Kultúra

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Ha olvasok akkor,

Csak nyomtatott könyvet
7
39%
E-book olvasón
0
0 szavazat
Számítógépen
3
17%
Vegyesen.
8
44%

Szavazatok száma: 18
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 20:47:58

miihii írta:
kanty írta:
Persze. :) Már kíváncsi vagyok, ha susogó falevelek lesznek benne, akkor tudom kié. Vagy, ha a budapesti foci csapatok elmúlt évekbeli sikertelenségét, esetleg egy Ágyút belecsempész valaki a művébe azt is azonosítani tudom. 8)
Bakker,én erről mind írtam,akkor most ki a hunyó? :mrgreen:
Közben Roli is jelezte,h ma még meglesz vele.
Másolhatod a két úriembert, de az eredetiség úgyis az Ő oldalukon marad. 8)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
miihii
KHAL

2012.08.08. 20:45:34

kanty írta:
Persze. :) Már kíváncsi vagyok, ha susogó falevelek lesznek benne, akkor tudom kié. Vagy, ha a budapesti foci csapatok elmúlt évekbeli sikertelenségét, esetleg egy Ágyút belecsempész valaki a művébe azt is azonosítani tudum. 8)
Bakker,én erről mind írtam,akkor most ki a hunyó? :mrgreen:
Közben Roli is jelezte,h ma még meglesz vele.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 20:43:36

miihii írta:
kanty írta:S mikor lesz a történelmi pillanat? Mikor rakod ki őket?
Megvárnám a későket.
Forcabarca már elküldte közben,Eazzy folyamatban a jelek szerint.Egyedül Roli a kérdőjel. Ha addig nem jelez,akkor Eazzy munkájával vége a türelmi időnek és tolom kifele a cuccost,okker?
Persze. :) Már kíváncsi vagyok, ha susogó falevelek lesznek benne, akkor tudom kié. Vagy, ha a budapesti foci csapatok elmúlt évekbeli sikertelenségét, esetleg egy Ágyút belecsempész valaki a művébe azt is azonosítani tudom. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2012.08.08. 20:47:06-kor.
miihii
KHAL

2012.08.08. 20:40:54

kanty írta:S mikor lesz a történelmi pillanat? Mikor rakod ki őket?
Megvárnám a későket.
Forcabarca már elküldte közben,Eazzy folyamatban a jelek szerint.Egyedül Roli a kérdőjel. Ha addig nem jelez,akkor Eazzy munkájával vége a türelmi időnek és tolom kifele a cuccost,okker?
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.08.08. 20:39:25

Bob_Marley írta:Csak a rímek nem jöttek :mrgreen:
Rímek? :roll: :lol: Szerintem az a vers ami nem ér ki a lap széléig :lol: :lol: Még hogy rímeljen is.. :shock: :lol:

Am közben én is befejeztem a remekművem :wink:
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.08. 20:27:40

Ó fákk, én azt hittem éjfél a határidő...most kezdek még csak neki... :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.08. 20:27:03

Úgyse tudjátok melyik az enyém, de majd remélem legalább 1 szavazatot ad rá valaki, sokat melóztam vele :D Csak a rímek nem jöttek :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 20:25:01

S mikor lesz a történelmi pillanat? Mikor rakod ki őket?
miihii
KHAL

2012.08.08. 20:16:40

Nos,a határidő lejártáig 10 alkotás érkezett meg.

Forcabarca8 jelezte,h folyamatban van,hamarosan küldi.
Soadroli,Eazzy egyelőre alkotói válságban a jelek szerint,nem is jelezték mizu.
Lui meg ugye üzemen kívül.

Forcabarca8-at természetesen várom,és kérném a két elmaradót,h jelentkezzenek le alkalomadtán ;)

Izgultok már,h milyenek lesznek? :P
El fanático
Entrenador del Barça

2012.08.07. 23:24:30

Köszönöm a szíves felvilágosítást, a vers megszületett és elküldetett,
bár jóra nem igazán sikeredett :)

A téma ajánlást is megírtam, de még jó, hogy visszaolvastam, hogy nem kell több téma egyenlőre. Töröltem, megtartom későbbre :)
miihii
KHAL

2012.08.07. 22:48:28

El fanático írta:Elég későn kérdezem meg, de akárhogy keresem, nem találom azt a hsz-t, amiben arról esik szó, hogy mi a minimális / maximális elvárt terjedelem?
Minimum 8-10 sor vagy 2 darab 4-5 soros versszak vagy több? :)
Nem véletlen,mivel konkrét szabályozást erre nem eszközöltünk ;)
Érzésre lője be mindenki,h ne legyen túl rövid,se túl hosszú. Olyan 12-16 sor átlagban mondjuk.De nem baj,ha 10 és az se,ha 22. De azért na :)
El fanático
Entrenador del Barça

