Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.02.01. 17:56:32

Pep nyilatkozatairól meg annyit, hogy szerintem mindannyian tudjuk hogy nem gondolja komolyan őket. Harmadosztályú csapatokat istenít a meccsek elött, és óvatosságra int mindenkit. Egy győztes meccs után negatívabban nyilatkozik, mint egy döntetlen vagy egy vereség után. Tényleg azthiszitek, hogy nem foglakozik a bíróval? Ugyanannyit reklamál az oldalvonalnál, mint bárki más, csak a sajtótájékoztatókra lenyugszik.

De úgy látszik sokan nem értik az ő politikáját.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.02.01. 17:53:12

Dzsukela írta:Eltérve az előttem szólókkal, csak szimplán elmondanám, mi rólla a véleményem.

Kétségtelenül nagyon jó edző, de ezt addig nem fogjuk megtudni, amig le nem ül egy másik csapat kispadjára is.

Ennyi. :lol:
Amióta ittvan azóta a történelem egyik legjobb csapata vagyunk. Elötte egy évvel 3.-ok voltunk a bajnokságba, oda-vissza vert miket a Real és nagyon gyengék játszottunk. És már akkoris volt Henry, Messi, Eto'o, Iniesta, Xavi, Puyol stb.

Az ő érdeme hogy ott vagyunk ahol.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.02.01. 17:51:25

Kép
:)
Dzsukela
Barça B

2012.01.29. 19:15:39

Eltérve az előttem szólókkal, csak szimplán elmondanám, mi rólla a véleményem.

Kétségtelenül nagyon jó edző, de ezt addig nem fogjuk megtudni, amig le nem ül egy másik csapat kispadjára is.

Ennyi. :lol:
"Isten megsegit, de ahhoz előbb magadon kell segitened." - Tanárnőm matek ellenörző előtt xD

Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.29. 18:56:07

daffy írta:
krampusz írta:Remélem, hogy Pep nyilatkozatai csak a nyilvánosságnak szólnak "játékkal" kapacsolatban. Ha igen, akkor nincsen "nagy" baj.....
ugyan nem szeretnék vitát,de eddig is pont ilyeneket nyilatkozott,szóval baj éppenséggel lehet.
Baj az tényleg van. Mégpedig az, hogy Pep komolyan lenyilatkozik ilyeneket. Mivel nem egy hazug ember benyomását kelti, hanem őszinte embernek látszik, ezért úgy kell venni a nyilatkozatait, ahogy előadja. Márpedig ha ő ezzel a játékkal elégedett, akkor tényleg hatalmas gond van. Mert ha elégedett vele, akkor itt semmi változás nem lesz. Ha felvállalná azt, hogy igenis trágya volt a csapat (és nemcsak tegnap, hanem 3-4 meccse biztosan) és kiemelné a sajtó előtt, hogy sürgősen elfog beszélgetni a játékosokkal a gyenge teljesítményt miértjét illetően, akkor nem lenne gond. Így viszont van. Mert a nyilatkozata alapján tetszik neki ez a lélektelen játék. Szerintem túlságosan is tiszteli, szereti a játékosait ahhoz, hogy lehordja őket, ha gyengén teljesítenek. Mivel itt az elmúlt 3 év kupatermése, ezzel Pep szemében halhatatlan istenekként léteznek a játékosai, akikre egy csúnya szót nem mondhat. Ez viszont a csapat rovására megy és akkor sem ismeri el, hogy gyengék vagyunk, ha tényleg így van. Márpedig most gyengén muzsikál a csapat és ezt nem ismeri el Pep.

Eddig minimum három alkalommal hallottuk (Sociedad 2-2, Valencia 2-2, Getafe 0-1), hogy tanultunk a hibákból, többet ilyen nem fordulhat elő és legalább 2 meccse azt halljuk (Espanyol 1-1, Villarreal 0-0), hogy több pontot nem veszthetünk. Ezekből a pontvesztésekből egy cseppet sem tanult a csapat, mert mindig megmutatják idegenben, hogy egyszerűen nem tudnak játszani.

