Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.05. 14:51:38

LG írta:Atletico győzelemre nem nagyon emlékszem. Mikor volt az utolsó, esetleg vki tudja?
döntetlen: 2009-03-07, 1-1

atma gyozelem: 1999-10-30, 3-1 bwinen néztem, nem tudom igy van e, nem hiszem h 11 éve gyoztek volna utoljara :shock:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.02.05. 14:47:10

Na erről beszéltem.
Lehurrgotak, hogy nem gondolom komolyan a fiatalokat ugye?
Most itt a bizonyíték, hogy igazam volt.
Nagy nyomás, eredménykényszer alatt játszottak, és a fiatalok közül talán dos Santos volt a legszürkébb. De valószínűleg csak azért, mert a középpályán nem nagyon ment a játék, folyton a RS kapuja előtt voltunk.
És a legdurvább, hogy szerintem Cesc volt tegnap a leggyengébb, Messi meg MAGÁHOZ KÉPEST teljesített alul, de ez a formáját tekintve nem meglepő, túl lesz majd ezen. De még így is adott egy zseniális gólpasszt és rúgott egyet.
A helyzetek alapján már a félidőben 5-0 lehetett volna, de hát Messi és Cesc mindent kihagytak, amit amúgy lazán be szoktak.
Ebből is látszik, hogy azért ők is elfáradtak.

Tello remekelt, szétfutotta a bal hátvédeket, Cuencat is inkább csak felrúgni tudták, és ha átjött ő is balra, akkor simán a védők mögé került ő is.
Sajnos a 2. félidőben megint előjött a szokásos lazulás, és megint egy nevetségesen eladott labdából lett a gól.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.05. 14:43:23

Atlético nagy formában van Simeone kinevezése óta, hátha majd összejön..
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
TrogAir
Jugador d'estrella

2012.02.05. 14:29:30

Nem vagyok egy rosszmájú ember, de nagyon szurkolok, hogy a Madrid bukjon egynéhány pontot a bajnokság további szakaszában. Talán van még esély a végső győzelemre, 3 pontot gondolatban már adhatunk is a Barcának, gondolom behúzza a Clásicót. Akkor az már csak 4 pont nem is olyan sok ;)
Kép

"The other day I watched him make this goal. They say it was like Maradona. I think he is better. (Salvador Aparicio)
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.05. 14:19:22

Capon írta:
:? hát ez tényleg nem sok...
Nem is tudom az atmadrid mikor jelentett utoljára komolyabb problémát a Realnak. Szerintem azt a meccset még fekete-fehérben közvetítették :(
Bizony. Amikor az emlékezetes 2004-s tavaszon annyira szétesett a Madrid, h boldog-boldogtalan elverte már őket, az AM-t még akkor is ütni tudták. :roll:
Egy-két x rémlik az elmúl évekből, de Atletico győzelemre nem nagyon emlékszem. Mikor volt az utolsó, esetleg vki tudja?
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.02.05. 14:12:30

daffy írta:
Capon írta: Kíváncsi lennék rá hogy a Madridnak milyen húzós meccsei lesznek még idegenben ahol esetleg számolhatunk pontvesztéssel?
villarreal,atm.
elvileg semmi,gyakorlatilag majd elválik. szerintem bl függő.
Pont ez a két meccs, ami szvsz semmi gondot nem jelent majd nekik. A Villarreal már évek óta csak ellenünk képes a belét kihajtani, az Atletico meg folyamatos [auto_cenzúra] van a nagytesó ellen. Én inkább bízok az Osasuna, Betis, Granada trióban, bár bennük is csak nagyon halványan.
Capon
Llegenda del Barça

2012.02.05. 14:07:40

daffy írta:
Capon írta: Kíváncsi lennék rá hogy a Madridnak milyen húzós meccsei lesznek még idegenben ahol esetleg számolhatunk pontvesztéssel?
villarreal,atm.
:? hát ez tényleg nem sok...
Nem is tudom az atmadrid mikor jelentett utoljára komolyabb problémát a Realnak. Szerintem azt a meccset még fekete-fehérben közvetítették :(
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
daffy
Madridista

2012.02.05. 13:58:21

villarreal,atm.
Capon
Llegenda del Barça

2012.02.05. 13:45:51

MichaaBee írta: Vonatkoznak rá is, pontosan 10 perce lett kirakva. :)
:) jaaa akkor nem szóltam.
És látom is a moderálások szobába a híreket.
Csak már szúrta a szememet...

