Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
És ráadásul eredménytelen is.Tocy írta:Valahogy így, Alexis a baloson azonnal veszélyt jelentett, a jobbon csak szenved. Mikor van egy ilyen szélsőnk még, mint Pedro, aki mindkét oldalon ugyanazt tudja, akkor miért nem Alexis van ott, ahol szemmel láthatóan veszélyesebb? Nem értem. Viszont ezektől a színészkedéseitől már hányingerem lesz, folyamat dobálja magát, de baromi rosszul csinálja ráadásulKomolyan leültetném, hogy pajti, így is mindenki színészválogatottazik, meg amúgy is vérciki, amit művelsz.
Ezt a részt emelném ki. Sánchez a meccsen kb 5 percet volt a bal oldalon, és rögtön volt veszélyes momentuma is. Aztán rögtön át vissza a jobbra.. A Valencia ellen szintén a balon volt, és végre mutatott valamit, de nem tudom hogy azóta játszott-e azon az oldalon, vagy ment vissza jobbra rögtön. Nem értem hogy ő miért nem érdemli meg azt, hogy a baloson játsszon, ahol még nagyjából tudna is, de Tellot az atyaúristen sem robbanthatja ki onnan, kb 2-szer volt életében a jobb oldalon.. A mi rendszerünkben Sáncheznek a baloson kéne játszania, hogy befele húzhasson a kapu felé, nem a szél fele, hogy aztán csak max beadni tudjon - Alves is tök fölöslegesen csinálja szinte mindig, nem kel még egy ilyen ember.. Szóval ezt nem értem Titotól, szúrja az ember szemét, hogy nem a jobb, hanem a bal oldal az ahol Alexis tudna esetleg teljesíteni is - vagy középen -, de csak félévente játszik ott, aztán meg csodálkozunk ha rosszul játszik.. Játszassuk Xavi balhátvéd poszton, aztán utána nézzük meg mit nyújt.. Kicsit erős hasonlat talán, de aki akarja megérti.csababarca írta:Tello,vagy Villa is jobb alternatíva. (persze egy oldalcserével,és pedro jobb oldalra rakásával.)
Jó meglátások, én is hasonlóan látom a dolgokat. Pep érkezésével a csapatban a totális csapatközpontúság lett az uralkodó filozófia, az egyéni képességek, kivételes megoldások szinte teljesen eltűntek. Helyette van egy precíz, a végletekig kiszámolt, kidolgozott gépezet, ami a meccsek 95%-ában tökéletes hatékonysággal működik. A maradék 5%-ban viszont pont az az egyéni villanás, kivételes megoldás hiányzik, ami pl tavasszal BL döntőt érhetett volna.recrea írta:Lesznek benne off részek, de sok összefüggés is Alexis helyzetével.
Először is: Olaszországban egy kontracsapatban játszott (ott eleve a stabil védekezésből sokkal több kontralehetőség van), ott ő volt a sztár, vitte a hátán a csapatot, sérülésmentes szezonnal.
Másodszor: visítani tudnék attól, h a jobb szélen játszatjuk. Most hirtelen két meccs jut eszembe (a Lever és a Real elleni idegen), ahol centerként brutálisan jól játszott, magabiztosan tartotta meg a labdát Pepe, Ramos mellett, aki szerintem az egyik legjobb védőpáros a világon, de h a legkeményebb, az ziher.
Aztán: fel kéne adni a Barca stílust?! Nehogy azt gondoljuk, h 70 éve ezt a focit játsszuk, ez most azért ilyen sikeres, mert van egy brutális generációnk (Messi, Ini, Xavi, Busi), nélkülük nem menne itt semmiféle tiki-taka, legalábbis 70-80 %-os labdabirtoklások tuti nem.
Azóta játszunk center nélkül, mióta Messi középen akart játszani, és Ibra el lett takarítva. Én most is centerrel játszanék, Villa vagy Alexis személyében.
Aztán, ebben a rendszerben nagyon vissza van fogva a kreativitás, az egyéni megoldások, éppen ezért szerintem pl. eddig ő is felesleges igazolás, hiszen egy "ingyenes" Pedro is megcsinálja ugyanazt, mint Alexis. Egyrészt a taktikánk miatt kényszerülünk ebben a helyzetbe, másrészt szűk területen kéne megcsinálni az egy vs egyet. Nem mindegy, hogy 2 vagy 8 négyzetmétered van rá. Előbbire jelenleg nagyon kevesen képesek. Abban biztos vagyok, h ő, vagy Thiago, de még Fabregas is jobban játszana a Realban, de mondhatnám az Arsenalt, a Mu-t, a Milan-t.
