Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.01.20. 18:37:04

sjd írta: egyébként a képzési idő kétszeresét kell itthon dolgozni, szóval ha mesterképzésre is mész (ami azért nem árt, ha már egyetemre jártál), akkor gyakorlatilag a 20 év minimum felét itthon kell töltened
(ugyanakkor 10 év kint még mindig nagyon jövedelmező tud lenni)
Persze jövedelmező, csak miután 10 évig itthon kell dolgoznom, nem biztos hogy kimegyek külföldre. Az egyetem utáni 10 évemben már egy gondosan felépített életet szeretnék élni nyugodt körülmények között. Ez alatt nyilván a családot értem. Ha 10 évig itthon dolgozok és családom lesz stb. szóval lefektettem az alapokat, nem fogok ezután kivándorolni külföldre és előröl kezdeni mindent.

Bár ez kicsit furcsán hangzik, mert ugye miért is mennék ki, ha egyszer jól élek itthon?! :lol: De jelenleg kizárólag külföldön tudom elképzelni a jövőmet, viszont lehet hogy ez idővel változni fog, és maximálisan elégedett leszek az itteni munkámmal. Nem tudom.

Viszont ha a másik esetet nézzük, miszerint egyáltalán nem biztos hogy nekem egyetem után Magyarországon olyan munkám lesz, amiből úgy tudok élni ahogy szeretnék a családommal. Így csak külföldön tudnék úgy élni ahogy elterveztem, igen ám de valószínűleg hogy ekkor már túl leszek a 30-on.

Szóval nehéz kérdés ez! Megyek egyetemre, de ezután már elég ködösek a dolgok. :roll:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
messideco
Presidente del Barça

2012.01.20. 18:19:47

Nekünk már rég 3+2-ős a rendszer... De én személy szerint megfogadtam, hogy ha elvesztem az állami helyet, úgy otthagyom az egészet mint Szent Pál az oláhokot...
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2012.01.20. 18:18:49

daffy írta:[nem,én a szerződés aláírására gondoltam. ugye 20 év alatt kell majd kb 7 évet itthon melózni. ez azt jelenti,hogy ha aláírja a szerződést,akkor 13 évet "feltűnés nélkül" dolgozhat kint. ez alatt a tízszeresét is vissza tudná fizetni.
bocsánat, félreértettelek, magamból kiindulva már azzal kalkuláltam, hogy az embernek esélye sincs bejutni államira :D :roll:

egyébként a képzési idő kétszeresét kell itthon dolgozni, szóval ha mesterképzésre is mész (ami azért nem árt, ha már egyetemre jártál), akkor gyakorlatilag a 20 év minimum felét itthon kell töltened
(ugyanakkor 10 év kint még mindig nagyon jövedelmező tud lenni)
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.01.20. 18:07:04

Hihetetlenül el tudják venni a kedvét az embernek a továbbtanulástól az biztos! :roll: De mivel nincs szakma a kezemben, és mivel nincs a szüleimnek vállalkozása vagy ilyesmi, amit továbbvihetnék, és egy érettségivel meg nem szeretnék nekivágni az életnek, így nyilván az egyetlen lehetőség az egyetem.

Szerencsére nem vagyok annyira lehetetlen helyzetben mintha jogi vagy gazdasági karra készülnék! A DE TTK földtudományira adom be 1. helyen, ahova tavaly 293 volt a ponthatár, idén ez 300 fölé megy valószínűleg, de az nyilvánvaló hogy finoman szólva sem nehéz ide bekerülni!
Földrajz, matekkal megyek! Földrajzból most ősszel csináltam meg az emeltet, matekból pedig minimum 65-öt kell írnom, és minden bizonnyal felvettek(persze nem akarom elkiabálni!) Ugyan nem vagyok penge matekból, egy erősebb 4-es kategóriába sorolnám magam kb., szóval bízom benne hogy felvesznek!

Nyelvvizsgám nincs, németből ha egy kicsit szorgalmasabb lennék meg tudnám csinálni, de több mint valószínű hogy ez érettségi utánra marad. Angolt 2. nyelvként "tanulom" 4 éve, de sajnos a tanár sem ideális és ezáltal minket sem nagyon érdekel a dolog. :roll:

Ami viszont érdekes lesz(?) az az egyetemi kémia, fizika! :lol: Úgy fogalmaznék hogy nem sok közöm van hozzájuk.

