Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.12.20. 23:18:57

ozsimiki írta:
Szóval attól,h angliában a nagyok bukdácsolnak,még nem lesz erősebb bajnokság a spanyol. Nem két db csapat miatt erősebb 1 bajnokság,hanem attól függ,h a legjobbak mennyire szenvednek a maradék 18 ellen. Mennyi pontot vesztenek, és a többi,és a többi.
De nem mindegy, hogy azért szenvednek a "nagyok", mert ők gyengültek és a többiek maradtak azonos szinten, vagy a nagyokhoz nőtt fel több eddig kisebbnek mondott csapat.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.12.20. 23:09:19

sjd írta:
Egyébként szívesen hallgatom a javaslatokat, hogy melyik pontvadászat erősebb a spanyolnál és miért.

Már előre látom a reakciókat "Hagyjuk már a Manchestert/Milant, milyen gyenge csapat lett..." PONT EZ A LÉNYEG! Minden más bajnokságban összeomlottak a nagyok és ezért van ott küzdelem meg izgalom, itt viszont nem, ezért vannak viszonylag nagy különbségek.
Azért erősebb a spanyol bajnokság az angolnál,mert a top 2 csapata,erősebb az angol top 2nél? 20ból 2 csapatnál spanyol fór, rendben, alá van írva. Maradék 18?

Spanyol csapat ezen kettőn kívül, mit tud felmutatni a Bl-ben? mostanában? Vagy akár mit tud felmutatni a bajnokságban eme kettő csapat ellen.

Szóval attól,h angliában a nagyok bukdácsolnak,még nem lesz erősebb bajnokság a spanyol. Nem két db csapat miatt erősebb 1 bajnokság,hanem attól függ,h a legjobbak mennyire szenvednek a maradék 18 ellen. Mennyi pontot vesztenek, és a többi,és a többi.

Persze jelenleg Európa szinten is talán kiemelkedik a Barca (biztos) Reál (valószínű) kettős, de korántsem azért,mert erős a spanyol bajnokság, csak ez a két csapat bitang erős, a többi sehol sincs. Angol bajnokságban több erős csapat van, jóval több, még ha az erősségük nem mérhető jelenleg a Barca Reál kettősével, attól még a spanyolban van max a Valencia jelenleg akik úgy ahogy erősek (bár fenét).

Nálam jelenleg:

1.PL
2.La Liga
3.Német
4.Olasz
5.Francia

de az 5.et is előbb nézném mint a 4.et,mert ott bár vannak hagyományosan nagy csapatok,de a játékuk önmagukhoz képest is sokat romlott. Igaz a Juve idén azért produkál pár szebb meccset...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.20. 23:01:13

lluisllach89 írta: Egy szóval nem mondtam azt hogy ne ez a két csapat lenne a top 2, vagy hogy a többiek gyengélkedése miatt tűnik ez így, vagy hogy gyenge lenne a La Liga :D

Egyedül a Bl-s érvedet kifogásoltam.
Én meg úgy érzem, hogy erre reagáltam. :D
Nem hiszem, hogy pont a Real-Barca kettősnek lett volna könnyű csoportja, ehhez képest messze a legjobb statisztikákat hozták össze, mind pontok, mind gólok tekintetében.

gergo9: lehet h vicces vagy, de érteni nem érted, amit írtam :wink:
röviden: a REAL és a BARCA teljesítményei a BL-ben IDÉN (összehasonlítva olyan csapatokkal, mint mondjuk Chelsea, MU, Milan, Inter) megmutatják, hogy nem csak a spanyol bajnoksággal, hanem a világ futballjával szemben is nagy differencia, azaz e kettő között viszont ennek megfelelően kicsi ez a különbség
(de ha már az egyenes kieséses szakaszt emlegeted, remélem azért a Sevilla UEFA-kupa győzelmei nem vesztek homályba)
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.20. 22:43:27

sjd írta:...
Egy szóval nem mondtam azt hogy ne ez a két csapat lenne a top 2, vagy hogy a többiek gyengélkedése miatt tűnik ez így, vagy hogy gyenge lenne a La Liga :D

Egyedül a Bl-s érvedet kifogásoltam.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
gergo9
Director del Fútbol

2011.12.20. 22:40:21

sjd írta:
zola8787: ezt sokan tényleg nem tudják elhinni, de nem a spanyol bajnokság a gyenge, hanem ez a két csapat ilyen jó, ezt a BL-ben mutatott teljesítmények remekül példázzák
Ahogy mondod , számtalan sikeresen megvívott spanyol sikernek örülhettünk(kivéve real(mondjuk ők is csak tavaly) ill barca) az egyenes kiesés rendszerben az elmúlt években. Öröm volt nézni.
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.20. 22:31:58

lluisllach89 írta: Micsoda? :D Azt hogy szétvertek egy csoportot amiben egy Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb szerepelt?

