Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
ferninho
Madridista

2011.12.01. 19:07:11

csababarca írta:köszi az infót daffy.
De így sem értem,miért jó így hívni...másra nem tudok gondolni,csak a vicces hangzásra,bár aki ezen jót szórakozik... :roll:
volt még a "Bojan és Messi valamilyen távoli rokonok" nevezetű hírecske amihez mellékeltek egy családfát.
http://www.whoateallthepies.tv/wp-conte ... iBojan.jpg

na és itt van hogy Cuccitini... :lol:
szóval azóta van Cuccitini megnevezés, amióta kijött ez a hír :D
nekem például nagyon tetszik :D
madridista
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.01. 18:34:41

csababarca írta:köszi az infót daffy.
De így sem értem,miért jó így hívni...másra nem tudok gondolni,csak a vicces hangzásra,bár aki ezen jót szórakozik... :roll:
ha jól tudom, a teljes, hivatalos neve az : luis lionel andrés messi cuccittini :)
valóban jó hangzása van, de elnézést kérek, hogy ha valakit ezzel megbántottam...

de látom, a lényeget emelted ki 8)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.12.01. 11:59:58

köszi az infót daffy.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2011.12.01. 11:15:57

csababarca írta:
ez egyébként mi? az ellen fórumán is olvastam,de nem jöttem rá. szellemesnek se tűnik,viccesnek meg pláne.
"Lionel Messi 1987. június 24-én született az argentinai Rosarióban, Jorge Horacio Messi és Celia María Cuccittini gyermekeként"
/wiki/
ez egy magyarázat
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.12.01. 10:37:16

shutterisland írta:
ha nem esik vissza jelentősen a csapat, és nem zárják el jelentősen a gólcsapot cuccittini úrnál, akkor kacagva fogja megdönteni szerintem 5 szezonon belül :)
ez egyébként mi? az ellen fórumán is olvastam,de nem jöttem rá. szellemesnek se tűnik,viccesnek meg pláne.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.01. 04:28:52

lecsekkoltam a bajnokok ligája örök-góllövőlistát... :)

raul 71-el vezet, messinek 43 van :D 8)

ha figyelembe vesszük, hogy 24 éves, akkor kb. 10 éve van még megrúgni azt a 28 gólt...ja és még idén is hátra van (remélhetőleg) a java.

ha nem esik vissza jelentősen a csapat, és nem zárják el jelentősen a gólcsapot cuccittini úrnál, akkor kacagva fogja megdönteni szerintem 5 szezonon belül :)

azért az sem lesz kicsi dolog, főleg, hogy ha megnézzük, kit is taszít le a trónról :)

a jelenlegi mezőnyből egyedül c.ronaldonak van reális esélye ilyen magasságokba elérni, de rá is 12 bl gólt ver messi :)
felician333
Barça B

2011.11.27. 11:25:51

sura írta:Messi zseni, de most láthatólag nincs igazán formában. Ennek három okát tudom elképzelni. Az egyik a túlfáradás. A második, hogy az ellenfelek túlzottan az ő semlegesítésére koncentrálnak és erre nincs meg a megfelelő ellenjáték. A harmadik, hogy a sportsajtó belehajszolta egy gólkirályi versengésbe, ami árt a játékának. Nyilván mindháromra van orvosság, csak más és más.
messi tényleg zseni,de véleményem szerint nem a fáradság az oka-mivel amikor csak tud,játszik,és ami a lényeg,akar is-nem az,hogy az ellenfél semlegesíteni akarja őt,hanem nagy lett kicsit az arca.ja,és hadd ne sajnáljam már,hogy gólkirályi versengést vív,meg a sajtó hajszolása blabla..ilyen szinten kezelni kell ezeket a helyzeteket,messi pedig nem arról híres,hogy összeroppanjon a nyomástól.nem lesz itt semmi baj,pep összeszedi a srácokat,és retteghet a madrid :)
„Kubala László az 50-es években nagy legendája volt a Barcelonának. Azt is tudom, hogy hét törzs egyesüléséből lettetek egy erős nemzetté. Ugyanezt kell tennie a világ többi országának is, így lehet igazán megerősödni. I love Hungría." Jimmy Jump-a magyarokról
Sanama
Llegenda del Barça

2011.11.27. 10:30:22

Talán eredményesebb lenne a csapat,ha Messi nem vinné bele folyamatosan 3-4-5emberbe a labdát. Tegnap sem 1 ilyen eset volt, és 3. után már téptem a hajamat... Nem értem miért kell ennyire önzőnek lenni.
sura
Jugador d'estrella

