sjd írta:kanty írta:Nem vagyok City drukker. De ezt soha nem értettem. Miért kell megszólni egy csapatot, azért mert sikeres akar lenni.
Minden csapat nem olyan szerencsés, h nagy múltja legyen vagy, hogy olyan utánpótlással rendelkezzen, amelyik szétveri a világot.
Azt megértem, h nem szimpatikus egy csapat azért mert:
-nem szimpatikusok a játékosok
-nem tetszik, ahogyan játszanak
Engem nem maga a City undorít, hanem ez a politika, ha az Arsenalnál lenne ez, akkor őket utálnám
Egyszerűen rossz nézni, hogy valaki nekiáll fifázni, nem törődik a játékosok karrierével, hanem csak az a lényeg, hogy a legnagyobb nevek nála játsszanak.
A Bilbao, Udinese, Napoli, Arsenal sikeres tudott lenni (a maga szintjén) egy kialakult elv és játék mentén, amit sokkal nehezebb elérni, mint 300 milliót kihúzni a sejk zsebéből. Éppen ezért számomra nem a City bajnoki címe lenne a szégyen, hanem ennek a módszernek a sikerre vitele
De másképp nem lehet sikereket elérni csak pénzzel. A Bilbao. Udinese stb. csapatoknak fellángolásai vannak nem sikerei, ezzel nem akarom kisebbíteni az elért eredményeket.
Azt se feledjük, h a top csapatok sem lennének az elitben, ha nem lenne egy biztos anyagi háttér mögöttük.
Egyetlen csapat sem nyer trófeákat csak a történelme miatt. A másik a történelem. Mindegy, h a mostani időszakot nézzük vagy az 50 évvel ezelőttit. Akkor is a pénz volt a legfontosabb, egyik nagy múltú csapat sem nyert volna egy-egy szekér kupát, ha az adott időkben a klub anyagilag nem állt volna jobban. Tehát ahhoz, h múltad legyen, ahhoz pénz kell.
Egy olyan csapat, amelyiknek nincs dicső történelme mit tehet? Vagy részsikereket ér el vagy enged egy milliárdos csábításának. Mert a játékosok a legritkább esetben választanak szimpátia alapján. Ők sikereket akarnak elérni, a klubok pedig azt ajánlanak fel amivel rendelkeznek. Lehet, h egy Barca, MU, Milan stb. kevesebb pénz ajánl fel, de ott van mögötte a múlt(csak ismételni tudom magamat, amihez pénz kell), A City pedig több pénzt. A játékos pedig azt mondja, oké MÉG nem akkora csapat, de van benne potenciál, s én részese akarok lenni, amikor történelmet írnak, plusz még eléggé jó fegyver a meggyőzésre a nagyobb fizetés is.
Ezért számomra érthetetlen, amikor olyanokat olvasok, h "hányok, undorodok" az ilyen politikától.
Az utánpótlás neveléssel is divat jönni, főleg ezen a fórumon. Csak a Barcának sem volt ilyen utánpótlása mindig és nem is lesz. Nem kell messze visszapillantsunk csak a 2000-es évek elejére, nem is igazán top játékosokért fizetett a vezetőség hatalmas, szinte értelmetlen összegegeket.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.