Tito Vilanova

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
remontada
Barça B

2012.10.14. 17:43:51

Tito a játékosokat bátrabban rotálja, tudatosan cserél, és képes motiválni a csereként beszálló játékosokat. Továbbá direktebb játékot, több futással járó széljátékot kér. Reaktiválta Adrianot, Pedrot, Alexist, beépíti Montoyát, és próbálja megtalálni Fabregas helyét.
Kiváncsi vagyok, szombaton a Depor ellen hány válogatott fog kezdeni. Elképzelhető egy
Valdes-Montoya Bartra Piqué Adriano- Ini Song Fabregas- Alexis Villa Tello kezdő is.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.10.14. 17:33:17

Tito mint ember tényleg más, viszont mint edző? Eddig nem nagyon derült ki, oké hogy egyértelműen látszik az, hogy folytatja amit Pep abbahagyott, vagyis a bal szél játszatását Telloval, de én úgy gondolom, hogyha még Guardiola ülne a padon akkor is kb így állnánk, vagy jobban. Ha én állnék a kispad előtt akkor is így játszanának, hisz ezt tudják, aki változtatni akarna az nagyon gyorsan elkerülne a csapattól.
Tetszik amit látok, mert nem változott.

Egyébként én valamiért úgy érzem, hogy ha egészséges lenne Alves akkor is Montoyát játszatnám, van benne valami ami arra utal hogy nem kell aggódni majd ha Alves eligazol.

Off: Akik felkerültek idén a csapathoz a B-ből azoknak miért nincs topicjuk? Oké hogy nem játszanak csak Montoya, dehátna :D
remontada
Barça B

2012.10.14. 16:40:47

Tito óriási figura. Ő a labdarúgó edző, akit simán el lehet képzelni bármilyen csapat kispadján, akár ötven évvel ezelőtt is. Az anti-celeb, aki szemmel láthatóan a pályán érzi otthon magát, de nem bunkó. Edzői képességei kiválóak - 9gy 1d 1v - mert arra játszik, hogy a Barca KERETE a világ legjobbja. 12-13 mezőnyjátékosra tervezi a meccseket, és a Barca kezdővel nagyjából partiban levő ellenfél sem tudja felvenni a ritmust a cserékkel! Az utolsó negyedóra mindig a Barcáé.
Titoval kicsit visszatért a "régi idők focija", drukkolok neki, hogy bajnokságot (BL-t) nyerjen.
Ja, és bocs Pep rajongók, de azt már tudjuk, mire képes Tito Pep nélkül. Azt viszont nem, mire képes Pep Tito nélkül.
miihii
KHAL

2012.10.09. 00:28:25

jelwaz írta:Igen-igen ezt értem, de az akkor sem helytálló, hogy Pepe durvaságaiból filmet lehetne csinálni (már, ha az aznapira gondolt). Ha meg a régiekre, akkor meg az áll, amit korábban is írtam, részemről.
Persze, az is igaz, amit mondasz. Ezen a meccsen voltak Pepénél durvábbak a pályán, uh egy szavunk sem lehetett rá :P Ez volt a szabályerősítő kivétel, most tényleg nehéz lett volna videót összevágni. De a korábbiakból meg kijönne két egész estés mozifilm is :twisted:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.10.09. 00:24:29

miihii írta:
jelwaz írta:Én egy helyen olvastam a nyilatkozatát, ez alapján annyit vetnék fel neki, hogy Pepére kitérni teljesen felesleges volt.
Pepe: „Nagy színészek. Ezt mindenki láthatta. Iniestához nem értem hozzá, de láthatták, hogy fetrengett, ám ehhez már hozzászokhattunk. "

Gondolom erre reagálva tért ki külön Pepére.
Igen-igen ezt értem, de az akkor sem helytálló, hogy Pepe durvaságaiból filmet lehetne csinálni (már, ha az aznapira gondolt). Ha meg a régiekre, akkor meg az áll, amit korábban is írtam, részemről.
miihii
KHAL

