Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.24. 20:06:52

csababarca írta:amúgy olyan 8.6-8.8 környékére fog beállni.
Hát, ha azt nézzük, hogy egy bunyós tucatfilm 8 fölött jár akkor bőven van rá esély.

Amúgy nagyon nem mozgat, hogy melyik film hogy áll, csak nagyon sokan az alapján ítélnek meg filmeket.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.24. 20:01:06

Savanyú a szőlő egyeseknek úgy látom :roll:

amúgy olyan 8.6-8.8 környékére fog beállni.
Jajj de várom. Mondjuk a TDK-t nem fogja überelni szerintem,de így is jó lesz :P
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
messideco
Presidente del Barça

2012.07.24. 19:50:55

Na nehogy már az első helyre kerüljön... :evil:
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.24. 19:47:05

TDKR kritika az origo-n.

Lehet, hogy megáll 9.9-en majd. :cry:

És meg ezt a Batman témához:
http://wurlitzer.tumblr.com/post/27860207202
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.24. 19:39:36

kanty írta:Most nézem, hogy a Felemelkedés 9.2-vel indított, az szép.
Faustnak külön ajánlom ezt a hsz-t. :lol:
remélem legalább 10.2-vel zár, és a toplista első helyén végez.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.24. 19:26:32

kanty írta:Most nézem, hogy a Felemelkedés 9.2-vel indított, az szép.

kevesellem...

már csak két nap és láthatom. attól félek,hogy sokkot kapok már az elején...és elájulok :D
mondjuk még 2-3szor tuti megnézem moziban. 8)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.24. 19:19:50

Most nézem, hogy a Felemelkedés 9.2-vel indított, az szép.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
miihii
KHAL

2012.07.24. 18:39:13

sjd írta:
miihii írta: Tovább nem húzom,a lényeg az,h az Eredet a Nolan filmek között is a legkevésbé kommerszek egyike szerintem. Pont a bonyolult cselekménye,vonalvezetése miatt.Legalábbis a többi filmjénél bonyolultabb,az tuti,de a legtöbbnél egészen biztos.
A maga nemében mindnek megvan a mondanivalója,tartalma,töltete,de pölö a Batman-eknél sztem sokkal kézenfekvőbben van előadva.Plusz nyilván mivel bővebb előélete is van ezeknek,tudja mindenki,h mi a szitu.

JAh,és mondom ezt úgy,h nagyon bírom Nolan filmjeit,a TDK-tól pedig dobtam egy hátast,már nem egyszer láttam,mert óriási film (részemről is Joker eredeti hangja a kötelezőbb ;) ).De ettől még lényegében popcornmozi :P
Elmondom akkor én miért tartom kommersznek: eleve tele van rakva olyan akciókkal, amelyek miatt önmagában is érdemes megnézni (magyarul tulajdonképpen ezzel is csábítja moziba a nézők nagy részét). A Memento vagy A tökéletes trükk nem ilyen. Szerintem olyan hű, de mély párbeszédek sincsenek benne, Cobb flashbackjein kívül csak annyi van, hogy megy a matekozás, hogy hogyan verjék át az áldozatukat. Valamint ahogy korábban is írtam, nincsenek igazából karakterek. Hardy vagy Gordon-Levitt karakteréről két mondatot nem lehetne írni.
Én annyira megerőltetőnek sem éreztem a történet követését (lehet, hogy zseni vagyok), Nolan stílusához képest semmiképpen (neki mindig is bonyolult és fordulatos filmjei vannak), hol van ez a Memento párhuzamosan előre és visszafele mozgó idősíkjaihoz? De pl. a TDK alatt is kicsit zakatolt az agyam, amikor próbáltak utólag összerakni Joker terveit. És pont a TDK alatt fordult elő, hogy vissza kellett néznem egy párbeszédet, mert elbambultam és egyszerűen lemaradtam a lényegről.