2012.08.07. 22:32:01

Elég későn kérdezem meg, de akárhogy keresem, nem találom azt a hsz-t, amiben arról esik szó, hogy mi a minimális / maximális elvárt terjedelem?
Minimum 8-10 sor vagy 2 darab 4-5 soros versszak vagy több? :)
miihii
KHAL

2012.08.07. 21:28:59

Juhúú,micsoda ötletelések mennek továbbra is,eeeeez igen :P

Am a felvetés jogos Bob részéről,mert valóban ki lehet következtetni,h melyik mű kié,ha az összeset sorrendbe állítjuk és a sajátra az előzetes megegyezés szerint NEM.

Van olyan gondolatom is,h mivel elvileg 10+ mű fog születni,mi csak 10ig rangsorolunk,így néhány kimarad,ami mégsem egyértelműsíti,h melyik a saját.

De nem kell itt túlbonyolítani.Egyben kinyomom a cuccokat,aztán szépen minden résztvevő elküldi PÜ-ben a sorrendjét.Azért preferálom a teljes sorrendet,nem csak az első 5-öt,mert ha már fáradt vele az illető,akkor legyen már mindenkié értékelve.(Vagy leértékelve :P ) Nem nagy kaland,mivel lényegében nem kell naponta nézegetni meg külön figyelmet sem igényel.Elég egyszer,a szavazás lejárta után egyben azt is kiírni és pont. Akkor meglátja mindenki a dolgokat,jöhet az összesítés,pontozás és meg is van a kanyar ;) Meg közben kiírom a szavazást,aztán aki szeretne,tud szavazni a külsősök közül is. Eeeeennnyi.

Én vállalom a lebonyolítását,meg majd a későbbiekben Luinak is segítek természetesen,de majd inkább a karmesteri,döntéshozói pálcát neki adnám,mivel beindul a szezon,lesz a Tippjátékkal is pötyögnivalóm ezen kívül :)

SZERDA 19:00 a leadási határidő (aki még folyamatban lesz,szóljon és természetesen megvárom a leközléssel). Ezután kirakom a kész műveket és kiírom a Szavazást. A tagok SZOMBAT 19 óráig elküldik nekem PÜ-ben a sorrendjüket (a sajáton kívül). Miután mindenkitől megkaptam leközlöm azt is itt. Átnyálazzuk,matekozunk (a pontok: 10 , 8 , 5 , 3 , 1 ),csiszolunk ha van min,majd vasárnap jöhet a kövi kör.
Oké így?

Am eddig 7 versenyző adta le.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.07. 21:22:51

Nem sértődtem meg, nem szokásom, csak áramszünet volt. :P

Pont azért jó ez a próbakör, hogy kiderüljenek azok a dolgok, amiken javítani, csiszolni kell. :)
Csak majd jó lenne, ha a többiek is megosztanák velünk a véleményüket, mert szerinted egy dolog jó, szerintem egy másik, aztán osszuk a nagy semmit két oldalon keresztül. :P
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.07. 20:44:13

Meg ne sértődjél már nekem :D Én általában ilyen "akadékoskodó vagyok". Ami nem 100kig tiszta azon javítani kell és ildomos.

Zsűrin, meg kiderül problémán én túlléptem az megoldva vagyunk 12en elküldjük a verseket, holnap ide bekerül a 12, mindenki észre veszi melyik az övé (illetve lui-miihii tudja is) és a maradék 11et 1-11ig sorrba állítja majd visszaküldi miihiinek vagy luinak (nem tudom most ki a kompetens a dologban) És az alapján kialakul az 5 legjobb sorrendje ami kap pontot.

Probléma (nem probléma, meg nem értés :D) abban van, szerinted ha jól veszem ki szavaidból csak mindenki határozza meg melyik az 5 amelyik a legjobban tetszik és adja ezt meg 1-5ig sorrendben és küldje el.
Ez meg még ha elvi síkon is, de nem adja meg teljesen reprezentatívan, hogy valóban melyik az 5 legjobb, ha mindegyiket egyenként megvizsgálod és sorba állítod és elküldöd már egy sokkal tágabb képet kapsz, nagyobb a szórás lehetősége stb, átfogóbb, igazságosabb szerintem.

