Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ezzel meg aztán pláne nem értek egyet... nah mind1, ne csűrjük most tovább, fáradt vagyok én most ehhez, meg amugy is vár még a szkafander és pillangó.Bob_Marley írta:Iszonyat idegesítő dolog kívülről beleszólniSzerintem sjd úgy értette amit írt is, hogy legkönnyebben megfogható, legkommerszebb kifejezés inkább úgy értendő, hogy a nagy közönség számára leginkább érhető, befogadható, legalábbis szavaiból így vettem ki.Talán a legpopulárisabb kifejezés jobb lenne.
A mondat az első feléig teljesen rendben van. Igen, Nolan filmjei közül a legsemmitmondóbb. DE! Ettől még így is jobb, mint filmek 90%-a, de NOLAN FILMJEI KÖZÜL az egyik legmainstream-ebb, leginkább popcornmozi, legkommerszebb alkotás, ahogyan Bob is leírta.visca el barca írta: az én értelmezésemben az, hogy az eredet a legkommerszebb filmje azt jelenti, hogy a leggyérebb, legunalmasabb, legsemmitmondóbb, amit ha az ember nem néz meg nem veszít semmit.
Ezt tényleg nem lehet elmagyarázni, ha valaki nem érzi át, egyszerűen nem lehet elmondani, hogy egy film miért volt rád hatással. De ugyanakkor egy Joker-monológra (van két nagyon jó is: egy a kihallgatószobában és egy a kórházban), a "társadalmi kísérletére", Harvey Dent karakterdrámájára nem mondanám azt, hogy közhelyes, tucatszerű.visca el barca írta: - batman. leírod nekem h mi olyan különleges a tartalmában? van a jó aki elkötelezte magát a gonosz ellen. tettek az egész mögé egy sablon történetet, h jaj apámat meg anyámat megölték a gonoszak és most kötelességem írtani a bűnözést. van benne minden köhely, jó rendőr, rossz rendőr, hülye szerelmi szál. tucat történet.
- továbbra sem értem, nálad mit jelent a legkommerszebb kifejezés. a kommersz az azt jelenti általános, unalmas, tömegtermék, bármikor pótolható egy másik termékkel. az eredet egy olyan film, ami nem kommersz. nem találsz belőle másikat. az én értelmezésemben az, hogy az eredet a legkommerszebb filmje azt jelenti, hogy a leggyérebb, legunalmasabb, legsemmitmondóbb, amit ha az ember nem néz meg nem veszít semmit.sjd írta:A Batmanre nehogy azt mondd már, hogy tartalom nélküli akciófilm. Ok, a Keződik még talán elmegy annak, de A sötét lovagot kb. átaludtad (vagy csak az akciójelenetekhez pörgetted), ha ez a véleményed róla.
Ha meg már nyelvészkedés, nem azt mondtam, hogy kommersz, hanem, hogy "legkommerszebb" (az összes filmje közül). Ebből a szempontból továbbra is tartom a véleményem.
Egyébként ez tényleg egy olyan lista, hogy tetszett-e vagy sem, látni kell mindenkinek. Egyfajta alapműveltség, mint a kötelező olvasmányok. Elvégre pont ilyet kért Hunter91messideco írta: Semmi. Nem szeretem, de attól függetlenül Kubrick sokan imádják
Semmi. Nem szeretem, de attól függetlenül Kubrick sokan imádjákFaust írta:Hát téged mi lelt?-Mechanikus narancs,![]()
Jah. Pár film mondom kimaradt, a 12 majmot és a Nem vénnek... nm láttam, Boyle filmjei is kimaradtak eddigsjd írta:Mondja a nagy öregmessideco írta:Attól függ, milyen társaságban vagy. Pl. nem hiszem h a mai fiatalok (bocsi) az Aranypolgárról vagy a Casablancáról társalognának.![]()
![]()
Egyébként jó lista, hozzáfűzném még a Remény rabjait, ha már Imdb-n a legjobb filmnek választották, akkor illik tudni róla.
+ még Szakasz, 12 majom, District 9, Ryan közlegény megmentése, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Nem vénnek való vidék. Amerikai szépség, Crash, Gone Baby Gone, Truman Show (valamint ha már igazi klasszikust keresünk, akkor Vissza a jövőbe trilógia). Illetve utóbbi időben komoly beszédtéma az Intouchables is.
Valamint szerintem Boyletól (28 nappal később, Gettómilliomos, Napfény, 127 óra) és Aronofskytól (A forrás, Fekete hattyú) is befér egy-két film.
szerk.: egyébként jó látni, hogy mennyi filmet ismerek erről a listáról, 80-85%át láttam, csak azt nem tudom, hogy miért van még mindig több, mint 300 film a watchlistemen
Ott vannak, a Philadelphia sajnos kimaradt, mert az IMDB top250-et néztemBob_Marley írta:Tényleg remek dolgokat gyűjtött össze messideco, 2 személyes kedvencemet még hozzáírnám ha nem gond.
