Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Persze jövedelmező, csak miután 10 évig itthon kell dolgoznom, nem biztos hogy kimegyek külföldre. Az egyetem utáni 10 évemben már egy gondosan felépített életet szeretnék élni nyugodt körülmények között. Ez alatt nyilván a családot értem. Ha 10 évig itthon dolgozok és családom lesz stb. szóval lefektettem az alapokat, nem fogok ezután kivándorolni külföldre és előröl kezdeni mindent.sjd írta: egyébként a képzési idő kétszeresét kell itthon dolgozni, szóval ha mesterképzésre is mész (ami azért nem árt, ha már egyetemre jártál), akkor gyakorlatilag a 20 év minimum felét itthon kell töltened
(ugyanakkor 10 év kint még mindig nagyon jövedelmező tud lenni)
bocsánat, félreértettelek, magamból kiindulva már azzal kalkuláltam, hogy az embernek esélye sincs bejutni államiradaffy írta:[nem,én a szerződés aláírására gondoltam. ugye 20 év alatt kell majd kb 7 évet itthon melózni. ez azt jelenti,hogy ha aláírja a szerződést,akkor 13 évet "feltűnés nélkül" dolgozhat kint. ez alatt a tízszeresét is vissza tudná fizetni.
nem,én a szerződés aláírására gondoltam. ugye 20 év alatt kell majd kb 7 évet itthon melózni. ez azt jelenti,hogy ha aláírja a szerződést,akkor 13 évet "feltűnés nélkül" dolgozhat kint. ez alatt a tízszeresét is vissza tudná fizetni.sjd írta:amire gondolsz, az a diákhitel2 nevezetű dolog, gyakorlatilag ezzel tényleg ingyen tanulsz, csak lesz egy 3-4-5 milliós tartozásod egyetem végére. persze mindenki visszakozik tőle emiatt, de nem kell mondanom, hogy egy 3-4000 eurós fizetésből meddig tart majd visszafizetni...daffy írta: így ingyen tanultál(addig volt ingyen,míg tanultál) és mégis kint melózol. szerintem csak ez a járható út
(ugye aki nem jut be államira annak semmilyen szerződést nem kell aláírnia)
gazdaságinfóra,helyileg pedig a debreceni,vagy a miskolci egyetemre.Sanama írta: mire akarsz menni amúgy?
amire gondolsz, az a diákhitel2 nevezetű dolog, gyakorlatilag ezzel tényleg ingyen tanulsz, csak lesz egy 3-4-5 milliós tartozásod egyetem végére. persze mindenki visszakozik tőle emiatt, de nem kell mondanom, hogy egy 3-4000 eurós fizetésből meddig tart majd visszafizetni...daffy írta: így ingyen tanultál(addig volt ingyen,míg tanultál) és mégis kint melózol. szerintem csak ez a járható út
mire akarsz menni amúgy?socio66 írta:de akkor mit lehet csinálni?csababarca írta: azt a szerződést meg ha pisztolyt fognának a fejemhez se írnám alá,még ha nem is terveznék külföldre menni,akkor se. ez már tényleg a szabadság korlátozása.
nálam a költségtérítés nem jöhet szóba,csakis a teljes állami finanszírozás, még a koli,kaja,egyebek is nagy terhet jelentenek a családnak.
egyszerűen nem hiszem el ezt a határozatot.
az egyetlen elvárásom ezzel a szerencsétlen országgal szemben,hogy valahogy lediplomázhassak,aztán húzhassak el,de nem,ehhez sincs jogom, itt kell maradnom ebben a posványban,és dolgoznom(jó esetben..) annyiért,aminek a többszörösét megkereshetném máshol..
