Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
én a helyében megpróbálkoznék egy alsóhátas erősítéssel,mert ha azt mondja,hogy nincs egészségügyi panasza,akkor szerintem az bizony gyenge lehet. már ha tényleg nincs,mert egy felülés csak nem veszi annyira igénybe..Slither írta:Ne csinálj felülést, az csak árt a hátadnak. A haspréssel is bőven el lehet érni a kíván célt. Meg van csomó másik hasgyakorlat, ami hatásosabb és nem erőlteti meg a hátadat/derekadat.Victor_Valdes írta:Nekem a hasazással lenne óriási problémám.Akármilyen padon is felülésezek, 15-20 után megfájdul a hátam, és egyszerűen képtelen vagyok többet csinálni, pedig ezt kevésnek tartom, mert nem érzem, hogy égne a hasam. Akármilyen padon csinálom, mindig ez a vége. A hasprés viszont gond nélkül megy..
Ne csinálj felülést, az csak árt a hátadnak. A haspréssel is bőven el lehet érni a kíván célt. Meg van csomó másik hasgyakorlat, ami hatásosabb és nem erőlteti meg a hátadat/derekadat.Victor_Valdes írta:Nekem a hasazással lenne óriási problémám.Akármilyen padon is felülésezek, 15-20 után megfájdul a hátam, és egyszerűen képtelen vagyok többet csinálni, pedig ezt kevésnek tartom, mert nem érzem, hogy égne a hasam. Akármilyen padon csinálom, mindig ez a vége. A hasprés viszont gond nélkül megy..
Az viszont megeshet.daffy írta:akkor gyenge. egy felülést csak nem csinálsz rosszulVictor_Valdes írta:Tudomásom szerint nincs vele gond.
akkor gyenge. egy felülést csak nem csinálsz rosszulVictor_Valdes írta:Tudomásom szerint nincs vele gond.
én hasprést 3*100at csinálok. de nagyon gyorsanRonaldinho&Barca írta: Köszönöm! Amúgy hogy célszerű, egyszerre sok felülés(25-50) kis szünetekkel, vagy fordítva?
én a boxedzőtől tanultam,eddig bevált. aztán később úgy kezdtem el csinálni,hogy a lábam nyújtva tartom a levegőben,kb 45 fokos szögben és úgy csinálom a hasprést. úgy nem megy olyan sokDe azt nem tudom,hogy melyik a célrevazetőbb
Ez jó kérdés...Ronaldinho&Barca írta:
Köszönöm! Amúgy hogy célszerű, egyszerre sok felülés(25-50) kis szünetekkel, vagy fordítva?
Kb olyasmi edzéstervem van!herr.toth írta:ha erőemelő vagy akkor jó
Köszönöm! Amúgy hogy célszerű, egyszerre sok felülés(25-50) kis szünetekkel, vagy fordítva?Sanama írta:lábemelésRonaldinho&Barca írta:Srácok, hasra illetve felső testre milyen gyakorlatokat érdemes végezni? Edzés végén szoktam jó sok felülést csinálni, de szerintem az kevés. Van ötletetek?
felülés úgy,hogy magadra pakolsz egy kis súlyt
lábemelésRonaldinho&Barca írta:Srácok, hasra illetve felső testre milyen gyakorlatokat érdemes végezni? Edzés végén szoktam jó sok felülést csinálni, de szerintem az kevés. Van ötletetek?
írd le az edzésterved és kipótoljukRonaldinho&Barca írta:Srácok, hasra illetve felső testre milyen gyakorlatokat érdemes végezni? Edzés végén szoktam jó sok felülést csinálni, de szerintem az kevés. Van ötletetek?
ha erőemelő vagy akkor jóSújokkal gugolsz? Mert én pl ott úgy csinálom, hogy 5x5-ös sorozatok, de emelkedő sújokkal! Az elsőt bemelegítő sújjal és utána kb 5 kg-al emelni sorozatonként. Nálam ez 65, 75, 80, 85, 90.