Mourinho óta annyiban változtak a BL-ben, hogy egy 500 éves Milant vertek otthon. És pont. Mert a Lyon, Spurs említésre sem méltó.

Az elvileg legerősebb angol bajnokságot két EL-szereplő csapat vezeti. Pont. Innentől kezdve nincs mit fikázni a spanyol bajnokságot.

Az, hogy a Milant megverte a Real is, azt jelenti, hogy az olasz bajnok képtelen eredményt felmutatni a spanyol top2-vel szemben. Ez hogyan cáfolja, hogy ez a két csapat nem a bajnokságuknak köszönhetően jobb?

De azt is megkérdezném, hogy az angol bajnoki címvédő hogyan teljesítette az igen gyenge Benfica-Basel-Otelul erőfelmérőt?

Egyébként szívesen hallgatom a javaslatokat, hogy melyik pontvadászat erősebb a spanyolnál és miért.

Már előre látom a reakciókat "Hagyjuk már a Manchestert/Milant, milyen gyenge csapat lett..." PONT EZ A LÉNYEG! Minden más bajnokságban összeomlottak a nagyok és ezért van ott küzdelem meg izgalom, itt viszont nem, ezért vannak viszonylag nagy különbségek.
recrea írta: A Levantet meg a Santandert pedig nem verték meg.
Ez nem az én logikám, egyáltalán nem veszem biztosra, h megverjük őket a Nou Campban és azt sem, h mi hibátlanok leszünk.
Ennek kb. annyi tárgyilagossága és alapja van, mint annak, amit Te írtál.
És ez még csak négy szám, kérem az ötödiket. :wink:
Abszolút egyetértek, én csak bali15 hsz-ére reagálva leírtam, hogy a tavaszi Clasico nem dönt el semmit, csak Te belekötöttél egy félmondatomba, ennyi. :D

Lottóhoz: 5,6,8,9,10 (Guardiola ezt a számsort tette meg a Bernabeu gyepére, neki bejött :wink: )
recrea
Llegenda del Barça

2011.12.20. 22:18:04

sjd írta:Mind2 csapatot megverték már az ősszel, menj el és rakd meg a 4-2-t meg a 4-0-t az ötöslottón.

Egyébként még mindig nem értem a logikát: meg tudjuk verni a Madridot a Camp Nouban 99%osan, valamint minden bizonnyal nem lesz hibátlan a további idényük, tehát ez a két tényező azt eredményezi, hogy mi vagyunk a bajnokok?
A Levantet meg a Santandert pedig nem verték meg.
Ez nem az én logikám, egyáltalán nem veszem biztosra, h megverjük őket a Nou Campban és azt sem, h mi hibátlanok leszünk.
Ennek kb. annyi tárgyilagossága és alapja van, mint annak, amit Te írtál.
És ez még csak négy szám, kérem az ötödiket. :wink:
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.20. 22:15:03

sjd írta: zola8787: ezt sokan tényleg nem tudják elhinni, de nem a spanyol bajnokság a gyenge, hanem ez a két csapat ilyen jó, ezt a BL-ben mutatott teljesítmények remekül példázzák
Micsoda? :D Azt hogy szétvertek egy csoportot amiben egy Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb szerepelt?

Mourinho óta annyiban változtak a BL-ben, hogy egy 500 éves Milant vertek otthon. És pont. Mert a Lyon, Spurs említésre sem méltó.

Ezen kívül megvertek minket a CDR döntőben. Ennyi komoly erőfelmérőjük volt.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.20. 22:10:39

recrea írta:
sjd írta:Ez mind nagyon szép és jó, ezerszer elmondta már mindenki, csak ettől még nem fogjuk megverni se az Espanyolt, se a Getafét (a Madrid viszont igen)...
A jövő heti lottószámokat légy szíves...nehogy azt gondold, hogy nem fognak pontokat veszíteni, tavaly is, az ősszel is megtették.
Mind2 csapatot megverték már az ősszel, menj el és rakd meg a 4-2-t meg a 4-0-t az ötöslottón.