Ez az új rendelet pedig idegesítő, és megint csak elkedvtelenítő. Magyarul ha mesterképzést is szeretnék, ami 3év mellet plusz 2 év, 10 évet kell majd itthon dolgoznom?! :roll:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
daffy
Madridista

2012.01.20. 17:54:46

sjd írta:
daffy írta: így ingyen tanultál(addig volt ingyen,míg tanultál) és mégis kint melózol. szerintem csak ez a járható út
amire gondolsz, az a diákhitel2 nevezetű dolog, gyakorlatilag ezzel tényleg ingyen tanulsz, csak lesz egy 3-4-5 milliós tartozásod egyetem végére. persze mindenki visszakozik tőle emiatt, de nem kell mondanom, hogy egy 3-4000 eurós fizetésből meddig tart majd visszafizetni...
(ugye aki nem jut be államira annak semmilyen szerződést nem kell aláírnia)
nem,én a szerződés aláírására gondoltam. ugye 20 év alatt kell majd kb 7 évet itthon melózni. ez azt jelenti,hogy ha aláírja a szerződést,akkor 13 évet "feltűnés nélkül" dolgozhat kint. ez alatt a tízszeresét is vissza tudná fizetni.
socio66

2012.01.20. 17:52:28

Sanama írta: mire akarsz menni amúgy?
gazdaságinfóra,helyileg pedig a debreceni,vagy a miskolci egyetemre.
sjd
Llegenda del Barça

2012.01.20. 17:46:19

daffy írta: így ingyen tanultál(addig volt ingyen,míg tanultál) és mégis kint melózol. szerintem csak ez a járható út
amire gondolsz, az a diákhitel2 nevezetű dolog, gyakorlatilag ezzel tényleg ingyen tanulsz, csak lesz egy 3-4-5 milliós tartozásod egyetem végére. persze mindenki visszakozik tőle emiatt, de nem kell mondanom, hogy egy 3-4000 eurós fizetésből meddig tart majd visszafizetni...
(ugye aki nem jut be államira annak semmilyen szerződést nem kell aláírnia)
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.20. 17:45:16

socio66 írta:
csababarca írta: azt a szerződést meg ha pisztolyt fognának a fejemhez se írnám alá,még ha nem is terveznék külföldre menni,akkor se. ez már tényleg a szabadság korlátozása.
de akkor mit lehet csinálni?
nálam a költségtérítés nem jöhet szóba,csakis a teljes állami finanszírozás, még a koli,kaja,egyebek is nagy terhet jelentenek a családnak.
egyszerűen nem hiszem el ezt a határozatot.
az egyetlen elvárásom ezzel a szerencsétlen országgal szemben,hogy valahogy lediplomázhassak,aztán húzhassak el,de nem,ehhez sincs jogom, itt kell maradnom ebben a posványban,és dolgoznom(jó esetben..) annyiért,aminek a többszörösét megkereshetném máshol..
áh..
:roll:
mire akarsz menni amúgy?
daffy
Madridista

2012.01.20. 17:36:51

socio66 írta:
csababarca írta: azt a szerződést meg ha pisztolyt fognának a fejemhez se írnám alá,még ha nem is terveznék külföldre menni,akkor se. ez már tényleg a szabadság korlátozása.
nálam a költségtérítés nem jöhet szóba,csakis a teljes állami finanszírozás, még a koli,kaja,egyebek is nagy terhet jelentenek a családnak.
az egyetlen elvárásom ezzel a szerencsétlen országgal szemben,hogy valahogy lediplomázhassak,aztán húzhassak el,de nem,ehhez sincs jogom, itt kell maradnom ebben a posványban,és dolgoznom(jó esetben..) annyiért,aminek a többszörösét megkereshetném máshol..
áh..
aláírod a szerződést,kimész küldöldre pár évre. ezt szabad,mert 20 év alatt kell összemelózni az éveket. a kinti keresetedből élsz és fél-egy év alatt tudsz annyi félretenni,hogy visszafizesd a képzés díját. így ingyen tanultál(addig volt ingyen,míg tanultál) és mégis kint melózol. szerintem csak ez a járható út
socio66

2012.01.20. 17:29:33

áh..
sjd
Llegenda del Barça

2012.01.20. 16:02:49

Sanama írta:http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkez ... li_eljaras

Corvinuson 300-350e / félév.
kb 4-5hónap egy félév ugye? Az 60-70e/hónap. Emellett koli,stb.

Én már nem mondok semmit. Bécsi ismerős mondta, ott 150-200euro a koli, a tanítás ingyenes, elgondolkodtató
Ráadsául ebben az a jó, hogy a 3 normális gazdasági egyetemen van összesen 180 hely a 250-ből, és a corvinus csak a közgazdasági szakokra teszi mindet, szóval aki üzleti szakra akar menni (nemzetközi gazdálkodás, gazd. men.), az 105 helyből választhat
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.20. 16:00:40

döbbenetes árak ezek.
amiket egy dolgozó ember nem tudna megengedni magának,nem még egy munkanélküli egyetemista.
azt a szerződést meg ha pisztolyt fognának a fejemhez se írnám alá,még ha nem is terveznék külföldre menni,akkor se. ez már tényleg a szabadság korlátozása.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.20. 15:52:06

http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkez ... li_eljaras

Corvinuson 300-350e / félév.
kb 4-5hónap egy félév ugye? Az 60-70e/hónap. Emellett koli,stb.

Én már nem mondok semmit. Bécsi ismerős mondta, ott 150-200euro a koli, a tanítás ingyenes, elgondolkodtató
sjd
Llegenda del Barça

2012.01.20. 15:49:52

daffy írta:kíváncsi leszek,hogy kik tudják majd megfizetni a 600.000+-os féléveket :roll:
Ez mondjuk szaktól is függ, gazdasági területen pl. csak 200-250 egy félév.

