Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.12.02. 14:31:44

Teljesen mindegy, hogy hat pont a különbség. A clásico az clásico, akkor is ha 20 pont lenne a két csapat között.
Tuti, hogy mindkét csapat már ezerrel erre pörög, ugyanúgy, ahogy mi.
Az biztos, hogy menni kell előre, gólt kell rúgni. Biztos erre is fog játszani a Madrid, hagyja, hogy menjenek előre, aztán majd kontra.

Az egyik legfontosabb, hogy CR-t levegyék a pályáról. Ha nem megy neki a játék, teljesen idegbeteg lesz.

Szerintem taktikában az lenne a legjobb, amit 5-0-nál alkalmaztak. Akkor a keresztbe ívelt labdákat egyszerűen nem tudta levédekezni a Real.
Aztán kitámadtak, és teljesen fellazult a védelmük.

A védelmük nem lett jobb. Csak több gólt rúgnak, mint az ellenfél.
Még a gyengébb csapatoktól is kapnak gólokat.
Alexist jobbon kéne játszatni, vagy eseteleg Pedrot, mert Marcello gyakran fent marad.

Szóval szerintem annyira nem kell tőlük rettegni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára G.Gabe 2011.12.02. 15:21:25-kor.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.12.02. 13:47:11

Cali írta:Így a padról is tudnának beállni olyan játékosok, akik tudnak váratlant húzni. Pl.: Fabregas!
Inkább ne a második félidőben húzzon váratlant Fabre, hanem rögtön az elején :)
8 nap és jön a várva várt meccs.
Mint az elmúlt években is, most sem tudok se egy tippet, se semmit mondani a klasszikusra, csak annyit, hogy remélem nyerünk.
Majd a meccs után minden kiderül.
vamos!
Cali
Entrenador del Barça

2011.12.02. 13:02:37

Csongi15 írta:hali szerintem a felallas 4-3-3 kellene legyen mert a 3-4-3 kockazatos
csatarsor pedig messi pedro sanchez kellene es kozepen xavi iniesta busqets es fabre a vedlem pedig a megszokoktt alves pique puyol abidal
És villámkapusunk lesz? :D

Amúgy én is a 433at támogatnám, csak Pedro helyett Villát Középen! Messi jobboson, Sanchez baltámadó. Így a padról is tudnának beállni olyan játékosok, akik tudnak váratlant húzni. Pl.: Fabregas!
Csongi15
Barça C
Kapcsolat:

2011.12.02. 12:46:33

hali szerintem a felallas 4-3-3 kellene legyen mert a 3-4-3 kockazatos
csatarsor pedig messi pedro sanchez kellene es kozepen xavi iniesta busqets es fabre a vedlem pedig a megszokoktt alves pique puyol abidal
Deac
samy85
Capitá del Barça

2011.12.02. 11:28:12

Egyelőre még Piqué ügyét is vizsgálják... tehát még abban sem lehetünk biztosak h ő játszhat... amúgy Masch kp/védelemben való szerepeltetése attól függ majd, hogy a Madrid kivel kezdi a csapatuk irányítását, mivel erre a posztra esélyes Xabi A. és Özil is... nyílván Alonso távoli labdái miatt, illetve a védekezés besegítése miatt aspektál, még Özil hihetelen jól lát, egy az egyes szituknál meg teremti az emberelőnyt, és rendkívül határozott a kapu elött... illetve szerintem az sem mindegy h Özil hol játszik.. mert elképzelhetőnek tartom szélt is, akár Angel kárára!
A mi részünkről dilemma a felállás, mert a jól megszokott és bevállt 4-3-3 rendkívül kiismert már, főleg a Bernabeuban.... de a 3-4-3 meg kockázatos a Madrid ellen főleg otthon... Thiago dinamikus és egy khedirával szemben jó húzás lenne mivel hozzá képest jóval gyorsabb... viszont ha Pepe fellép kp-ra? jobb lenne Cescet kezdetni, mivelő nagyon jól mozog be az üres területre, résekbe... Arra készülhetünk, hogy minden egyes elcsípett labdájuk, felér majd egy győzelemmel a közönségük számára...és ők hergelni fogják őket.... a Kulcs az lesz mennyire tudjuk meglepni őket, úgy értem ha hamar tudunk gólt szerezni, jöhet a mi játékunk... és az idő múltával jönnek a rugdosósások stb!... ellenkező esetben
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.12.02. 09:58:18

