Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát, ha azt nézzük, hogy egy bunyós tucatfilm 8 fölött jár akkor bőven van rá esély.csababarca írta:amúgy olyan 8.6-8.8 környékére fog beállni.
remélem legalább 10.2-vel zár, és a toplista első helyén végez.kanty írta:Most nézem, hogy a Felemelkedés 9.2-vel indított, az szép.
Faustnak külön ajánlom ezt a hsz-t.
kanty írta:Most nézem, hogy a Felemelkedés 9.2-vel indított, az szép.
Faustnak külön ajánlom ezt a hsz-t.
Az önmagában is eladható akciók terén nem éppen szerencsés összehasonlítás,h épp a Prestige-t meg a Memento-t hozod fel,mivel nyilván köze sincs egymáshoz a kettőnek e téren. Mérvadóbb akkor már pont a TDK-val való pároztatás,mivel ebben a filmben is megvannak az ilyen jellegű elemek,amik ugyanígy önmagukban eladhatóak.Ráadásul kihegyezetten így is van tervezve,mivel gondolom a nagy többség nem a magvas gondolatok miatt ül be a BAtman-re (nem is az van sugallva,h ez ilyen matekozós filmnek készül,amin kattoghat az agyad),hanem a látványos megvalósítása miatt és a király akciójelenetek,stb... miatt. Mindamellett,h persze nem lehet szó nélkül elmenni a mondanivalója mellett (amiről Asys is írt és érdekes dolgokat feszeget).De első körben sztem nem kell közvéleményt kutatni hozzá,h leszűrjük,h a népek az akció miatt várják,nem a morális töltete meg a mélyen szántó gondolatok miatt,valamint azt sem,h első körben az akciókkal akarják eladni,nem a mélyen szántássalsjd írta:Elmondom akkor én miért tartom kommersznek: eleve tele van rakva olyan akciókkal, amelyek miatt önmagában is érdemes megnézni (magyarul tulajdonképpen ezzel is csábítja moziba a nézők nagy részét). A Memento vagy A tökéletes trükk nem ilyen. Szerintem olyan hű, de mély párbeszédek sincsenek benne, Cobb flashbackjein kívül csak annyi van, hogy megy a matekozás, hogy hogyan verjék át az áldozatukat. Valamint ahogy korábban is írtam, nincsenek igazából karakterek. Hardy vagy Gordon-Levitt karakteréről két mondatot nem lehetne írni.miihii írta: Tovább nem húzom,a lényeg az,h az Eredet a Nolan filmek között is a legkevésbé kommerszek egyike szerintem. Pont a bonyolult cselekménye,vonalvezetése miatt.Legalábbis a többi filmjénél bonyolultabb,az tuti,de a legtöbbnél egészen biztos.
A maga nemében mindnek megvan a mondanivalója,tartalma,töltete,de pölö a Batman-eknél sztem sokkal kézenfekvőbben van előadva.Plusz nyilván mivel bővebb előélete is van ezeknek,tudja mindenki,h mi a szitu.
JAh,és mondom ezt úgy,h nagyon bírom Nolan filmjeit,a TDK-tól pedig dobtam egy hátast,már nem egyszer láttam,mert óriási film (részemről is Joker eredeti hangja a kötelezőbb).De ettől még lényegében popcornmozi
Én annyira megerőltetőnek sem éreztem a történet követését (lehet, hogy zseni vagyok), Nolan stílusához képest semmiképpen (neki mindig is bonyolult és fordulatos filmjei vannak), hol van ez a Memento párhuzamosan előre és visszafele mozgó idősíkjaihoz? De pl. a TDK alatt is kicsit zakatolt az agyam, amikor próbáltak utólag összerakni Joker terveit. És pont a TDK alatt fordult elő, hogy vissza kellett néznem egy párbeszédet, mert elbambultam és egyszerűen lemaradtam a lényegről.
Szóval szerintem ez szándékosan részben eye-candy film volt, de mindenképpen olyan, hogy inkább szórakoztat, mint elgondolkodtat (az elgondolkodtatást most nem arra értem, hogy összrakjuk melyik álomszinten mi történt, hanem mondjuk egy Memento szintű mondanivalót)
Közben most délután volt kedvem és megnéztem...sjd írta:Bosszúállókban pont az a zseniális, hogy egyáltalán nem veszi véresen komolyan magát. Én is meglepődtem rajta, de szerintem így nagyon el lett találva. Persze köze sincs bármilyen komolyabb filmhez, de abból a szempontból nagyon jó, hogy könnyed szórakozásra messze a legminőségibb alkotás.kurdt írta: 2. Bosszuállókat még nem láttam. Biztos meg fogom nézni, de nekem ez az egész véresen komolyan vett "Superhero-ensemble"-koncepció annyira abszurd, hogy nem tudom elképzelni, hogy tényleg jó legyen a film.
Ha negatívra vagy kíváncsi, akkor mindenképpen a Salo. Ebbe szerintem nem kell bővebben belemenni...sjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az?
persze, de közel sem annyira erősen h oldalakon keresztül erről kelljen beszélgetnünk. szerintem.sjd írta:De akkor most elismered, hogy ezek megvannak benne?