Sújokkal gugolsz? Mert én pl ott úgy csinálom, hogy 5x5-ös sorozatok, de emelkedő sújokkal! Az elsőt bemelegítő sújjal és utána kb 5 kg-al emelni sorozatonként. Nálam ez 65, 75, 80, 85, 90.shutterisland írta:jut eszembe, guggolás...abból mennyit kellene ? 4x6-8 körül guggolok, tehát egy sorozatot, de ahogy olvasom mindenhol, a guggolás az izmos combok kiépítésének alfája és omegája, szóval nem kéne többet?
Lábra minél többet! Még van aki azt mondja, hogy a 12 ismétlés is kevés,és 20at csinál.shutterisland írta:lehet, hogy ki fogom próbálni, bár inkább 1-et több gyakorlatot teszek be a kérdéses testrészekre
jut eszembe, guggolás...abból mennyit kellene ? 4x6-8 körül guggolok, tehát egy sorozatot, de ahogy olvasom mindenhol, a guggolás az izmos combok kiépítésének alfája és omegája, szóval nem kéne többet ?
lábtológépen,combfeszítő és combhajlító gépen nyomok még 4 sorozatot, mikor combra edzek.
Szerintem hasra még ennél is többet csinálj. Az se baj, ha majdnem minden nap.shutterisland írta:más : a vádlit 2x, a hasam kb 3x edzem meg egy héten...van más izom, ami elbírna 2 edzést egy héten ? (azért most már elég jól le tudom edzeni 1-1 adott izmot, nem csak p..alegyezés megy, mint régen, emeltem a súlyokon is.)
én mindig a több ismétlés híve vagyok,így én 6-8 helyett, 8-12t csinálokshutterisland írta:lehet, hogy ki fogom próbálni, bár inkább 1-et több gyakorlatot teszek be a kérdéses testrészekre
jut eszembe, guggolás...abból mennyit kellene ? 4x6-8 körül guggolok, tehát egy sorozatot, de ahogy olvasom mindenhol, a guggolás az izmos combok kiépítésének alfája és omegája, szóval nem kéne többet ?
lábtológépen,combfeszítő és combhajlító gépen nyomok még 4 sorozatot, mikor combra edzek.
Jogos , ugye elvileg a fekvenyomás 3/4ede után már lényegében tricepsz. Sokan vannak akik így csinálják. De ez a jobb eset, mivel sok olyan is van,aki a mellétől bőven 10cmre engedi le csak a súlyt.daffy írta:próbáld ki. van olyan,aki hétfőn és pénteken is edz kart(hétvégén viszont semmit)shutterisland írta:na igen, a kötött mozgáspálya miatt én is hallottam, hogy nem a legtökéletesebb, egykezes fekvenyomásban amúgy is jobban lehet érezni a mellet...1-2x cserélgetem majd..
más : a vádlit 2x, a hasam kb 3x edzem meg egy héten...van más izom, ami elbírna 2 edzést egy héten ? (azért most már elég jól le tudom edzeni 1-1 adott izmot, nem csak p..alegyezés megy, mint régen, emeltem a súlyokon is.)
fekvenyomásba próbáld ki,hogy nem nyomod ki teljesen,csak leengeded mellre és félig-3/4ig nyomod fel. ebből több megy,de amikor kipróbáltam nagyon éreztem a mellem. haszna nem tudom,hogy mennyi van,csak ebből kiderül,hogy mikor megy mellre és hogy mennyire megy
ilyen dolgokkal szoktam megvizsgálni,hogy mi a jó. illetve ha kipróbálok egy új gyakorlatot,akkor abból csinálok egy 50+ ismétléses sorozatot kis súllyal. ebből is kiderül,hogy mire való a gyakorlat és mit kéne érezni,mire kell koncentrálni
próbáld ki. van olyan,aki hétfőn és pénteken is edz kart(hétvégén viszont semmit)shutterisland írta:na igen, a kötött mozgáspálya miatt én is hallottam, hogy nem a legtökéletesebb, egykezes fekvenyomásban amúgy is jobban lehet érezni a mellet...1-2x cserélgetem majd..
más : a vádlit 2x, a hasam kb 3x edzem meg egy héten...van más izom, ami elbírna 2 edzést egy héten ? (azért most már elég jól le tudom edzeni 1-1 adott izmot, nem csak p..alegyezés megy, mint régen, emeltem a súlyokon is.)