sjd írta:
A filmnézés nem egy alapvető létszükséglet, a Maslow-piramisban sem állhat annyira alul, ennek megfelelően aztán az emberek nem fognak a Kossuth téren rohamrendőrökkel verekedni csak azért, hogy legyenek jobb filmek. És meg kell, hogy mondjam, az emberek 95%-a meg van elégedve azzal, amit a mozikban lát. De ezt én még nem tenném egyenlővé azzal, hogy nem is vágynak jobbra.
Én pl. tegnap nagyon jó étvággyal megettem 3 hamburgert, de ha nem muszáj, messzire elkerülöm a McDonaldsot egyébként. Akkor viszont nem volt jobb alternatívám, és mivel alapvetően megfelelt a célnak a gyorskaja, azt választottam. A filmipar most úgy néz ki, mint egy hatalmas sétálóutca, tele McDonaldsokkal jó látványosan kitáblázva, és néhány sikátorban megbújik egy-egy jó étterem.
Sztem az emberek is így vannak, alternatívát nagyon a stúdiók, ill. elsősorban a marketingesek nem adnak, ami van, az még így is megfelelő szórakozást nyújt, úgyhogy beérik vele.
DE ha nem szereted a hamburgert, akkor hazamész és kajálsz otthon. Pont így van a filmekkel is. Senki sem kényszerít egy film megnézésére. Ha valami nagyon nem tetszik, akkor továbbállsz és megkeresed, azt ami számodra a legmegfelelőbb.
Igen, tényleg nagyjából egyetértünk, lehet, hogy az egész kicsit szőrszálhasogató is.
Még annyit jegyeznék meg, hogy a filmipar midig így nézett ki. Most a látvány a felkapott, a '80-'90-es években a gengszterfilmek.
Nekem azzal van igazán gondom, hogy sokan úgy tüntetik fel, hogy a filmipar most változásokon ment át és minőségi romlás ennek a következménye. Ezzel nem értek egyet. Kisebb, belső változásokon természetesen átment, de szerintem csak annyi történt, hogy most több a film. Plusz még a kommunikáció sokkal fejlettebb, ennek köszönhető, hogy egy-egy film körül ekkora hű-hó van. Ez nem is gond, ha egy olyan film van terítéken, ami az adott nézőnek tetszik, akkor van baj, ha nem jön be neki és ilyenkor már kényelmetlen, hogy szinte még a csapból is az a bizonyos film folyik.
Na a végére kicsit elkalandoztam. Nem is teljesen a Te véleményedre reagáltam, de így továbbvíve nekem ez a véleményem.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.