2012.01.11. 17:27:35
[quote="zsuni"][/quote]
Mivel azt a cikket én írtam, erre reagálnék.
Ahogy megemlítem benne, hogy a két legjobban vitatott esetről van szó, úgy érzem, jelzem, hogy 10-ből 9 játékvezető tizenegyest ad. Majd utána bemásolom a szabálykönyv erre vonatkozó részét, ami gyakorlatilag csak a szándékosságot büntetné, az pedig máig tartom, hogy Piquénél nem eldönthető teljesen a szándékosság.
Eto'oé tiszta sor, ott szándékosan teszi fel a kezét, az nem természetes testtartás, de végül nem kezet írtam, hanem váll alatti hajlatot, amiben valószínűleg tévedtem. Pár emberrel beszéltem erről akkoriban, mindannyian mást mondtak, így végül ezt írtam. De úgy érzem, azzal, hogy vitatott esetnek neveztem, elkerültem a részrehajló/elfogult írást.
Nem is értem, miért kell ezzel az álomvilág off-os szöveggel érvelned. Piqué keze egyértelmű, szabálykönyv ide vagy oda, azt érzésből befújják a legtöbben, Eto'oét szintén. Itt valamiért mégsem.
Sajnos mindig lesznek olyan szurkolók, akik a játékvezetőkben keresik az eredménytelenség okait, holott szerintem hosszú távon mindig az nyer, aki többet tesz a sikerért, méghozzá több aspektusból. Nem elegendő csak fizikálisan jobban teljesíteni, mentálisan is túl kell tennie magát egy csapatnak minden hátráltató tényezőn - igazságtalanságérzet 1-1 ítéletnél - s ekkor lehet első.
Mi mindig próbálunk semlegesek maradni, - kivéve egy-egy végső győzelemnél, amikor a szöveg stílusán érződik az öröm - s így volt ez az Inter elleni elődöntő-párharc után, amikor meg a Barcelona ellen tévedett többet a játékvezető.
.