Szóval szerintem ez szándékosan részben eye-candy film volt, de mindenképpen olyan, hogy inkább szórakoztat, mint elgondolkodtat (az elgondolkodtatást most nem arra értem, hogy összrakjuk melyik álomszinten mi történt, hanem mondjuk egy Memento szintű mondanivalót)
Az önmagában is eladható akciók terén nem éppen szerencsés összehasonlítás,h épp a Prestige-t meg a Memento-t hozod fel,mivel nyilván köze sincs egymáshoz a kettőnek e téren. Mérvadóbb akkor már pont a TDK-val való pároztatás,mivel ebben a filmben is megvannak az ilyen jellegű elemek,amik ugyanígy önmagukban eladhatóak.Ráadásul kihegyezetten így is van tervezve,mivel gondolom a nagy többség nem a magvas gondolatok miatt ül be a BAtman-re (nem is az van sugallva,h ez ilyen matekozós filmnek készül,amin kattoghat az agyad),hanem a látványos megvalósítása miatt és a király akciójelenetek,stb... miatt. Mindamellett,h persze nem lehet szó nélkül elmenni a mondanivalója mellett (amiről Asys is írt és érdekes dolgokat feszeget).De első körben sztem nem kell közvéleményt kutatni hozzá,h leszűrjük,h a népek az akció miatt várják,nem a morális töltete meg a mélyen szántó gondolatok miatt,valamint azt sem,h első körben az akciókkal akarják eladni,nem a mélyen szántással :)

A TDK valóban több egy szimpla csihipuhinál,kinő a tucatból akár csak a képregényadaptációk,akár akciófilmek terén. Viszont az Eredetben kicsit nyakatekertebb a sztori,amit a síkok váltakozása és a cselekmény szövevénye miatt érzek kevésbé egyszerűen követhetőnek,mint a denevért.Utóbbi már sokszor lerágott csont,így nincs túl sok új a nap alatt.Ennek némileg ellentmondásként,bár inkább a film dícséreteként mondom,h mégis sikerült neki a párbeszédekkel,a Nolan-es megközelítéssel,amitől különbözik a többi Batman értelmezéstől.Tehát a tészta ugyanaz,de az ízesítéstől finomabbá válik.Amitől viszont még megmarad az alapvetően látvány- és akciófilmnek,ami ugyan valóban nem a klasszikus popcornmozi (mert annál azért több a sztorija és a veleje),de mégsem egy napokig tartó gondolkodást igénylő mű.

Embere válogatja az Eredet kapcsán ezt a részt,mert amennyire emlékszem,sokan meg voltak lőve vele,h most jól értelmezték e az adott cselekményt,vitatéma volt napokig a dolog.Míg a Batman-nél ilyen nem nagyon volt,maximum,h kinek melyik jelenet tetszett a legjobban és h Joker mekkora isten. Mondjuk alapvetően (továbbra is szvsz) az emberek lényegében egy akciófilmre ülnek be és úgy is szemlélik a bőregeret.Az meg már tényleg embere válogatja,h az Asys által fejtegetett dolgok mennyire ragadják magukkal az embert és az ilyen jellegű mondanivaló mennyire megy át.

Azt írtad,h tökéletesen értetted az Eredetet,tehát semmi extra,viszont a Batman alatt meg zakatolt az agyad meg vissza kellett pörgetned,nehogy lemaradj. Ezek nem voltak meg az Eredet nézése közben? Mert azt azért nem akarom elhinni,h a Batman ennyivel agyalósabb,meg szövevényes szövegezésű,h ennyire többet kellett koncentrálni rá,mint az Eredetre.
De ha azt mondod,h igen,akkor elhiszem (bár csodálkozom :) ),de hát ugye emberek vagyunk,különbözünk ;) (Vmint sztem kevesebben vannak így vele,h a TDK elgondolkodtatóbb,mint az Eredet.)

Amennyit beszéltünk már róla,a meccs után megnézem még egyszer a TDK-t :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kurdt
Megmentő :)

2012.07.24. 18:30:16

sjd írta:
kurdt írta: 2. Bosszuállókat még nem láttam. Biztos meg fogom nézni, de nekem ez az egész véresen komolyan vett "Superhero-ensemble"-koncepció annyira abszurd, hogy nem tudom elképzelni, hogy tényleg jó legyen a film.
Bosszúállókban pont az a zseniális, hogy egyáltalán nem veszi véresen komolyan magát. Én is meglepődtem rajta, de szerintem így nagyon el lett találva. Persze köze sincs bármilyen komolyabb filmhez, de abból a szempontból nagyon jó, hogy könnyed szórakozásra messze a legminőségibb alkotás.
Közben most délután volt kedvem és megnéztem... :lol:
Igazad volt, tényleg nem veszi annyira komolyan magát, de szerintem még így is sokkal komolyabban van ez gondolva, mint amennyire komolyan lehet venni. Abban is igazad van természetesen, hogy köze nincs bármilyen komolyabb filmhez. Abszolúte popcornmozi.
Hosszú volt és ostoba, néhány jó beszólással. Loksit bírtam, ő jó arc volt.
5/10

sjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az?
Ha negatívra vagy kíváncsi, akkor mindenképpen a Salo. Ebbe szerintem nem kell bővebben belemenni...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.24. 17:29:06

sjd írta:De akkor most elismered, hogy ezek megvannak benne?
persze, de közel sem annyira erősen h oldalakon keresztül erről kelljen beszélgetnünk. szerintem.
írnék még szívesen egy-két gondolatot, de inkább megtartom magamnak.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.24. 17:16:04

miihii írta: Tovább nem húzom,a lényeg az,h az Eredet a Nolan filmek között is a legkevésbé kommerszek egyike szerintem. Pont a bonyolult cselekménye,vonalvezetése miatt.Legalábbis a többi filmjénél bonyolultabb,az tuti,de a legtöbbnél egészen biztos.
A maga nemében mindnek megvan a mondanivalója,tartalma,töltete,de pölö a Batman-eknél sztem sokkal kézenfekvőbben van előadva.Plusz nyilván mivel bővebb előélete is van ezeknek,tudja mindenki,h mi a szitu.

JAh,és mondom ezt úgy,h nagyon bírom Nolan filmjeit,a TDK-tól pedig dobtam egy hátast,már nem egyszer láttam,mert óriási film (részemről is Joker eredeti hangja a kötelezőbb ;) ).De ettől még lényegében popcornmozi :P
Elmondom akkor én miért tartom kommersznek: eleve tele van rakva olyan akciókkal, amelyek miatt önmagában is érdemes megnézni (magyarul tulajdonképpen ezzel is csábítja moziba a nézők nagy részét). A Memento vagy A tökéletes trükk nem ilyen. Szerintem olyan hű, de mély párbeszédek sincsenek benne, Cobb flashbackjein kívül csak annyi van, hogy megy a matekozás, hogy hogyan verjék át az áldozatukat. Valamint ahogy korábban is írtam, nincsenek igazából karakterek. Hardy vagy Gordon-Levitt karakteréről két mondatot nem lehetne írni.
Én annyira megerőltetőnek sem éreztem a történet követését (lehet, hogy zseni vagyok), Nolan stílusához képest semmiképpen (neki mindig is bonyolult és fordulatos filmjei vannak), hol van ez a Memento párhuzamosan előre és visszafele mozgó idősíkjaihoz? De pl. a TDK alatt is kicsit zakatolt az agyam, amikor próbáltak utólag összerakni Joker terveit. És pont a TDK alatt fordult elő, hogy vissza kellett néznem egy párbeszédet, mert elbambultam és egyszerűen lemaradtam a lényegről.

