Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.03.29. 13:34:36

És a baj az, hogy tegnap is látszott miszerint az első 10percben nagyon benne van a baki a védők játékában. A Milan simán lőhet egy gólt a meccs elején, onnan meg már nagyon nehéz lesz.

ui: egyébként én sem értettem, hogy miért fosik Pep ennyire ... 2vkp-val hihetetlen volt számomra
Chino
Llegenda del Barça

2012.03.29. 13:31:13

Azért én látom ilyen sötéten a helyzetet. Nem volt valami fényes a játék, de nem is volt olyan gyenge mint azt néhányan beállítják. Ez a Milan iszonyatosan jól védekezett. Nagyon nehéz volt a kényszerítőkkel megbontani a védelmet, vagy mögéjük kerülni. Az átlövések pedig szerintem még kevésbé lettek volna eredményesek. Amennyivel próbálkoztunk szinte mind elakadt egy védőben.
Leginkább a helyzetkihasználás volt pocsék. Ha a felét berúgja a két csapat a ziccereinek kb. 2 gólos előnyünk lenne. Keita-t én sem értem miért maradt fent, ráadásul a játékában a 2. sárga is benne volt. Adriano hiánya azért feltűnt. A bal oldalunk teljesen veszélytelen volt. Puyol nem nagyon tudta segíteni a támadásokat, Keita meg csak össze-vissza lődörgött. Ini nagyon egyedül volt. Többet értünk volna Izsákkal vagy Cesc-szel a busi-keita duó helyett.
Én mindenre gondoltam, csak a 0-0-ra nem. Biztos voltam benne hogy legalább 2 gólt verünk, de Ibra vagy Robinho is villanhatott volna. 1,5 vagy 2 helyzete volt a Milannak, nekünk legalább 5-6.
A pálya pedig katasztrófa. Alves el is csúszott egyszer, ami után nagyon húzta a lábát, a sz..r is megfagyott bennem.
A visszavágón remélem nagyon elpi...uk őket, csak nehogy ők lőjék az első gólt.

Csak egy kérdés: ha mi ilyen játékkal nem érdemeljük meg a tovább jutást, akkor az a Milan aki vezeti a bajnokságot és benne van a világelitben, igen?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2012.03.29. 13:34:46-kor.
Forca Barca!!!!
Deus
Boixos Nois

2012.03.29. 13:25:27

kurdt írta:
Én egy olyan forgatókönyvtől fosok, ami a szeptemberi meccs alapján fogant meg bennem: a Milan a meccs legelején (nem feltétlenül az első percben, hanem mondjuk az első tízben) gól szerez, onnantól pedig bunker, antifutball, meg minden ilyen, amit el lehet képzelni...
Nagyon fontos, hogy a Barça szerezze az első gólt!
Pont ettől tartok én is. Ezért mondtam, hogy 0-0 nagyon nem jó...

Ha milan betalál, akkor már nekünk kettőt kell lőnünk ahhoz hogy tovább jussunk...
KépKép
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.03.29. 13:05:22

Igen
Pedro és Tello gyorsasága itt meddő volt.
A szünetben legalább hoztam volna én is Keita v Busi helyett valakit.
Fabret talán, ő tudja ezt a brusztolós játékot tolni, talán még a lövőkedve is jobb, meg esetleg a fejjátéka.

Ehelyett mi volt? A 2. félidőben totál visszavettek, és akkor látszódott, hogy a Milan semmit nem akar csinálni. Hátul passzolgattak leginkább
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
kurdt
Megmentő :)

2012.03.29. 12:56:13

visca el barca írta:a visszavágón a milan minden bizonnyal befekszik 11 emberrel a kapuba és ismételten 0-0-ra fognak játszani.

amilyen mákosak még össze is jön nekik...

érdekes meccs lesz... ha a félidőig nem lövünk gólt egy nagy görcsölésbe fog átcsapni az egész...
Én egy olyan forgatókönyvtől fosok, ami a szeptemberi meccs alapján fogant meg bennem: a Milan a meccs legelején (nem feltétlenül az első percben, hanem mondjuk az első tízben) gól szerez, onnantól pedig bunker, antifutball, meg minden ilyen, amit el lehet képzelni...
Nagyon fontos, hogy a Barça szerezze az első gólt!

A tegnapi meccs pedig egészen nevetséges volt. A Barça be volt tojva egy esetleges idegenbeli vereségtől, holott a Milannak esze ágában sem volt gólt szerezni (még kontrákból sem).
A pálya talaja tényleg szörnyű lehetett, mert az összes játékos rosszul passzolt, csúszkált, nem tudták átvenni a labdát, Abbiati is többször kiejtette a lapos lövéseket, stb.
Továbbá szerintem Pep a cseréket is elhibázta: a Keita-Busquets duóból bőven elég lett volna, ha csak az egyik játssza végig a meccset (melyik is? a semmit nem csináló Keita, vagy a mégkevesebbet csináló Busquets?); Tello -bármennyire is kedvelem- ennyire betömörülő védelem ellen hasztalan (látthattuk a Leverkusen ellen is akkor volt jó, ha volt előtte üres terület, ilyen tegnap konkrétan egyszer sem volt), továbbá én végig azon gondolkoztam, hogy Thiago miért nem állt be...
Ott volt egyáltalán? Csak rá tudtam gondolni, mint olyan, aki kicsit dobhatott volna tegnap a játékunkon. Akiben viszont biztos voltam, hogy semmit nem fog tudni hozzátenni az Pedro...aki meg ugye beállt.

Ráadásul sok játékosunknak volt effektíve rossz napja (szerintem): pl. Puyol, Xavi, Messi, Sánchez...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
barcami
Jugador del Barça

2012.03.29. 12:42:48

Érezhető volt az óvatosság a hátsó alakzat összeállításában, mintha a két évvel ezelőtti (akaratlan) hibába semmiképp sem akart volna beleesni Pep.

A Milan nagyon gyenge volt, csak pont egy ilyen, 0:0 körüli eredményre játszottak, max. 1:0 nekik. Az elől lévő játékosok csak lézengtek, és egyáltalán nagyon szánalmas képet mutattak.
A pálya állapota szintén szándékos szánalmasság volt. Az első 10 percben korcsolyáztak a barcások, míg valamelyest hozzászoktak. Sérülésveszélyes is egy ilyen agyonlocsolás béna talajú pályán.
Érdekes volt az is ahogy Messit próbálták semlegesíteni/neki sérülést okozni, mindig más emberükkel odalépve. Őt ki akarták 'finoman' iktatni a 2. meccsre.

A számok beszédesek: http://www.whoscored.com/Matches/589865/Live
Ezt a meccset nyerni kellett volna, mégis az óvatosság, a pontatlanság, a támadások lelassulása, a bunkerező Milan miatt ez nem volt lehetséges.
Pedig nagyon kellett volna a gól, mert a Milan ezt a bunkert fogja folytatni.
Egyszerűen bátrabban kellett volna játszani, de érthetően nem mertek fellazulni, a kp-aink ezért kevéssé támogatták meg a támadásokat.

Ez a Messi-Alexis összjáték nem nagyon akar működni...

