Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.29. 17:46:51

The 23-man shortlist for the Ballon d'Or award

Sergio Agüero (Manchester City and Argentina); Mario Balotelli (Manchester City and Italy); Karim Benzema (Real Madrid and France); Gianluigi Buffon (Juventus and Italy); Sergio Busquets (Barcelona and Spain); Iker Casillas (Real Madrid and Spain); Didier Drogba (Chelsea/Shanghai Shenhua and Ivory Coast); Radamel Falcao (Atletico Madrid and Colombia); Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain/Milan and Sweden); Andrés Iniesta (Barcelona and Spain); Lionel Messi (Barcelona and Argentina); Manuel Neuer (Bayern Munich and Germany); Neymar (Santos and Brazil); Mesut Özil (Real Madrid and Germany); Gerard Pique (Barcelona and Spain); Andrea Pirlo (Juventus and Italy); Sergio Ramos (Real Madrid and Spain); Cristiano Ronaldo (Real Madrid and Portugal); Wayne Rooney (Manchester United and England); Yaya Touré (Manchester City and Ivory Coast); Robin van Persie (Manchester United/Arsenal and Netherlands); Xabi Alonso (Real Madrid and Spain); Xavi (Barcelona and Spain)

The 10-man shortlist for the FIFA World Coach of the Year award

Vicente del Bosque (Spain); Roberto Di Matteo (Chelsea); Sir Alex Ferguson (Manchester United); Pep Guardiola (Barcelona, now unemployed); Jupp Heynckes (Bayern Munich); Jürgen Klopp (Borussia Dortmund); Joachim Löw (Germany); Roberto Mancini (Manchester City); José Mourinho (Real Madrid); Cesare Prandelli (Italy)
#David Villa#
Capitá del Barça

2012.10.18. 23:39:33

Ezt a szánalmas vergődést, amit a portugál produkál azért hogy védence nyerje az aranylabdát. Érvekkel támasztja alá:D Nem történhet meg, hogy Messinek már négy legyen, míg a honfitársának meg csak egy. Akkora sírás-rívás lesz ott, ha nem ő kapja meg, hogy rögtön fizetésemelést kér mindkettő!
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.07. 16:50:55

daffy írta:
S.Agüero írta:Bárki bármit mond, ezt Messinek kell kapnia, Ő érdemli meg legjobban a díjat.
ezt jól eldöntötted fél évvel a díjátadó előtt. egyébként fele annyira nem egyértelmű,mint korábban
Egyébként meg 2010ben a vébé után volt a legkérdőjelesebb, h ki kapja, ahhoz képest most ez "egyértelmű". Szerintem ha már nem sérül meg senki komolyabban, vagy nem lő tízet egy meccs alatt, ezt Messi kapja. :)
Leginkább az első félév nyom a latba, a másodikat annyira nem szokták nézni.
ifetes123
Barça C
Kapcsolat:

2012.07.07. 16:40:54

Idén is Messinek adnám az Aranylabdát, de Iniesta is nagyon jön fel, neki is örülnék. :)
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2012.07.05. 16:25:14

Nem szomorkodnék ha Casillas kapná meg az aranylabdát. Persze, Messinek örülnék, de Iker teljesen megérdemelné. Kicsit szomorú, hogy a kapusoknak nincs esélyük aranylabdát nyerni. Mert általában az viszi haza, aki a legtöbb gólt rúgta. Legalábbis jó sokat kellett rúgjon. De egy kapus épp a góloktól véd meg, Casillas megfogott 2 tizenegyest az EB-n, végigvezette csapatát és megnyerte. Csupán 1 gólt kapott. Megérdemelni az aranylasztit, ideje a kapusokat is díjazni.

azért remélem Messi nyer :lol:

Szerk.: Ha Casillas nyerne, akkor a Real nem kéne egy csomó pénzt kidobjon az évi aranylabda győzteséért. : D (Kaká, Ronaldo, Cannavaro)
més que un club
daffy
Madridista