Elmondom akkor én miért tartom kommersznek: eleve tele van rakva olyan akciókkal, amelyek miatt önmagában is érdemes megnézni (magyarul tulajdonképpen ezzel is csábítja moziba a nézők nagy részét). A Memento vagy A tökéletes trükk nem ilyen. Szerintem olyan hű, de mély párbeszédek sincsenek benne, Cobb flashbackjein kívül csak annyi van, hogy megy a matekozás, hogy hogyan verjék át az áldozatukat. Valamint ahogy korábban is írtam, nincsenek igazából karakterek. Hardy vagy Gordon-Levitt karakteréről két mondatot nem lehetne írni.miihii írta: Tovább nem húzom,a lényeg az,h az Eredet a Nolan filmek között is a legkevésbé kommerszek egyike szerintem. Pont a bonyolult cselekménye,vonalvezetése miatt.Legalábbis a többi filmjénél bonyolultabb,az tuti,de a legtöbbnél egészen biztos.
A maga nemében mindnek megvan a mondanivalója,tartalma,töltete,de pölö a Batman-eknél sztem sokkal kézenfekvőbben van előadva.Plusz nyilván mivel bővebb előélete is van ezeknek,tudja mindenki,h mi a szitu.
JAh,és mondom ezt úgy,h nagyon bírom Nolan filmjeit,a TDK-tól pedig dobtam egy hátast,már nem egyszer láttam,mert óriási film (részemről is Joker eredeti hangja a kötelezőbb).De ettől még lényegében popcornmozi
Nem azt mondom, hogy hülye vagy és ne nézz filmeket (Keresztapa kapcsán még valamennyire egyet is értek), sőt semmi ilyet. Egyszerűen csak azt nem értem, hogy ha jól láttam szereted Nolan munkásságát (nem úgy, mint Faust), és sztem (függetlenül tetszéstől vagy sem) ez nem lóg ki a sorból. Én megértem, ha valaki utálja a TDK-t, tudok nem egy ilyenről, de ők Nolan-t sem tartják nagyra egyben. Így értem azt, hogy nem tudom elképzelni, mi az, ami számodra ezt a filmet egy Tökéletes trükk vagy Eredet alá helyezi.visca el barca írta:
De akkor most elismered, hogy ezek megvannak benne? Engem legkevésbé sem érdekel, ha valaki mondjuk Christian Bale kidolgozott felsőteste miatt ül be a moziba rá, attól még nem lesz rosszabb film. Legalábbis nekem úgy tűnt, hogy ezt akarod mondani. (mivel sokan az akció miatt nézik meg, ezért egy buta akciófilm)visca el barca írta: anélkül h miihiit bántanám, teljesen jol leírta azon véleményemet hogyan is áll hozzá egy "átlag" filmnéző a batmanhez: azért ül be rá a moziba mert egy látványos, jól kivitelezett akciófilm, ami egyszerű mint a szög. azt meg remélem Te sem gondolod komolyan h a karakterdráma, a lehengerlő cselekményvezetés, meg a millió zseniális apró szösszenet miatt kapott volna ez a film sokaktól 10 pontot (látod Te pl egy üdiítő kivétel vagy ilyen szempontból)
Bosszúállókban pont az a zseniális, hogy egyáltalán nem veszi véresen komolyan magát. Én is meglepődtem rajta, de szerintem így nagyon el lett találva. Persze köze sincs bármilyen komolyabb filmhez, de abból a szempontból nagyon jó, hogy könnyed szórakozásra messze a legminőségibb alkotás.kurdt írta: 2. Bosszuállókat még nem láttam. Biztos meg fogom nézni, de nekem ez az egész véresen komolyan vett "Superhero-ensemble"-koncepció annyira abszurd, hogy nem tudom elképzelni, hogy tényleg jó legyen a film.
Egyértelmű: Halálsoron, a téma, a kivitelezés, a film hangulata, az egész film alatt borsózott a hátam.sjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az?
Forrest Gump. napokig agyaltam rajta, folyton eszembe jutott Forrest, hogy miken ment keresztül.. Annyira tetszett maga a film,de közben elkeserített az emberek gyarlósága, az anyukája elvesztése, a barátnője halála,az,hogy egyedül kell felnevelnie a gyerekét,az igaz szerelme nélkül. Ennél jobban rám hatást még nem gyakorolt film. Igaz,a második is egyértelmű: Rekviem egy álomért.sjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az?
Azért az erős túlzás, hogy értek hozzá.messideco írta:Érdekes meglátás, látszik hogy értesz hozzá
Amúgy írhatsz pár gondolatot kedvenc filmjeidről, filmezési szokásaidról, kedvenc rendezőidről stb, nem fogunk haragudni rá![]()
Ezzel én is így vagyok.Én ide veszem a Felhő a Gangesz felett filmet is meg a Taxidermia amiket nem egyszerű megnézni.visca el barca írta:
sjay:
sok ilyen van, de főként a klasszikus drogos, lecsúszós filmek: candy, egy kosaras naploja na meg persze a rekviem egy álomért.
dehogy küldömmessideco írta:veb:
nem igazán bajlódtam a listával, csak bővült
De lehet, hogy megnéztem... Esetleg a címét ha elküldöd p.ü-ben...
Hááát.. inkább negatív.Faust írta:
A legfelkavaróbb film egy nagyon érdekes kérdés, el kell rajta gondolkodnom. Pozitív, vagy negatív értelemben felkavaró? Mert ez sem mindegy.
Passió.sjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az?
Nekem a Halálsoron és a Gladiátor. A végén még most is bekönnyeznéksjay írta:Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az?
Na.. ez király ,a zt hittem csak engem ütött meg annyira az a film, a maga nyers zsenialitásával. Még most is beleborzongok ha belegondolok az utolsó 20-25 perc eseményeibe.messideco írta: sjay:
Egyelőre az Oldboy