Holnap megyek educatio-ra, remélem ismét lesz valami demonstráció
daffy
Madridista

2012.01.20. 15:46:53

Sanama írta: Szerintem igen.

Nagyon kíváncsi leszek mi lesz júliusban. Most még szerintem nagyon sokan fel sem fogják,hogy mit jelent ez az egész, majd csak akkor fognak szembesülni vele, amikor jön az sms / email, hogy akkor nincs egyetem barátom...
kíváncsi leszek,hogy kik tudják majd megfizetni a 600.000+-os féléveket :roll:
külföldön sem sokkal drágább az egyetem (10-15%),de legalább ér valamit.
egy németországba költözött sráctól tudom,aki a bme-n lett gépészmérnök,hogy a diplomáját nem tudja használni,mert semmit nem ér. fogalma nincs a dolgokról. ezt mondjuk meg és értem,mert amíg itt van félévente 10 tantárgyunk és nuku gyakorlat,addig pl a yale-en van félévente 3-4-5 tárgy és mégis megtanulják,amit kell. a fszomnak nekem ergonómia? helyette inkább az életben is néznék motorokat,gépeket...
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.20. 15:43:12

daffy írta:
illetve:
http://index.hu/belfold/2012/01/20/6-12 ... omasoknak/

ha jól gondolom ez csak a mostantól felvettekre vonatkozik,ugye?
Szerintem igen.

Nagyon kíváncsi leszek mi lesz júliusban. Most még szerintem nagyon sokan fel sem fogják,hogy mit jelent ez az egész, majd csak akkor fognak szembesülni vele, amikor jön az sms / email, hogy akkor nincs egyetem barátom...
daffy
Madridista

2012.01.20. 15:39:14

illetve:
http://index.hu/belfold/2012/01/20/6-12 ... omasoknak/

ha jól gondolom ez csak a mostantól felvettekre vonatkozik,ugye?
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.20. 15:38:02

Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.20. 12:55:44

sjd
Llegenda del Barça

2012.01.19. 20:34:40

S.Agüero írta: Én is az vagyok, itt általánosban elég negyed órát tanulni naponta. :D
Gimnáziumban is, csak ott már nem lesznek ilyen jó jegyeid vele. :wink:
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.01.19. 20:23:08

S.Agüero írta:
Victor_Valdes írta:
Mellesleg, inkább rohadtul lustának nevezném magamat. :D
Én is az vagyok, itt általánosban elég negyed órát tanulni naponta. :D

Na, februárban valamikor jövök az eredményekkel is! :P :D
Jó, hát az általánost nevetve végeztem el, még év végén is, 4,7-es átlaggal, pedig akkor már igen csak törekedtem rá, hogy lerontsam. :D ..és ott is hasonló er?ket fektettem a tanulásba, mint most, ami konvergál a nullához. :mrgreen:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
MatyiG
Adminisztrátor

2012.01.19. 20:15:23

Victor_Valdes írta:
Én is az vagyok, itt általánosban elég negyed órát tanulni naponta. :D

Na, februárban valamikor jövök az eredményekkel is! :P :D
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.19. 20:13:27

S.Agüero írta:
messideco írta:Matyika, te tudsz valamit: ének ötös :wink:
Komolyan: ezek jó jegyek. Habár nekem ötös soha nem volt... :cry:
Haha, egy jegyet sem kaptam fél év alatt énekb?l, még énekelni sem kellett, sajnáltam is, megmutattam volna, h bennem rejlik az x-faktor. :lol:

Amúgy köszi mindenkinek!

Szombaton meg kügyétek az enerdzsit! :D

Meg is ünnepeljük a felvételit szombat délután osztálytársaimmal egy jó pizzázás mellett. :)
:wink:
8)
Ha felvesznek , veszünk neked a labradort, meg 1 karton nutellát! :twisted: :twisted:
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.01.19. 20:11:52

Leomessi14 írta: Régi szép id?k,amikor még pizzával ünnepltük a sikereinket... :P :D
Akartam is írni. :D

messideco: Én a helyedben örülnék ennek. :D

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.01.19. 20:10:47

Én sem vagyok mintadiák, de ha úgy lesz az érettségin ahogy Tocy mondta akkor nekem is jó lesz, mert nyelvtant vágom, irodalmat meg törit szeretem, matekkal meg majd megküzdök :D
Az én félévimben összesen 2 kettes lett, az pedig az infó meg a föci :lol:
Meg banyek félévkor átiratkoztam egy ugyan olyan vendéglátós osztályba és itt van ének, rajz, német, gazdasági amikb?l osztályozót kell tennem vagy mi a szöszt. németb?l meg gazdaságiból megértem, de ének meg rajz? wtf? minek van egyáltalán ilyen óra? csak id?pazarlás..

am az én félévim:
Magyar mind2 4-es, töri 5, angol 4, matek 4, fizika 3, kémia 5, többi lényegtelen. matekot nem hinném hogy tartani fogom, mert általánosban fels?ben mindig 2es voltam év végén, fizika meglesz, kémia poén, mert abból is kettes voltam általánosban :D
Lezárt