2012.07.05. 16:24:24

S.Agüero írta:Bárki bármit mondd, ezt Messinek kell kapnia, Ő érdemli meg legjobban a díjat.
ezt jól eldöntötted fél évvel a díjátadó előtt. egyébként fele annyira nem egyértelmű,mint korábban
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.05. 16:14:09

Bárki bármit mond, ezt Messinek kell kapnia, Ő érdemli meg legjobban a díjat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2012.07.07. 16:46:29-kor.
Boixos
Llegenda del Barça

2012.07.05. 16:00:48

Pavel írta:
Boixos írta:
[....
Ennyi erővel Xavi is kaphatja. 8)
persze, ő évek óta alap, tőle aztán végképp nem sajnálnám, de sajnos nem az ilyen gyerekeknek szokott leesni a zsuga.
megnézném a barcát, ha xavit vagy akár iniestát kiszednék a brigádból, elég nagy kráter maradna utánuk, azt hiszem.

kapus meg utoljára vagy ötven éve kapott ilyet, nem igazán ők jutnak elsőként a a szavazók eszébe... :D
PUYOL-XAVI-INIESTA
MessiBarca10
Jugador del Barça

2012.07.05. 15:51:17

Kapusnak - akármilyen jó-nem nagyon szoktak aranylabdát ítélni..
Pavel
Entrenador del Barça

2012.07.05. 15:43:07

Boixos írta:
a france football szerint casillas érdemelné meg a zsugát.
na, tőle nem sajnálnám, az tuti. bőven megdolgozott már érte.
Ennyi erővel Xavi is kaphatja. 8)
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 15:13:49

Nem tudok spanyolul, de szerintem a kérdés:
Ki érdemli meg az aranylabdát?
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7582_n.jpg
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.04. 16:56:31

Július elején mekkora téma az Aranylabda.
Én azért megvárnám az őszt. Tudom, hogy az év első fele mindig hangsúlyosabb, de ősszel is sok minden történhet. Elég csak annyi, hogy a Messi-Ronaldo kettősből az egyiknek kicsit is kevésbé menjen, legyen egy pár hetes gödör, amíg a másik csak a tőle megszokott mennyiségben termeli a gólokat és a másik el is húzott.
Casillas és Iniesta is megérdemelné, mindketten remek szezont produkáltak, az EB-n talán a spanyolok legjobbjai voltak, de én nem hiszem, hogy a 3. helynél előrébb kerülhetnek. Egyszerűen addig, amíg ilyen 60-70 gólos szezonokat hoznak le Messiék, addig másnak nem igazán van esélye, szerintem.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.07.04. 16:25:46

Boixos írta:
egyébként én sem értek vele egyet feltétlenül. akármennyire lehúzza a gyereket, sztem nélküle a csoportból sem mentek volna tovább a portugálok.

Első résszel nem értek egyet. A hollandok ellen valóban győzelemre vezette a csapatot, de a németek ellen semmit sem mutatott, és a dánok ellen is tőle függetlenül elmehetett volna a meccs. Ha nem lövi be Vareala azt a gólt, akkor könnyen lehet, h a németek sem erőltetik a győzelmet a dánok ellen, szóval hiába parádézott volna a hollandok ellen.

A spanyolok ellen, amikor a portugál csapat nagyon jól játszott, meg pont ő nem tudta hozzátenni azt a pluszt, ami kellett volna. Meg volt a lehetősége a döntőbe lőni a portugálokat, de nem élt vele. Sztem azzal az Aranylabdáját is meglőtte volna.

Casillastól én sem sajnálnék egy Aranylabdát. De idén nem nyújtott olyan kiemelkedőt, mint korábban többször is. Régebben többször a bravúrjaival ő vitte hátán a Realt, és a válogatottban is nagyon fontos védéseket mutatott be, de idén sem a Realban, sem a válogatottban nem akadt túl sok dolga, elég kis mértékben múlott rajta mind a bajnoki, mind az EB cím. Igaz, ez azért is volt, mert sokat nem is tudott volna hozzátenni, hisz nem sok védeni valója volt. De sztem mind 2008-ban, mind 2010-ben nagyobb szerepe volt a sikerekben, mint most.