Bestbarca írta:
Hát sztem ez csak etetés,hátha elhiszik madridban,deha nem akkor sztem nagy bajban leszünk...Ugyanis ez arról szól hogy 3-5-3-t játszanánk a madrid ellen...
Ok, h a támadó futball hívei vagyunk, de azért kapus nélkül, 3 védővel kiállni talán mégsem kéne. :lol:
mess2009
Director del Fútbol

2011.12.02. 08:56:02

én nem gondolom, hogy jó elképzelés lenne a középpályát erősíteni!! a Madrid ugyanis egész egyszerűen átlövi ezt a területet!!! a veszély mindíg a saját tizenhatosunk vonalában lesz, a "baj" többnyire széleken indul, aztán visszalövik a 16-os és az 5-ös közé és onnan jön a kegyelemdöfés, mindez villámgyorsan! ezt kellene tudni kezelni. a másik a "kettős letámadás" egyszer a saját védőinket támadják, (ne jusson el a labda a középpályára, vagy ne pontosan) másrészt az egész védelmük előretolva blokkolja a lassú ide-oda passzokat. mi marad nekünk? csak a sebesség!!!! gyorsabb előre (és nem keresztbe, és hátra!!!) irányuló passzok, jó kapcsolat az aktív középpálya és a gyorsan mozgó csatárok között, és persze pontos befejezések, hatékony gólratörő csatárjáték.
nagyjából ennyi.ami a személyeket illeti én vkp.-ként Mascheranót játszatnám a fetrengő Busquets helyett, de semmiképpen nem Keitát, ő lassú a madridhoz.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.02. 01:39:06

egy ilyen felállásnak az lenne az előnye, hogy jobban menne a labdabirtoklás, és a real kontráknál talán jobban sikerülne rendezni a középpályát.

---------------------valdes--------------------
alves------pique-------puyol/masc----abidal
------------busquets---xavi---ini/cesc------
-------alexis---------messi---ini/cesc--------

viszont az is igaz, hogy nekünk nyomni kell, hisz az X az a madridnak kiváló.

fogalmam sincs, mi, és hogy lenne tökéletes...na majd remélem pep kifőz valamit.
Halfkey
Jugador del Barça

2011.12.02. 01:29:16

Hát sztem ez csak etetés,hátha elhiszik madridban,deha nem akkor sztem nagy bajban leszünk...Ugyanis ez arról szól hogy 3-5-3-t játszanánk a madrid ellen...
Ennyire magabiztosak vagytok hogy kapus nélkül álltok ki? :D

Vagy ha lesz emellett kapus is, akkor ne csodálkozzatok ha utána Mou unicefezni fog . :P
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.12.01. 22:51:13

Ez igaz, de mivel nem kötött posztokról és felállásokról beszélünk, csak papíron 3 védő!2 záró középpályással, akiből az egyik védekezésben visszalép egyből 4 védő!Mivel nem lehet felállásokat írogatni nem vázolom fel, de Busi-Keita középpályval és előtte támadószekcióval teljesen vállalható akár még ez a felállás is!Én bízok Pepben ilyen meccsekre mindig előhúzott valamit!
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.01. 22:43:21

Bob_Marley írta:s igenis a 3-5-2ben van ráció, mert a mi legnagyobb erősségünket kell kihasznájuk
az ellenfél meg a legnagyobb gyengeségünket, nevezetesen, hogy eggyel kevesebben vagyunk védekezésben

a Valencia ellen mind2 gólnál üresen maradt egy ember, a Milan ellen a középpályáról fellépő Seedorfot nem tudtuk felvenni, arról nem is beszélve, hogy ha a Madrid presszionálni kezd, akkor én inkább nézném Alvest CR-rel szemben, mint Thiagot (a 3-5-2-es meccseinken rendre neki kellett visszajönni a 16oson belülre is akár, ha gáz volt). Arról nem is beszélve, hogy a Real támadásainak sebessége mellett nem biztos, hogy a vkp-nk egyedül ki tud majd segíteni
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.12.01. 22:31:55