Ehhez még annyit, hogy nézzük meg a 3-4 évvel ezelőtti Messi gólokat, meg nézzük meg az ideieket vagy a tavalyiakat. Nincsenek ám már hatalmas szólók, vagy kicselezek 2-3 embert, ezek eltűntek, legalábbis ritkábbak, csak nem vettük észre, hatékonyság viszont brutális, odakerül, beveri.
Nemcsak azt kéne nézni, h nem cselez le senkit vagy nem lő gólokat, a miértjét is izgalmas.
az első bekezdés az világos de akkor fel kellene adni valamit az "istenített" Barca stílusból ez pedig nem várható én egyébként a "tridente"-re gondolva remélem, hogy javulhat a helyzet! ami a második bekezdést illeti, nem így látom. Messi posztja soha nem állandó, inkább kényszerű a meccsek előrehaladtával, mert ha ő nincs kapu közelben, nincs gólveszély!gyakran kezd egészen hátul, vagy a széleken, a Villa legyen középen pedig számtalanszor kipróbálásra került még úgy is, hogy Messi nem volt a pályán, de valjuk be Villa az elsö10-15meccse után gyakorlatilag gólképtelen lett(néhány esettől eltekintve) ezért mondtam azt, hogy a saját stílusunkhoz kellene még min egy stabi(abb) gólvágó.MichaaBee írta:Nem egy emberből kell góllövőt csinálni, hanem változtatni kell néha a taktikán. Néha belerúgnék a tv-be, amikor lehetne kontrázni, de inkább megvárjuk, amíg visszazár a védelem és lehet passzolgatni...mess2009 írta:a Barca mint csapat hatékonyságát döbbenetesen lehetne javítani, ha legalább még egy csatárt góllövő-vé tudnának "alakítani"!hogy melyiket? ki tudja, potencia van akár 3-4 emberben is!Le lett írva itt is: a góllövő csatároknak hely kell és az, hogy lehessen futni. Benzema, Higuaín sehol nincsenek Sánchezhez és Villához képest, de ott van helyük működni és ki is használják. Nálunk drasztikusan kevesebb kiugratási lehetőség van, mert minden védelem beáll sündisznóba ellenünk.
A másik probléma nálunk szerintem, hogy túlzottan Messi köré van építve a támadószekció és ezt nagyon megsínyli a többi csatárunk. Ibra is ezért ment el, volt ugye az a sztori, amikor Messi állítólag a buszon küldött SMS-t Guardiolának, hogy nem fekszik neki, hogy itt van Ibra középen... Nem azt mondom, hogy tegyük ki Messit a vonal mellé, de lehetne annyit módosítani a pozícióján, hogy közel maradjon a kapuhoz és még egy klasszikus center is beférjen előre.
Nem egy emberből kell góllövőt csinálni, hanem változtatni kell néha a taktikán. Néha belerúgnék a tv-be, amikor lehetne kontrázni, de inkább megvárjuk, amíg visszazár a védelem és lehet passzolgatni...mess2009 írta:a Barca mint csapat hatékonyságát döbbenetesen lehetne javítani, ha legalább még egy csatárt góllövő-vé tudnának "alakítani"!hogy melyiket? ki tudja, potencia van akár 3-4 emberben is!
számomra a legnagyobb talány: miért válnak impotensé a Barcában a góllövő csatárok? ( Villa, Pedro, Ibra...)Sanchez sajna soha sehol nem volt igazi gólgyártó, de az tény, hogy a mostani csapatban nem találja (találják) a helyét! Murinhótól sajnos elvitathatatlan, hogy olyan stílust alakított ki amihez van három(!!!!!) közel azonos képességű góllövője, az viszont a napnál világosabb, hogy a Villa, Pedro Sanchez hármas adottságaihoz nem passzol a Barca stílusa - már ami a góllövést illeti! nevezetesen: mindhárom ember hosszan előrelőtt gyors labdákkal lyukra futtatva képes hatékony lenni, a tiki-taka-ban legfeljebb egy csavar a gépezetben. a Barca mint csapat hatékonyságát döbbenetesen lehetne javítani, ha legalább még egy csatárt góllövő-vé tudnának "alakítani"!hogy melyiket? ki tudja, potencia van akár 3-4 emberben is!shutterisland írta:valóban nem váltotta meg ma sem a világot, de azért azt tegyük hozzá, hogy xavinak ő adta a gólpasszt.
illetve az a labdaszerzés és aztán a 100%-os ziccerpassz pedronak nagyon szép és önzetlen akció volt.
nem beszélve arról,hogy még szerencséje sem volt, hiszen messi középre rúgott labdájánál borja bekotorta előle az öngólt, máskülönben a gólja is meglett volna, hiszen a hosszún várta a kaputól 2 méterre üresen a labdát, de ugye a védő berúgta "helyette".
viszont ennél többet várok én is tőle.