áh..
aláírod a szerződést,kimész küldöldre pár évre. ezt szabad,mert 20 év alatt kell összemelózni az éveket. a kinti keresetedből élsz és fél-egy év alatt tudsz annyi félretenni,hogy visszafizesd a képzés díját. így ingyen tanultál(addig volt ingyen,míg tanultál) és mégis kint melózol. szerintem csak ez a járható útsocio66 írta:de akkor mit lehet csinálni?csababarca írta: azt a szerződést meg ha pisztolyt fognának a fejemhez se írnám alá,még ha nem is terveznék külföldre menni,akkor se. ez már tényleg a szabadság korlátozása.
nálam a költségtérítés nem jöhet szóba,csakis a teljes állami finanszírozás, még a koli,kaja,egyebek is nagy terhet jelentenek a családnak.
egyszerűen nem hiszem el ezt a határozatot.
az egyetlen elvárásom ezzel a szerencsétlen országgal szemben,hogy valahogy lediplomázhassak,aztán húzhassak el,de nem,ehhez sincs jogom, itt kell maradnom ebben a posványban,és dolgoznom(jó esetben..) annyiért,aminek a többszörösét megkereshetném máshol..
áh..
de akkor mit lehet csinálni?csababarca írta: azt a szerződést meg ha pisztolyt fognának a fejemhez se írnám alá,még ha nem is terveznék külföldre menni,akkor se. ez már tényleg a szabadság korlátozása.
Ráadsául ebben az a jó, hogy a 3 normális gazdasági egyetemen van összesen 180 hely a 250-ből, és a corvinus csak a közgazdasági szakokra teszi mindet, szóval aki üzleti szakra akar menni (nemzetközi gazdálkodás, gazd. men.), az 105 helyből választhatSanama írta:http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkez ... li_eljaras
Corvinuson 300-350e / félév.
kb 4-5hónap egy félév ugye? Az 60-70e/hónap. Emellett koli,stb.
Én már nem mondok semmit. Bécsi ismerős mondta, ott 150-200euro a koli, a tanítás ingyenes, elgondolkodtató
Ez mondjuk szaktól is függ, gazdasági területen pl. csak 200-250 egy félév.daffy írta:kíváncsi leszek,hogy kik tudják majd megfizetni a 600.000+-os féléveket![]()
kíváncsi leszek,hogy kik tudják majd megfizetni a 600.000+-os féléveketSanama írta: Szerintem igen.
Nagyon kíváncsi leszek mi lesz júliusban. Most még szerintem nagyon sokan fel sem fogják,hogy mit jelent ez az egész, majd csak akkor fognak szembesülni vele, amikor jön az sms / email, hogy akkor nincs egyetem barátom...
Szerintem igen.daffy írta:illetve:
http://index.hu/belfold/2012/01/20/6-12 ... omasoknak/
ha jól gondolom ez csak a mostantól felvettekre vonatkozik,ugye?
illetve:
Gimnáziumban is, csak ott már nem lesznek ilyen jó jegyeid vele.S.Agüero írta: Én is az vagyok, itt általánosban elég negyed órát tanulni naponta.![]()
Jó, hát az általánost nevetve végeztem el, még év végén is, 4,7-es átlaggal, pedig akkor már igen csak törekedtem rá, hogy lerontsam.S.Agüero írta:Én is az vagyok, itt általánosban elég negyed órát tanulni naponta.Victor_Valdes írta:
Mellesleg, inkább rohadtul lustának nevezném magamat.![]()
Na, februárban valamikor jövök az eredményekkel is!![]()
Én is az vagyok, itt általánosban elég negyed órát tanulni naponta.Victor_Valdes írta:
Mellesleg, inkább rohadtul lustának nevezném magamat.
Ha felvesznek , veszünk neked a labradort, meg 1 karton nutellát!S.Agüero írta:Haha, egy jegyet sem kaptam fél év alatt énekb?l, még énekelni sem kellett, sajnáltam is, megmutattam volna, h bennem rejlik az x-faktor.messideco írta:Matyika, te tudsz valamit: ének ötös![]()
Komolyan: ezek jó jegyek. Habár nekem ötös soha nem volt...![]()
Amúgy köszi mindenkinek!
Szombaton meg kügyétek az enerdzsit!![]()
Meg is ünnepeljük a felvételit szombat délután osztálytársaimmal egy jó pizzázás mellett.![]()
Akartam is írni.Leomessi14 írta: Régi szép id?k,amikor még pizzával ünnepltük a sikereinket...![]()
![]()