Kíváncsi vagyok, az elkövetkező időszakban (már a Valencia elleni kupameccsen is) hogyan reagál a csapat, összekapják végre magukat, vagy tényleg csak a szájjal való focizás marad, akkor eltemethetjük magunkat. Ha megemberelik magukat és dacból lehozzák az idényt, akkor nem lehet nagy gond (maximum csak a bajnoki címre nem érünk oda), a két kupáért még lehet küzdeni. Én ezt kívánom és azt, hogy Pep a híres játékos-motiválását vegye már elő, mert ahogy telik az idő, úgy lesz egyre kevesebb mód a fejlődésre. Márpedig itt fejlődni kell!
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.01.29. 18:42:12

Én a legmesszebbmenőkig tisztelem Guardiolát, és meggyőződésem, hogy tudja, mit csinál. Lehet ez elvakultság, szemellenző stb, ezt gondolom, számomra egy külön szintet képvisel a taktikai felkészültsége, és a hozzáállása miatt. Viszont úgy látom, hogy nem rúgtuk be a ziccert és nem buktattuk meg Josét szerdán...ha ott elverjük őket, akkor csinálhatna bármit Mou, ő már egy bukott ember. Ott viszont felálltak, majd azonnal egy újabb X a bajnokságban és már nem Joséban rendült meg a madridisták bizalma, hanem Pepben néhány Barcelona-fannak. Ennyit változik a világ 1 hét alatt. Ugyanaz az ember, aki 1 hete még ujjongott, hogy Pep mekkora császár és José mekkora lúzer, most Pep döntéseit kérdőjelezi meg és szidja, hogy miért nem cserél. Számomra ez elfogadhatatlan, de már megszokott...
daffy
Madridista

2012.01.29. 18:15:33

krampusz írta:Remélem, hogy Pep nyilatkozatai csak a nyilvánosságnak szólnak "játékkal" kapacsolatban. Ha igen, akkor nincsen "nagy" baj.....
ugyan nem szeretnék vitát,de eddig is pont ilyeneket nyilatkozott,szóval baj éppenséggel lehet.
krampusz
Jugador d'estrella

2012.01.29. 18:10:48

Remélem, hogy Pep nyilatkozatai csak a nyilvánosságnak szólnak "játékkal" kapacsolatban. Ha igen, akkor nincsen "nagy" baj.....
Balinho
Entrenador del Barça

2012.01.29. 00:35:35

Kalap1988 írta:Dani Alves játszatása indokolt volt szerintem, igen. Adrianoé is lehetett volna, hisz jól játszott eddig a szezonban mindenhol, de látván a mai teljesítményét, mondjuk a félidőben le lehetett volna venni. Persze ettől még nem lett volna automatikusan meg a meccs. Ha az első félidő 2 ziccerét ( Messi melléemelése és Fabregas rossz labdaátvétele) belőjük, akkor lehet itt4-5 góllal nyertünk volna, mert felszakadnak a lelki gátak ( amik a fizikális fáradtság miatt is vannak) és mindenki parádéról, meg hengerről beszélne. Ennyin múlott és általában ennyin is múlik egy meccs. Apró rossz döntések, ilyen-olyan okokból, amik alakulhatnának máshogy is.
Nem akarok ezen tovább lovagolni, egyszerűen zavart, hogy a csapatjáték semerre nem mozdult el a béka segge alól a szünet után sem és Pep meg sem próbált időben változtatni, még Pique lecserélése is kényszerű volt, Adriano pályán tartására pedig nem volt racionális magyarázat.

Ettől még az élet a legtöbb döntését igazolja, de a személyes véleményem szerint nem tud időben cserélni, és amikor cserél azok is elég sablonosak. A fizikai fáradtságot adom, de rosszul megy a csapatnak, ha fáradtak vagyunk, ha szoros pórázon fog otthon az asszony, akkor sem tiltja semmi, hogy legalább megpróbáljunk változtatni. Nálam ezt a - szerintem nem túl magas lécet - Pep nem ugrotta meg. De erről nem akarok többet vitázni, a helyében több rizikót vállaltam volna és lehet, hogy akkor most pontunk se lenne. A tévedés jogát fenntartom.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.01.29. 00:26:54

Balinho írta:
Mikaos írta:Azt mondjátok, két védő volt a két szélső csatárunk?
Meglehet.
De ez a két védő technikásabb, mint a bajnokság szélső csatárainak 3/4-e.
A két szélső támadónk (ha technikásabb, mint a liga 3/4-e, ha nem) mutatott bármi olyan pozitívat, ami indokolttá tette, hogy 60/75 percig a posztjukon maradhassanak?

Lehet rossz napot kifogni, lehet rosszul játszani, lehet megérzésekre alapozni, lehet rosszul dönteni kezdőcsapat kijelölésekor. És ezt be lehet látni. Sajnos az a helyzet, hogy amikor egy-egy játékosunk játéka cseréért kiált, akkor Pep a legritkább esetben meri ezt meghúzni időben (és hogy nem húzza meg a legritkább esetben bizonyul jó húzásnak).

