Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Aki bármikor is focizott, hallhatta edzésen az edzőtől, h 11-es védeni nem lehet, csak rosszul rúgni.És aki állt már ott, tisztába is van vele.Tehát ha erősen félmagasan meglövöd, nincs ember aki kivédi.Ilúvatar írta:értem, akkor ha kihagyja a tizit, akkor sárga lapot kap?Bányász írta:A 11est be kell lőni.Ennyi a szabály.
Egyszerűen Messi tojik rá, hogy betalál -e vagy nem... Nem elégé változatosan lövi a 11eseket...
Az téged minősít ha átmész személyeskedésbe, csak azért mert vesszük a bátorságot, hogy kritikával illessük. Adminisztrátorként meg főleg.Aki bármit BÁRMIT felróna neki, az.. kimondom/leírom: egészen egyszerűen IDIÓTA.
És ez most nem arról szól, hogy Messi érinthetetlen, hanem arról hogy ő is ember.
Melléemelt a kapunak 30 centivel? Kapufát rúgott? kihagyott egy büntetőt?nevetséges.
Igen pontosan ezt mondtam...Ilúvatar írta:értem, akkor ha kihagyja a tizit, akkor sárga lapot kap?Bányász írta:A 11est be kell lőni.Ennyi a szabály.
Egyszerűen Messi tojik rá, hogy betalál -e vagy nem... Nem elégé változatosan lövi a 11eseket...
Sok edző szerint nem szerencsés menet közben meg gondolni magad(lehet,h sok focista is így gondolja).Persze sokan rúgnak úgy tizit,h kivárnak az utolsó pillanatig de sztem jellemzőbb az,h előre eldönti az ember,h na most ezt beverem a jobb alsóba.Nem egyszerű dolog figyelni a kapust és változtatni a döntésen sztem.Én azt nem értem, hogy tisztán látszódott, merre mozog el Diego Alvés. Messi szemszögéből nézve a jobb oldalra. Mégis oda lőtte a labdát, ahová a kapus mozgott.
Nem haragszom de attól még a véleményemet tartom.Ne haragudj Bányász de ez elég nagy butaság, nem lehet így leegyszerűsíteni, mert akkor mondhatnád, hogy az a jó szabadrúgás vagy az a jó bármilyen lövés amiből gól lesz tökmind1, hogy megpattant vagy 5emberen mert különben a kapu közelébe sem ment volna.
Ezzel én nem értek egyet!Vannak olyan kritikus pontok ahova nem ér oda a kapus, ha elvetődik előre ha nem!Földtől fél-1 méter magasan szélre!Illetve könnyebb visszahúzni, nagyobb erővel tudod helyezni a labdát, mint kifordított belsővel megrúgni!Persze meglehet lőni "bikából" rüszttel is egyenes szélre, de ha helyezni akarod belsővel könnyebb meghúzni!11est rúgtam párat életemben (góljaim 95%-a 11es voltshutterisland írta:oké, hogy tizenegyest nem lehet védeni,csak rosszul rúgni...viszont ez csak arra vonatkozik, ha tökéletesen, erősen a kapufa mell felső vagy alsó sarokba teszi az ember.
sok kapus elvetődik a rugás pillanatában (vagy előtte egy picit) valamelyik irányba, és ha szerencséje van, még egy jól helyezett lövést is megfoghat, hiszen úgy oda lehet érni akár a sarokra is.
ott pedig az a megoldás, hogy nézzünk fel.
én azt nem értem, miért nem a másik oldalra rúgja (sevilla ellen is..) a tizit, egy bal lábas játékosnak abba a sarokba könnyebb lenne berúgni szerintem, visszahúzni mindig nehezebb.
Igen,biztosan tojik ráIlúvatar írta: Egyszerűen Messi tojik rá, hogy betalál -e vagy nem... Nem elégé változatosan lövi a 11eseket...
A nagy részével egyetértek, annak amit írsz. Azzal is, hogy Messi is rosszabb formában van az utóbbi időben, ugyanúgy mint a csapat nagy része. Ugyanúgy mint a Barca már 3 éve január-február környékén. (De még mindig nem veszik sokan észre, hogy ilyen a formaidőzítése a csapatnak. Helyette évről-évre megpróbálják feltalálni a spanyol viaszt.)zsírosdeszka írta:Messi rendre rosszul rúgja. Félmagasan, nem nagy erővel. Akkor már inkább lőné laposan, oda nehéz leérni. Ezt járási 2-be se nézik jó szemmel. Szerintem mikor oda kerül a sor akkor lőhetné más is, aki higgadtabb (mint anno Hierro). De nem fogja, mert utól kell érni Ronaldót a góllövőlistán. Tudom tegnap kupa meccs volt de akkor is. A Realba is ezért lövi Ronaldo mindig, még véletlenül se engedne oda mást, viszont ő nagyobb erővel jobban lövi meg azokat. Ez egy észrevétel volt, nem kell vele egyet érteni. Régen az lőtte a csapatból aki a legjobban végezte el, most meg 1-1 sztár miatt nem az lövi akinek kellene. Lásd Ronaldo szabadrúgásai. Lőhetné Xabi, DiMaria, Özil stb. de akkor sem lehet, mert neki kell a gól. Valahogy ezt érzem Messinél is. Azért önzőzik mostanába, ha nem vennétek észre. Mindig húzóembere a csapatnak, csak mostanság sokszor miatta volt pontvesztésetek. Roninál is éreztem néhány meccsen, hogy előny lenne ha néha a padon ülne.