Na hogy az OFF-olást befejezzem mert én leszek kitiltva a végén :)

Kíváncsi lennék rá hogy a Madridnak milyen húzós meccsei lesznek még idegenben ahol esetleg számolhatunk pontvesztéssel?

Én még nem látom elúszni a bajnokságot és bízom is a srácainkban és remélem a bajnokság vége felé mikor jönnek a meglepetés eredmények (mikor a kiesés elől menekülnek a csapatok) azokat jól fogjuk abszolválni ellentétben a Madriddal. Ha addig megőrzik jó tulajdonságukat, hogy bárkitől képesek gólt kapni, akkor az utolsó pár fordulót simán elbukhatják. Kérdés mennyi előnnyel fognak érkezni az utolsó 5-6 fordulóba. Plusz ott van még a hazai klasszikus is amit 80%-ra veszek hogy megnyerünk. Szóval mesze nincs még elveszve a bajnokság szerintem.
Mondjuk idén nem is tartom fontosnak a megnyerését, persze jó lenne, de idén szerintem a BL címvédés lenne az ami a legnagyobb visszhangot keltené és a legnagyobb elismerést hozná a csapatnak. Az igazi történelmi pillanat lenne.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Drigo
Eurobarca Staff

2012.02.05. 11:32:03

zsírosdeszka írta:Engem ezek zavarnak:
http://www.sporthirado.hu/cikk-labdarug ... zott-59793

Meg sem említik, hogy kihagyott 3-4 ajtó-ablak helyzetet. Tellot, Cuencát stb. alig említik meg, pedig a meccs nem az "argentín zseniről" szólt, mintha őmiatta nyert volna a Barca. Sz*r címek, sz*r cikkek. Ezért van az, hogy sok ember hülye a focihoz, nem tudja objektíven értékelni a dolgokat, és sok ember ilyen szemetet olvas.
Mint pl te. Komolyan nem értem, hogy mi visz rá valakit arra, hogy ilyen oldalakat olvasson. Egyetlen magyar sportoldalt nem olvasok, mert az összes igénytelen, szenzáció hajhász, kizárólag csak dilettáns szerzők vannak, tele helyesírási hibákkal. Aki csak egy kicsit is igényes, szerintem messzire elkerüli az ilyen oldalakat. De ha vetted volna a "fáradtságot", és elolvastad volna a szabályzatot, tudhatnád, hogy a sporthirado még tiltott oldal is itt.

Sok ember nem azért hülye a focihoz, mert ilyeneket olvas, hanem sok ember ostoba és ezért olvas ilyeneket. Alapból hülyék, nem csak a focihoz, és bármit elhisznek, akárhol olvassák.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
zola8787
Director del Fútbol

2012.02.05. 11:14:13

zsírosdeszka írta:Engem ezek zavarnak:
http://www.sporthirado.hu/cikk-labdarug ... zott-59793

Meg sem említik, hogy kihagyott 3-4 ajtó-ablak helyzetet, Tellot, Cuencát stb. alig említik meg, pedig a meccs nem az "argentín zseniről" szólt, mintha őmiatta nyert volna a Barca. Sz*r címek, sz*r cikkek. Ezért van az, hogy sok ember hülye a focihoz, nem tudja objektíven értékelni a dolgokat, és sok ember ilyen szemetet olvas.
Engem is zavar az ilyen. Sajnos annyira elfogult sok ember, hogy már nem is Barcelona van, hanem Messi csapata. Tisztelet a kivételnek.
FCB.Gabesz
Jugador del Barça

2012.02.05. 11:13:46

socio66 írta:
zsírosdeszka írta:Bármelyik bajnokságot (a spanyolon kívül)nyerte volna, gólrekordokat döntögettek, jól játszottak és...
..és évekig nem tudtak túllépni a bajnokok ligája nyolcaddöntőjén,olyan csapatok ellen estek ki,mint a lyon,vagy a roma.
a hazai bajnokság egy dolog,de szerintem mourinho érkeztéig nem volt európában komoly tényező a madrid.
ezért mondtuk sok esetben,hogy inkább a bajnokság a gyenge és nem a madrid erős,mert miközben itthon sokszor parádéztak akár a közvetlen üldözők ellen is,az európai porondról vicc csapatokkal szemben buktak el.
most ez megváltozott ugye,bár engem még mindig zavar hogy úgy van második legjobbnak kikiáltva a madrid,hogy egyetlen igazán komoly csapattal sem játszottak hosszú évek óta rajtunk kívül.
ha már mu nincs,legalább egy bayern-t kívánok nekik az idei kieséses szakaszban,hogy bizonyságot nyerjen végre ez a tényként kezelt kijelentés.
szetem európában a realon és a barcán kívül nincs komoly csapat,ez a két csapat szetem eléggé sokkal a világ fölött van.
zsírosdeszka
A Madridista

