Engem is elért a Batman láz, csak kicsit le vagyok maradva.
Batman-1989
Jack Nicholson miatt néztem meg. Pontosabban azért, hogy Joker ügyileg legyek jobban megvilágosodva. Vele nem is volt gond, valahogy az örültet remekül tudta mindig játszani. Ha a pocakja nem lett volna, akkor azt mondom, hogy hiba nincs az alakításában. Így egy szerény sörhassal, Joker nekem nem teljesen volt hiteles. Ledgernél Nicholson az örültet jobban játssza, ha lehet ilyent mondani, akkor Ő a természetesebb. Ledger Jokerje viszont szerintem versenyképesebb. Róla jobban eltudom képzelni, hogy képes a világ megrontására. Ha harcra kerül a sor, akkor inkább rá fogadnék.
Egyértelműen Nicholson a film legerősebb része. A többi több, mint közepes. Az akció jelenetek, az újságíró, a rendőrök, mind-mind olyan olcsó amerikaira sikeredtek. Oké, hogy akkor még a technika messze nem tartott ott, mint most, de olyan érzésem volt az akció jeleneteknél, mintha nem 1989-ben forgatták volna, hanem úgy kb. a '60-as években.
Michael Keaton Batman-ek nagyon kevés. Egyszerűen től gyámoltalan, túl vézna, abszolút nem hihető el róla, hogy Ő a nagy Denevérember.
5/10.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.