Philadelphia és Esőember nálam ez a 2 film akkora etalon hogy all time listán kötelező a helyük szvsz.És akkor már Donnie Darkonak is.
Nemrég írt róla az index: http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikk ... ekhatasai/visca el barca írta:most nézem h a youtubera mennyi teljes film fel van töltveezek nem jjogdíjasok? vagy hogy maradhatnak fenn?
A Batmanre nehogy azt mondd már, hogy tartalom nélküli akciófilm. Ok, a Keződik még talán elmegy annak, de A sötét lovagot kb. átaludtad (vagy csak az akciójelenetekhez pörgetted), ha ez a véleményed róla.visca el barca írta: ezt ugye viccnek szántad?
a batman, na az egy könnyen emészthető, lényegében tartalom nélküli akciófilm. és az eredet mint kommersz? WTF?
"kommersz: tömegben gyártott, közepes minőségű (áru)"
ez lenne?
A legkönnyebben emészthető talán tényleg ez, de az Álmatlanság szerintem egy fokkal kommerszebb.sjd írta: Egyébként vitán felül áll, hogy az Eredet Nolan legkommerszebb és legkönnyebben emészthető filmje.
ezt ugye viccnek szántad?sjd írta:Egyébként vitán felül áll, hogy az Eredet Nolan legkommerszebb és legkönnyebben emészthető filmje.
Valószínűleg másodszorra már nem érdekelt annyira, hogy mi lesz a végelui1698 írta:Ha már Nolan, nemrég néztem újra az Eredetet.
Mit ne mondjak, másodjára már közel nem volt olyan jó.
Sőt, néha már untam is. Ezek után nem is nagyon értem, hogy állhat 8.8-cal?
Nagyon kíváncsi vagyok, bár félek, hogy csalódás lesz belőle. Akkora felhajtás van körülötte, annyira dicséri, aki látta, hogy elég nagyok az elvárásaim.Deus írta:Lebo Akatio véleménye a The Dark Knight Rises -ról:
For 2 days ago I was in the cinema watching The Dark Knight Rises. And I most say this movie is one of the best I've ever seen. Don't have a word to describe it just amazing. Christopher Nolan is my absolute favorite director. He just never disappoint you! Have you guys seen it yet? What do you think? If not I totally recommend it
De egy remek film. (És példázza azt is, hogy valami scifi attól még megnézem és tetszhet is)sjd írta:Hát csak hogy ugye a Donnie Darkoban vannak olyan dolgok, amelyek nem valósakBob_Marley írta:![]()
(sőt, jó pár)
Wow annyit írt észre se vettem, Esőember is rajta van meg a Donnie Darko is és a Forrest Gumpot én 3szor láttam, de már semmiben nem vagyok biztossjd írta:Esőember és Donnie Darko ott van a listán, viszont messideconak akkora kedvence a Forrest Gump, hogy azt 2x is beírtaBob_Marley írta:Tényleg remek dolgokat gyűjtött össze messideco, 2 személyes kedvencemet még hozzáírnám ha nem gond.
Philadelphia és Esőember nálam ez a 2 film akkora etalon hogy all time listán kötelező a helyük szvsz.És akkor már Donnie Darkonak is.
![]()
(a Donnie Darko meg jól értem, hogy poén volt?)
Esőember és Donnie Darko ott van a listán, viszont messideconak akkora kedvence a Forrest Gump, hogy azt 2x is beírtaBob_Marley írta:Tényleg remek dolgokat gyűjtött össze messideco, 2 személyes kedvencemet még hozzáírnám ha nem gond.
Mondja a nagy öregmessideco írta:Attól függ, milyen társaságban vagy. Pl. nem hiszem h a mai fiatalok (bocsi) az Aranypolgárról vagy a Casablancáról társalognának.
Hát téged mi lelt?-Mechanikus narancs,
én azt hitem csak ilyen koca filmek vannak fennt, de nem: betépve, legyek ura, nem vének való vidék, stb stblui1698 írta:Fingom nincs, van olyan videó amit egy zene miatt pillanatok alatt lekapnak, ezek meg hónapok óta fent vannak.visca el barca írta:most nézem h a youtubera mennyi teljes film fel van töltveezek nem jjogdíjasok? vagy hogy maradhatnak fenn?
Vagy a régi filmeknél már nem számít?
Fingom nincs, van olyan videó amit egy zene miatt pillanatok alatt lekapnak, ezek meg hónapok óta fent vannak.visca el barca írta:most nézem h a youtubera mennyi teljes film fel van töltveezek nem jjogdíjasok? vagy hogy maradhatnak fenn?