15 perc alatt nem lehet megváltani a világot. Adrianonak nem lett volna szabad kilépnie a pályára a második félidőre, Alvesnek meg maximum a 3-4-3as felállásban szabadott volna ottmaradnia. Semmilyen égi jel nem utalt arra, hogy fenn kell tartani ezt a helyzetet. Attól mert alapvetően tompa és fásult a csapat, még szabad megoldást keresni arra, hátha nem legalább helyzetfélét fel tudunk mutatni a második félidőben (minden futballra emlékeztető momentumunk Tello beállítása utánra datálódik).
Dani Alves játszatása indokolt volt szerintem, igen. Adrianoé is lehetett volna, hisz jól játszott eddig a szezonban mindenhol, de látván a mai teljesítményét, mondjuk a félidőben le lehetett volna venni. Persze ettől még nem lett volna automatikusan meg a meccs. Ha az első félidő 2 ziccerét ( Messi melléemelése és Fabregas rossz labdaátvétele) belőjük, akkor lehet itt4-5 góllal nyertünk volna, mert felszakadnak a lelki gátak ( amik a fizikális fáradtság miatt is vannak) és mindenki parádéról, meg hengerről beszélne. Ennyin múlott és általában ennyin is múlik egy meccs. Apró rossz döntések, ilyen-olyan okokból, amik alakulhatnának máshogy is.
Balinho
Entrenador del Barça

2012.01.29. 00:20:34

Mikaos írta:Azt mondjátok, két védő volt a két szélső csatárunk?
Meglehet.
A két szélső támadónk (ha technikásabb, mint a liga 3/4-e, ha nem) mutatott bármi olyan pozitívat, ami indokolttá tette, hogy 60/75 percig a posztjukon maradhassanak?

Lehet rossz napot kifogni, lehet rosszul játszani, lehet megérzésekre alapozni, lehet rosszul dönteni kezdőcsapat kijelölésekor. És ezt be lehet látni. Sajnos az a helyzet, hogy amikor egy-egy játékosunk játéka cseréért kiált, akkor Pep a legritkább esetben meri ezt meghúzni időben (és hogy nem húzza meg a legritkább esetben bizonyul jó húzásnak).

15 perc alatt nem lehet megváltani a világot. Adrianonak nem lett volna szabad kilépnie a pályára a második félidőre, Alvesnek meg maximum a 3-4-3as felállásban szabadott volna ottmaradnia. Semmilyen égi jel nem utalt arra, hogy fenn kell tartani ezt a helyzetet. Attól mert alapvetően tompa és fásult a csapat, még szabad megoldást keresni arra, hátha nem legalább helyzetfélét fel tudunk mutatni a második félidőben (minden futballra emlékeztető momentumunk Tello beállítása utánra datálódik).
Pavel írta:
Stoichkov írta:2 védő a csatársorban?????????
75 percen keresztül????????????
mindezt úgy, hogy végig 0-0???????

hát mégis mi a **** ****** ****** * ***** *nyát csinált ez az edző ma????
19-re lapot húzott, de ászt kapott.
Szerintem meg inkább 12-re nem mert lapot húzni, nehogy 10es jöjjön. Aztán végül húzott egy jó hármast...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Balinho 2012.01.29. 00:25:58-kor.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.01.29. 00:16:38

Dzsukela írta:Ti valszeg nem láttátok, de bármikor megpróbál Alexis 1-1-ben valakit becsapni, vagy megverni, és nem sikerül neki, vagy nem elég jól, akkor Alves örjöng, és kiabál vele! hát ezek után jó hogy nincs önbzalma!!! ilyenkor Alvesnek bemajzolnák egyet, hogy van képe egy olyan játékosra kiabálni, aki nem besz*ri? Alves is már kicsit idegesitő.
dede, észrevettem én is többször már, hogy alves előszeretettel dorgálja meg, ha esetleg a gyengébb lábára kapja a labdát, vagy hasonlók. ha valaki nem csipázza alexist, az inkább alves mint messi, szerintem. na de ez már off.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
N7
Jugador del Barça