Én így tudom elképzelni azt az 3-5-2:
Valdés
Puyol-Masch-Piqué
Alves-Busquets-Abidal-Maxwell-Adriano
Messi-Sánchez

Na így már biztosan nem kapnánk gólt :lol:

Viccet félretéve remélem nem így tervezi Pep majd a felállást mert agybajt kapok.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.12.01. 22:30:37

Van 9 nap, s hiszem Pep a legjobbat választja!Lehet itt felállásról beszélni meg minden (hozzáteszem a 3-5-2 védekezésben 4-4-2 is lehet sőt számtalan változat)!Teljesen más mint bármelyik!Nem lehet sem egy Milan elleniből sem egy Getafe elleniből kiindulni, az is lényegtelen, hogy ha egy Rayo tudott veszélyt kialakítani, akkor jaj Istenem a Real!Ők is készülnek belőlünk mi is, hatalmas taktikai harc lesz, s igenis a 3-5-2ben van ráció, mert a mi legnagyobb erősségünket kell kihasznájuk, ez pedig a labdatartás, s tökéletes elmozgások!S gyors visszarendeződés védekezésben, s a labdás zavarása kis 3szögekkel lezárva a passzsávokat!Ezer meg ezer dolog fog még kijönni a meccsel kapcsolatban, babonák ha Messi fehér zoknit vesz fel reggel statisztikailag a meccsek 69,675 %ban gólt ő és egyéb baromságok...Kimegyünk kell játszanunk a mi saját játékunkat még idegenben is, lehetőség szerint nyerni, ennyi a történet se több se kevesebb!
Kép
Kép
Kép
Bestbarca
Entrenador del Barça

2011.12.01. 22:19:28

http://translate.googleusercontent.com/ ... AaPnTJRSyg

Hát sztem ez csak etetés,hátha elhiszik madridban,deha nem akkor sztem nagy bajban leszünk...Ugyanis ez arról szól hogy 3-5-3-t játszanánk a madrid ellen...Namost ennek lényege az lenne hogy nem szabad elpasszolni a labdát,mertha igen a 3 védőt megeszi a Real az tuti...Most a formánk nem túl jó sztem amúgy se,ami azért még változhat,de drámaian nem hinném...Mostanság még Xavi is elpasszolja a labdákat,pedig ő a passzkirály,nehogy a többiek...A 3-5-2 nagyon nagy kockázat,Pep meg makacs,erőlteti nagyon,megjegyzem a Valenciát is simán verhettük volna,ha nincs ez a barom felállás az első félidőben,csak nehogy egy nagy zakó legyen,mert sztem benne van ha így álunk fel...Láthattuk a Milan is péppé kontrázott minket,kész rettegés volt hátul,namost a Real sokkal jobb játékososkból áll,és sokkal jobb formában lesz,sokkal jobb edzővel,szal ha most makacs lesz Pep akkor kapunk egy megalázó 5ös,kb sztem...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.12.01. 20:35:57

Na és azt olvastátok, hogy higanyt meg kedirát eladnák Rooney kedviért?
dak900
Jugador del Barça

2011.11.30. 13:48:16

9Dave
Capitá del Barça

2011.11.29. 18:25:39

Kép
"Egy passz boldoggá tesz két embert" -Xavi Hernández
D@v3
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.28. 12:52:23

ha a classicoig marad a 6 pont, kivancsi vagyok jose milyen taktikát fog választani. lényegében két lehetősége van. vagy foggal-körömmel törekszik az x-re, vagy ha vn egy kis esze, támadólag lép fel és arra fog játszani, hogy 9 pont legyen a különbség ami már behozatatlan...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sektor
Barça C

2011.11.28. 12:30:50

miihii írta:
Igen,minden bizonnyal 30 meccset fognak nyerni zsinórban :roll:

Frusztráló,h ennyire kiegyensúlyozottak,de azért pontosan a HARMADÁNÁL vagyunk a szezonnak még cs :wink:
Azért írtam, hogy JELENLEG...
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.11.27. 16:07:53

