Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
REMY
Madridista

2012.09.21. 18:42:12

Mallory szerint a világ

Ha valahol az a név jelenik meg, hogy Kristen Stewart, akkor mindenkinek a Twilight filmek jutnak eszébe. Emellett az, hogy nulla színészi tehetséggel van megáldva. Én sem mondom azt, hogy kiemelkedő színésznő lenne, de túlzásnak érzem azt, ahogy sokan leírják. Nekem személy szerint semmi bajom nincs vele.
És azt is meg kell jegyeznem vele kapcsolatban, hogy a sok gyenge film mellett tud ő minőségi filmekben is játszani. Gondolok itt a Pánikszobára, Út a vadonba, The runaways (itt a szerepet nagyon jól ráírták), és a Beszélj! című filmekre. És remélhetőleg az On the Road című film is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A történet során megismerhetünk egy házaspárt, akik között már jó ideje megromlott a kapcsolat, ráadásul a lányuk is meghalt.Ezek után a férj menekülni szeretne otthonról. Ezt egy üzleti út során meg is teheti. A másik városban megismerkedik a fiatal Malloryvel (Kristen Stewart), akit nem éppen a normális életstílus jellemez. Egy különleges kapcsolat alakul ki közöttük. Doug (James Gandolfini) úgy érzi, hogy Mallory mellett rendbe jön az élete. Közben Lois (Melissa Leo) a feleség, saját félelmeit leküzdve útnak indul, hogy megmentse a házasságukat....

A film rendkívül realisztikusan lett ábrázolva. A történet akár a való életben is megtörténhetne. Több okból is minőségi alkotásnak lehet nevezni. Többek között a kamerázás nagyon el lett találva és ezáltal a képi világ is egy nagyon jó drámai hatást eredményezett. Kicsit szürke, kicsit komor (persze itt ott 1-2 poén belekerült) hangulat volt jellemző. Egy drámánál általában az a jellemző, hogy a történések lassú folyásúak, ezt a jelenséget itt is tapasztalhatjuk. De ez a lassúság nem megy a koncentráció kárára, sőt ez által az ember még jobban bele tudja magát élni a cselekménybe.

A karakterekről annyit, hogy Kristen meglepően jó volt. Úgy érzem az e fajta karakter tökéletesen illik hozzá. Kellemes meglepetés volt.
Gandolfini egy szerethető, szimpatikus karaktert formált meg. Vele se volt gond, hozott egy jó szintet ő is.
Viszont Melissa karaktere felettébb idegesítő volt a film nagy részében, de azt hozzá kell tennem, hogy ő nála éreztem a legnagyobb fejlődést a történések során. A végére teljesen másként nézett rá az ember.

Amit negatívumként fogtam fel az az, hogy volt 1-2 olyan jelenet, amit nem értettem, kissé súlytalannak éreztem. Talán kissé felesleges is volt. De ez tényleg csak pár jelenet, kb 1-2 perc lehetett összesen az egész filmben.
Viszont egy darabig azt hittem, hogy egy Micsoda nő! utánzatot kapok. Ettől nagyon megijedtem és kissé furán néztem. De szerencsére teljesen más irányba megy a film, úgyhogy az 1-2 sablont leszámítva nem volt gond.

7,5/10
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.19. 21:42:07

Faust írta: Igen, nem hagyott túl mély nyomokat bennem. :)
Hát azt mindjárt gondoltam :D Lehet majd majd bedobom valamelyik filmklubba a következő körben :mrgreen: Ha 20x nem láttam, 1x se :D
Amúgy Peter Jackson első rendezése :)
Kép
Faust
Madridista

2012.09.19. 20:29:17

Most nézem, hogy Max von Sydow (Merrin atya) még él. Ugyanúgy néz ki, mint 39 éve
Kicsit jó volt a sminkje. :)
Faust, láttad a Hullajót?
Igen, nem hagyott túl mély nyomokat bennem. :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.19. 20:16:57

MiB3

Első rész alá, második fölé sikerült valahova belőni a filmet.
Tulajdonképpen elmegy egynek, de viccesnek se túl vicces meg látványosnak se látványos.
Délután fűnyírózás helyett jobb ezt nézni, de ennyi.

5/10
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.19. 19:25:20

Faust írta: Veheted körön kívüli ajánlásnak is. :D
Na meg is néztem. Önszántamból nem szoktam régi filmeket nézni, de ez tervben volt, + meghoztad a kedvem hozzá :D
Elég lassan indul be, de végig lekötött, nem unatkoztam rajta.
Volt egy beszélgetés, amin nevettem egy nagyot :lol: valami ilyesmi volt : -biztos a görcsös roham miatt érezte táncolni az ágyat
-ó nem nem, az nem görcs volt, ráfeküdtem, és az egész ágy ugrált
-Mrs.MacNeil, a lányának nem az ágya beteg, hanem az agya
és a csaj elkezd bólogatni, és gondolja:" ja, akkor jó"
:lol:
Amúgy sok mindenre nem találtam választ. A hadnagy elég gyanús volt, a végén elhívta a papot moziba, ugyanúgy, mint azelőtt a másikat, és a válasz is ugyanaz volt. Na majd utánaolvasok.
Jó film, de hogy ez lenne minden idők legjobb horrorja? Hm, nemtom.Lehet.
Most nézem, hogy Max von Sydow (Merrin atya) még él. Ugyanúgy néz ki, mint 39 éve :shock: http://www.imdb.com/name/nm0001884/

Faust, láttad a Hullajót? :D
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.19. 18:19:57

sjd írta:Detachment kritikám

Ennek apropóján megnéztem az American History X-et is, de valahogy nem láttam meg benne azt a zsenialitást, ami kultfilmmé emelte. Szerintem kicsit szájbarágós volt, karakterek meg kidolgozatlanok és átlagosak. Ettől függetlenül tetszett, de szerintem messze nem tökéletes.
Pár hónapja Brody napokat tartottam, még akkor töltöttem le, de még nem néztem meg. De kíváncsivá tettél.

Az Amerika historia X nem tökéletes, de mi az. :P Mindenesetre, ha legalább a Detachment megközelíti a színvonalát, akkor már egy remek film.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Faust
Madridista

2012.09.19. 18:09:01

soadroli írta:
Faust írta:Minden idők legjobb horrorfilmje? Az ördögűző. Minden más kismiska hozzá képest.
Ez tuti? Hát legyek madridista, ha nem nézem meg azonnal :mrgreen: :D

kurdt, mekkora gif :lol:
Veheted körön kívüli ajánlásnak is. :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.19. 17:42:11

Detachment kritikám

Ennek apropóján megnéztem az American History X-et is, de valahogy nem láttam meg benne azt a zsenialitást, ami kultfilmmé emelte. Szerintem kicsit szájbarágós volt, karakterek meg kidolgozatlanok és átlagosak. Ettől függetlenül tetszett, de szerintem messze nem tökéletes.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.19. 15:35:25

Faust írta:Minden idők legjobb horrorfilmje? Az ördögűző. Minden más kismiska hozzá képest.
Ez tuti? Hát legyek madridista, ha nem nézem meg azonnal :mrgreen: :D

kurdt, mekkora gif :lol:
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.09.19. 10:53:10

soadroli írta:mielőtt belémköt a 2 filmklub vezér, a héten az összes lemaradásomat pótolom :mrgreen:
Oké, semmi gond...
Kép

amúgy:
B-film alert!!!

Roadhouse! Patrick Swayze, Sam Elliot...
Nagyon komoly darab, kicsit sajnos hosszabb az átlagos agykikapcsolós (110 perc), bunyós filmnél, de a kocsmai jelenetek miatt szerintem megér egy nézést, mondom, kikapcsolódásnak.
Az meg, amikor Swayze kitépi a csávó torkát...epic!
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.19. 10:20:27

Az emberi százlábú 2
Nem, nem néztem meg. :lol: Csak beletekertem, de mindent láttam, amit kellett. Az első részt is csak így néztem meg.
Hát hogy lehet ilyen beteg fos valami? Ebbe minden van, nem kezdem el sorolni hogy mik, minden. :D Senkinek nem ajánlom, csak aki szereti az ilyen "stílust". Amúgy a főszereplő+ a fekete-fehér képvilág az jó választás volt.
De attól ez egy undorító, beteg, shit film.
mielőtt belémköt a 2 filmklub vezér, a héten az összes lemaradásomat pótolom :mrgreen:
Kép
Faust
Madridista

2012.09.19. 02:42:11

A hét mesterlövész

Gyűlölöm a westernt. Tényleg, tiszta szívemből, csak a Leone-féle spagettiwestern tud valamilyen szinten lázba hozni, de az egy egészen más műfaj - és Leone is egy egészen más kaliber.

Viszont egyáltalán nem volt rossz, no de azért annyira jó sem. :smile: Kicsit hosszú, kicsit unalmas, ami alapból jellemző a műfajra. A kor nagyon meglátszik rajta, az utolsó csatajelenet egyes jelenetei nevetségesek, de a mai szem nyilván nem ehhez van szokva. :smile: A színészek nem voltak rosszak, de valljuk be, a fapofával való lövöldözés nem igényel nagy tehetséget. A zene szerintem borzasztó volt, 1-2 témától eltekintve.

Az élményt kicsit borzolta a frenetikusan szörnyű tévés szinkron, de ezt nem a film hibájának tudom be.

Összeségében megértem, miért akkora klasszikus, de el tudtam volna nélküle képzelni az életemet. Viszont Kurosawa Hét szamuráját mindenképpen meg szeretném nézni!

6/10
Kép
Faust
Madridista

2012.09.17. 22:43:58

No, nekiállok egy újabb Noé mókaságnak, az I stand alone-nak. :mrgreen:

Persze magyar felirat nem létezik hozzá, majd elvegetálok az angollal, úgyis gyakorolni kell.
Kép
REMY
Madridista

2012.09.17. 22:17:50

messideco írta:Hol maradt a Szerelmünk lapjai? 8)

Amúgy a kérdésemre nem érkezett még válasz :cry:
Számomra a legjobb romantikus film volt. Tényleg minőséget képvisel. Ráadásul Gosling a főszereplő :D
messideco
Presidente del Barça

2012.09.17. 22:10:14

Hol maradt a Szerelmünk lapjai? 8)

Amúgy a kérdésemre nem érkezett még válasz :cry:
Kép
"And my heart will leave you never."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.17. 22:06:59

Nem biztos hogy ez a nyerő, de Csak egy szerelmesfilm szerintem nem rossz választás.Van benn romantikus faktor, meg izgalomfaktor is :D
Kép
Kép
Kép
Faust
Madridista

2012.09.17. 21:57:30

Veszedelmes viszonyok. :)

Amúgy nem vagyok a téma szakértője, mit ne mondjak. De lényegében a Cronenberg-féle Légy is egy romantikus tragédia, szerelmi dráma, csak a körítés tocsog a belekben. :mrgreen:
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.09.17. 21:46:11

Messa írta:Valami jó romantikus filmet tudnátok mondani? Főleg valami újra gondolok, de régi klasszikus is szóba jöhet. Barátnőmmel filmeznénk holnap, valami ilyenre vágyik, én meg beadtam a derekamat. :)

És mielőtt még bárki írná, én a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi, nem a googlere. :twisted:
Anyegin - Bár kissé nehezen emészthető,de szerintem baromi szép film a reménytelen szerelemről.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.17. 21:43:27

Messa írta:
visca el barca írta:óh ajánlok én neked :D

egyetlen egy kosztümös film van amit végig tudok nézni, láttam is már vagy 5x, hideghegy a címe.

asszonypajtás tuti végigbőgi, hatalmas film.
Meggyőztél, le is kapom gyorsan, köszönöm. Érdemes 720p-ben nézni, vagy nem fontos annyira a látványvilága?

