kanty írta:
Ez tényleg mind szép, jó és melléje igaz is. Egy este bárkit el lehet kapni, de ez az amerikai csapat nem fog kikapni.
Nem fognak kikapni, én azért bízom benne a spanyolok elverik őket majd
kanty írta:
Egyszerűen annyival jobbak mindenkinél, hogy félgőzzel is elvernek mindenkit.
Ezzel vitatkoznék, hogy annyival jobbak mindenkinél, mert ez a félgőzös játék mint írtam is bőven vissazüthet.
Kicsit olyan érzésem van mint a Heat-Celtics párharc kapcsán, hogy a spanyolok erejét igazából a közvélemény "félre söpri" ahogy a Celticsről is mindenki mondta jók-jók de hogy kiejtsék a Heatet na az lehetetlen (s végül is igazuk lett

).
Persze itt még nagyobb a sztárkülönbség, a példa az alap szituációra értendő, hogy a spanyol csapat le van nézve, állítom ha lenne Rubio akkor lehetne bőven keresni való az USA ellen, mert a kezdő ötös felérne a TEAM USA-val, de így hogy nincs, Calderónt sajnos Paulék körbefogják futni.....
REMY írta:
Egyszerűen a kosárlabda = USA. Legyőzni nem lehet őket csak akkor ha az USA team saját magát veri meg.
Ezzel a kijelentéssel, hogy kosárlabda akkor USA meg végképp nem értek egyet, jelenleg megnéztem az NBA-ben 188 nem amerikai játszik ha veszem a bő keretet 450 játékossal (360 nevezhető) akkor azért látszódik is, ez milyen nagy szám, s többek között az ész kosárlabda tette ilyen színesség az NBA-t is.
Fizikálisan atletikusságban kiemelkednek az amerikai sportolók, de az hogy kosárlabda akkor USA ez merész kijelentés szerintem, főleg hogy azért is kell ilyen bomba csapatot kiállítani, mert volt időszak bizony, amikor a gyengébb csapatok "simán" elvéreztek az EU csapatok ellen.
Az egyértelmű ezt a nagyon erős csapatot megverni, csak akkor lehet ha működik a zóna, rosszul dobnak, míg az ellenfél több bravúr kosarat is szerez, s 50-55% felett kell tudni dobni mezőnyből, miután védekezésben viszont az amerikaiaknál jobb csapat nincs!!!!Sok labdaszerzés, jóval több könnyű kosár mint az ellenfélnél, ezt kompenzálni csak úgy lehet ha dobóhelyzet féleség van (miután odaérnek mindenre) be kell tenni.
Azt hogy ki fognak kapni vagy nem, majd az idő eldönti, de amire ráakarok világítani ennél jóval több kell, s persze még a csoportmeccsek is hátra vannak, s lehet gyakorolgatni, de pont ezt írtam ezt hiányolom, mert rendben annyival jobbak atletikusságban fizikálisan mindenkinél, hogy így is meg kell legyen, de itt rácsatolnék a 92es DREAM TEAM-re akik azért jöttek, hogy megmutassák a kosárlabda minden szépségét, s valóban okosan játszottak, könnyedén, lazán.Jelenlegi csapat védekezésben nagyon jó (nekem speciel tetszik is

) de támadásban főleg nem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy kosárlabda akkor = USA mivel amit játszanak nem kosárlabda

Mint írtam a minimális játék is a legtöbbször hiányzik, s nem zsákolások kellenek, egyszerűen ahogy Game is írta egy sima 2-2-t sem nagyon látni.
Persze lehet mondani, hogy akkor meg 100al vernének mindenkit ha komolyan vennék, s nem volt olyan edzőtábor stb-stb meg a milliőért vannak itt, ezt alá is írom, de többek között ezért is fura, és túlmisztifikálás ez a Dream Teamezés meg ez a nagy európai hype ami körül veszi őket.
Ez nagyon érdekes cikk volt , jó volt elolvasni

Mondjuk ez a nép mentalitásából is adódik, kevésbé szenvedélyesek az amerikaiak.
Kosarat általában én is nbc-s streamen nézem, s Doug Collins a szakkomentátor, aki amúgy hihetetlen milyen pali.Olyan szakértelme van, hogy lenyűgöző, én edzőként is nagyon bírom a Phillyben, közvetítés alatt, nagyon korrekt, mindent azonnal meglát milyen figura, hol volt a hiba védekezésben, elmagyarázza.Tegnap viccesen az egyik francia játék után meg is jegyezte, ez annyira tetszett neki, lehet beveszi a playbookba
REMY írta:
Az oké, de sajna van ez a szabály. És valljuk be őszintén előbb ül le az ember megnézni egy kosár mecset ahol a legnagyobbak vannak, mint egy focit ahol egyáltalán nem a legnagyobb nevek vannak.
És ezzel sem értek egyet, nem a sztárok miatt ülök le a TV elé.S pl a focitorna még ha nincsenek is itt a nagy nevek, pont emiatt egy remek ifjúsági torna, ahol olyan csapatokat meg lehet ismerni mint Japán, akit kevésszer lát az ember, vagy pl Senegal is remekel.
És tegnap bele-bele nézegettem a brit-brazil meccsbe, ahhoz képest, hogy női foci volt, remek meccs volt, volt iram, lehetett látni hogy vannak tanult dolgok, szép támadások jó levédekezések voltak, kifejezetten jó volt.