2012.10.09. 00:02:40

Lionel85 írta:Nem tudom, mire fel küldte védekező taktikával a csapatot a pályára, de nagyon nem a Barcelona sajátja volt az a játék, amit előadott az El Clásicón. Nekem nem tetszett a játékunk, és a kezdőcsapatot elnézve, nem is csoda, hiszen kevésbé volt támadószellemű, mint máskor. Lehetett volna bátrabb is, a meccs végén már a győzelemért hajtottunk, így kellett volna a meccs legelejétől kezdve játszani!
Gondolom nagy szerepe volt ebben annak, ahogy a hátsó alakzat kinézett. "ZS-terv" belső védőkkel, a támadásokat elkísérő (és olykor fent ragadható) szélső védőkkel, egy villámgyors kontrákat vezető csapat ellen, ahol ráadásul nem voltunk konkrét eredménykényszerben, minek kockáztattunk volna? Így is meleg volt, ha már 3 passzt megcsináltak a fehérek. Inkább zárjunk minél jobban hátul, mint menjünk bele egy adok-kapokba, amiből összehasonlítva az ő helyzetkihasználásukat meg a miénket, nem biztos, h jól jól jövünk ki. Plusz azért alapozhatott arra is, h láthatóan az idő nekünk dolgozik ellenük. A második félidőre menetrendszerűen elfáradnak a labdakergetésben, addig meg azért jó alaposabban figyelni hátul, ismétlem ilyen védelemmel... 8 pont mínusznál nyilván jobban presszionálunk, de az előny birtokában ennyi elég volt ezen a meccsen. Maradt a tisztes távolság és ha addigra kiürül a betegszobánk, idegenben majd.... ;)
Zsazsa Jr
Barça B

2012.10.08. 19:26:14

Nem csoda ha Tito az ilyenekre azért reagál, mert azért ez már nevetséges!
WTF?!
Mourinho:„A Real Madrid az úriemberek klubja, nem beszél a bírókról és a meg nem adott büntetőkről...........„Ez egy nagyszerű meccs volt, jó játékvezetéssel, Delgado jó bíró. Csak egy kulcsfontosságú pillanatban hibázott, ahogy a játékosok és néha én is.”...lényegében a tojnak adott egy pofont, hiszen amiről az elején hadovál, azt a végére azért megcáfolja :D :D Bár még mindig nem tudom mi lehetett az a "kulcsfontosságú pillanatban"...
Viszont ez már no komment :D
Ramos:„Jobban játszottunk és keményebben dolgoztunk, mint a Barcelona. Senki nem lepődött volna meg, aki nézte a meccset, ha mi győzünk."..ez biztos ott volt tegnap? :D
faithnomore
Entrenador del Barça

2012.10.08. 19:02:32

Végre nem egy átlagos sablonos nyilatkozat hogy hú jók voltunk, ha az a lövés bemegy akkor gól. Szerintem külön jó hogy kitért Mourinhora meg Pepére. Nem kell nekünk minden beszólást szó nélkül eltűrni. A csapaton látszott hogy olyan szellemben léptek pályára nem rossz nekünk a döntetlen, nem kockáztattak sokat, de utólag úgy vagyok vele hogy jó volt így mert az első félidőben majdnem elment vagy 2 góllal a Madrid.
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.10.08. 18:47:29

Nem tudom, mire fel küldte védekező taktikával a csapatot a pályára, de nagyon nem a Barcelona sajátja volt az a játék, amit előadott az El Clásicón. Nekem nem tetszett a játékunk, és a kezdőcsapatot elnézve, nem is csoda, hiszen kevésbé volt támadószellemű, mint máskor. Lehetett volna bátrabb is, a meccs végén már a győzelemért hajtottunk, így kellett volna a meccs legelejétől kezdve játszani!
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.08. 12:07:58

Szerintem felesleges felvenni a kesztyűt ilyen Pepe-félékkel, nem érdemes. Mourinhora nem baj, ha reagál, ne mondhasson azt amit akar, és ne csak az ő szavait igya a média. De az oda-vissza játékokba nem kellene azért belefolyni nagyon, nincs értelme, foglalkozzon csak a saját csapatával.
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.08. 11:53:25

miihii írta:
jelwaz írta:Én egy helyen olvastam a nyilatkozatát, ez alapján annyit vetnék fel neki, hogy Pepére kitérni teljesen felesleges volt.
Pepe: „Nagy színészek. Ezt mindenki láthatta. Iniestához nem értem hozzá, de láthatták, hogy fetrengett, ám ehhez már hozzászokhattunk. "