2011.11.27. 10:20:58

Messi zseni, de most láthatólag nincs igazán formában. Ennek három okát tudom elképzelni. Az egyik a túlfáradás. A második, hogy az ellenfelek túlzottan az ő semlegesítésére koncentrálnak és erre nincs meg a megfelelő ellenjáték. A harmadik, hogy a sportsajtó belehajszolta egy gólkirályi versengésbe, ami árt a játékának. Nyilván mindháromra van orvosság, csak más és más.
messideco
Presidente del Barça

2011.11.26. 13:25:51

Upsz, akkor köszi :)
Kijavítom.
Kép
"And my heart will leave you never."
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.26. 12:50:43

messideco írta:Ha jól számolom, akkor Messinek 204 gólja van jelenleg. Ugye a Plzen-i meccsen lett 202, azóta egyet a Zaragozának, egyet a Milannak lőtt.
Javítsatok ki, ha tévedek :)
205, Bilbao ellen is ő egyenlített a végén.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.11.26. 12:42:37

messideco írta:Ha jól számolom, akkor Messinek 204 gólja van jelenleg. Ugye a Plzen-i meccsen lett 202, azóta egyet a Zaragozának, egyet a Milannak lőtt.
205 gólja van a wikipédia szerint, Egyébként megnéztem, hogy Messi 19 gólt lőtt 66 meccs alatt a válogatottban, míg Ronaldo 82 meccsen 32-t. Még 1 ok, hogy a sok gólhoz csapat kell.
sopisz
Jugador del Barça

2011.11.26. 12:17:47

Sok mindent lehet elemezni a játékában,és máséban is,de szerintem akinek nem tetszik,előbb nézze meg akármelyik meccsét,aki ezután is azt mondja hogy nem zseni 24-évesen annak komoly gondjai vannak.24 évesen már évek óta a világ legjobbjai között emlegetik,szerintem ennél több nem kell.De jó esetben van hátra 8-10 éve,addig újra történelmet írhat 1 párszor.
messideco
Presidente del Barça

2011.11.26. 11:44:57

Ha jól számolom, akkor Messinek 204 gólja van jelenleg. Ugye a Plzen-i meccsen lett 202, azóta egyet a Zaragozának, egyet a Milannak lőtt.
Kép
"And my heart will leave you never."
d
Entrenador del Barça

2011.11.26. 11:43:42

Mihii jól mondja egyébként. Tudjuk ki az a Di Stefano? Hát persze, hogy tudjuk, egy remek játékos, vezére volt a világ egyik legjobb csapatának, vagy ötszörös BL győztes, mittoménhányszoros bajnok, két aranylasztija is van, ismerős eddig? Jah, válogatott szintén semmit nem tudott felmutatni, nem (csak) a saját hibájából, de így alakult és talán pont emiatt nem is emlegethetik soha együtt a nevét Pelével, Maradonával, amikor "A" legjobbról van szó. Ott van a listán, de az a pici mégis hiányzik.
Ahogy Cruyffnál is, aki pedig nem volt sikertelen a válogatottal, csak éppen az a pici hiányzott, őt sok független szakértő is mondta már jobbnak Maradonánál, Pelénél (nyilván ez tök szubjektív, én nem tudom, nem láttam, csak felvételről focizni), de nem tudott VB-t nyerni. Platini szintén igen szép eredményekkel rendelkezik, VB-t neki se sikerült nyernie. Nem megsértve emlékét, de hazánkon kívül a valaha volt legjobbként nagyon kevesen említenék meg Puskást, pedig ő sikeresebb volt válogatott szinten, mint Di Stefano. VB-t ő sem nyert.

Persze azt ne felejtsük el, hogy a modern profi footballban a válogatottság egyre kevésbé nyom latba, még mindig nagyon fontos egy VB, de szakmailag és lassacskán pénzügyileg is mélyül a különbség a BL és a VB közt, persze a presztizs még mindig hatalmas, de egyre többször vagyunk kénytelenek legyinteni a válogatottak szereplésein.

Könnyen meglehet, hogy Messinek nemhogy három, de még egy VB győzelme sem lesz, amit szembe állíthatna Pelével, így osztatlan elismerése nehezen lehet. Igaz, mire Messi visszavonul és a legendák közé kerül, addigra már alig élnek, akik látták élőben Puskást, kevesebben, akik Pelét, kicsit halványul Maradona emléke és egyre többen lesznek, akik Messin nőnek fel. Akár szurkolóként, akár ellendrukkerként.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára d 2011.11.26. 11:45:16-kor.
miihii
KHAL

2011.11.26. 01:26:21

Ez a kérdés újra és újra felmerül,de parttalan a vita.

Az igaz,h most még korai lenne kijelenteni,h a valaha volt legnagyobb,mivel azért még szemtelenül fiatal és jócskán van még előtte lehetőség tovább öregbíteni magát ( :P ) és a hírnevét,eredménylajstromát.Mindenesetre kivételes pályafutás az övé már most,de érdemben addig tényleg nehéz kijelenteni,amíg szögre nem akasztja a csukát.
És azért lenne még mit tenni azért,h az összes kétkedőt elhallgattassa,mivel ugye megnyerhet 20 bajnokságot,meg 12 BL-t,ha nem nyer VB-t,akkor emiatt úgyis lesz egy réteg,aki nem fogadná el.
De még ezzel együtt sem fogja mindenki egyöntetűen,mivel a korábbi nagyonnagyok neve fentmarad és mindig is meglesznek ütköztetve a különböző korok "istenei". Van aki,Pelére esküszik,más az isteni Diego-ra,vagy Öcsi bácsira.Más-más korok játékosai,ebből következően eltérő a játékfelfogás,a futballstílus,a körülmények,a sportszerek,a "doppingszerek",a fű is :D Tehát ebből fakadóan lehetetlen az összehasonlítás,mert ugyan egyazon játékról beszélünk,de mégis mennyire más,tehát szubjektív a dolog...

Azért nagyon bízom benne,h a további pályája is aranykor marad,megnyer mindent,amit csak focista nyerhet és akkor azért nehéz lesz überelni.És mi milyen boldogok leszünk,hajjajjj... :D

Shutter megközelítése (a világ legjobb 24 éves játékosa :D ) után szabadon:
Ha a reál a 20. század csapata,akkor Messi a 21. század világ legjobbja :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.25. 23:41:38

igen, igaza van ferninek, bármikor benne van, hogy át kell adjuk a trónt, és akkor már más a leányzó fekvése, ha sem a bajnokságot, sem a bl-t nem tudnánk majd évekig behúzni.

HA a barcelona top3-as csapat marad messi pályafutása végéig (vagyis ameddig nálunk lesz) akkor viszont komoly sansz van rá, hogy... :)

kicsit más : szerintem amikor megkopik a sebessége,dinamikája (30+ évesen gondolnám ezt, de nem tudhatjuk) akkor könnyen el tudnám képzelni egy sorral hátrébb, rengeteg játékintelligencia, és nagyon jó passzolási készség, kreatívitás jellemzi az utóbbi években a játékát, rengeteg ragad rá xaviéktól!
zola8787
Director del Fútbol

2011.11.25. 23:33:45

Hogy lehet összehasonlítani játékosokat, akik nem egy időben fociztak? Nagyon felesleges és buta dolognak tartom, kb mint az aranylabdát. Nem láthattuk focizni Puskást, Di Stefanot, Pelét, Maradonat, stb... (vagyis a fórumozók nagyobb része).
Messi a 21. század egyik meghatározó focistája, mint mellette még sokan mások. Csak leírtam mit gondolok, ha valakit ezzel megbántottam, elnézést.
ferninho
Madridista

2011.11.25. 23:24:04

recrea írta:
ferninho írta:recrea, előbb olvasd el miről megy a téma, és utána reagálj az írásaimra, köszönöm.
Nincs szükség a lekezelő és személyeskedő stílusra, pontosan a Te feltételezésekkel teli írásodra válaszoltam.
Messit, és a helyét a futballtörténelemben majd az idő és a következő évek teljesítménye dönti el.
na akkor mégegyszer:
kikérték a véleményem a dologgal kapcsolatban, miszerint Messi a valaha volt legjobb játékos.
utána leírtam, hogy 24 évesen nem igen lehet az SZERINTEM, majd a pályafutása vége felé érdemesebb róla beszélni.

és ami a legfontosabb
szóval egyelőre nagyobb "akadályt" látok az említett "cél" elérésében a klub gyengébb szereplése végett, mint Messi esetleges formahanyatlásában.

ezt fejtettem ki nagyonnagyonnagyon bőven...

és persze, hogy feltételezésekkel teli az írásom, mivel a jövőről írtam, ha nem feltételezés lenne valószínűleg nem itt ülnék a szobámban és fórumoznék...

ha még mindig valakinek nem világos mit, hogy, miért, minek, kinek, merre, mi, ki, hogy az írjon nyugodtan.

szerk:recrea, többször is átolvastam a hozzászólásainkat és még mindig tartom azt a véleményem, hogy egyáltalán nem vág ebbe a témába a mondandód, félre is értelmezted a hozzászólásom 1-2 helyen stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferninho 2011.11.25. 23:36:24-kor.
madridista
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.25. 23:12:10

egyezzünk ki abban, hogy a valaha volt legjobb 24 éves focista :D

amúgy meg tényleg felesleges összevetni, nem tudom, mire menne puskás pocakkal a mai fociban, a szervezettebb védelmek ellen (ahol 4-2-3-1 van mondjuk 2-4-4 helyett..) de azt sem, hogy messi hogyan rúgná a régifajta bőrbogyót a gagyifűzős cipőben. :D

az biztos, hogy ha 6-7x-es aranylabdás lenne (és miért ne..), és e mellett még gyűjtöget néhány liga és bl elsőséget, pár pichichi-vel és bl gólkirályi címmel...esetleg még a válogatottal is villant egy kisebbet, akkor nem lesz vita...mert egyszerűen tényleg ő lesz a valaha volt legjobb.
recrea
Llegenda del Barça

2011.11.25. 22:54:49

ferninho írta:recrea, előbb olvasd el miről megy a téma, és utána reagálj az írásaimra, köszönöm.
Nincs szükség a lekezelő és személyeskedő stílusra, pontosan a Te feltételezésekkel teli írásodra válaszoltam.
Messit, és a helyét a futballtörténelemben majd az idő és a következő évek teljesítménye dönti el.
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.25. 22:26:27

Eléggé értelmetlen és meddő vita, h Messi a valaha volt legjobb vagy sem. Azt, h ki a valaha volt legjobb futballista nem lehet objektíven mérni, ezért mindenkinek megvan a számára legjobb. Ha egy egyéni sportról lenne szó, akkor még lenne értelme, de a foci csapatsport, s ahogy már írták is előttem sokat számít, h kik a csapattársak, milyen korban játszik az adott játékos stb.

Számomra nem Messi a valaha volt legjobb. és? semmi. Rúgja a gólokat, a Barca játssza a FOCIT, nyerjen a csapat, oszt csókolom.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Rezi Torres
Jugador d'estrella

2011.11.25. 22:20:40

MessiFan írta:
Rezi Torres írta:egy ilyen fos argentín válogatottal Pelé se villogna!!!!ha messi spanyol lenne....be se fejezem mert felesleges!!!Nem vezéregyéniség??? "kíváncsian várjuk hova és meddig visz minket Messi" vagy valahogy így hangoztak azt hiszem villa szavai!!!sok vezére van a barcanak mer ott van Puyol Xavi de aki a legtöbbször veszi a hátára a csapatot az Messi!!úgyhogy a nem vezér alkat kijelentés szerintem nem helyt álló!!!!
Ki mondta, hogy nem vezéregyéniség?:D
Ha a spanyol válogatottban lenne akkor már ő lenne a top1 gólszerző és minden egyéb.

Pelé pedig szerintem a valaha volt legjobb futballista mivel tétmeccsen több mint 600 gólt lőtt, barátságosokkal és válogatott meccsekkel összedobva pedig kb 1100 gólt lőtt. Az pedig nem kevés még akkor sem ha Brazil bajnokság és régi foci.
"Messi remek játékos, de amit már kiveséztünk párszor, talán nem igazi vezéralkat..."

amúgy nem értem hogy miért nem lehet Messit a valaha volt legjobbnak mondani!!!24éves és???? 3szoros Bl győztes 2szeres aranylabdás ami a 3hoz közelebb van mint a 2höz szvsz és még sorolhatnám!!!úgyhogy ha valaki úgy gondolja simán tarthatja Messit a legjobbnak!!!és nem kell rajta nevetni!!Én pl azért nem mondok senkit a valaha volt legjobbnak mert nem láttam játszani egy Puskást egy Maradonat egy Pelét és még sorolhatnám!!!!
Barcelona:Egy város,egy csapat, egy szerelem egy ÉLET!!!
ferninho
Madridista

2011.11.25. 21:11:02

recrea, előbb olvasd el miről megy a téma, és utána reagálj az írásaimra, köszönöm.
madridista
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.11.25. 20:15:41

Igen ez mindig benne lesz a pakliban bármely játékosnál. Ez csapatjáték. A csapat dolga a helyzetek kidolgozása, a csatár dolga annak berúgása, és Messinek ez megy. Viszont ha nincs helyzet, nincs gól. De Messi képes egymaga gólhelyzetet teremteni, anélkül hogy 500x kéne passzolniuk Xaviéknak.

Én is egyetértek veled Ferenc, hogy 24 évesen nagyon merész dolog kiállítani hogy ő a mindenkori legjobb játékos.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiFan 2011.11.25. 21:36:03-kor.
Válasz küldése