesmiben.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Ahogy írtam, elvesztette saját magában is a hitet. Ne csodálkozzunk, ha így játszik. Pepen csodálkozom, hogy még bízik benne. Csak az a baj, hogy ezzel hátráltatja a csapatot. Jelenleg Villa csak arra jó, hogy 11 emberrel álljunk ki, sokat nem tesz hozzá a játékhoz. Pedig szimpatikus pali, csípem a fejét, de egyszerűen Barcelonában nulla.Sanama írta:Nem is mondtam,hogy 1 meccsen van 10 ziccere
De attól függetlenül,hogy nem középen játszik,még így is van meccsenként 1 ziccere legalább...Valenciában azokat bevágta, itt nem. Emiatt nem Pep a hibás,hogy nem tud megoldani egy helyzetet.

Nem is mondtam,hogy 1 meccsen van 10 ziccere 

- Lionel85
- Llegenda del Barça
Csak az a baj ezzel, hogy nincs 10 ziccere egy meccsen. Túl nagy arányt adsz meg, még ha csak saccolsz is. Maradjunk 4 vagy 5 ziccerben és akkor még jóindulatú vagyok. Bár neki, a nevéhez mérten ez is édeskevés. Nem világklasszis teljesítmény. Az, hogy messze van a kaputól, igenis Guardiola hibája, bár amilyen gyenge periódusban van, szerintem még az ötösről sem tudna gólt elérni, annyira elvesztette már a hitét saját magában. És már mi, szurkolók sem bízunk már annyira benne. Lehetett látni a Milan ellen, amikor le lett cserélve, hogy ő is tisztában van ezzel, teljesen le van törve. Viszont mi nem a Máltai Szeretetszolgálat vagyunk, mert mire kiimádkozunk egy gólt tőle, addig Madridban elhúznak a tabellán. Teljesítmény kell, amit Villa nem tud nyújtani.Sanama írta:Már többször elmondtam, most írom le utoljára, aki meg akarja érteni az meg fogja.
Villa gyenge, ez tény.Van hogy hetekre, hónapokra eltűnik,oké.
De arra,hogy 10ziccerből 1et képes belőni nem Guardiola, nem a 3 csatáros taktika és nem Messi a felelősek... Egyszerűen nem tud ziccert értékesíteni már jóideje. Ettől kezdve értelmetlen az egész herce hurca körülötte.
Azt is abba kéne hagyni,hogy minden gólja után mondogatjuk,hogy "jaj most majd beindul,csak ez kellett neki" mert nem így van.
Ittléte alatt nem tudok mondani 5-6egymástkövető meccset,ahol ugyanolyan jó formában játszott és lőtte a gólokat. Voltak jó meccsei, voltak fontos góljai,de egy Villatol ez kevés.

Már többször elmondtam, most írom le utoljára, aki meg akarja érteni az meg fogja.
De amiatt,hogy 10ziccerből 1et képes belőni nem Guardiola, nem a 3 csatáros taktika és nem Messi a felelősek... Egyszerűen nem tud ziccert értékesíteni már jóideje. Ettől kezdve értelmetlen az egész herce hurca körülötte.
Azt is abba kéne hagyni,hogy minden gólja után mondogatjuk,hogy "jaj most majd beindul,csak ez kellett neki" mert nem így van.
Ittléte alatt nem tudok mondani 5-6egymástkövető meccset,ahol ugyanolyan jó formában játszott és lőtte a gólokat. Voltak jó meccsei, voltak fontos góljai,de egy Villatol ez kevés.
De amiatt,hogy 10ziccerből 1et képes belőni nem Guardiola, nem a 3 csatáros taktika és nem Messi a felelősek... Egyszerűen nem tud ziccert értékesíteni már jóideje. Ettől kezdve értelmetlen az egész herce hurca körülötte.
-
- Entrenador del Barça
Nem csak a gólhelyzetek sorát hagyja ki, de sokszor nem jönnek be a cselei, még a labda is elpattan tőle. Nemigen lehet ezt már tolerálni, el kell adni amig ér vamit. Pedig örültem amikor jött. Ez nem szimpátia kérdése.
Fecó
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Amióta eljött Valenciából, nem találja önmagát. Volt pár szép meccse, látványos és hasznos gólja, de összességében folyamatosan nem tud kibontakozni. Látni rajta a görcsösséget, amit a Denevéreknél mutatott, annak kb. 20%-át, ha látni a Barcelonában. Ez elsősorban nem az ő sara, nem való neki a 3 csatáros szisztéma. Villa góllövő csatár, de a Barçában balszélsőt játszat vele Guardiola. Megjelent már róla számos elemzés, hogy tulajdonképpen marha hasznos a játék szempontjából, néhány védőt mindig leköt, de neki nem ennek kéne lennie az elsődleges feladatnak. Ahhoz képest, hogy mennyit kilincseltek érte anno a vezetők, eddig nem tudta hozni az igazi formáját. Mivel Messi az elsődleges góllövő, Villa csak epizódista. A Getafe ellen többször tűnt fel már középen, helyzetbe is került 1-2 alkalommal, de a kihasználási mutatói siralmasak. Az ellenfél kapusaiba előszeretettel rúgja a labdát, ritkán csinál meg egy cselt, kiismerhető, lassú a játéka. Villa nagy csalódás, ő az egyik gyenge pontja ennek a csapatnak.

Pedronak kéne már egy picivel több time, mert így nagyon meccshiányos lesz.shutterisland írta:arra vagyok kíváncsi, hogy mikor fogy el a türelem, és mikor lesz a padra vágva.Zolika10 írta:gyenge-gyenge-gyenge...
- shutterisland
- Director del Fútbol
arra vagyok kíváncsi, hogy mikor fogy el a türelem, és mikor lesz a padra vágva.Zolika10 írta:gyenge-gyenge-gyenge...