Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Poénnak szántam haver.lui1698 írta:Na, látjátok ezért mondom, hogy ne is kezdjük el ezt a vitát.Alexander Mahone írta:Az összes bibliai mesét meghazudtolta a tudomány. Továbbá hol volt Isten szeptember 11.-én, az II. világháborúban, amikor ártatlan embereket nyírnak ki, vagy amikor nem lőjük be a Chelsea ellen a helyzeteinket. A sorsunkat mi irányítjuk. Mások életéről vagy haláláról is mi döntünk.
Hogy az anyám kínkeserves sajgó csípőprotézisébe sikerült egy 911-et meg a 2. vh-t egy szintre hozni egy focimeccsel?
akkor kína nem is létezik?Bob_Marley írta: az alap felfogásom nekem is az hogy amit látok azt hiszem el.
Egy szóval nem mondtam, hogy nem ezek az elsőkBob_Marley írta:Megint nincs sok időmDe amit csababarca meg Game te is mondtál az egy természetes dolog, hogy az ember mindig többet akar elérni anyagilag de ez attól még prioritás szempontjából a boldogság, család szeretet egészséges lesz mindig az első.
Na, látjátok ezért mondom, hogy ne is kezdjük el ezt a vitát.Alexander Mahone írta:Az összes bibliai mesét meghazudtolta a tudomány. Továbbá hol volt Isten szeptember 11.-én, az II. világháborúban, amikor ártatlan embereket nyírnak ki, vagy amikor nem lőjük be a Chelsea ellen a helyzeteinket. A sorsunkat mi irányítjuk. Mások életéről vagy haláláról is mi döntünk.
Ezt jó lesz elrakni a későbbiekrelui1698 írta:Ezt szerintem nagyon ne boncolgassuk, kicsit politika féle téma aminek nem szokott jó vége lenni.messideco írta:Amúgy divat nem hinni. Attól vagány az ember, ha elfordul Istentől...
Én amúgy nem hiszek semmilyen mesehősben, és ehhez semmi köze a vagánysághoz.
Pff, megrágtam a nyelvemet és lenyeltem inkább, ezzel nagyon nem értek egyet, de kár lenne mélyebben belemenni szerintem is.messideco írta:Amúgy divat nem hinni. Attól vagány az ember, ha elfordul Istentől...
Ezt szerintem nagyon ne boncolgassuk, kicsit politika féle téma aminek nem szokott jó vége lenni.messideco írta:Amúgy divat nem hinni. Attól vagány az ember, ha elfordul Istentől...
nálam a tudomány nem fér össze a vallással,a szüleim nem erőltették,így nem lettem vallásosmessideco írta:Amúgy divat nem hinni. Attól vagány az ember, ha elfordul Istentől...
Abban igazad van, h nagyon sokan vannak, akik papíron nagy állatvédők, de valójában nem tesznek érte semmit. De ne általánosítsunk, mert vannak, akik már igenis sok állaton segítettek, de az ő lehetőségeik is végesek. Nyilván mindenki a saját környezetében lévő kutyákon segít, ahogy tud, de 80 ezer ukrán kóbor kutyán nem nagyon van módja senkinek segíteni.Kash írta:Én igazából a kutyákról nem is igazán akartam beszélni, attól függetlenül hogy imádom őket, csak azt akartam valamilyen módon tudatni veletek, vagy egyszerűen véleményt nyilvánitani arról, hogy az állatvédők nem verhetik a mellkasukat, hogy "hű de jó munkát végeztem", meg arra sem, hogy "hű de akartam...stb", mert hogy egyáltalán nem, aztán mikor megtörténik a baj, már tudnak perelni, meg szitkozódni.Nézd, a kóbor kutyák elég sok problémát jelentenek mindenhol, csak nyilván nem ekkora mértékben. És hidd el, nagyon sok állatvédő próbál ezen segíteni, de nincs lehetőség az összes kutya megmentésére. Ettől függetlenül nem lehet 80 ezer kóbor kutyát csak úgy lemészárolni. Inkább akkor hagyják úgy őket. Jaj, h az EB miatt nem lehet, hisz megy a sok turista Ukrajnába meccset nézni? Akkor talán nem kellett volna oda adni nekik a rendezés jogát, de ezt kb. nagyon sokan gondolják igy, kivéve platini vezetésével az uefa nevezetű redvás bagázs.
