Asys írta:Hát Kalap, nem tudom mit válaszolhatnék arra amit írtál... annyi helyen sántít a dolog és az egész annyira életidegen számomra... de túl messzire vezetne és mi már egy korábbi vita alkalmával eljutottunk oda, hogy érveltünk egy darabig, de Te végül elvágtad a vitát azzal, hogy bedobtad aduászként Istent...
Egy valamit mondj meg, a 10 parancsolatba nincs véletlen egy olyan passzus, hogy ne ölj? (halálbüntetés)
Nézd, számomra messze nem a halálbüntetés a legfontosabb a millió teendő körül, amit az igazságszolgáltatásban kellene tenni, egy része, amin el kellene, el lehetne gondolkodni bizonyos esetekben. Te ezt emelted ki, lelked rajta, viszont azt hiszem az e körüli vitát nincs értelme folytatnunk. Persze, hogy benne van a Bibliában és a 10 parancsolatban ez a rész, mint ahogy sok minden más is. Ezt nem lehet magyarázni és nem is kell, ebben a kérdésben úgy mond kicsit eltér a véleményem a Biblia ezen részének szerzőitől

Na nem úgy, ahogy most beleköthetnétek, csak is a halálbüntetés kapcsán és azon is szerintem évekig kellene gondolkodni, kidolgozni a rendszerét, nem meggondolatlanul bevezetni. Mondom, ezt ne ragozzuk tovább, mert nem vagyok a téma szakértője és azonfelül, hogy valamilyen formában támogatom a lété, a formáról nem tudok és nem is akarok nyilatkozni. Sokkal fontosabb az a sok mondat, amit írtam és amire nem reagáltál