sjd igazad van a példa nem teljesen jó.De akkor mondhatom pl hogy veszel egy Ralph Lauren pólót 20 ezerért, de lehet akár sokkal jobbat meg veszel 10 ezerért.Ott ugyanúgy "megfizeted" a márkát.
Félre értés ne essék hangsúlyozom nem tartom jónak hogy ilyen hisztéria van az iPhone miatt de sajnos ez még több dolognál is előfordul egyszerűen az emberekben a vágy és az arra való hajlamot olyan szintre erősítik hogy kikelsz magadból.
Sanama példája jó volt a koncerttel de akár lehet írni mozipremiert, új Fifa vagy akár olvastam pl a sorozat topikot Dexter, ott is valaki "hőbörög" hogy nincs felirat mert úgy érzi neki szüksége van hogy ezt látnia kell.Nem tudja megmondani miért, csak kell.Példák a pszichikai metódusra értendők a vágy egy új iránt.Amitől akár képes vagy alapvetően prioritás szempontjából előrébb helyezendő dolgokat félre tenni.
Így érzem az iPhone-t is, s ezért pl a miihii által leírt általánosítás pl nem tetszik

(hiába írta hogy nem, meg nem akar általánosítani azért nehéz nem arra asszociálni miután leírja akinek iPhoneja van "mutogatja" )
Nekem is iPhone-om van, szeretem az Apple féle "eleganciát" ahogy kinéznek a termékeik, lehet ez sznobság én nem tartom annak szeretem mint márkát ezer más ember is van aki azt mondja itt szeret ruhát vásárolni mert neki az a stílus jön be vagy amazt szereti.De nem éreztem soha magamat különlegesnek mert iPhone-om van, munka miatt kell, elő se szoktam venni 10 percenként, még infokat is jegyzettömbre írok s nem iPhoneba

Ezt csak azért írtam le, mert alapvetően nem "különbözünk" sajnos mindenkinek van sajnos egy "hype" ami kröül lengi életét, miután mint írtam ezt a pszichikai terrort kapjuk az arcunkba, a Videodrome megmondta 30 éve
Szóval összetettebb a dolog, s most le lehet írni az iPhone-ra de alapvetően a "rendszer" és az emberek hiszékenysége okozza ezeket az állapotokat.S mint írtam ez döntően befolyásolhatja az egyén gondolkodását is, ebből következően meg a társadalmét is.Megoldás, irány a vadonba vagy szerzetesnek egy kolostorba