Teljesen jogosan tért ki rá. Elég volt már ebből az álszent eleganciából, amikor bármit fröcsöghettek válasz nélkül Madridból. Nem volt olyan régen, amikor Pepe előadott egy "nagyhalált" a klasszikuson. Neki talán jobb lenne, ha a mészárlásai után meg sem szólalna a sajtóban, hiszen a beszéd nem kifejezetten erőssége, valamint nem is túl hitelesek ezek az ő szájából.
miihii
KHAL

2012.10.08. 11:47:33

Pavel
Entrenador del Barça

2012.10.08. 11:44:29

Nagyon tetszenek a nyilatkozatai.
Finom azért odamondogat és ez így van jól. Nem hagyja magát. A tegnapi nyilatkozata kimondottan tetszett.
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.10.08. 11:39:13

miihii írta:Ahogy látom, felveszi kicsit a kesztyűt és nem hagyja magát az interjúk során sem, most is reflektált a sötét oldalra. Epedve várom, h azok, akik anno álszentezték Pep-et és oltották, h miért nem mondja ki a véleményét, most mivel találják meg Tito-t. Gondolom azzal, h na tessék, mi is pofázunk, ugyanolyanok vagyunk és stb... Van rajta sapka, nincs rajta sapka... :D
Én egy helyen olvastam a nyilatkozatát, ez alapján annyit vetnék fel neki, hogy Pepére kitérni teljesen felesleges volt. Én úgy vagyok vele, hogy a meccs után hozzuk fel a dolgot, ha nem tettük, akkor a jövőben se legyen ez. Amúgy se tartom szerencsésnek kiragadott embereket támadni (hacsak nem szúr oda konkrétan valaki), de azt hiszem Pepe tegnap nem követett el olyat, ami nincs benne a fociban.

szerk: ja... Erőltetett egy picit. Ezt a szót kerestem :D Nagyon meg akarta mutatni, hogy ő nem fog hallgatni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jelwaz 2012.10.08. 11:45:00-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.08. 11:27:12

tegnap mikor alves megsérült tut biztos volna benne, hogy kiteszi jobbra adrianot, középre meg jön song :D nah, akkor kaptam volna tuti agygörcsöt.

de hála az égnek aránylag kulturaltan megoldotta a kérdést. úgylátszik a tinik közül egyedül montoya élvez valamiféle bizalmat (védők közül)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2012.10.08. 10:37:40

Eddig emelem kalapom előtte. Egy elég merészet húzott elő tegnap és tulajdonképpen bejött, ahogy keverte a kártyákat. Kis szerencsével még inkább megsüvegelhetnénk, de asszem ezzel az ütött-kopott védelemmel is megálltuk a helyünket. Küzdünk, mint az állat, erre sem lehet panaszunk. Szal nagyon jól végzi a dolgát. Hozott újításokat a jól bevált séma mellé, a hosszú indításokkal és a távoli lövések gyarapodásával, ez nagyon hasznos fog lenni még. És eddig a cseréivel sem nyúlt mellé, akkor sem, ha kényszer szülte.

Ahogy látom, felveszi kicsit a kesztyűt és nem hagyja magát az interjúk során sem, most is reflektált a sötét oldalra. Epedve várom, h azok, akik anno álszentezték Pep-et és oltották, h miért nem mondja ki a véleményét, most mivel találják meg Tito-t. Gondolom azzal, h na tessék, mi is pofázunk, ugyanolyanok vagyunk és stb... Van rajta sapka, nincs rajta sapka... :D

Mondjuk ez bizonyos szinten tetszik, mert karakánul kimondja a véleményét és nem fél odaállni, viszont ez Jo5é pályája, uh nem vagyok benne biztos, h jó lesz ha nekiállnak itt beszélgetni egymással. Azért nem árt talán egy kicsit letörni az Egyke szarvát, ne csak az ő megközelítését hallja a nagyvilág, de első sorban jó lesz, ha magunkkal foglalkozunk.