Egyébként még mindig nem értem a logikát: meg tudjuk verni a Madridot a Camp Nouban 99%osan, valamint minden bizonnyal nem lesz hibátlan a további idényük, tehát ez a két tényező azt eredményezi, hogy mi vagyunk a bajnokok?
recrea
Llegenda del Barça

2011.12.20. 22:01:14

sjd írta:Ez mind nagyon szép és jó, ezerszer elmondta már mindenki, csak ettől még nem fogjuk megverni se az Espanyolt, se a Getafét (a Madrid viszont igen)...
A jövő heti lottószámokat légy szíves...nehogy azt gondold, hogy nem fognak pontokat veszíteni, tavaly is, az ősszel is megtették.
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.20. 21:41:25

bali 15 írta: Ha a saját otthonukban ilyen formában nem tudtak minket megverni hazai pályán akkor tudni sem merem, hogy mi vár rájuk a Nou Campban. :D
Ez mind nagyon szép és jó, ezerszer elmondta már mindenki, csak ettől még nem fogjuk megverni se az Espanyolt, se a Getafét (a Madrid viszont igen), pedig ezekre a meccsekre ugyanannyi pontot adnak, mnit a tavaszi Clasicora

zola8787: ezt sokan tényleg nem tudják elhinni, de nem a spanyol bajnokság a gyenge, hanem ez a két csapat ilyen jó, ezt a BL-ben mutatott teljesítmények remekül példázzák
zola8787
Director del Fútbol

2011.12.20. 21:18:34

Csak az a baj, hogy a Madrid nem igazán játszatja a fiataljait. Úgy értem, hogy a Barcában év elején kb azt se tudtuk ki az a Cuenca és lám, sok meccsen KEZDŐ. Nem az, hogy kap 1-2 percet, nem, ő játszik. A Real-ban nincs ilyen. Ezért nyerik meg sorozatosan a többi csapat ellen a meccseit. A másik dolog pedig, hogy mi az első gólunkig passzolunk 100at, utána ráülünk erre, és közben passzolunk 200at, persze, hogy legalább 1 passz rossz lesz és lekontráznak és kapjuk a gólokat.
Azt pedig nem mondhatjuk, hogy ellenünk 10 emberrel védekezik az ellenfél, mert a Madrid ellen is. Csak ők 1 gól után úgy állnak le, hogy lőnek még 5öt.
Meg persze biztos az is közrejátszik, hogy a nagy ellenfél sorra nyeri el az orra elől a kupákat, alap, hogy jobban feltüzeli őket.
Látjuk, hogy egymás ellen ki a jobb, ezzel a legelvakultabb ember se vitatkozhat (persze van aki megteszi .....)
Ahogy előttem is mondták, minden meccs egy döntő, legyen az a Valencia, Getafe vagy Granada elleni. Mindent meg kell nyerni, mert ha nem... A Barca elleni meccset leszámítva, szerintem 2nél nem fog többet hibázni szezonban a Real.
Mondhatják, hogy gyenge a spanyol bajnokság, de én is azt mondom, hogy vannak az amatőr, profi, nagyon profi csapatok és felettük a Real meg a Barca. Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de már kikívánkozott :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.12.20. 21:12:46

bali 15 írta: Évek óta a Bernabeuban volt az első Classico, sok pontos előnnyel fogadtak minket, jobb formában voltak. Ezt a lehetőséget kvára ki kellett volna használniuk.
Már jó ideje mindig otthon kezdtünk...

így értette, de valóban félreérthető. Ozsi
bali 15
Director del Fútbol

2011.12.20. 21:00:18

Emlékszem, hogy a szuperkupa idején a mieink csak nemrég jöttek vissza a szabadságukról, viszont a Real mögött már több felkészülési meccs volt. Így jobban pörögtek.
Azt gondolták, hogy ők már jobbak, csak keressük a kifogásokat. Az még fel sem merült bennük,(tisztelet a kivételnek) hogy esetleg van valami logika abban amit mondtunk.....
Erre most otthon kikaptak 3-1-re.
Évek óta a Bernabeuban volt az első Classico, sok pontos előnnyel fogadtak minket, jobb formában voltak. Ezt a lehetőséget kvára ki kellett volna használniuk.
Teljes mértékben azzal a tudattal ültem le a TV elé, hogy kikapunk.
A huszadik másodpercben kapott gól nyomatékosította is a pesszimista jóslataimat. Erre nyertünk..... :lol:
Ha a saját otthonukban ilyen formában nem tudtak minket megverni hazai pályán akkor tudni sem merem, hogy mi vár rájuk a Nou Campban. :D
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.12.20. 20:57:28