Amúgy abban igazad van, h már eleve hatalmas probléma, h 80 ezer kutya van az utcákon. Azért ebből is látszik, h nem élünk rossz helyen. Magyarország, illetve az én esetemben Dél-Szlovákia nem a Kánaán, de azért hálát adok, h nem Ukrajnába élek, vagy vmi még rosszabb helyen.
UI: Én is teljes mértékben kiállok a kutyák mellett, és nem tolerálom a mészárlást.
miért vetne meg bárki is? te dolgod.Deus írta:Természetesen tisztellek emiatt. Szép hozzáállás. Ahány ember van, annyiféle hozzáállás vanLG írta:Az egészségével mindenki úgy bánik, ahogy.....Úgyhogy, kérlek ne vessél meg engem, mert így bánok magammal.
Én igazából a kutyákról nem is igazán akartam beszélni, attól függetlenül hogy imádom őket, csak azt akartam valamilyen módon tudatni veletek, vagy egyszerűen véleményt nyilvánitani arról, hogy az állatvédők nem verhetik a mellkasukat, hogy "hű de jó munkát végeztem", meg arra sem, hogy "hű de akartam...stb", mert hogy egyáltalán nem, aztán mikor megtörténik a baj, már tudnak perelni, meg szitkozódni.Nézd, a kóbor kutyák elég sok problémát jelentenek mindenhol, csak nyilván nem ekkora mértékben. És hidd el, nagyon sok állatvédő próbál ezen segíteni, de nincs lehetőség az összes kutya megmentésére. Ettől függetlenül nem lehet 80 ezer kóbor kutyát csak úgy lemészárolni. Inkább akkor hagyják úgy őket. Jaj, h az EB miatt nem lehet, hisz megy a sok turista Ukrajnába meccset nézni? Akkor talán nem kellett volna oda adni nekik a rendezés jogát, de ezt kb. nagyon sokan gondolják igy, kivéve platini vezetésével az uefa nevezetű redvás bagázs.
Amúgy abban igazad van, h már eleve hatalmas probléma, h 80 ezer kutya van az utcákon. Azért ebből is látszik, h nem élünk rossz helyen. Magyarország, illetve az én esetemben Dél-Szlovákia nem a Kánaán, de azért hálát adok, h nem Ukrajnába élek, vagy vmi még rosszabb helyen.
Pontosan van egy oka annak, hogy miért nem vagyok nyitott... Pedig szeretnék nyitott lenni, nagyon. De egy valami, amiatt nem tudok az lenni... Ha érdekel, dobj egy pü -t. Elárulom hogy miért.LG írta:Ami meg a nőket illeti: azzal bizony nagy probléma van, ha visszahúzódó vagy. Ha te nyitsz, hidd el a nagy ő sem fog. Egy pszichológus ismerősöm mesélte, h sok fiatal fordul hozzá azzal, h vele senki nem barátkozik. Ő erre visszakérdezz: és te kivel barátkozol? A nőknél pedig még inkább ez a helyzet. Lehet, h a te nagy ő-d is ugyanolyan bizonytalan, mint te, és emiatt sosem fog nyitni feléd.
Természetesen tisztellek emiatt. Szép hozzáállás. Ahány ember van, annyiféle hozzáállás vanLG írta:Az egészségével mindenki úgy bánik, ahogy.....
Az egészségével mindenki úgy bánik, ahogy akar, szóval szíved joga. Nekem mondjuk nagyon nem mind1, én szeretnék hosszú életet leélni, jó egészségben leélni. Ezért igyekszek mindent megtenni, de tudjuk, h semmi garancia nincs rá. Lehet, h te így is egészségesebb leszel, mint én, és tovább élsz. Amitől a haláltól is jobban félek, nyomorékként leélni az életemet. Én egy olyan ember vagyok, aki mindig is büszke volt az erős fizikumára, így ezek után ez lenne a legnagyobb csapás számomra. Ha vmi maradandó súlyos egészségügyi károsodást szenvednék, inkább véget vetnék saját kezemmel az életemnek. Problémásabb lenne, ha olyan megalázó állapotba kerülnék, ha már ezt sem tudnám megtenni. Inkább vesszem el az összes pénzem, hagyjon el mindenki, csak ezt az egyet ne.Deus írta:Érdekes téma megy itt...
