2012.04.22. 16:28:41
Egyébként nyilván nem osztom azt a véleményt, hogy változtatni kell, meg 20 új játékos, mert persze butaság. Viszont érdekes felvetés, hogy egy gólvágó csatár kellene Messi elé. Messi egyre hátrébb játszik, és bizony akár Villa is életképes lehet azon a poszton. Ez a 3-4-3 továbbfejlesztett változata, ahol viszont Cescnek nincs helye. Az ő helyén lehetne Messi ( csak többet kellene futnia... ), elöl Villa, széleken Alexis és Pedro. Kp-n még Xavi és Iniesta, hátul Busquets, Mascherano, Puyol és egy balhátvéd. Illetve Alvessel is meg lehet persze oldani, akkor Pedro vagy Alex a padon van. Ez egy kifinomultabb rendszere lehetne az utóbbi meccseken már fel-fel villantott 3-3-4-nek, amely gyorsan váltogatható, mivel Alves elég univerzális, Alexis is átmehet a jobb oldalra, ahogy Villa is játszott már mindkét szélen, stb. Ehhez kérdés, hogy elég lenne-e Villa, vagy kellene a sokak által emlegetett RvP. Szerintem nem kell a holland, főleg mert az árát a védelemre kellene költeni.
Kell egy balhátvéd szerintem, mert Adriano nem az igazi, Abidallal meg ki tudja mi lesz, de ha játszik is, rá középen is szükség lehet. Úgy tudom jövőre Montoya és Muniesa is a felnőtt keret tagja lesz, ezzel így nézne ki a védelmünk:
JHV: Alves, Montoya
KHV: Piqué, Puyol, Mascherano, Fontás, Muniesa
BHV: Adriano, Abidal (?).
Persze tud Puyol is itt-ott játszani, Muniesa és Fontás is volt már bhv. Mindenesetre láttuk, hogy Pep mennyire nem bízik Fontásban, tehát lehet hogy középen csak 3 emberünk van, plusz két vészmegoldás.
Tehát Alba kell, tökéletes megoldás minden szempontból, és bízni kell a két fiatalban ha úgy adódik. A többi csapatrész sztem rendben van, csak akkor kell vmit csinálni ha távozik pl Keita.