Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igen, rotál, amikor nem kéne, mint pl. az Osasuna ellen. A meccs előtt lenyilatkozza, h nem adjuk föl, küzdeni fogunk, stb, aztán felküld egy tartalékos csapatot. Hosszú távon akkor lehet kamatoztató, ha többet ilyet nem csinál.Initom írta:mosolygok jókat azon,mikor azt írjátok,hogy Guardiola nem rotál.
Szerintem a legtöbbet Európába. pl a Reál hozzánk képest,sorminta.
Ezért is fognak kifulladni.
Lehet hogy az osasunai vereség rövid távon fájó,de hosszú távon kamatozó.
én valahogy még mindig nem látom ilyen rossznak a helyzetet. mi van, ha espanyol ellen befújják a tizit, messi belővi sevilla ellen, satöbbi, centiken az egész, akkor most ott lennénk a bajnokságban is és semmi baj nem lenne. ha mondjuk normális felkészülést csinálunk következőre és megint kevesebb sérültünk lenne, mint az elmúlt három évben, akkor ugyanott tartanánk, vagy előrébb egy fabregassal, sanchezzel. semmi különbséget nem látok, csak egyszerűen ezek most pont összejönnek. ezelőtt is voltak nehezen behúzott meccseink, most ilyen olyan okok miatt nem mennek ezek. de ezek nem olyan problémák mint hogy az egész játékunk nulla és a kapu közelébe se kerülünk, fenéket, uraljuk a meccseket és legtöbbször azokat is simán megnyerhetnénk amiken kikapunk vagy döntetlenezünk. kis dolgokat csiszolni kell, néhány dolgot máshogy, de az egészet szétbarmolni felesleges lenne.Léfe írta:Nem tartom sikertelennek a szezont, csak a folyamat a lejtőn visz lefelé. Fogadni mernék bármiben, hogy alapos válltoztatás nélkül jövőre még lejjebb csuszunk. Ez egy folyamat. Szerintem Pep pontosan tudja, hogy ami ebből a garniturából kihozható volt azt Ő kihozta. Ez a gárda csak /ha kicsivel is/ de gyengébben fog teljesiteni. Alapos mozgás kellene, na de nem az a kérdés ki jöjjön, hanem, hogy ki menjen. Mert ugye a sikerkovácsokat csak nem adják el. Ők meg leülőben vannak. Ez a22-es csapdája.
miért csak az számít hogyha két hónapig sérült a középpályánk két alapembere? az nem elég, hogyha csak pont egymás követő két meccsen azok, de mellette a támadósorból két ember a teljes a szezonra kiesik, és pedro sincs ugye (nameg busquets)? volt is ilyen, végül az osasunától ki is kaptunk. és számít hogy száz hónap, vagy két hét, ha pont azokban a két hetekben, pont ezért vesztünk pontokat, amivel elszáll az esély.Sanama írta:Szóval még most sem értem miért kell sérültezni?! Idén azt hiszem Sanchez és Iniesta voltak sérültek tovább, mint 1 hónap, de Messi mióta nem volt sérült 2+ hónapra? Egyszerre meg sosem jött össze az amit korábban is említettem. Iniesta-Xavi mikor volt együtt sérült úgy 2hónapig? Vagy Xavi-Messi?
Pepnél? Igen.barca99 írta:Persze, végülis totál mindegy, hogy 19 vagy 12 emberből válogathatsz.