Úha köszi srácok, szemezgetek. :D
szigoruan 720p
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.09.17. 21:23:36

visca el barca írta:óh ajánlok én neked :D

egyetlen egy kosztümös film van amit végig tudok nézni, láttam is már vagy 5x, hideghegy a címe.

Meggyőztél, le is kapom gyorsan, köszönöm. Érdemes 720p-ben nézni, vagy nem fontos annyira a látványvilága?

Úha köszi srácok, szemezgetek. :D
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.17. 21:21:42

Ötéves jegyesség, Lepattintva, Dan és a szerelem, 40 éves szűz, Őrült,dilis szerelem... így hirtelen :D
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.17. 21:20:39

Messa írta:Valami jó romantikus filmet tudnátok mondani? Főleg valami újra gondolok, de régi klasszikus is szóba jöhet. Barátnőmmel filmeznénk holnap, valami ilyenre vágyik, én meg beadtam a derekamat. :)

És mielőtt még bárki írná, én a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi, nem a googlere. :twisted:
One day. Mostani és elég jó.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.17. 21:17:57

óh ajánlok én neked :D

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2012.09.17. 21:12:23

épp most néztem megy egyet :lol:

Az ártatlanság kora

Bevallom őszintén nem vagyok oda a kosztümös filmekért, de itt mégis csak egy Scorsese filmről van szó. Személy szerint a kedvenc rendezőim közé sorolom, de ez az aláírásomból is látszik. Többekkel ellentétben nekem a legutóbbi alkotása a Leleményes Hugo is nagyon bejött. A legjobb filmjeit most nem sorolom fel mert azokat mindenki ismeri.

Ezen a filmen viszont nem éreztem a Scorsese stílus jegyeket. Bár ez nem is volt baj, mert ismerve őt szeret a saját stílusával ellentétes filmeket készíteni. pl. Leleményes Hugo vagy éppen ez.

1-2 szót a film történetéről. Newland Archer (Daniel Day-Lewis) az eljegyzése után megismerkedik a menyasszonya (Winona Ryder) rokonával, Ellen Olesnkával (Michelle Pfeiffer). A történések során egyre erősebb vonzalmak ébrednek Archerben az asszony iránt. Ez által a történet egy romantikus drámává válik. Valakinek fel kell adnia az érzéseit és lépnie kell...

A film első sorban romantikus, de elég nagy szerepe van a drámaiságnak is. Az érzelmek dominálnak és a szereplők között egy szerelmi háromszög alakul ki. Szerintem nagyon sokat számított, hogy női írója volt a filmnek. Ezáltal a romantika elég nagy minőségi szintre lépett.

Ami viszont a legnagyobb pozitívum a filmmel kapcsolatban az a fényképezés és a korhű ábrázolás. Nem is csoda, hogy megkapta a legjobb jelmeztervezésért járó Oscar díjat az alkotás. A film a 19. században játszódik és a színészek remekül hozták az akkor stílust, az akkori viselkedést. Bár be kell valljam nem éreztem egyik színésznél sem az áttörést a játékukban, de ha mégis ki kéne valakit emelnem akkor az Michelle Pfeiffer lenne. Fura mód Ryder kapott jelöléseket, pedig őt éreztem a 3 színész közül a leggyengébbnek.

A film alatt többször is hallottuk az elbeszélő hangját. Ezáltal olyan érzésünk volt, mintha egy könyvet olvasnánk. Ez is egy jó ötlet volt szerintem.

A negatívumok. A story és maga az egész film nem igazán kötött le. Több helyen untam is egy kicsit. Viszont, ennek ellenére egy egész jó filmnek nevezném.

7/10

A filmet amúgy az apjának ajánlotta -> Luciano Charles Scorsese
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.09.17. 21:10:57

Valami jó romantikus filmet tudnátok mondani? Főleg valami újra gondolok, de régi klasszikus is szóba jöhet. Barátnőmmel filmeznénk holnap, valami ilyenre vágyik, én meg beadtam a derekamat. :)

Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Válasz küldése