Nagyon észen kell lenni otthon.
komutnemukod
Jugador del Barça

2012.03.29. 12:39:24

Azért azt látni(olvasni) lehet, hogy kik azok akik az elmúlt 4-5 évben kezdtek focit nézni és a Messi-Xavi-Iniesta trión szocializálódtak barcelonai szempontból.
Tényleg nem akarom sokak véleményét újra leírni, de ez az AC Milan volt tegnap, hazai pályán +70 ezer fanatikus "digó" előtt.
Ez a Milan (ahogy az egész Olasz foci) már nem a bunda botrány után földön fekvő ellenfél. Ez a Milan a Barca és a Madrid kivételével minden európai klub csapat ellen esélyesként lenne nyilvántartva jelen pillanatban. Egyébként én az egyetlen olyan csapatnak tartom(a jelenlegi bl mezőnyben) a Barca mellett amelyik képes lehet megakadályozni a Madrid-ot 10. BL győzelmében.
Allegri jó érzékkel visszatért a tipikus Olasz focihoz. Rendkívül fegyelmezett taktikus játék, a védekezés magas iskolája amit a csapata játszik és mellé van egy Ibra aki minden pillanatban életveszély.
Nem tudom megszámolni hány olyan meccset láttam életemben ahol az olaszok "under dog-ként" nyertek 1-0ra két meccsen. Ez az iskola most újra éled Allegri kezei alatt. Seedorf mint balbekk, Ambrosini klasszis ember fogó játéka Messi-n az Olaszok hőskorát idézték bennem. Az egyetlen olyan mentalitású foci kultúra akik egy jó napjukon bármilyen csapat ellen képesek akár hetekig védekezni kapott gól nélkül.
Igen osztom azokat a véleményeket, hogy nem játszotta élete meccsét tegnap a Barca, de azért ne felejtsük el, hogy volt 11(na jó 10) ember a pályán akinek a feladata a Katalánok játékának elrontása volt.
Igen piszok nehéz lesz a visszavágó, sőt szerintem sokan nem is sejtik milyen nehéz!
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2012.03.29. 10:50:47

Én nem értem sokan miért vannak kikészülve! Ez a Milan jó csapat, simán ki is ejthet minket, itt meg írják, hogy gyenge, sz.r...Az ahogy játszott nem volt szép, de végül eredményre vezetett! És megvoltak nekik is a lehetőségeik, szóval, ha betalálnak, akkor lennénk igazán nagy bajban! Az első félidő szerintem kifejezetten élvezetes volt, sok helyzettel! A második tényleg gyengére sikerült, de van ez így! Én a bal oldalon hiányoltam cserét, mert Ini elől gyenge volt, és a balszélt soha nem lehetett megjátszani, mert nem volt ott senki! Jobbon Alvessel azért szét lehetett húzni az ellenfél védekezését. Telloval szerintem javult a helyzet! A lényeg, hogy a visszavágót végig utalnunk kell, és azt a luxust nem engedhetjük meg magunknak, hogy 1-0-nál leállunk, hiszen akár a 92. perceben is találhat egy gólt a Milan! Menni kell, és szétrúgni a kapujukat!
barca0417
Entrenador del Barça

2012.03.29. 10:23:54

mess2009 írta:nekem az is egyre világosabb, hogy nincs igazán összeszokott támadó alakzatunk!! rengeteg a meg nem értett, elpasszolt, indítás, nincs begyakorolt egyszerű de gyors séma amiből , vagy amit azután variálni lehetne a meccsen. pl. Sanchez nincs jól beépítve a támadásokba, rengeteget fut, helyezkedik, de alig kap labdát, vagy rossz ütemben. Messi is elbizonytalanodik egy idő után, mert nincs partnere!! hiába adja oda a lasztikat senki nem tud eredményesen élni vele, őt meg ugy hárman fogják közre.
egy példa: amikor a Madrid jól támad az szélvészgyors, EGYSZERRE min három ember fut fel, és a befejezésben FUTVA!!(és nem állva)jön a gyilkos variáció, amikor is a háromból a leg tisztább helyzetben lévő kapja a ziccert.
nem mondom, hogy mi nem tudunk ilyesmit, de sajnos rendkívül ritkán, ehelyett elrohanunk a tizenhatosig, ott mindíg akad aki lelassítja a támadást egy vissza vagy olgal passzal és a dolog el is veszítette a hatékonyságát. tegnap sajnos ez nagyon jól látszott.
Ezzel egyetértek. a tavalyi Messi-Villa-Pedro támadósornak voltak gyengébb periódusai, de azért tudtak egy jól összeszokott, közel konstans teljesítményt nyújtani. Ahol mind a hárman gólveszélyesek voltak. Idén Sánchez a sérülései miatt nem tudott Messi mellé épülni, villa kiesett Pedro meg nem a tavalyi. Ezen kéne változtatni, mert Messi egy futball és gólgép, de jó lenne levenni egy kicsit a terhet róla.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.03.29. 10:15:50

