albicelesteX írta:Üdv Mindenkinek!
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
A következő dolog pattant ki az agyamból,nem olyan rég miközben az NKS TDI promót hallgattam.
A magyarországi rapp-erek többféle megközelítésből írják a szövegeiket,ki erről ki arról más más stílusban.De szerintem egy valami megkülönbözteti őket...mégpedig az intelligencia.Nem arra gondolok,hogy ki mennyi vulgáris kifejezést használ egy egy nótában,hanem arra,hogy a vannak olyanok akik olyan egyszerűek,mint pl. Busta...szerintem ő egy barbár ember és a zenéi a hasonló szintű hallgatókat fogják meg,ezek a hallgatók szerintem például nem értik se Siska,se Funk, se Phat semelyik hasonló előadó dalait,maximum csak azokat amiken sokat gondolkodni nem kell.Nem tudom hogy jól írtam e le amit le szerettem volna lehet nem és akkor félreérthető,és akkor bocsánat.meg a Bustás részhez csak annyit hogy Ő csak EGY példa meg a hallgatói közt is minden bizonnyal vannak értelmes emberek szóval tisztelet a kivételnek.Ez egyébként onnan jutott az eszembe hogy van egy ismerősöm aki Bustat hallgat főleg azokat amik ezek a "gengszter" feelinges zenéi vagy a "csajozós" zenék és neki mutattam az említett NKS promot amire azt mondta szär mert semmit nem ért belőle.Róla tudni kell hogy egy végtelen buta ember nulla iq-val...Szóval ha valaki jobban ki tudja ezt fejteni az kérem tegye meg vagy reagáljátok le.Minden jót!
Lehet, hogy pl. Busta is tudna olyan számot írni, mint pl a AKPH (bár kétlem), csak lehet, hogy Ő ezt az utat választotta amit. Nem tudom Majka kinek mennyire rapper, nekem inkább nem, mint igen. Ő például elmondta, hogy Ő ebből kíván megélni és ebbe beletartozik, hogy olyan számokat is ír, amiknek szerinte sincs sok értelme, nulla a mondanivalója, de a közönségnek bejön, a tini csajok imádják a Bon csika vát (a pontos cím nem ugrik be).
Az igényes rap zene megértéséhez kell egyfajta intelligencia, ugyanúgy, mint egy igényes könyv mondandóját sem érti mindenki.
De én azért nem skatulyáznék be senkit. Van, amikor az embernek olyan a hangulata, hogy Busta, Majka, Curtis is elmegy, nálam ez a ritkább. S van, amikor csak mosolygok rajtuk, hogy játsszák a nagy gengsztert, de közbe az anyjukkal élnek(Curtis).
Az én értékrendemben is egy Tkyd, AKPH, Funk előbb van, mint a fentebb említettek. Hosszútávon az Ő zenéjüknek sokkal több a mondandója, éppen ezért megérteni is nehezebb. Ja és, ha itt tartunk, akkor számomra az abszolút nr. 1 PM, bár ők, azért kicsit más stílust képviselnek.
Viszont én nem bánom, hogy van egy Busta, Dopeman (mondjuk őt nagyon nem csípem), kell az ilyen is.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.