Szerintem mindketten képesek lennének más csapatban is teljesíteni. Busquets pl. szerintem a Realban is megállná a helyét, nem Alonso helyett, hanem mellette (azért Khediránál és Graneronál szerintem nem csak a mi rendszerünkben jobb futballista...).
Vagy épp szerintem a Milanban is le tudná hozni Ambrosini vagy Nocerino szintjét, hogy most csak az általad hozott példákra reagáljak.
ez pontosan így van. (most csak busquetsre vonatkozóan, pedroról más a véleményem kicsit.)
egyik csapat kezdője sem gyengülne busquets-el.
a világ egyik legjobb vkp-ja lett, és MÁR (mert az utóbbi években így volt) nem csak azért, mert belepasszol a barcába, hanem azért, mert egyénileg is jobb játékos lett.
higgadt,jól passzol, jól helyezkedik, kreatívabb is mint az átlag vkp-k, magas, és bár nem túlzottan erős, de harcos, a kétségbeejtő szituációkat rendre szépen megoldja, technikás, az átlag vkp-knál jobban is cselez, és még sorolhatnám.
de a legnagyobb pozitívum az utóbbi évek során, ami változott a játékában, az az, hogy sokkal kevesebbet hibázik, mint régen.
én pedig megkockáztatom, hogy minimum TOP 5-s védekező feladatokkal ellátott középpályás a világon (írhattam volna vkp-t is) mert körül lehet nézni, kik vannak most ezen a poszton...
essien ? köze nincs már a régi essienhez.
m'vila ? bizonyítson magasabb szinteken is évekig, mert egyelőre csak wonderkid.
toure ? pályafutása elvileg legjobb éveit töltötte itt, és semmivel nem volt jobb, mint az a busquets, aki még bőven fog fejlődni, hiszen folyamatosan ezt teszi.
xabi alonso ? az utóbbi időkben folyamatosan szidják, hogy alibizik, pontatlan magához képest, bla-bla...a válogatott sem érzi meg negatívan, ha nem ő játszik, hanem busquets.
pirlo ? bár ő is inkább mélységi irányító, mint xabi, de már ő is rég túl van a csúcson, ma már köze nincs ahhoz a szinthez, amit akkor képviselt, amikor világsztárnak aposztrofálták.
gattuso ? szinte hasonló pirlohoz, bár sosem tartottam túl nagy spílernek.
wilshere ? talán...de ő sokat sérült, szóval lehet, hogy robben2 lesz.
és még sorolhatnám....alig találunk jó csapatban játszó, nem öreg, tehát potenciállal rendelkező ilyen középpályást, akinél minden stimmel, és ennyi idős korára ennyit tett le az asztalra.
nálam top 5. képességek alapján IS. most már igen.