LG írta: Lélektanilag sokat jelenthet az El Clasico, de ennek ellenére azt mondom, h akkor sem kéne odáig ennél már nagyobb hátrányt összeszedni.
Addig még itthon fogadjuk a Rayot és a Levantet. Egyik sem megoldhatatlan feladat, sőt biztos vagyok benne hogy 6 pontot gyűjtünk! A Clásicó utáni következményekről meg ráérünk akkor beszélni ha már lejátszottuk. Ami tény hogy csak a győzelem lenne jó eredmény nekünk!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.11.27. 16:00:16

G.Gabe írta:
Emlékezzünk vissza arra a tevaszra, mikor 12 ponttal vezettünk, aztán szépen elolvadt. a Real feljött, mint a talajvíz, gólözönök, győzelmek, nekünk meg az x-ek jutottak. Aztán jött a classico, ami tényleg az arany sorsát döntötte el: 6-2 ide, és a Real meghalt. Nem állt föl belőle, folyamatos vereségeket halmozott, még nekünk is belefért két zakó, simán meg volt az arany. Most ugyanez a helyzet van. Ha nyernek a fiúk, akkor meg fog fordulni a kocka.
Lélektanilag sokat jelenthet az El Clasico, de ennek ellenére azt mondom, h akkor sem kéne odáig ennél már nagyobb hátrányt összeszedni. Mert abban azért nem vagyok biztos, h annyira megzuhanna egy pofontól a Real, h sorba hullajtaná a pontokat. A másik, meg ha addig marad kb. ez a hátrányunk, és esetleg mi kapunk ki, akkor szvsz már szinte bajnok lenne a Madrid, hiába lenne hátra még fél szezon.
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.11.27. 15:22:06

Bob_Marley írta:Először is grat a RM-nek a rangadó miatt!Sokat jelentett a kiállítás, láttunk ilyenért pirosat meg sárgát is!Megértem, hogy sokan aggódnak!De nem tudunk mást tenni mint bízni a fiúkban, főleg mikor ne úgy jönnek a gólok, pontok!Az biztos decemberi rangadó sok mindenben más lesz mint az eddigiek!De van még 2\3ad a bajnokságból és biztos vagyok fogunk mi még örömkönnyeket is hullajtani!Az meg nem is lehet kérdés mi a fontosabb, lehet a BL mezőny erősebb, de a bajnokság az igazi mérvadó!Főleg ha az a zsinór 4ik lenne!És meg is lesz :wink: Nagyon jó a RM is, de én még érzem az erőt a mi csapatunkban!
Emlékezzünk vissza arra a tevaszra, mikor 12 ponttal vezettünk, aztán szépen elolvadt. a Real feljött, mint a talajvíz, gólözönök, győzelmek, nekünk meg az x-ek jutottak. Aztán jött a classico, ami tényleg az arany sorsát döntötte el: 6-2 ide, és a Real meghalt. Nem állt föl belőle, folyamatos vereségeket halmozott, még nekünk is belefért két zakó, simán meg volt az arany. Most ugyanez a helyzet van. Ha nyernek a fiúk, akkor meg fog fordulni a kocka.

A másik: tegnap tényleg kellett az a kiállítás a Realnak. És látszódott pár megmozdulásnál, hogy könnyen elszakad a cérna még egy Özilnél is, mikor egy felrúgás után nekiment az ellennek, aztán meg dobott egy triplaszaltót hátra, ahogy aodament egy másik békíteni, és hozzáért.
Ott speciel ő is simán megérdemelt volna minimum egy sárgát. Szóval még egy ilyen meccsen is simán kijön belőlük az a bizonyos "állat". Érdekes, hogy a nagy hentesek mostanság mintha be lennének szedálva, lásd Pepe v Ramos. Bár utóbbinak voltak a keményebb belépései a Valencia ellen is.
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.11.27. 15:11:32

Tegnap nagyon nem volt kedvük focizni valamiért. Nem futottak, dekoncentráltak voltak.
Ezt lehetett látni a Milan ellen is, sok eladott labda, meg a Valdes-féle baki, hogy elengedte a labdát a hóna alatt. stb.

Pep nagy hibája, hogy nem meri padoztatni MEssit és Villát.
Pedig kéne. Látszott a gól után Messin, hogy totál KO. Tegnap egy kezemen
meg tudtam számolni, hogy hány jó passzt adott. Elfáradt. Ennyi.
Pihizzen.
Villa meg nagyon gödörben van. Nagyon nem megy neki.