2012.01.29. 00:16:07

Dzsukela írta:
Messa írta:
csababarca írta:Az egyetlen jó húzása Tello becserélése volt. Lendületet adott arra a pár percre a csapatnak. Viszont majd vele is az lesz,hogy teljesen le lesz butítva a játéka,mint pl Pedronak. Aztán majd semmi váratlant nem fog ő se húzni.
Én megmondom őszintén már Alexisnél is ezt látom... Az első meccsén úgy forgatta Marcelot, meg bevállalta a bicikliket, az 1-1eket, most 10ből 10x visszapasszolja a mögötte lévő embernek...
Ti valszeg nem láttátok, de bármikor megpróbál Alexis 1-1-ben valakit becsapni, vagy megverni, és nem sikerül neki, vagy nem elég jól, akkor Alves örjöng, és kiabál vele! hát ezek után jó hogy nincs önbzalma!!! ilyenkor Alvesnek bemajzolnák egyet, hogy van képe egy olyan játékosra kiabálni, aki nem besz*ri? Alves is már kicsit idegesitő.

Igen,Alves sokszor felkapja a vizet,jogtalanul...de Messi is... Nem 1x láttam,ahogy Villával,Pedroval és mostmár Alexissel is ordibál Messi vagy Alves...
Pavel
Entrenador del Barça

2012.01.29. 00:14:30

Stoichkov írta:2 védő a csatársorban?????????

19-re lapot húzott, de ászt kapott.
Dzsukela
Barça B

2012.01.29. 00:11:45

Messa írta:
csababarca írta:Az egyetlen jó húzása Tello becserélése volt. Lendületet adott arra a pár percre a csapatnak. Viszont majd vele is az lesz,hogy teljesen le lesz butítva a játéka,mint pl Pedronak. Aztán majd semmi váratlant nem fog ő se húzni.
Én megmondom őszintén már Alexisnél is ezt látom... Az első meccsén úgy forgatta Marcelot, meg bevállalta a bicikliket, az 1-1eket, most 10ből 10x visszapasszolja a mögötte lévő embernek...
Ti valszeg nem láttátok, de bármikor megpróbál Alexis 1-1-ben valakit becsapni, vagy megverni, és nem sikerül neki, vagy nem elég jól, akkor Alves örjöng, és kiabál vele! hát ezek után jó hogy nincs önbzalma!!! ilyenkor Alvesnek bemajzolnák egyet, hogy van képe egy olyan játékosra kiabálni, aki nem besz*ri? Alves is már kicsit idegesitő.
"Isten megsegit, de ahhoz előbb magadon kell segitened." - Tanárnőm matek ellenörző előtt xD

Mikaos
Director del Fútbol

2012.01.29. 00:11:26

Azt mondjátok, két védő volt a két szélső csatárunk?
Meglehet.
Renesans
Barça B

2012.01.29. 00:09:12

Balinho írta:Egyedül azért adok hálát, hogy Keita ANK-n van, és nem kaptam agyvérzést egy 75perces Xavi-Keita csere miatt.
Szerintem még Keita is többet tett volna hozzá a játékhoz, mint egyesek... gondolok itt Cesc-re elsősorban.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.01.29. 00:07:33

Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Balinho
Entrenador del Barça

2012.01.29. 00:05:55

Hát... Ha valaki megmondja nekem mi a búbánatra várt a 60. cserékkel annak fizetek egy sört.

Szerintem amúgy Alves szerepével alapvető tévedésben van. Alves a világ egyik legjobb wing backje, aki remekül tudja segíteni a támadásokat, de nem csatár, ahhoz nem elég kreatív, nem cselez különösebben jól (szélsőtámadókhoz mért szinten), beadni meg nem tud (BLASZ II szinten), meg ugye nincs is kinek...

A másik: Adriano szerepeltetése oltári rejtély számomra. Amikor jobb meccset hoz akkor is alulról súrolja a gyenge közepest. Ma meg... Nem voltam oda Tello biciklicsel a balon meghúzom az alap felé játékával, de Adrianonál ma profi futballista nem tudott volna destruktívabb lenni. Mégis mire várt a mester, mi fog változni nagy hirtelen? Vagy egy egyéni villanást várt tőle?

Fabregas oltári szr napot fogott ki, ahogy Messi is, kettőjükben netto 4 gólhelyzettel együtt a meccs megnyerése maradt bennük (Xavi is szürke volt, nem biztos, hogy erény, hogy a nevéhez nem kapcsolódik súlyos hiba, mert ő még csak oda sem került, hgy hibázzon). A középpályán nem tudtunk dominálni, állandó nyomás alatt játszottunk nekem nagyon hiányzott innen, hogy a két szélsőtámadónk értemben részt véve az összjátékban tehermentesítse a belső hármast.