Szóval szerintem ez szándékosan részben eye-candy film volt, de mindenképpen olyan, hogy inkább szórakoztat, mint elgondolkodtat (az elgondolkodtatást most nem arra értem, hogy összrakjuk melyik álomszinten mi történt, hanem mondjuk egy Memento szintű mondanivalót)
visca el barca írta:
Nem azt mondom, hogy hülye vagy és ne nézz filmeket (Keresztapa kapcsán még valamennyire egyet is értek), sőt semmi ilyet. Egyszerűen csak azt nem értem, hogy ha jól láttam szereted Nolan munkásságát (nem úgy, mint Faust), és sztem (függetlenül tetszéstől vagy sem) ez nem lóg ki a sorból. Én megértem, ha valaki utálja a TDK-t, tudok nem egy ilyenről, de ők Nolan-t sem tartják nagyra egyben. Így értem azt, hogy nem tudom elképzelni, mi az, ami számodra ezt a filmet egy Tökéletes trükk vagy Eredet alá helyezi.
Ez a "szerintem nem láttad" mondat meg olyanokra vonatkozott, hogy megint írod, hogy közhelyes: akkor most hadd írjam le a film utolsó egy órájának eseményeit:
Indítok onnan, hogy Jokert börtönbe zárják. Kiderül, hogy ő szándékosan tette ezt, mivel elfogta Harvey Dent-et és Rachelt, akiket fel akar robbantani. Batmannek elmondja a tartózkodási helyüket, csak fordítva, hogy csak Harvey-t tudja megmenteni (akinek megég az arca). Eközben egy elítélt hasába rejtett bombával felrobbantja a börtönt és elmenekül. Kihirdeti, hogy felrobbant egy kórházat, amennyiben nem ölik meg azt az embert, aki le akarja leplezni Batmant. Majd az így kiürített kórházba bemegy Dent-hez, akit rávesz, hogy kezdje el megbosszulni Rachel halálát. Majd azt mondja, hogy a hidakon és alagutakban lesz egy kis meglepetés, hogy az emberek kompra szálljanak. Aláaknázza a két kompot, és a detonátorokat a másik hajóra küldi, arra számítva, hogy felrobbantják egymást. Ez nem történik meg és közben Batman elfogja. Dent túszul ejti Gordon családját, Batman megöli őt, majd vállalja a bűntetteit, hogy Harvey neve tiszta maradhasson és hősként nézzenek fel rá az emberek.
Ez így egy teljesen kiszámítható dolog volt neked, tucattörténet, amit az utóbbi 10 évben a Pókembertől az Amerika kapitányig minden filmben láthattál?
visca el barca írta: anélkül h miihiit bántanám, teljesen jol leírta azon véleményemet hogyan is áll hozzá egy "átlag" filmnéző a batmanhez: azért ül be rá a moziba mert egy látványos, jól kivitelezett akciófilm, ami egyszerű mint a szög. azt meg remélem Te sem gondolod komolyan h a karakterdráma, a lehengerlő cselekményvezetés, meg a millió zseniális apró szösszenet miatt kapott volna ez a film sokaktól 10 pontot (látod Te pl egy üdiítő kivétel vagy ilyen szempontból :wink: )
De akkor most elismered, hogy ezek megvannak benne? Engem legkevésbé sem érdekel, ha valaki mondjuk Christian Bale kidolgozott felsőteste miatt ül be a moziba rá, attól még nem lesz rosszabb film. Legalábbis nekem úgy tűnt, hogy ezt akarod mondani. (mivel sokan az akció miatt nézik meg, ezért egy buta akciófilm)
kurdt írta: 2. Bosszuállókat még nem láttam. Biztos meg fogom nézni, de nekem ez az egész véresen komolyan vett "Superhero-ensemble"-koncepció annyira abszurd, hogy nem tudom elképzelni, hogy tényleg jó legyen a film.
Bosszúállókban pont az a zseniális, hogy egyáltalán nem veszi véresen komolyan magát. Én is meglepődtem rajta, de szerintem így nagyon el lett találva. Persze köze sincs bármilyen komolyabb filmhez, de abból a szempontból nagyon jó, hogy könnyed szórakozásra messze a legminőségibb alkotás.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.24. 17:14:22

Sjay:

Halásoron, Forrest Gump.

Mondjuk a Halálsoron-t most láttam nem rég.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.24. 16:55:33

Amiket felsoroltatok és szerintem is felkavaró volt: Oldboy, Visszafordíthatatlan, Gangesz.

És amit mostanában láttam és hasonlóan hatott az a Táncos a sötétben.
A "last song" iszonyat ütött, de azt egész film ahogy van zseniális.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.24. 16:52:11

sjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az? :wink:
Egyértelmű: Halálsoron, a téma, a kivitelezés, a film hangulata, az egész film alatt borsózott a hátam.

Sosem értettem, hogyhogy nem nyert semmit. Legalább M.C. Duncan-nak dobhattak volna valamit.
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.24. 16:38:18

Nálam amik nagyon felkavaróak voltak: Visszafordíthatatlan, Az osztály, Snowtown (Faust erre pikkelni fog :lol: ) , A fiúk nem sírnak, Oldboy.
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.07.24. 16:31:30

sjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az?
Forrest Gump. napokig agyaltam rajta, folyton eszembe jutott Forrest, hogy miken ment keresztül.. Annyira tetszett maga a film,de közben elkeserített az emberek gyarlósága, az anyukája elvesztése, a barátnője halála,az,hogy egyedül kell felnevelnie a gyerekét,az igaz szerelme nélkül. Ennél jobban rám hatást még nem gyakorolt film. Igaz,a második is egyértelmű: Rekviem egy álomért.

Boccs a sárgázásért,de ha valaki éppen most kapna kedvet a Forrest Gump megtekintéséhez,nem szívesen csökkenteném az események által kiváltott érzelmi sokk nagyságát..
Kép
Asys
Entrenador del Barça

2012.07.24. 16:23:38

messideco írta:Érdekes meglátás, látszik hogy értesz hozzá :)

Amúgy írhatsz pár gondolatot kedvenc filmjeidről, filmezési szokásaidról, kedvenc rendezőidről stb, nem fogunk haragudni rá :wink:
Azért az erős túlzás, hogy értek hozzá.