Azért egészen más az, amit most írtál, így már helyesebb a történet. Az Arsenalt kiemelném, ők messze elől állnak a sorban ilyen téren már évek óta, ennek több oka is lehhet, de ebbe most ne menjünk bele. A Mu-t elsősorban idén érik el ugyanúgy nagy arányban a sérülések, de azért rengeteg köztük a jelentéktelenebb név. Itt pedig visszakanyarodnék ránk. Mert nyilván, hogy nem mind kulcsjátékos, akit felsoroltam, (bár Pedro és Villa mezőnymunkáját nagyon nehéz pótolni!) de idén rendszeresen van 4-5 sérültünk EGYSZERRE!......és ez az, ami sok.LG írta: De ha megnézed pl. az Arsenalt, vagy a Mu-t, őket is bőven sújtják a sérülések. Igaz, sok csapatot nem követek figyelemmel, de meglepődnék, h ha náluk nem ez lenne a helyzet. Meg nehéz megítélni, h a sérülések mennyire hátráltatnak egy csapatot. Nyilván figyelembe kell venni, h mennyi a sérült, mennyi időre sérülnek le az adott játékosok, mennyi fontosak az adott játékosok a csapatnak. Pl. Afellay, Fontas ilyen szempontból nem akkora érvágás, mert amúgy sem zavarnának sok vizet(nem akarom bántani őket, de ez az igazság), és Pedro meg Villa is a BL döntőt leszámítva nagyon gyengék voltak az elmúlt kb. egy évben. A többi felsorolt játékos valóban fontos láncszem, de ők meg szerencsére nem hosszú időre dőltek ki. Iniestára meg sajnos nagyon jellemző volt már az elmúlt szezonokban is a sérülékenység.![]()
Nyilván a sérülések mindig hátráltatják az adott csapatot, de nem látom úgy, h túlságosan tragikus helyzet lenne ezen a téren, ennyi sérültre mindig fel kell készülni, mert ha nem is ez a normál állapot, azért a pakliban mindig benne van.
Hogy ne csak offoljak, én megértem Pepet, ha hamarosan váltana. A Barcával már mindent megnyert, sőt, majdnem mindent többször is, szóval talán érthető, ha már nem nagyon talál motivációt. Lehet példázódni Fergussonnal, de lehet, h Pep más személyiség. Lehet, h ő úgy akar bizonyítani, h más csapatokkal, esetleg válogatottakkal is akar sikereket elérni.
Szerintem is a motivációról szól a dolog. Ha nem tudja a játékosait motiválni, akkor nem marad. A játékosai meg őt akarják, ezért bizonyítaniuk kell, hogy tényleg a maradását akarják.mrMimo írta:Nem kéreti magát, egyszerűen így motiválja a játékosait. Ha jól játszanak (és nyernek is persze) akkor marad..ilyen egyszerű a történet. A játékosok is tudják, h ő a legjobb edző a Barca számára, ha teljesítenek marad..+motiváció ez is, semmi több!!
Cesc sérült volt év elején 2x is (eleve így igazolt ide)P.U.Y.O.L. írta: Gyakorlatilag 4 emberre emlékszem idén, akik nem voltak sérültek: Valdes, Messi, Dani Alves és Cesc...
Nem kéreti magát, egyszerűen így motiválja a játékosait. Ha jól játszanak (és nyernek is persze) akkor marad..ilyen egyszerű a történet. A játékosok is tudják, h ő a legjobb edző a Barca számára, ha teljesítenek marad..+motiváció ez is, semmi több!!Messa írta:szerinted azért csinálja, hogy könyörögjenek neki?Nem Ede72 írta:Egyébként egyáltalán nem értem miért kéreti magát állandóan.
Minden évben előadja ezt a süket dumát, aztán meg hosszabbít...