2012.02.05. 11:06:48

socio66 írta:
zsírosdeszka írta:Bármelyik bajnokságot (a spanyolon kívül)nyerte volna, gólrekordokat döntögettek, jól játszottak és...
..és évekig nem tudtak túllépni a bajnokok ligája nyolcaddöntőjén,olyan csapatok ellen estek ki,mint a lyon,vagy a roma.
a hazai bajnokság egy dolog,de szerintem mourinho érkeztéig nem volt európában komoly tényező a madrid.
ezért mondtuk sok esetben,hogy inkább a bajnokság a gyenge és nem a madrid erős,mert miközben itthon sokszor parádéztak akár a közvetlen üldözők ellen is,az európai porondról vicc csapatokkal szemben buktak el.
most ez megváltozott ugye,bár engem még mindig zavar hogy úgy van második legjobbnak kikiáltva a madrid,hogy egyetlen igazán komoly csapattal sem játszottak hosszú évek óta rajtunk kívül.
ha már mu nincs,legalább egy bayern-t kívánok nekik az idei kieséses szakaszban,hogy bizonyságot nyerjen végre ez a tényként kezelt kijelentés.
A Barca meg selejtezőket játszott, egy Dinamo 7:0-ás összesítéssel megverte oda-vissza, hogy gólt sem tudtak rúgni nekik, a bajnokságban volt 6. hely is. Sokszor a csoportkört sem élték túl. Azért ilyenek nem voltak mostanában sem Madridi oldalon. Mind1. Csak azt akartam ebből kihozni, hogy akkor nem kapott a Barca hideget-meleget, pedig gyengén muzsikáltak (saját magukhoz képest). Média nem volt ilyen erős. Azt sem tudták az emberek (na nem mindenki) kik játszanak ott, most meg minden tudatlan őket fikázza, pedig nem rosszak. Ennyi.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
socio66

2012.02.05. 10:59:11

Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.02.05. 10:58:06

albicelesteX írta:Gyerekek!Mi van akkor ha idén a madrid lesz a bajnok?Semmi,mi is nyerhetünk még persze,meg még ott van másik két sorozat ahol szintén esélyesek vagyunk,az elmúlt években annyit nyert a csapat hogy telhetetlenek lettünk. :D Minden kéne mindig,ilyen nem lesz.Nem vagyunk olyan kényszerben mint a fehér barátaink hiszen ők évek óta egy Királykupa győzelmet tudhatnak magukénak.Engem most nem idegesít ez a dolog!
Én úgy vagyok vele, hogy a Kupát most már be kéne húzni. Túljutottunk a Realon, a Valencia ellen is jó esélyünk van, utána meg már csak a döntőt kell behúzni. Nagyon nem örülnék ha EZ A CSAPAT nem nyerne semmit. Igazából nagybátyám szavaival tudok csak élni (a legutóbbi Klasszikó előttről, aki egyébként nem Barca szurkoló): "Nyerhet a Real Madrid a Barcelona ellen, meg is nyerhetik a bajnokságot is, de a Barca, akkor is 1000-szer jobb csapat nála." Na ezért lenne bosszantó. Nincs még1 ilyen csapat jelenleg a világon, ezért mindenképpen legalább 1 kupát nyerni kell az idén. Erre a legnagyobb esély a Spanyol Kupa. A bajnokság érzésem szerint már elment, a BL meg lutri. Ott bármi megeshet. Barcelona, Mindörökké :!: Előre a kupákért :!:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.02.05. 10:53:39

zsírosdeszka írta:
Lionel85 írta:Zsírosdeszka, egy dolgot felejtesz el. Az 1998-2002 időszakot, amit említettél, akkor még nem kétcsapatos volt a spanyol bajnokság. Akkor ott volt egy jó Valencia vagy egy jó Deportivo. Ma már nincsenek ilyenek. Az utóbbi 12 évben a két nagyról szól a bajnokság, így hiába átlagos akár a Real, mint volt a Barcelona abban a 4 évben amit említettél, második helynél nem végeztek hátrébb. Ezt azért fontos volt megjegyezni. Ha lenne több rivális, hidd el, a Real helyzete is meglenne nehezítve rendesen.
Meg a Barcelonáé is.
A Barcelonáé is, igen, ha a jelenlegi formát mutatja.
Kép
Kép
Kép
zsírosdeszka
A Madridista