Ha érdekel egyeseknek, hogy mi az én nézőpontom:
1. Egészség: nálam nem lényeges, mert alapból születésemtől fogva hátrányos helyzetű vagyok. Úgyhogy nekem édesmindegy. Dohányzok, red bull -okat iszom mindennap. De, emellett sportolok is, de nem az egészségem miatt, hanem mert szeretem. Összefoglalva, hidegen hagy az egészségem, és az is hogy "hány napom van még hátra az életemből". lesz.rom?
2. Család: Hát most jelen pillanatban, 26 éves fejjel nem szeretnék családot alapítani, mert nincs szükségem rá. Számomra csak gondot okozna pénzügyileg és egészségügyileg is (aggódni kell, hogy a gyerek egészséges -e, biztonságban van -e, stb...). Úgyhogy az egyedüllét a legjobb számomra... Mellesleg nem akarok elcseszett jövőt adni a gyerekeimnek, tehát jobb ha meg se szülnek. A jövedelmem nevetségesen alacsony, tehát semmiképpen nem tudom megadni az alapokat a család számára.
Elvileg jóképű vagyok, de mégse volt szerencsém barátnővel lenni... Egyszerűen egyetlenegy nőnek se érdeklek szerelmi kapcsolat szempontjából, csak "barátilag"... Engem már eltalált a Cupido nyílvesszője nem is egyszer, mégse történt semmi, mert nem tudok mit tenni azzal a ténnyel, hogy nem vagyok érdekes a "Nagy Ő" számára. Próbáltam már ezt azt. Természetesen közrejátszik a visszahúzódó természetem is a nőkkel szemben.
3. Pénz: Hát nem bánnám, ha multimilliárdos lennék, mert azzal megszűnne az az átkozott pénzügyi gondjaim, és "függetlenné" válnék. Természetesen nem villognék vele, hogy "ennyilóvémvanb+"... Ismerek egy olyan embert, ami a vagyona meghaladja a 250 milliót is és csillagászati fizuja van. Mégis úgy öltözik mint egy átlagos ember. Semmi drága cuccot nem visel, olcsó ruhákat használ. Kerüli a feltűnést. Egyetlen egy dolog ami feltűnő: Lexus márkájú kocsija vanTök átlagos családi házban él. Valami én is ilyen életmódot folytatnék, mint ő.
Nem érezném jól magam, ha a vagyonommal villognék, mert pl. a legjobb barátomat nem akarom megbántani vele, azzal hogy nekem van lóvém, neki meg nincs. Tehát visszafogottan kezelném a pénzt. Sőt, adományoznék is.
Másik téma, Élet a halál után:
Az én nézőpontom az, hogy semmi. Egyszerűen megszűnsz létezni. Nem hiszek a vallási maszlagban, hogy "ha rossz voltál, akkor elégsz a pokolban, ha jó voltál, akkor mennyei nektár vár rád"... Olyan propaganda szagú nekem az egész... Egy olyan zseniális propaganda, amely a kezdettől évezredekig is működni fog. Ezért vagyok kőkemény ateista. Csak akkor hiszem el a dolgokat HA LÁTOM, illetve van rá cáfolhatatlan bizonyíték, stb...
Alapból jó ember vagyok, segítek másokon, soha nem lopok, rossz dolgokat nem tudom megtenni. De ez nem a vallás miatt van, hanem azért mert én ilyen vagyok.