Légy szíves valamit írj :D Az utolsó szó a tiéd, meghagyom! :D Mért jobb, igazságosabb, a te rendszered ?

szerk: na félreértettelek szerintem, nem írtad hogy szerinted, de most már így utólag értem, hogy te segíteni akartál ezzel a gondolattal, de igazából 2szer leírtam miért nem jó a sima ötös választás.
MIIHII és LUI eldönti, oszt csókolom, majd max én tovább berzenkedek hogy ez vagy az nem jó :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.07. 20:33:13

Bob_Marley írta:Azért tulajdonítok neki ekkora jelentőséget, mert úgy emlékeztem sorrendet kell összerakni de az összesből, s most te bekavartál :D Most már nem vagyok benne biztos, de mint írtam is, az lenne a leglogikusabb.
Miért ne lehetne realitás alapja????1 elvetemül példa volt, de arra akartam rávilágítani, hogy előfordulhat, hogy mondjuk a kör végén simán egy olyan vers van mondjuk a 4-5 helyen (de akár a többi helyet is megváltoztathatja bőven ha 11et közül kell sorrendet felállítani) akik egy összetett sorrendben lehet nem lennének ott.
Érted? :D
Én leírtam, hogy szerintem hogy kellene. Nem volt szándékomban bekavarni uram. :P S azért írtam, mert azzal jöttél, hogy így kitudódna, hogy kié melyik vers. Egy javaslatnak szántam, ha úgy tűnt, mintha az lenne a szabály, akkor bocsi. Csak segíteni szerettem volna. A zsűri még egyszer mondom, hogy szerintem értelmetlen.
Miért nincs realitás alapja? Azért, mert annyira kevés az esélye, hogy bekövetkezzen, hogy szerintem értelmetlen volt felhozni.

Mindenesetre, ha miihii kolléga erre jár, akkor vastag, nagy betűkkel írja be, hogy mi merre.
DE mondom engem ez a szavazás eléggé hidegen hagy. Egy csomót kínlódtam a versemmel, már nem érdekel, hogy ki hány pontot ad rá. :lol:
Én itt befejeztem, reagálj, s azzal vége, s akkor legalább nem az enyém az utolsó szó. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.07. 20:25:02

Azért tulajdonítok neki ekkora jelentőséget, mert úgy emlékeztem sorrendet kell összerakni de az összesből, s most te bekavartál :D Most már nem vagyok benne biztos, de mint írtam is, az lenne a leglogikusabb.
Miért ne lehetne realitás alapja????1 elvetemül példa volt, de arra akartam rávilágítani, hogy előfordulhat, hogy mondjuk a kör végén simán egy olyan vers van mondjuk a 4-5 helyen (de akár a többi helyet is megváltoztathatja bőven ha 11et közül kell sorrendet felállítani) akik egy összetett sorrendben lehet nem lennének ott.
Érted? :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.07. 20:19:00

Bob_Marley írta:Azért nem jó szerintem, mert veszek egy elvetemült példát (de miért ne történhetne meg ?)
Adott vers 10 embernél legrosszabb 1 embernél legjobb
Egy másik meg 11 embernél 6ik helyre lenne rangsorolva, ha mondjuk 1-11ig van a lista, legjobb 5be nem teszi be, de közelinek érzi
Akkor melyik a jobb???
Ennek a példának semmi realitásalapja. DE, ha így lesz, azzal sincs gond. Mindenki szavazata ugyanannyit ér, ha valaki első helyre teszi, akkor azért jár a 10 pont.
Mindegy eléggé túl van tárgyalva. Úgy érzem, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz az egésznek, ezért reagáltam. :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.07. 19:46:44

Azért nem jó szerintem, mert veszek egy elvetemült példát (de miért ne történhetne meg ?)
Adott vers 10 embernél legrosszabb 1 embernél legjobb
Egy másik meg 11 embernél 6ik helyre lenne rangsorolva, ha mondjuk 1-11ig van a lista, legjobb 5be nem teszi be, de közelinek érzi
Akkor melyik a jobb???

Szóval szerintem a legbölcsebb, legkorrektebb megvannak a versek és mindenféleképpen pü-ben kelljen elküldeni az összes által felállított 1-11ig sorrendet.

Engem meg nem lesz nehéz legyűrni, nagyon nem vagyok megelégedve azzal amit csináltam, pedig úgy éreztem testközeli lesz a téma :? Én saját magamnak akarok megfelelni :D Ez annyira nem sikerült jól, következő kör már előre látom magány lesz :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.07. 19:41:31

Bob_Marley írta:
De az mondjuk fontos, hogy szerintem sorrendet kellene felállítani és nem a legjobb ötöt kiválasztani, az tűnik számomra a legkorrektebbnek.Meg van a sorrend visszaküldeni luinak ő összesíti s aztán a legjobb 5 meg pontot kap.
Legjobb ötöt, sorrendbe, rangsorolva. :wink: Azt pedig nyugodtan belehet tenni ide topicba is, így nem kell valakinek ötezer pü-t kapnia. Tőlem mehet a fantom protokoll is, ha valaki vállalja(lui, miihii), hogy nézegeti a pü-ket.