2012.02.05. 10:51:22

Lionel85 írta:Zsírosdeszka, egy dolgot felejtesz el. Az 1998-2002 időszakot, amit említettél, akkor még nem kétcsapatos volt a spanyol bajnokság. Akkor ott volt egy jó Valencia vagy egy jó Deportivo. Ma már nincsenek ilyenek. Az utóbbi 12 évben a két nagyról szól a bajnokság, így hiába átlagos akár a Real, mint volt a Barcelona abban a 4 évben amit említettél, második helynél nem végeztek hátrébb. Ezt azért fontos volt megjegyezni. Ha lenne több rivális, hidd el, a Real helyzete is meglenne nehezítve rendesen.
Meg a Barcelonáé is.

A Madridot nem nevezném átlagosnak. A Barca a 97-98-as Bl-ben kiesett a csoportkörben utolsóként, a Dinamo 7:0-lal (3:0, 4:0) léptette le őket. 98-ban 2000/2001-ben megint kiestek. 2001/2002-ben pedig épp a Madrid búcsúztatta őket. Nem voltak közel sem a Madrid mai szintjén.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára zsírosdeszka 2012.02.05. 10:58:59-kor.
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.02.05. 10:50:28

Zsírosdeszka, egy dolgot felejtesz el. Az 1998-2002 időszakot, amit említettél, akkor még nem kétcsapatos volt a spanyol bajnokság. Akkor ott volt egy jó Valencia vagy egy jó Deportivo. Ma már nincsenek ilyenek. Az utóbbi 12 évben a két nagyról szól a bajnokság, így hiába átlagos akár a Real, mint volt a Barcelona abban a 4 évben amit említettél, második helynél nem végeztek hátrébb. Ezt azért fontos volt megjegyezni. Ha lenne több rivális, hidd el, a Real helyzete is meglenne nehezítve rendesen.
Kép
Kép
Kép
zsírosdeszka
A Madridista

2012.02.05. 10:40:42

A Barcelona szurkolók tényleg el voltak kényeztetve az utóbbi időben. Lesz majd olyan is amikor BL helyért fog küzdeni a csapat. A különbség az 1998-2002 közötti Real Madrid és az akkori Barcelona között, hogy a Real magas szinten volt, a Barcelona meg átlagos volt. Nem voltak a Barca játékosok ennyire frusztrálva, becsúszott még a 6. hely is, elfogadta mindenki. Nem mondták rájuk, hogy szarok. A Madrid szurkolókat az frusztrálta az utóbbi időben - többek között engem is -, hogy a Barcelona igen magas szinten volt, viszont a Madrid sem volt rossz. Bármelyik bajnokságot (a spanyolon kívül)nyerte volna, gólrekordokat döntögettek, jól játszottak és mégsem sikerült a Barca miatt. Lefikázták őket, pedig nem érdemelték meg a pályán mutatott teljesítményük alapján. Ezért van az, hogy a 2. helyezettnek rosszabb, mint mondjuk ha 4. helyen végeztek volna...de ennek már vége lesz hamarosan. Ha meg nem akkor sincs semmi. Ha 13. helyen végeznénk is ugyanúgy ülnék le minden meccs elé, ahogy azt tettem amióta elérhetőek Magyarországon a Madrid meccsei.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.02.05. 09:34:13

albicelesteX írta:Gyerekek!Mi van akkor ha idén a madrid lesz a bajnok?Semmi,mi is nyerhetünk még persze,meg még ott van másik két sorozat ahol szintén esélyesek vagyunk,az elmúlt években annyit nyert a csapat hogy telhetetlenek lettünk. :D Minden kéne mindig,ilyen nem lesz.Nem vagyunk olyan kényszerben mint a fehér barátaink hiszen ők évek óta egy Királykupa győzelmet tudhatnak magukénak.Engem most nem idegesít ez a dolog!
Ez azért túlzás! Amúgy érthető, amit írsz részben egyet is értek veled. De azért egy bajnoki címről ne beszéljünk már úgy, h nem gond, ha elveszítjük. Ráadásul a maradék 2 kupát is elbukhatjuk még. Szóval akkor is semmi lenne ? :-k
Ha elveszítünk egy bajnoki címet, szerintem ugyanannyira tud fájni, akár 1 akár 3 év után ekll lemondani róla...
Nyilván én is megelégednék egy BL+kupa kombóval és akkor kevésbé zavarna a bajnoki cím, de ha azok sincsenek meg az azért nem lenne olyan jó. Főleg úgy, h elkényelmesdtünk már az utóbbi években mert mindig leesett 1-2 (3,4,5,6) kupa...
Andris
Adminisztrátor