Messivel a probléma az, h hiába a tömérdek gól, ő is idén pont 3 kulcsmérkőzésen mondott csődöt: 2x a Chelsea, 1x a Real ellen. Így neki sem adnám.

Ha rajtam múlna, Iniestáé lenne a cím. Az EB legjobbja, a Barcában is Messi mögött a legjobb.
Capon
Llegenda del Barça

2012.07.04. 16:03:13

Nem látom hol a probléma a cikkben.
Semmi olyat nem ír amit ne hallottunk vagy olvastunk volna 100szor.
Igen CR-nek 2 jó meccse volt az EB-n nem több, az is milyen csapatok ellen.
És igen rendszeresen csődöt mond a nagy meccseken is. Nem mindig de elég gyakran.
A cikk mondanivalójába nehéz lenne belekötni max. a megfogalmazás nem az igazi.
Boixos
Llegenda del Barça

2012.07.04. 12:15:25

igaza van LGnek, ez egy jegyzet, azaz a saját véleményét írta le az újságíró.
Egy az egybe leírja a véleményét, semmivel sem támasztja alá amit ír(nem is nagyon lehetne).
igen, ez a forma pontosan erre való.

egyébként én sem értek vele egyet feltétlenül. akármennyire lehúzza a gyereket, sztem nélküle a csoportból sem mentek volna tovább a portugálok.

PUYOL-XAVI-INIESTA
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.03. 21:00:25

Bob_Marley írta:Erre azért először az jutott eszembe, hogy átfogóan komoly problémák vannak a sportújságírás, kommentálás (a'la EB) és miegymás terén Magyarországon.Ez elvileg egy Nemzeti Sport cikk...ilyen cikket hogy lehet leírni az ország leghíresebb napilapjában???És nekem nem a tartalmával van a gondom, az szubjektív a stílus maga amit nem tudok hova tenni, s ha ez megjelenik egy blogon azt mondjuk rendben blog....De egy országos lapban???Felháborító!
Abszolút egyetértek. Egy másodvonalas blog szintjét hozza. Nem értem, hogy ilyen egyáltalán, hogy jelenhet meg. Valaki nem vizsgálja/nézi át a bekerülő cikkeket?
Egy az egybe leírja a véleményét, semmivel sem támasztja alá amit ír(nem is nagyon lehetne).
Kb. ezért nem olvasok semmilyen sporttal kapcsolatos cikket, megnézem a címet, abból kb. az infó megvan, azzal pedig köszönten szépen.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.07.03. 20:58:46

Bob_Marley írta:Erre azért először az jutott eszembe, hogy átfogóan komoly problémák vannak a sportújságírás, kommentálás (a'la EB) és miegymás terén Magyarországon.Ez elvileg egy Nemzeti Sport cikk...ilyen cikket hogy lehet leírni az ország leghíresebb napilapjában???És nekem nem a tartalmával van a gondom, az szubjektív a stílus maga amit nem tudok hova tenni, s ha ez megjelenik egy blogon azt mondjuk rendben blog....De egy országos lapban???Felháborító!
Oda van írva, h jegyzet. Szóval nem hírként van közölve. Engem sokkal inkább zavar, mikor hírekből, összefoglalókból árad a szubjektivitás, mert ott tényleg nincs helye.
Egyébként a tartalmával egyet értek. CR nagy játékos, de a legfontosabb meccseken eddig többször betlizett, mint ahányszor villantott. Messinek is voltak olyan sorsdöntő összecsapásai, ahol csődöt mondott, pl. idén a Chelsea v. Real elleni hazai klasszikuson, de nála azért ezek vannak kisebbségbe.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.03. 20:51:34