Ellenben a Real meccs mindig más. Látszódott hetek óta, hogy csikorog a kerék, de még a Milan ellen is felszívták magukat. Így lesz a Real ellen is.
Szerintem picit már most ott jár az agyuk. Nem baj, ez a pofon talán felrázza a fiúkat.
Tudtuk, hogy eljön előbb-utóbb egy vereség, nekem speciel az fáj, ahogy kikaptak.
Ahogy visszaemlékszem, egy-két héttel a classico előtt mindig észrevehető volt egy kis formahanyatlás, még akkor is, ha hozták a meccseket. Most sincs ez másként. Ráadásul elfáradtak a fiúk a rengeteg meccsen.
Messin úgy látom, hogy a legutóbbi válogatott meccs kicsit lelkileg megrázta.

A lényeg: a következő két meccsen Villa és Messi pihenjen.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.11.27. 14:59:25

18Barca99 írta:
daffy írta:és igen,nálam esélyesebb a barca. egészen addig nem gondolom,hogy egy szinten vagyunk,míg le nem győzzük a nagy riválist
Legyőzni egy meccsen mindenki képes a Barcát, lásd tegnap. :) Az a kérdés itt, hogy hogyan teszi ezt a Real, ha olyan játékkal próbálkozik mint a szuperkupa odavágóján akkor emelem kalapom és tényleg nyerjenek, de lehet úgyis nyerni mint tették a király kupa döntőbe is ami természetesen megérdemelt volt, de nem tiszta.
Inkább a helyes megfogalmazás: megérdemelt, de nem szép. :wink:

MichaBee!
Én ennyire azért nem látom siralmasnak a helyzetet. Egyrészt most vagy egy Messink, aki a világ legjobbja. Akkor is ugye volt, csak még nem volt ennyire jó, + rengeteget volt sérült. Másrészt Pep-et jobb edzőnek tartom, mint Rijkaard-ot. Pep azért sokszor húz vmi váratlant, mig Rijkaard miután már nem működött a szokásos taktika tehetetlenül nézett boci szemekkel. Meg alapvetően most azért nagyon erős keretünk van, ha nem is megy játék, joggal bízhatunk vmelyik klasszisunkban. Én inkább a 2009/2010-s szezonhoz hasonlítanám a mostani játékunkat.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.11.27. 14:46:45

Lehet majd vészmadarazni, de nagyon sötétnek látom perpill a jövőt.. Ugyanazok jelek vannak, mint anno 2006/2007-ben. Fásultság, meddő fölény, kevés helyzet, SIRALMAS idegenbeli mérleg, közben hazai gálázások és 1-1 nagyobb csapat BL-ben való leverése jelent ideiglenes megnyugvást. Nem lesz akkora katasztrófa ez a szezon, de NAGYON nehéznek látom a Real formáját tekintve a bajnoki cím megszerzését. Könnyedén vernek mindenkit több góllal, akármit ír akárki, hogy nem tükrözi a játék képét a gólkülönbség, nincs olyan hogy egy csapat véletlenül gurít mindig 3-4-gyel többet az ellenfélnél. Shutterislandnek igaza van szerintem...

Ezzel szemben nézzük meg a mi játékunkat! Idegenben egy büdös nulla az egész, nincs kreativitás, sétálgatás megy a pályán, nagyon kevés helyzet van, azok pedig csak akkor mennek be, ha Messinek jutnak, s ha neki is rossz napja van, akkor az 1 pontnak is örülni kell. Tegnap egy az egyben azt láttam, mint 4 éve: mi vagyunk a nagy Barcelona, elfocizgatunk, úgyis jön majd a gól, türelmesen játsszunk, nem kell sietni. A Milan ellen volt motiváció, mint a veszett egerek úgy rohangáltak az üres területekre, meg is lett verve az olasz csapat, mint annak a rendje és módja! De a kis csapatok ellen egyszerűen nincs akarás, ha meg van, akkor rendre nyögés a vége. SÜRGŐSEN változtatni kell a dolgokon, a Getafe volt az utolsó figyelmeztető jel, ha most sem vesszük komolyan a meccseket, akkor ugrott a bajnokság...
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Válasz küldése