Bob_Marley írta:
Amúgy felteszem kérdésként miért jó a Facebook?
Én nem vagyok rajta elvből

Akit ismerek elérem telefonon, beszélek vele, vagy küldök e-mailt amit azonnal lát telefonon.Míg a FB-n rengeteg reklámot kapnék amik nem érdekelnek, simán bekerül az ember adatbázisba, ahova nem akar
Alapvetően én is mindenkit elérek, de gyakorlatilag két kattintással tudok rajta összejövetelt szervezni 15 telefon helyett, és így jutok el az összes ilyen bulira is. Valamint pl. nálunk az osztálynak is van csoportja, ami sokkal egyszerűbbé teszi a sulival, ill. egymással kapcsolatos hírek áramlását (arról nem is beszélve, hogy mennyivel egyszerűbb lesz majd osztálytalálkozót szervezni). Illetve a legfrissebb példa, hogy ha a durván 200 nem annyira közeli ismerősömből (akinek se telefonja, se emailje nincs meg nekem) mégis el akarok érni valakit, azt instant meg tudom tenni rajta
Másra egyébként nem használom, a nagyon gyökér emberekről le is vagyok iratkozva, kb. havonta egyszer, ha kiposztolok valamit. Gyakorlatilag számomra egy leegyszerűsített adatbázis, ahol mindenkit könnyen, gyorsan el tudok érni (sokkal könnyebben, és sokkal több embert is, mint telefonon/emailen)
A reklámokra meg AdBlock-ot használok, az adatbázisról meg ne legyenek ilyen illúzióid, ha kicsit jobban belemélyedsz a dologba, akkor meg fogsz lepődni, hogy a gmail-ed kapcsán is mennyi adatod került a google-höz. Ahhoz képest a facebook nem is tűnik majd veszélyesnek
szerk.: ja és van egy barátom, aki állandóan tőlem kérdezgeti azokat az infokat, amiket én facebookról tudok, persze neki tökéletes, mert én kvázi szűrőként és közvetítőként működök közre neki, de nekem már nagyon elegem van belőle, hogy mindenhova külön meg kell hívni, mindent külön el kell mondani neki