Nézd, a kóbor kutyák elég sok problémát jelentenek mindenhol, csak nyilván nem ekkora mértékben. És hidd el, nagyon sok állatvédő próbál ezen segíteni, de nincs lehetőség az összes kutya megmentésére. Ettől függetlenül nem lehet 80 ezer kóbor kutyát csak úgy lemészárolni. Inkább akkor hagyják úgy őket. Jaj, h az EB miatt nem lehet, hisz megy a sok turista Ukrajnába meccset nézni? Akkor talán nem kellett volna oda adni nekik a rendezés jogát, de ezt kb. nagyon sokan gondolják igy, kivéve platini vezetésével az uefa nevezetű redvás bagázs.Kash írta:Először is ott van gond, hogy lehet 80.000 kutya az utcákon? Az állatvédőknek gondolom addig nem szúrta a szemét, miért nem intézkedtek előbb...gondolom Ukrajna nem idén, és nem is tavaly jelentkezett a rendezési jogért, vagy ez nem igy működik?Ebben igazad van. De most konkrétan az EB miatt kellett nagyon gyorsan megoldást találnia az ukránok a kóbor kutyák végett. De ezt a megoldást elfogathatatlannak tartom. Egy olyan országnak, akik ennyire barbár módon oldnak meg egy ilyen problémát nagyon nem kéne Labdarúgó EB-t rendeznie. A haragom pedig nem az ukrán nép ellen szól, hanem azoknak a vezetőknek, akiknek az pusztítás köszönhető. De remélem nagy visszhangja lesz ennek a dolognak, és bűnösök megkapják a büntetésüket. Mert sztem 2012-ben egy európai(még ha kelet-európai országról is van szó) ilyen dolognak nem szabadna beleférnie az értékrendjébe semmilyen körülmények között!
És ez vhol az Uefa bűne is, hisz ők adták a rendezési jogot oda nekik, amiért azóta folyamatosan kapják is a kritikákat. Ha mondjuk mi kaptik volna meg a rendezési jogot a horvátokkal, akkor is biztos vagyok benne, h lettek volna problémák, nehézségek, de ekkora disznóság nem fordulhatott volna elő!
Az állatvédők sem olyan szentek ezek szerint, hogy az EB előtt hagytak 80.000 kutyát lófringálni az utcákon, Szerbiában összessen nincs 80.000 kóbor kutya, és szerintem Magyarországon sincs ennyi.
Én sem tartom helyén valónak ezt a megoldást, ám az állatvédők előbb is kinyithatták volna a szájukat...valamint mi az a kép, amikor az ember átöleli a kutyát???? biztos nem mennek be a rendőrök egy házba, és viszik csak úgy ki a kutyát, amikor az szépen, rendezetten van tartva.
Azt sem hinném, hogy egy hajléktalan csak úgy átölel egy kóbor kutyát...mikor előtte még nem is érdekelte az adott kutya sorsa, vagy legalábbis nem tett semmit annak érdekében, hogy az ne végezze "vágóhidon".
Én sem azt mondom,hogy mindent meg kell adni a gyereknek,pl van egy fél éves telefonja,de elpicsogja magát egy újért,nyilván nem kell megvenni,én sem kaptam meg sok mindent eddigi életem során,mégsem panaszkodom,mert így is amire tényleg szükségem van/volt (bicaj,telefon,egyetemre mentem notebook) azokat megkaptam,vagy meg tudtam venni magamnak.LG írta:
Ami pedig a gyerekeket illeti, egy szülő sem szeretné, ha a gyermekei nélkülöznének. De sztem az sem tesz jót a gyereknek, ha mindent megkap. Meg lehet nézni, a szegény gyerekek sokkal jobban tudnak örülni az ajándékoknak, mindent sokkal jobban megbecsülnek. Ezek a tulajdonságok később sokat érhetnek. Nézd meg, te is megbecsülöd a feljebb irt dolgok miatt az édesapádat, én is az enyémet. Az elkényeztetett kölykökre ez nagyon gyakran nem igaz.
Egy sör meg valami jó kaja jól esne most!vuvu írta:halott a topic! valakinek valami?
Imádom a kutyákat, nekünk is volt, meg alapjában soha sem bántottam/bántanám a kutyákat/macskákat stb., de ez azért na...Kash írta:Inkább megmentek egy éhező kiskutyát, mint egy éhező 40 éves embert...lehet, hogy ez az én bajom, meghogy rosszul gondolkodom, de én az embert nem tekintem a társamnak, és nem is tekintem ugyan azon fajnak, tisztelet a kivételnek.
csababarca írta:És nem mérhetetlen gazdagságra vágyom,luxus dolgokra,csak arra hogy nem hónapról hónapra éljek,
csababarca írta:Pl. hogy ha lesz egy gyerekem,és meglát a kirakatban egy biciklit ne kelljen megnéznem az árát,hanem nyugodt szívvel,lelkifurdalás nélkül be tudjak menni és megvenni neki. Én nem bírnám elviselni,hogy azt mondjam a gyerekemnek,hogy bocs,de erre most nincs pénzünk. nem lennék így boldog.