Stalkyard írta:Tudjuk, hogy néha arrogáns, hisztis, de mindezek ellenére elképesztően profi játékos. :arrow: http://sportpszicho.blog.hu/2011/12/11/ ... alis_oldal
Ez egy remek videó, bár az mondom ezen a szinten a játékosok nagy része képes ezeknek a dolgoknak a nagy részére. De ennek ellenére az egyik legjobb képességekkel megáldott labdarugó ez egyértelmű.Moindjuk mostanában inkabb egy gólfosó robotra hasonlit...
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
Stalkyard
Director del Fútbol

2011.12.20. 20:20:41

Tudjuk, hogy néha arrogáns, hisztis, de mindezek ellenére elképesztően profi játékos. :arrow: http://sportpszicho.blog.hu/2011/12/11/ ... alis_oldal
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.18. 12:15:42

Igazából jobbak voltak a két klasszikust leszámítva szinte mindig a bajnokságban. 08/09-ben 12-ből 8 pontot lefaragtak, aztán jött a 2-6, 09/10 -ben csak a két klasszikus miatt lettünk bajnokok.

De ha a bohóc csapatok ellen többet bukunk, miközben ilyen hőstetteket hajtunk végre, akkor ők lesznek a bajnokok, amit nem tudok felfogni az, hogy ez miért nem idegesítő valakinek :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lluisllach89 2011.12.18. 12:17:12-kor.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.12.18. 12:06:02

Kísértetiesen hasonló a helyzet,mint 06-07ben, akkor hiába voltak mögöttünk a Madridiak, jött Capello szövege,h ezentúl minden meccset egy döntőnek fognak fel (nem hittem volna,h én is használom majd ezt a kifejezést :D), és ha behúzzák őket sorba, ők lesznek a bajnokok.

Nos nekünk is így kell tekinteni ezentúl minden bajnoki meccsre. Legyen az bármilyen puding csapat is az ellenfél...mostantól van hátra 22döntőnk :D Szerintem max 3 pontot lehet ezeken vesztenünk, úgy,h közben legyőzzük majd a Madridot.

megfelelő hozzáállással meg is lehet, hamar ki fog derülni,h változik e az idegenbeli teljesítményünk.

Shutterisland!

engem meg sokkal jobban fog zavarni,ha úgy nem lennénk bajnokok,h 2ből 2 klasszikust nyernénk, sokkal,de sokkal bosszantóbb lenne, mint ha az egyiket behúzná a Madrid.

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.18. 11:20:48

mesca írta:
Nem tudom hogyan leszünk bajnokok, pedig sokkal jobbak vagyunk, de senki ellen nem buknak pontot...
nem vagytok sokkal jobbak...jobbak vagytok de nem sokkal...szvsz 10 meccsből 7et behúznátok...ez meg nagyrészt a görcsösségnek köszönhető amit ellenetek mutatunk...
A nagyrész legyen 10%. A maradék legyen annyi hogy jobb csapat vagyunk, jobb focival, jobb zsugásokkal.
Kép
ferninho
Madridista

2011.12.18. 11:10:51

Barcaman1993 írta: Az az elkeserítő, hogy a Sevilla 0-1-nél 2 üres kapus helyzetet képtelen belőni, majd a bíró egy teljesen szabályos gólt nem adott meg az andalúzoknak.
húha, néztem a meccset, de lehet pont pislogtam és lemaradtam róla...
védett egyet Iker
a másik üres kapunál meg les volt, amit be is fújtak, de sebaj.
a meg nem adott gólodat, meg hajtogathatod, de azt is lesnek fújták be...
és mivel a gólvonalon állt 2 védő és CR-rel kellett volna fejpárbajt vívnia a sevillainak, nem is ment volna be, csak belefújt a spori és mindenki megállt, egyedül Roncika ugrott fel, de ő se már úgy.
de azért mondjuk csak...
A Real szinte helyzet nélkül egy félidő alatt 3 gólt lőtt.
akkor elég ügyesek vagyunk... bár én láttam párat, de lehet rossz a szemem megint.
Mr Mourinho mi ez, ha nem szerencse?
helyzetkihasználás + Iker :wink:
Majd emberhátrányban 6-2-re nyernek. Egy komédia az egész
én kérek elnézést, hogy mertünk nyerni és azért az egész nem volt komédia, egyedül az volt vicces, hogy Altintop is gólt rúgott.... :lol:
madridista
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.12.18. 10:45:03

mesca írta:
Nem tudom hogyan leszünk bajnokok, pedig sokkal jobbak vagyunk, de senki ellen nem buknak pontot...
nem vagytok sokkal jobbak...jobbak vagytok de nem sokkal...szvsz 10 meccsből 7et behúznátok...ez meg nagyrészt a görcsösségnek köszönhető amit ellenetek mutatunk...
Minden meccsen...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
mesca
Barça C