De nyugi van, ez még csak az eleje. Számomra itt sem a verseny a lényeg, persze Bob-ot és Csabit leakarom győzni. :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.07. 19:37:32

Nyilván nem az a cél, hogy a sajátunkra szavazzunk, de írtam is az ördög nem alszik :D És azon filóztam, hogy lehet ezt legjobban kiküszöbölni.

De az mondjuk fontos, hogy szerintem sorrendet kellene felállítani és nem a legjobb ötöt kiválasztani, az tűnik számomra a legkorrektebbnek.Meg van a sorrend visszaküldeni luinak ő összesíti s aztán a legjobb 5 meg pontot kap.
Kép
Kép
Kép
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.08.07. 19:30:17

lui/mihi benyomja egybe a 12 verset, név nélkül (jó lenne, ha mindegyiknek lenne címe, nem tudom, írtatok-e) és akkor beírja, hogy 1. Budapest 2. A városunk 3. Főváros stb.(tehát a címek), aztán mindenki leír egy sorrendet, hogy
1. xy
2.x
3.y
4.zx
5.zs

és így pontozunk. azt már döntsétek el, hogy mi szavaunk, vagy kijelöltök egy zsűrit.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Sanama
Llegenda del Barça

2012.08.07. 19:24:15

Bob_Marley írta:És lőn világosság :D Nincs itt semmi gond, ide bekerül a 12 vers, abból 1-11ig állít egy sorrendet az ember, s elküldi privátban luinak, s akkor ennyi :D

Vagy a szavazás is mehet, csak akkor ott fenn áll a veszélye, hogy valaki a sajátjára szavaz :? Van az a mondás, hogy én bízok mindenkiben csak a bennünk rejlő ördögben nem :D
szerintem ha ilyesmi felmerül, hogy valaki a sajátjára szavaz, akkor bele se kezdjetek ebbe az egészbe, mert nem erről kéne szólnia.

szerintem az a legegyszerűbb ha 1-5ig vagy 1-10ig értékelik a verseket néhányan, akár ti, akár mások és azt elosztjátok és a top3-5t meg kihirdetitek :)
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.07. 19:10:11

Bob_Marley írta:És lőn világosság :D Nincs itt semmi gond, ide bekerül a 12 vers, abból 1-11ig állít egy sorrendet az ember, s elküldi privátban luinak, s akkor ennyi :D

Vagy a szavazás is mehet, csak akkor ott fenn áll a veszélye, hogy valaki a sajátjára szavaz :? Van az a mondás, hogy én bízok mindenkiben csak a bennünk rejlő ördögben nem :D
Mondjuk én nem feltételezem, hogy bárki is a sajátjára szavaz :D De ha miihii-nek nem para, akkor lehet neki küldeni is, vagy luinak.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.07. 19:09:27

Bob_Marley írta:Azon gondolkoztam van 1-2 dolog ami nem jó :D

Felvázolom a problémát.

Holnap beérkezik nem tudom 12 vers
Na már most mindenkiét pontoznom kell, de ebben benne van a sajátom is????Mert ha igen, akkor mit kezdjek vele :D Ha nem akkor meg egyből kiderül melyik az enyém.Szóval ez azért faramuci helyzetet hozhat, s az anonimitás elvész.

Amondó vagyok legyen egy 5 fős zsűri aki kiválasztja az adott kör 5 legjobbját, tudom hogy ezt nehéz megszervezni, de ha már mindenáron arra törekszünk, hogy lemenjen szép, kulturált, normális keretek között, akkor erre gondoltam.

Vagy pedig én nem értem a pontozást, s "stresszelek", olyanon ami nem is probléma. :D De jelenleg úgy látom ha a tagok szavaznak, ugyanúgy fennáll az egyénre és nem a versre szavazás lehetősége.

Amúgy én is megírtam azt hittem Budapest, az könnyű téma lesz, hát nem :D Én tényleg előre rettegek mi lesz itt később :D
Szerintem semmi szűkség a zsűrire. Az sokkal inkább szimpátia szavazás lenne.
Amúgy szerintem csak az első ötöt kell rangsorolni, mert csak az kap pontot. Mindenki lepontozza, hogy szerinte ki a legjobb öt, aztán összesítés és kész is van.
Nem kell ezt annyit bonyolítani.
Ja és azt már korábban tisztáztuk, hogy magunkra nem lehet szavazni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2012.08.07. 19:10:13-kor.
Válasz küldése