Szóval valami ilyesmivel én is kiegyeznék felnőtt koromra,én nem vágyok luxusautókra,luxusházakra,semmi ilyenre,csak nem akarom hogy a gyerekeim nélkülözzenek. Akkor inkább nem kell gyerek.
Szerintem ezt normális keretek között kell tartani és akkor nem lehet probléma. Például 1-2 apróság belefér, de ha egy 13-14 éves gyerek oda megy a faterhoz, hogy neki azonnal kell egy ájfón, azt azért ne kapja már meg.LG írta:De sztem az sem tesz jót a gyereknek, ha mindent megkap.
Az utolsó bekezdésre: nem, nem jár együtt. Csak azt magyarázom, h akinek most nincsenek barátai, mert olyan ember, akinek senki sem akar barátja lenni, annak valószínűleg ha meggazdagszik, akkor sem lesznek ilyenek, max olyanok, akik a pénzért képesek vele barátkozni, illetve lefeküdni a nők esetében. Mondjuk ez a legdurvább a nőkben. Én még ha félretenném az elveit, akkor sem tudnék lefeküdni egy olyan nővel, akitől undorodom. Hogyan?csababarca írta:Persze nyilván lehet boldog valaki attól mert szegény. Sőt. nem mondom az ellenkezőjét.
De azért jó gazdagnak lenni. És itt most nem a "gazdag" szó mai sztereotípiákkal átitatott változatát kell érteni,hanem normális,rendes életkörülményeket,tisztességes munkával,tisztességes keresettel. Pl. hogy ha lesz egy gyerekem,és meglát a kirakatban egy biciklit ne kelljen megnéznem az árát,hanem nyugodt szívvel,lelkifurdalás nélkül be tudjak menni és megvenni neki. Én nem bírnám elviselni,hogy azt mondjam a gyerekemnek,hogy bocs,de erre most nincs pénzünk. nem lennék így boldog.
Előttem az apám a példa,aki rengeteg rossz tulajdonsággal rendelkezik,vannak veszekedések otthon,de neki az az első,hogy nekünk jó legyen. inkább jár szakadt pulcsiba meg farmerba,csak nekünk megadhassa azokat a dolgokat amiket kérünk. (nem vagyunk nagy igényűek.)
Szóval valami ilyesmivel én is kiegyeznék felnőtt koromra,én nem vágyok luxusautókra,luxusházakra,semmi ilyenre,csak nem akarom hogy a gyerekeim nélkülözzenek. Akkor inkább nem kell gyerek.
Én így gondolom.
Jah és az hogy valaki gazdag nem jár együtt az áldolgokkal, a boldogtalansággal,csak a mai értékrendben ezek lettek rájuk aggatva,főként irigységből.
Nem mondom, h ebben nincs igazság. Ha gazdag vagy, valóban könnyebb megőrizned az egészségedet. De ehhez a pénz nem elég, hisz az egészséges életmód, az tudatos táplálkozás, a testmozgás, stb. nélkülözhetetlenek. Annyiban pl. könnyebb a gazdagoknak, h az egészséges ételek nem a legolcsóbbak, és több szabadidejük van mozogni, kevesebb stressz is éri talán őket. De lehet akármennyi pénzed, ha nem vagy hajldandó egészségesen étkezni, mert nem tudsz ellenállni a sok zsíros és cukros ételnek, az alkoholnak, a cigarettának, akkor nem érsz el vele semmit. Hiába vagy gazdag, ha lusta vagy mozogni. Hiába vagy gazdag, ha állandóan találsz okot az idegeskedésre.ezt sem lehet általánosítani.
ismerek gazdag köröket a környékemen (persze nem csőgazdag milliárdosok, de magas színvonalon élnek) akik mindig együtt járnak ide-oda funolni, fogadásokat szerveznek, nyaralnak, stb.
nem érzem azt, hogy ezek ne lennének őszinte dolgok.
a nagyon-nagyon magas, korrupt körökben lehetnek érdekbarátságok inkább, meg ott, amikor egy gazdaggal a szegény próbál haverkodni.
a barátnők ugyanez. sztem idővel mindenki megtalálja a párját, akit szeret, és aki őt is szereti, azért aki, és ahogy kinéz.
viszont előtte nem gáz, ha (és ez a pénzednek köszönhető nagyrészt) bármilyen nőt megkaphatsz.