Nos, ha már így felkértél, én humán-média osztályba jártam középiskolába és ott volt film óránk illetve esztétika is és előbbin ugye alapból, utóbbiban meg csak megesett, hogy filmet néztünk. Szóval dózist kaptam már tizenévesen az Aranypolgárból, Felliniből és Kubrick narancsából... Ezenfelül, persze fűt -fát megnéztünk magunktól is Trainspotting-tól, az újakon át (pl. Gyűrűk Ura trilógia) egészen a betiltott filmekig (pl. Jud Süss).

Az utóbbi időben magamtól nem igen néztem filmeket, néhánytól eltekintve: Alpha Dog, Ondskan viszont láttam az Alkonyat sorozatot(az ember a nők kegyeiért mit meg nem tesz) és most már a végére is kíváncsi vagyok :P illetve egy barátom ajánlására néztem meg Az erő krónikáját és a Beethoven árnyékában című alkotásokat, előbbi kevésbé utóbbi nagyon tetszett (főleg a zenék).

Kedvenc rendezőm nincs, kedvenc filmem a már említett Sötét lovag.

Egy könyv lenne, amit örülnék ha megfilmesítenének: Milton Elveszett paradicsomát a romantikusok szemszögéből.

A filmekről általában az a véleményem, hogy iszonyatosan kevés az igazán magvas mondanivalóval rendelkező, ennek egyszerű az oka: a film mint forma (még?) nem alkalmas rá, hogy az emberi gondolkodás és képzelet mélységeit (és csúcsait) megjelenítse.

Ennyi lenne dióhéjban, ha van még kérdés szívesen válaszolok
:wink:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.24. 16:06:21

visca el barca írta:
sjay:

sok ilyen van, de főként a klasszikus drogos, lecsúszós filmek: candy, egy kosaras naploja na meg persze a rekviem egy álomért.
Ezzel én is így vagyok.Én ide veszem a Felhő a Gangesz felett filmet is meg a Taxidermia amiket nem egyszerű megnézni.

A drogos filmeket én sem bírom, múltkor valaki írta a szem körüli babrálásra rosszul van, én attól ha látom a lábába küldi a hernyót a szereplő.Vagy ha szét van már szúrva a karján a véna.De mikor lábba, akkor attól teljesen feláll a szőr a hátamon
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.24. 15:54:46

messideco írta:veb:
:shock: nem igazán bajlódtam a listával, csak bővült :D De lehet, hogy megnéztem... Esetleg a címét ha elküldöd p.ü-ben...
dehogy küldöm :lol: de határozottan emléxem h rajta volt, mert gondoltam is h legalabb egy filmet kihuzhatsz a listáról.

amugy ezt kerestem

http://www.imdb.com/title/tt0329575/

sjay:

sok ilyen van, de főként a klasszikus drogos, lecsúszós filmek: candy, egy kosaras naploja na meg persze a rekviem egy álomért.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.24. 15:50:40

Faust írta:

A legfelkavaróbb film egy nagyon érdekes kérdés, el kell rajta gondolkodnom. Pozitív, vagy negatív értelemben felkavaró? Mert ez sem mindegy. :)
Hááát.. inkább negatív. :D Bár pont az Oldboy volt az, ami után igazából csak kerestem hogy akkor ez most pozitív, vagy negatív lezárás volt?
Faust
Madridista

2012.07.24. 15:49:39

Tököm kivan már hogy két hete akárhova nézek mindenhol

batmanbatmanbatmanbatmanbatman
batmanbatmanbatmanbatmanbatman.

A legfelkavaróbb film egy nagyon érdekes kérdés, el kell rajta gondolkodnom. Pozitív, vagy negatív értelemben felkavaró? Mert ez sem mindegy. :)
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.24. 15:46:28

sjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az? :wink:
Passió.
Ja és a hétvégi Antikrisztus után valahogy a lelkem csak csihi-puhi akciót szeretne.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.24. 15:43:51

Nekem a Halálsoron és a Gladiátor. A végén még most is bekönnyeznék :D
A Mártírok is eléggé felkavart, de nem tudom miért :) :P
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.24. 15:43:12

messideco írta: sjay:
Egyelőre az Oldboy :)
Na.. ez király ,a zt hittem csak engem ütött meg annyira az a film, a maga nyers zsenialitásával. Még most is beleborzongok ha belegondolok az utolsó 20-25 perc eseményeibe. :D
messideco
Presidente del Barça

2012.07.24. 15:41:51

veb:
:shock: nem igazán bajlódtam a listával, csak bővült :D De lehet, hogy megnéztem... Esetleg a címét ha elküldöd p.ü-ben...

sjay:
Egyelőre az Oldboy :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése