Mindent leírtatok, igazából talán barca99 írta, hogy olyan dolgokról "álmodozunk" aminek kicsi az esély, ráadásul egyszerűen nincs is felépítve semmi, ami megteremtené a dolgokat.Lehet itt hangzatos akadémiákat kitalálni, de amíg maga a játékos képzés nincs meg, addig nincs miről beszélni.Sajnos nincs kiválasztás, sokszor azok a gyerekek kerülnek be a csapatokba, akik "tejelnek" s a legnagyobb baj, hogy taktikailag még mindig 0 felé konvergálunk.Egyszerűen a játékosok nem tudják bizonyos meccsszituban mit kell csinálni.
Valaki ezt is írta, s abszolút jó meglátás, hogy a kontrához olyan játékosok is kellenek, s ehhez még hozzájön, hogy a védekezés sem olyan, hogy kimegyünk aztán védekezünk, annak is megvan a szabálya, s pontos együttes mozgás kell hozzá, amit gyerekkorban el kell sajátítani.Mint már írtam egyszer példának, mi anno edzésen kb annyit csináltunk, bemelegítés, labdás gyakorlat, játék, levezetés, csókolom, lehet menni zuhanyozni.S pl mikor kint voltunk ifjúsági tornán, PSG-nél már a 10-12 éves gyerekek is szinte csak azt csinálták, játék, edző fél percenként síp, mindenki leáll, megfogta a hibázó kölök kezét, na fiam neked ide kellett volna állnod, aztán ugyanezt 10szer leszimulálták.Nálunk már ott kezdődik, hogy ehhez hiányzik, aki észrevegye, biztos forrásból tudom, hogy az ilyen-olyan licences edzőképzésen, nagyon jó kis...Bulik szoktak menni, s vannak aki megtudják mutatni óriási tehetségüket, pálinka ívásban....
Én úgy látom, nálunk a szakmának is valahol ez a posvány jó, mert addig lehet új dolgokat kitalálni, s elhitetni az emberekkel, s közben pénzt...khm lenyúlni.Az meg hogy majd Sousa vagy valaki leüljön...ÁÁÁ jönne a szokásos irigység, mi okosabbak vagyunk, nem kell külföldi edző, ahogy Bognár Gyuri is elmésen elmondta egyszer......
És akkor még plusz olyan dolgokról nem is beszélek, hogy manapság már nem nagy ördöngőség szuper atlétákat kitermelni, s leszedni a szalagról, nálunk ez is gyerekcipőben van, nincs meg a sportolók már gyerekkortól való képzése ezen szinten sem, étrend leszabályozás, táplálék kiegészítők stb.Ezt arra írtam, hogy a gyerekek kicsik stb (hozzáteszem ma már gyerek sincsen, s ezt nem gúnyosan írom
Pl ismerősöm jött Franciaországból, s első kérdése az volt, ebben az országban nincsenek gyerekek????Nem látni az utcán gyerekeket, s tényleg Pesten is egyre kevesebb kölköt látni

).
Az egészet szisztematikusan fellehetne építeni, de ahhoz le kellene dózerolni is mindent.S amíg vannak emberek akiknek érdekük, hogy jobb ne legyen, addig marad a szerethető csapatunk

S a kínos nevetés....