2012.02.05. 09:33:31

zsírosdeszka írta:
A "jól mozgott" szerintem kevés.
Szerintem meg örülnél te ha a csapatodban lenne valaki aki ilyen jól mozog..
Alig van nálatok valaki aki nem erőből próbálja megoldani a dolgokat.
Idén talán végre szerencsétek lesz a bajnokságban, 4. éve gyűjtitek ugyanabban az irdatlan tempóban a pontot, akár hogy is, mint mi, most egyszer végre származhat belőle a siker mert a mieink egy kissé elfogytak. (nem mintha nem lenne becsülendő, de látni kell hogy alapvetően mi adjuk el a bajnokságot, mert 3 évnyi nyerés után nem elég a motiváció. amikor elég, még mindig bőven alulmaradtok, lásd clasicok)
De ettől még kellemesebb esztétikai élmény a műkorcsolyát nézni, minta súlylökést és a pankrációt. Bár nem tökéletes az analógia, de csak a látványról van szó. És persze ott is ízlések és pofonok, nade feltételezem hogy aki egyszer arra vetemedett, hogy real madrid szurkoló legyen, az nem a stihlfűrészes favágás vegyes-váltóért lett az.

Cuenca tökéletes szélső játékos. Egy az egyben gyorsabb mindenkinél, akivel eddig összefutott. Jól cselez kifelé, befelé, tökéletesen érzi a rövidpasszos játékunkat, és olyan pontosak és jó üteműek a beadásai amilyeneket életemben nem láttam.
És az utóbbi két meccsen több olyan labdát osztott ki, ami abszolút gólhelyzetet TEREMTETT, max a többiek bénaságán múlott a dolog.
Egyetlen hibájának azt látom, hogy néha elfogy 50-60 perc után, ami egyébként egy frissen az ifiből felhozott , alapvetően csere játékosnál szerintem természetes és mindenképpen fejleszthető.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Andris 2012.02.05. 09:36:43-kor.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
albicelesteX
A Vadász

2012.02.05. 09:03:43

Gyerekek!Mi van akkor ha idén a madrid lesz a bajnok?Semmi,mi is nyerhetünk még persze,meg még ott van másik két sorozat ahol szintén esélyesek vagyunk,az elmúlt években annyit nyert a csapat hogy telhetetlenek lettünk. :D Minden kéne mindig,ilyen nem lesz.Nem vagyunk olyan kényszerben mint a fehér barátaink hiszen ők évek óta egy Királykupa győzelmet tudhatnak magukénak.Engem most nem idegesít ez a dolog!
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.05. 03:01:10

c.ronaldo ma szülinapos.
mintha tegnap lett volna, mikor a sporting színeiben forgatta a vörös ördögöket, melírozott hajú ficsúrként, 10 kiló izommal könnyebb fizikummal, és amúgy ezerszer színesebb játékkal...ma meg már a 27.-be lépett..:shock: repül az idő :D ami meg érdekes, hogy messi még csak 24 és fél :D
lluisllach89
Director del Fútbol

2012.02.04. 22:30:03

szilamer írta:
shutterisland írta:
Most eddig a barca volt
szerintem még mindig jobbak vagyunk.
szerintem meg nem... Tudnék érveket felhozni, de minek, úgy is találnátok ellen érvet

mégis megteszem: 7 pont előny, hibátlan bl csoport, és az el clasicók is szorosak voltak.
Ez hatalmas, csak 1-2 góllal nyertünk, meg volt egy X és jobbak vagytok :lol:
Meg Zágrábokat megvertetek, most jön a lényeg.

A bajnokság az egyértelmű, ilyen teljesítményre nem is emlékszem a közelmúltból. De a 7 pont lehetne az egyetlen egy érved, szerintem te is tudod.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.04. 22:28:49

mégis megteszem: 7 pont előny, hibátlan bl csoport, és az el clasicók is szorosak voltak.
a 7 pont előny oké, de mi is csoportelsők lettünk a bl-ben (nekünk volt ott egy milan... :) ) illetőleg az utóbbi 14 clasicón nem tudtatok legyőzni minket rendes játékidőben.
szerintem nem úgy megy az, hogy hip-hop ti lesztek a jobbak azért, mert a bajnokságban vezettek, és egy 2-2-es meccsen jobbak voltatok.
Válasz küldése