Igazad van, viszont nekünk előtte volt az a rendszer amikor váltogatták egymást Eto'o-val, utóbbi sem volt egy higgadt végrehajtó, lásd kimaradt tizi a klasszikuson.zsírosdeszka írta:Messi rendre rosszul rúgja. Félmagasan, nem nagy erővel. Akkor már inkább lőné laposan, oda nehéz leérni. Ezt járási 2-be se nézik jó szemmel. Szerintem mikor oda kerül a sor akkor lőhetné más is, aki higgadtabb (mint anno Hierro). De nem fogja, mert utól kell érni Ronaldót a góllövőlistán. Tudom tegnap kupa meccs volt de akkor is. A Realba is ezért lövi Ronaldo mindig, még véletlenül se engedne oda mást, viszont ő nagyobb erővel jobban lövi meg azokat. Ez egy észrevétel volt, nem kell vele egyet érteni. Régen az lőtte a csapatból aki a legjobban végezte el, most meg 1-1 sztár miatt nem az lövi akinek kellene. Lásd Ronaldo szabadrúgásai. Lőhetné Xabi, DiMaria, Özil stb. de akkor sem lehet, mert neki kell a gól. Valahogy ezt érzem Messinél is. Azért önzőzik mostanába, ha nem vennétek észre. Mindig húzóembere a csapatnak, csak mostanság sokszor miatta volt pontvesztésetek. Roninál is éreztem néhány meccsen, hogy előny lenne ha néha a padon ülne.
Ne haragudj Bányász de ez elég nagy butaság, nem lehet így leegyszerűsíteni, mert akkor mondhatnád, hogy az a jó szabadrúgás vagy az a jó bármilyen lövés amiből gól lesz tökmind1, hogy megpattant vagy 5emberen mert különben a kapu közelébe sem ment volna.Az a tizenegyes lett jól rúgva amiből gól lett.Amiből meg nem az rosszul lett rúgva szerintem ennyire egyszerű.
Köszönjük. ez igazán nagy meglátás, doktúr úr! Esteleg még valami?zsírosdeszka írta:Azért lövi ő a tizit, mert Ronaldo miatt frusztrált egy kicsit. De Ronaldo jobban lövi.
értem, akkor ha kihagyja a tizit, akkor sárga lapot kap?Bányász írta:A 11est be kell lőni.Ennyi a szabály.
Tehát akkor csak az a jó tizi ami be van verve a felsőbe?Ami laposan be van gurítva az rossz mert megfoghatja a kapus?Az mindegy is,h gól...sjd írta:De, 100ból 100szor rosszul lőtte, és egy szava nem lehetne, ha 100ból 100szor röhögve dekázik vele 3at a kapus, mielőtt megfogja.Bányász írta:Ha 100ból 100szor begurítja középre akkor rosszul lőtte?Nem hiszem...
De, 100ból 100szor rosszul lőtte, és egy szava nem lehetne, ha 100ból 100szor röhögve dekázik vele 3at a kapus, mielőtt megfogja. Be kellett volna bikázni a sarokba v szélre helyezni, és akkor tuti nem üti ki Alves.Bányász írta:Ha 100ból 100szor begurítja középre akkor rosszul lőtte?Nem hiszem...
A 11est be kell lőni.Ennyi a szabály.Arra vonatkozóan nincs előírás,h hogyan kell lőni,erősen,gyengén,magasan,laposan.Ha 100ból 100szor begurítja középre akkor rosszul lőtte?Nem hiszem...Ilúvatar írta: A foci csapatjáték, nem egyéni játék vazzeh... Ráadásul mikor jön rá Messi hogy a 11esnél nem kéne mindig a kapu jobb oldali részére lőni, mert az egész világ tudja hogy mindig odalövi.... Kapusok nem hülyék, ők is tudják... És nem erőtlenül kell lőni a 11est...
így kéne lőni a 11est: http://www.youtube.com/watch?v=2Jfu50aRZF8
vagy így: http://www.youtube.com/watch?v=C-UnIxloRJc
Varga írta:... Nem tudom hányszor kell elmondani még, de szerintem itt senkinek sem(nekem biztos nem) az a baja h nem nyerte meg nekünk a meccset, nem nyújtotta legjobbját stb., csak az, hogy hamár helyzetben nem passzol hanem inkább elönzőzi, akkor miért nem képes futni az elvesztett labdáért?Alexander Mahone írta:Ugyanazok az emberek húzzák le, akik a következő meccsen elélveznek ha 3 vagy 4 gólt lő 20 perc alatt. Neki si elhet rossz napja, nem? Vagy arra nem gondoltatok, hogy ha ő nem lenne, akkor most pihenhettünk volna, mint a Madrid?
Olyan szánalmas a hozzáállásotok, hogy az undorító. Ha már nem van egy gyengébb hete, kikezditek mint dögöt a keselyű bmeg.