a visszavágón a milan minden bizonnyal befekszik 11 emberrel a kapuba és ismételten 0-0-ra fognak játszani.

amilyen mákosak még össze is jön nekik...

érdekes meccs lesz... ha a félidőig nem lövünk gólt egy nagy görcsölésbe fog átcsapni az egész...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.03.29. 10:06:06

Donny írta:http://www.origo.hu/sport/focivilag/baj ... zeton.html
Van benne valami, de azért nem a játékvezető tehet a többi kihagyott helyzetről.
Újabb kérdőjel az 5. játékvezető létjogosultságáról.
ez furi
tegnap a meccs után interjút adott a tévének Puyol. Ott homlokegyenest mást mondott. Ott pont azt mondta, hogy a bíró is tévedhet, rengeteg ilyen helyzet van egy meccsen. És szóba sem hozta AS esetét, az ő mezhúzásáról kérdezték.
Nem tudom mit vakerálnak ezek itt.
mess2009
Director del Fútbol

2012.03.29. 09:17:36

nekem az is egyre világosabb, hogy nincs igazán összeszokott támadó alakzatunk!! rengeteg a meg nem értett, elpasszolt, indítás, nincs begyakorolt egyszerű de gyors séma amiből , vagy amit azután variálni lehetne a meccsen. pl. Sanchez nincs jól beépítve a támadásokba, rengeteget fut, helyezkedik, de alig kap labdát, vagy rossz ütemben. Messi is elbizonytalanodik egy idő után, mert nincs partnere!! hiába adja oda a lasztikat senki nem tud eredményesen élni vele, őt meg ugy hárman fogják közre.
egy példa: amikor a Madrid jól támad az szélvészgyors, EGYSZERRE min három ember fut fel, és a befejezésben FUTVA!!(és nem állva)jön a gyilkos variáció, amikor is a háromból a leg tisztább helyzetben lévő kapja a ziccert.
nem mondom, hogy mi nem tudunk ilyesmit, de sajnos rendkívül ritkán, ehelyett elrohanunk a tizenhatosig, ott mindíg akad aki lelassítja a támadást egy vissza vagy olgal passzal és a dolog el is veszítette a hatékonyságát. tegnap sajnos ez nagyon jól látszott.
Donny
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.03.29. 09:14:34

http://www.origo.hu/sport/focivilag/baj ... zeton.html
Van benne valami, de azért nem a játékvezető tehet a többi kihagyott helyzetről.
Újabb kérdőjel az 5. játékvezető létjogosultságáról.

Jó átlövőink tényleg nincsenek, arra nem kéne játszanunk.
Nem is lehet átlőni egy tizenhatosra felállt védelmet.
mess2009
Director del Fútbol

2012.03.29. 09:05:54

salas9 írta:
messideco írta: Rutinból bele kellett volna rúgnia a labdába és gól. Személy szerint sokszor az ilyenekből van nekem elegem...
Sajnos nagyon kevés az átlövés. Többet kellene vállalkozni távoli lövésekre, főleg Xavi, Ini, vagy Cesc ha pályán van hiszen jó lövőjük van...
messideco írta:Igaza van Andrisnak. Pár ember kivételével alig futottak a játékosok, ez nagyon nem tetszett.
Erről nekem az ugrik be, mikor Alves "indított" a második félidőben egy előrevágott labdával és Messi ha nem sétálgatott volna visszafelé hanem egyből visszakocog lesről, lehet jó neki és viheti ziccerben.
atlövés???!! könyörgöm, ki tud itt ilyesmit? Iniesta? egy évben egyszer!(a kaput is képtelen eltalálni!), Alves? egy évben kétszer?! Xavi? egy évben háromszor?! valjuk be nincs egyetlen átlag feletti rúgótechnikával rendelkező csatárunk sem!
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.03.29. 07:31:37

