gergo9 írta:
Remy
Más téma nem vagyok benne biztos hogy minden topikban megfordulsz. Írtad hogy hosszútávfutó vagy ezért kérdezném hogy milyen kiegészítőket illetve edzésmódszereket használtatok savasodás ellen illetve ennek kitolására.
Én csak kiegészítóként alkalmazom most nyáron a futást aerob tartományban próbálom tartani de ennek ellenére 25perc után teljesen elsavasodok.
Hiába tüdőből bőven bírnám egyszerűen nem nagyon megy hosszabb ideig.
Hozzá kell tenni nem igazán hosszútávfutó alkatom van , izomzatból sem nagyon akarok veszteni szval valahogy így kéne megoldani. A válasz mehet a kondis topikba ne itt legyen off.

Nálunk az edzés módszer a futás volt

lényeg az, hogy folyamatos mozgásod legyen, tök mind1 milyen iramban futsz. A legfőbb dolog a folyamatos mozgás. 30 perc folyamatos futás kezdi el beindítani a szervezetet például a fogyáshoz. Az alatti mozgás nem sokra jó.
Elsavasodás... lehet hogy gyorsan próbálsz futni. Nem a tempó a lényeg hanem a folyamatosság. Egy idő után fejlődni fogsz és a szervezet alkalmazkodik. Edzők szerint a szervezet fejlődéshez legalább 2 hónap folyamatos munka kell. Egyértelmű, hogy ha nem futottál sokat és hirtelen elkezdted akkor hamar savasodsz, ezért kell lassan futni, de hosszú távod. 30 perc +
Futni mindenki tud, tehát 30 perc + simán kivitelezhető. Lényeg amit már leírtam többször is a folyamatosság.
Amúgy ha konditeremben akarsz futni akkor azt hanyagold. A futógépek szétszedik a térdet. Hidd el tapasztalat....
Legjobb az lenne ha tudnál olyan helyet ahol földes úton tudnál futni. Se nem puha, se nem kemény. Legjobb talaj.
remélem tudtam segíteni.