Erre azért először az jutott eszembe, hogy átfogóan komoly problémák vannak a sportújságírás, kommentálás (a'la EB) és miegymás terén Magyarországon.Ez elvileg egy Nemzeti Sport cikk...ilyen cikket hogy lehet leírni az ország leghíresebb napilapjában???És nekem nem a tartalmával van a gondom, az szubjektív a stílus maga amit nem tudok hova tenni, s ha ez megjelenik egy blogon azt mondjuk rendben blog....De egy országos lapban???Felháborító!
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.07.03. 20:34:37

Halvány ötletem sem volt, hogy hova rakjam... Úgy döntöttem hogy ide, mert mégis csak Messi-céerhetes-Iniesta hármasáról szól most a topik...

Na, csak mostanra sikerült beszkennelnem... Ez nemzeti sport újságból vágtam ki. Nem kicsit oltja céerhetest o.O Ez a cikk Portugál - Spanyol meccs után íródott.

Kép

A cikk végével kapcsolatban, erről a jelenetről beszélt:

Kép
KépKép
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.07.03. 16:27:35

recrea írta:
LG írta:Azért még várjuk meg az őszt, elvégre az Aranylabdát naptári évre adják. Pl. nyáron spanyol szuperkupa, ott is érdemes lesz figyelni mit alkot CR és Messi.
Én is úgy gondolom, h most is a legesélyesebb, de még sok minden történhet. Lehet, h lesérül egész őszi szezonra, CR meg rúg 50 gólt.
Amióta én figyelem ezt a szavazást, sosem döntött semmiről az őszi idény. De ahogy írod, max. a szuperkupa.
Tavaly pl. sztem számított. Sneijder a pocsék ősze miatt nem volt még a dobogón sem. Messi meg ősszel is ontotta a gólokat, ez sztem neki mindenképp kellett a győzelemhez, mert tavasszal nem játszott közel sem akkorát. :!:
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.03. 16:11:33

LG írta:Azért még várjuk meg az őszt, elvégre az Aranylabdát naptári évre adják. Pl. nyáron spanyol szuperkupa, ott is érdemes lesz figyelni mit alkot CR és Messi.
Én is úgy gondolom, h most is a legesélyesebb, de még sok minden történhet. Lehet, h lesérül egész őszi szezonra, CR meg rúg 50 gólt.
Amióta én figyelem ezt a szavazást, sosem döntött semmiről az őszi idény. De ahogy írod, max. a szuperkupa.
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.03. 16:09:13

Capon írta:Messi, Ini, Ronaldo lesz a sorrend szerintem.
Igaz hogy Ronaldo bajnok lett, de megint minden Messiről szólt egész idényben (talán jobban mint eddig bármikor). Ininek meg ez az EB a 2. helyre lesz elég szerintem.
Nagyon meglepődnék ha Ronaldo akár a 2. helyre is odaférne.
Odafog, rúgott kb. 60 gólt a szezonban, a sok sügér meg csak úgyis ezt látja, plusz 3 döntő gólt az EB-n. Arra amúgy kíváncsi lennék, ha csak az újságírók szavaznának, kit hoznának ki.

Mondjuk - szerintem - aki Cr győzelmére számít, az nagyon meg fog lepődni. :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.07.03. 16:01:08

Azért még várjuk meg az őszt, elvégre az Aranylabdát naptári évre adják. Pl. nyáron spanyol szuperkupa, ott is érdemes lesz figyelni mit alkot CR és Messi.
fanbarca
Entrenador del Barça

2012.07.03. 15:58:06

Az én tippem:

1. Messi (Iniesta)
2. Iniesta (Messi)
3. cr
4. Casillas
5. Silva (Drogba/Xavi)
més que un club
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.03. 15:52:12

Mikor kezdik meg a szűkitést?
Szerintem most is Messi fogja megkapni az aranylasztit, amig ő futbalozik, nehéz lenne más kezében elképzelni.
Kép
Válasz küldése