én Pep helyében Keita helyett a szünetben hoztam volna Fabregast vagy Pedrot, és Ini visszalép középre.
Túlságosan védekezők voltunk.
Oké, meccs elején még megértem, mikor nincsen egy normális hátvédsorunk, és lehetett számítani a Milan letámadására. Szerencsére ez csak 5 percig tartott. De miután látszott, hogy bekkelnek, lehettek volna támadóbb szelleműek is.

A milan tipikusan úgy állt hozzá, hogy itt legyen 0-0, atán idegenben majdcsak találunk egy gólt.
Itthon valószínűleg azért valamivel támadóbban fognak fellépni.

Nesta tényleg nem játszhat majd a visszavágón?
galamb
Jugador del Barça

2012.03.29. 07:09:21

Igen, nagyon jó lett volna nyerni, vagy legalább gólt szerezni idegenben. De ne felejtsük el ki ellen és hol játszottunk: nagyon erős ellenfél, nagyon rossz minőségű talaj. Persze fel lehet róni a fiuknak, hogy a második félidőben már nem adtak bele apait-anyait, meg hogy Pep túlzottan is a biztonságra törekedett... A lényeg a lényeg: nem kaptunk ki és (!) senki nem sérült meg ezen a gyatra pályán. És ez már felér egy kisebbfajta nyereséggel. A tegnap este én is háborogtam egy kicsit, de lássuk a dolgokat pozitívan. Otthon, hazai pályán majd simán behúzzák a srácok. Nagyon remélem!
Kluivertinho
Entrenador del Barça

2012.03.29. 01:48:13

Félidőre értem haza, mondták, h sok helyzete volt a Barcának. Aztán jött ez a siralmas 2. félidő. Szerintem edzésen többet futnak, nem csodálkoznék, ha Pep leordította volna a fejüket. Rég láttam ilyen tutyimutyinak a csapatot. Cesc mellőzését én sem értem. Ha ezt a félelmetesen gyenge Milant nem ejtjük ki... A 2. félidőben a jó öreg 'kick & run' taktikát húzták elő Ibráék, teljesen eredménytelenül (azért annak örülök, hogy Emmanuelson nem tud labdát kezelni). Itthon egy több gólos, magabiztos Barca sikert várok.
Kép
Kép
Patje forever!!Visca el Barca!!!
"Mi lehetne bölcsebb tanács annál, mint amit magadnak is adnál?"
"A szex jó, de a póker tovább tart." - Alfred Alvarez
visca el barca
Presidente del Barça

2012.03.29. 01:28:04

sokra nem emlékszem a meccsből mert elég masszív állapotban néztem végig.

mintha 0-0ra játszottunk volna....

nem értem minek kellett busi meg keita is a kp-ra, nem szoktunk mi igy felállni...

pep eltaktikázta?

AUX ARMES!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2012.03.29. 00:00:10

messideco írta: Rutinból bele kellett volna rúgnia a labdába és gól. Személy szerint sokszor az ilyenekből van nekem elegem...
Sajnos nagyon kevés az átlövés. Többet kellene vállalkozni távoli lövésekre, főleg Xavi, Ini, vagy Cesc ha pályán van hiszen jó lövőjük van...
messideco írta:Igaza van Andrisnak. Pár ember kivételével alig futottak a játékosok, ez nagyon nem tetszett.
Erről nekem az ugrik be, mikor Alves "indított" a második félidőben egy előrevágott labdával és Messi ha nem sétálgatott volna visszafelé hanem egyből visszakocog lesről, lehet jó neki és viheti ziccerben.
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2012.03.28. 23:58:16

Andris írta:Szerintem rossz volt nézni is, borzalmasan lusta szinte minden játékosunk.
Elég volt végigszenvedni.