2011.12.18. 10:32:03

HALA MADRID...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.12.18. 09:58:46

socio66 írta:áh,csak a szokásos..
vesztett klasszikó után egyből az egyik,ha nem a legnehezebb idegenbeli pálya,minden adott lenne elviekben a pontvesztéshez,erre löknek egy hatost.
elkeserítő,hogy nincs ebben a bajnokságban egy csapat sem,akitől reálisan várni lehetne a bravúrt,pedig nem olyan jó ez a madrid,láttuk múlt héten.
mert az hogy minket az utóbbi években nem tudnak megfogni itthon az egy dolog, mi közben sorra nyertük a klasszikusokat,nem is akárhogy,és végigvertük európát is. de ettől a madridtól én nem érzem hogy hatosokat kellene kapni otthon egy sevillának,valenciának.
ilyenkor csak cruyff szavaira tudok támaszkodni,mely szerint történhet bármi,egy bajnokságot mindig a legjobb csapat nyeri meg,márpedig a legjobbak még mindig mi vagyunk.
:)
Az az elkeserítő, hogy a Sevilla 0-1-nél 2 üres kapus helyzetet képtelen belőni, majd a bíró egy teljesen szabályos gólt nem adott meg az andalúzoknak. A Real szinte helyzet nélkül egy félidő alatt 3 gólt lőtt. Mr Mourinho mi ez, ha nem szerencse? Majd emberhátrányban 6-2-re nyernek. Egy komédia az egész. Nem tudom hogyan leszünk bajnokok, pedig sokkal jobbak vagyunk, de senki ellen nem buknak pontot...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
socio66

2011.12.18. 08:55:59

áh,csak a szokásos..
vesztett klasszikó után egyből az egyik,ha nem a legnehezebb idegenbeli pálya,minden adott lenne elviekben a pontvesztéshez,erre löknek egy hatost.
elkeserítő,hogy nincs ebben a bajnokságban egy csapat sem,akitől reálisan várni lehetne a bravúrt,pedig nem olyan jó ez a madrid,láttuk múlt héten.
mert az hogy minket az utóbbi években nem tudnak megfogni itthon az egy dolog, mi közben sorra nyertük a klasszikusokat,nem is akárhogy,és végigvertük európát is. de ettől a madridtól én nem érzem hogy hatosokat kellene kapni otthon egy sevillának,valenciának.
ilyenkor csak cruyff szavaira tudok támaszkodni,mely szerint történhet bármi,egy bajnokságot mindig a legjobb csapat nyeri meg,márpedig a legjobbak még mindig mi vagyunk.
:)
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.18. 02:41:56

csababarca írta:
ferninho írta: amúgy érdekes bajnokság lesz ez :)
hát az, mert a bajnokság a madridé lesz,úgy,hogy oda-vissza ütünk titeket.
Sajnos mi a többi csapat ellen több pontot fogunk veszíteni mint ti,ez biztos. nem tudnak már a mieink annyira odakoncentrálni a kisebb ellenfelek ellen,ami valahol érthető is.
azért ha így lesz, akkor azért kevésbé fogom bánni, mint ha mondjuk 3-4-6 pontot húztak volna a clasicókon.
ha oda-vissza verjük őket, és mégis ők lesznek a bajnokok, az tényleg csak azt jelenti, hogy ők motiváltabbak, a mieink pedig annyira nem tudtak felpörögni, és ezért botlottak annyit....szerintem....viszont 2 clasicón 6 pont továbbra is tartaná a tézist, hogy face to face jobbak vagyunk.

az már más tészta, hogy ha a 3 trófeából kettőt húznánk (bl,liga,cdr), akkor már patent szezon lenne, főleg, hogy spanyol szuperkupa, európai szuperkupa és (remélhetőleg) klub vb már van idén.

mindentől függetlenül effektíve tényleg a saját kezünkben van a sorsunk, mert ha nyerjük a clasicót, és nem botlunk többet, mint ők, akkor egymás elleni eredmények miatt pontegyenlőség esetén is miénk lenne a bajnoki cím.
Válasz küldése