Viszont a sok sérültünk kapcsán tényleg felvetődik a kérdés, hogy most akkor bízik a mester a B-csapat játékosaiban vagy nem tartja elég jónak őket? Mert ha inkább nézi 75 percig Alves és a balbunkókhoz képest se egy aranylábú Adriano szélsőcsatárban való vergődését, akkor nem sokat gondolhat róluk.

Egyedül azért adok hálát, hogy Keita ANK-n van, és nem kaptam agyvérzést egy 75perces Xavi-Keita csere miatt.
Stoichkov
Jugador d'estrella

2012.01.29. 00:03:37

2 védő a csatársorban?????????

Pavel
Entrenador del Barça

2012.01.29. 00:03:32

zola8787 írta:Azért ne már. Nem védem Pep-et, főleg úgy, hogy már rég óta azt gondolom, hogy ő a leggyengébb pont a csapatban, de mire fel lenne nálad kezdő Tello? Nem játszott az A-ban tétmeccsen, max annyi, hogy hamarabb lehetett volna felküldeni a pályára, de ez az egyik hibája Pep-nek, hogy nem tud cserélni, a másik meg a kiutálás (Eto'o, Yaya).
Tévedsz. Nézd meg a 9-0-ás kupameccset. Fergetegesen játszott. Azt amit Adriano ma nyújtott, azt ő is lehozta volna. Sőt szerintem többet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pavel 2012.01.29. 00:04:47-kor.
zola8787
Director del Fútbol

2012.01.29. 00:00:34

Pavel írta:
Andris írta:Ahogy Mourinho, úgy Guardiola is elcsúszott a gyávaságon, ez van.
Ott a pont. Én simán Cuenca, Tello, Messi hármassal kezdtem volna.
Azért ne már. Nem védem Pep-et, főleg úgy, hogy már rég óta azt gondolom, hogy ő a leggyengébb pont a csapatban, de mire fel lenne nálad kezdő Tello? Nem játszott az A-ban tétmeccsen, max annyi, hogy hamarabb lehetett volna felküldeni a pályára, de ez az egyik hibája Pep-nek, hogy nem tud cserélni, a másik meg a kiutálás (Eto'o, Yaya).
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.28. 23:59:37

Replay írta:Utólag könnyü okosnak lenni, de miért a hulla fáradt játékosokat kellett megint erőltetni, a két védővel a csatársorban?
Ezt én sem értettem. Ezzel akarja magának a távozás lehetőségét megteremteni,vagy mi?
Adrianot erőlteti,meg Alvest elől...ráadásul Alvest az első félidőben középcsatárként...bravó,nagy húzás.

Az egyetlen jó húzása Tello becserélése volt. Lendületet adott arra a pár percre a csapatnak. Viszont majd vele is az lesz,hogy teljesen le lesz butítva a játéka,mint pl Pedronak. Aztán majd semmi váratlant nem fog ő se húzni.

Nah mindegy,nem bántom,mert többet adott nekünk örömöt,mint amennyi szomorúságot okozott,de kezd a kezei közül kicsúszni a gyeplő.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.01.28. 23:59:28

Szerintem kár ekézni Pep-et. Arról nem ő tehet, hogy a játékosa üres kapuba sem képes betalálni. Én úgy gondolom, hogy a mai meccsen elsősorban a frissesség diadalmaskodott. A Villareal egész héten ránk készülhetett, nekünk viszont volt egy kőkemény meccsünk a Real ellen. A sérülések miatt kicsit szűkebb is a keret, és még arra is kell figyelni, hogy szerdán egy újabb nagy csata vár ránk. Gondolom ennek is szólt Piqué vagy Xavi lecserélése. A bajnokság elúszott, ezzel gondolom Pep is tisztában van, így próbálja az erőinket inkább a kupára illetve később a BL-re beosztani. Ez van, vannak ilyen évek is. Ilyen sikeres periódus után törvényszerű volt egy visszaesés, de legalább lesz honnan visszajönni. Lehet ez még egy sikeres év, hiszen egy BL+kupa kombó is nagyon szépen csillogna.
Pavel
Entrenador del Barça

2012.01.28. 23:55:30

Andris írta:Ahogy Mourinho, úgy Guardiola is elcsúszott a gyávaságon, ez van.
Ott a pont. Én simán Cuenca, Tello, Messi hármassal kezdtem volna.
Válasz küldése