Keita meg teljesen alkalmatlan arra, hogy a középpályás játékunk része legyen, csak falnak van ott, másra nem jó.
Guardiola ellenben nem veszi észre 80 perc után sem, hogy az ellenfél csak kontrából akar támadni, máshogy még véletlenül se, úgyhogy gond nélkül fenthagy két védekező középpályást végig.

Messi pedig mostmár visszavehetne az arcából. Szerintem vele se bántak így mikor felkerült az Aba.

Amúgy elég rossz volt a gyep minősége, ennek tulajdonítom a sok elpasszolt labdát. De hogy fizetett focisták ne legyenek hajlandók futni...

Én egy hétig nem adnék nekik enni, nem hogy fizetést..
Totálisan egyetértek veled Andris... rossz volt nézni, ezt nagyon gyorsan el kell felejteni...
És ahogy már mondtam: Nem csak a tippmixem, az életkedvem is elment a meccs után.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.03.28. 23:56:19

Andris írta:Szerintem rossz volt nézni is, borzalmasan lusta szinte minden játékosunk.
Elég volt végigszenvedni.

Keita meg teljesen alkalmatlan arra, hogy a középpályás játékunk része legyen, csak falnak van ott, másra nem jó.
Guardiola ellenben nem veszi észre 80 perc után sem, hogy az ellenfél csak kontrából akar támadni, máshogy még véletlenül se, úgyhogy gond nélkül fenthagy két védekező középpályást végig.

Messi pedig mostmár visszavehetne az arcából. Szerintem vele se bántak így mikor felkerült az Aba.

Amúgy elég rossz volt a gyep minősége, ennek tulajdonítom a sok elpasszolt labdát. De hogy fizetett focisták ne legyenek hajlandók futni...

Én egy hétig nem adnék nekik enni, nem hogy fizetést..
Hát mikor leordította Tello fejét, az nekem se tetszett. Meg a 2.félideji sétálgatása sem.
Keitara adom a véleményed.

Kiemelném még Pique császárt, aki nem merte egyszerűen kihozni a labdát mindet fogta és kivágta, jó nagy ívben jó messzire...

A Milan egy ilyen kontrát ki fog használni, ez kevés lesz
hajnesz
Entrenador del Barça

2012.03.28. 23:55:39

Andris írta:Ja, csak nemtudom feltűnt-e hogy a Milan sem futott semmit, 9 védővel álltak a tizenhatosukon a meccs 95%ában.
Végre valaki, aki egyetért velem a meccsel kapcsolatban :D
Még azt hozzátenném,hogy ennél már csak jobbak lehetünk ...
salas9
Entrenador del Barça

2012.03.28. 23:55:26

elbandi írta:Nem is fog jönni,mivel elvileg összegyültek a sárga kártyái :roll:
Ha jól láttam a mérkőzés előtt a két csapatból CSAK Nocerino és Puyol volt sárga lapos veszélyben. :wink:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.03.28. 23:54:51

Igaza van Andrisnak. Pár ember kivételével alig futottak a játékosok, ez nagyon nem tetszett.
Xavi két gólt lőhetett volna az első félidőben, csak hát ugye technikás kell legyen a befejezés. Rutinból bele kellett volna rúgnia a labdába és gól. Személy szerint sokszor az ilyenekből van nekem elegem...
Kép
"And my heart will leave you never."
Andris
Adminisztrátor

2012.03.28. 23:53:54

Ja, csak nemtudom feltűnt-e hogy a Milan sem futott semmit, 9 védővel álltak a tizenhatosukon a meccs 95%ában.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Válasz küldése