De ha megnézed pl. az Arsenalt, vagy a Mu-t, őket is bőven sújtják a sérülések. Igaz, sok csapatot nem követek figyelemmel, de meglepődnék, h ha náluk nem ez lenne a helyzet. Meg nehéz megítélni, h a sérülések mennyire hátráltatnak egy csapatot. Nyilván figyelembe kell venni, h mennyi a sérült, mennyi időre sérülnek le az adott játékosok, mennyi fontosak az adott játékosok a csapatnak. Pl. Afellay, Fontas ilyen szempontból nem akkora érvágás, mert amúgy sem zavarnának sok vizet(nem akarom bántani őket, de ez az igazság), és Pedro meg Villa is a BL döntőt leszámítva nagyon gyengék voltak az elmúlt kb. egy évben. A többi felsorolt játékos valóban fontos láncszem, de ők meg szerencsére nem hosszú időre dőltek ki. Iniestára meg sajnos nagyon jellemző volt már az elmúlt szezonokban is a sérülékenység.P.U.Y.O.L. írta:Az első felét adom, mert az elmúlt pár évben azért kevesebb volt a sérültünk.LG írta: Sztem a sérülésekkel kifejezetten szerencsések vagyunk. Lehet, h ebben a szezonban több a sérültünk, mint az előző pár szezonban, de még mindig jóval kevesebb mint pl. a Rijkaard érában, vagy az mint az európai nagy átlag.
Az viszont érdekes meglátás, hogy még így is kevesebb sérültünk van, mint az Európai átlag.![]()
Afellay, Villa, Fontás fél év, Pedró alig játszott még idén, Iniesta is már legalább 2x sérült le 1-2 hétre és Xavi, Adriano, Alexis, Puyol, Busquets, Piqué stb...stb...
Gyakorlatilag 4 emberre emlékszem idén, akik nem voltak sérültek: Valdes, Messi, Dani Alves és Cesc...
Nagyjából ennyi.
Bocs, az offért!
én azt is emlegetem hogy MOST mi van. megnyertük a spanyol és európai szuperkupát, a klubvilágbajnokságot, bejutottunk a kupadöntőbe, blben első idegenbeli meccs megvan, bajnokságban pedig másodikak vagyunk. pazar, na.Mindenki azt a sok szépet emlegeti ami az elmult években volt. VOLT.
Mi lesz ez a kérdés. Pazar időszak VOLT és tényleg Pepnek ezért "szobor"
sajnos fabregas is volt már sérült..Gyakorlatilag 4 emberre emlékszem idén, akik nem voltak sérültek: Valdes, Messi, Dani Alves és Cesc...
jó, hát ez mindenkire igaz körülbelül. alvesnél meg busquetsnél a szerződéshosszabításnál, hogyha találunk megfelelő utánpótlást, akkor mehet. csak mondjuk azt is tudjuk hogy egyiknek se tudtunk volna, vagy tudunk megfelelőt találni. maximum bielsa, vagy nemtudom, de lehet ő is kevés lenne.Nem tudom miért játssza el ezt minden évben. Viszont most van az a pont,ahol megfelelő pótlás mellett nem kéne marasztalni.
Az első felét adom, mert az elmúlt pár évben azért kevesebb volt a sérültünk.LG írta: Sztem a sérülésekkel kifejezetten szerencsések vagyunk. Lehet, h ebben a szezonban több a sérültünk, mint az előző pár szezonban, de még mindig jóval kevesebb mint pl. a Rijkaard érában, vagy az mint az európai nagy átlag.
Messa írta:szerinted azért csinálja, hogy könyörögjenek neki?Nem Ede72 írta:Egyébként egyáltalán nem értem miért kéreti magát állandóan.
Sztem a sérülésekkel kifejezetten szerencsések vagyunk. Lehet, h ebben a szezonban több a sérültünk, mint az előző pár szezonban, de még mindig jóval kevesebb mint pl. a Rijkaard érában, vagy az mint az európai nagy átlag.P.U.Y.O.L. írta:(azért azt se hinném, hogy lesz még 1 olyan szezonunk, ahol ilyen mértékben megszívjuk a sérülésekkel...)
hát, nem tudom hogy azért e, de úgy néz ki...miután mindegyik játékos 50x lenyilatkozta, hogy így Pep meg úgy Pep, aztán ő meg azt nyilatkozza, hogy itt a legjobb, de még nem tudja...Messa írta:szerinted azért csinálja, hogy könyörögjenek neki?Nem Ede72 írta:Egyébként egyáltalán nem értem miért kéreti magát állandóan.