Summa-summárum: jól nyomod, Tito! Így tovább!
kristop
Entrenador del Barça

2012.09.30. 13:59:48

azok is örülhetnek, akik a távoli lövéseket várták. nem tudom már hányadik meccset hoztuk úgy, hogy egy távoli lövéssel jövünk vissza a meccsbe, vagy szerezzük meg a vezetést. az első góllal visszajött a csapatszellem, aztán a második, és a harmadik már a szokásos kijátsszuk játékkal jött össze. jól kombináljuk.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.09.30. 13:48:14

Érdekes az, hogy Alexis és Pedro pont ellentétes oldalakon játszanak, mint ahogy szoktak egyébként, meg ahogy szeretnek. Alexis még nyilatkozta is nemrég, hogy számára a baloldal a kedvezőbb poszt, Pedro is lendületesebb a jobbon, de a Sevilla ellen pont fordítva szerepeltek. Nem tudom, hogy mennyire tudatos ez Tito részéről, mindenesetre jó lenne megnézni őket a kedveltebb posztjukon is.

Villa csereként bevetése megint nagy húzás volt. És nem először csinálja azt Vilanova, hogy nem támadó helyett cserél támadót, hanem középpályás vagy védő helyett (ahogy a Sevilla ellen), amivel még támadóbb lesz a Barca.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2012.09.30. 09:08:59

Igaz h idén szorosak a meccsek, de a csapat sokkal agresszívabb. A Granada ellen pl csak azért volt szoros a meccs, mert nem lőtték be a helyzeteket, lehetett volna 4-0 is. Máskor viszont amikor nem mennek be a helyzetek, olyankor döntetlent játszunk, idén nem. Amikor pedig bemennek a helyzetek, akkor nagyon simán nyerünk.
A nehezebb meccsek annak is betudhatók h erősödtek az ellenfelek. A Granada meccs szoros volt, de a Real is nehezen bírt velük. A Sevilla, Osasuna meccseken is várható volt a szenvedés. A Getafe meccsen meglepett a remek játék.
Összeségében elégedett vagyok a csapattal. Tito rotációja ugyan néha gyengíti a játékot(nem a legerősebb és nem ugyanaz a kezdő játszik), de 2 gálát, majd egy döntetlent és felcserélek szívesen 3 nehezebb győzelemre!
A Fifa egy szégyen
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.09.30. 09:06:37

Bob_Marley írta:Tito féle csapat ismérve:
50-60 perc a mester vakarja a fejét: 'Ma sem megy
Megint kapunk egy elkerülhető gólt, gólokat.

Mester hátra fordul a kispadhoz (természetesen fejét vakarva) :'Na kit hozzak be, hogy megfordítsa a meccset?

Hmm:xy meg Kis Pista jó lesz

90ik perc, meccs lefújva gólszerzők xy meg Kis Pista.

Minden meccsen a cseréink gólt lőnek :D Jó érzékkel lépi meg, s láthatóan olvassa a játékot nem biztos hogy a csapatból gyengébben teljesítőjét hozza le hanem az ellenfél gyenge pontjaira megy rá.
Vannak azért gondok játékban, de "meccseléssel" nincsen gond s az hogy folyamat tudunk meccset fordítani nagyon nagy fegyvertény.
Ki az a Kis Pista? :D :D

Egyébként tényleg nagyon jól cserél, az elmúlt négy év után szokatlan az, hogy ha kell, akkor már akár az ötvenedik percben is változtat. Nem úgy van, hogy 5 percet kap 3 ember, aztán azalatt váltsa meg a világot. Nagyon szimpatikus Tito, egyelőre remek választásnak tartom.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.30. 08:46:12

Tito féle csapat ismérve:
50-60 perc a mester vakarja a fejét: 'Ma sem megy
Megint kapunk egy elkerülhető gólt, gólokat.

Mester hátra fordul a kispadhoz (természetesen fejét vakarva) :'Na kit hozzak be, hogy megfordítsa a meccset?

Hmm:xy meg Kis Pista jó lesz

90ik perc, meccs lefújva gólszerzők xy meg Kis Pista.

Minden meccsen a cseréink gólt lőnek :D Jó érzékkel lépi meg, s láthatóan olvassa a játékot nem biztos hogy a csapatból gyengébben teljesítőjét hozza le hanem az ellenfél gyenge pontjaira megy rá.
Vannak azért gondok játékban, de "meccseléssel" nincsen gond s az hogy folyamat tudunk meccset fordítani nagyon nagy fegyvertény.
Kép
Kép
Kép
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.09.30. 00:04:43

Már a múltkor is leírtam, hogy ennek a csapatnak az egyik legnagyobb fegyvere, hogy ha hátrányba kerülnek se veszítik el a hitüket és nagyon koncentráltak a végén. Megint megfordítottunk egy olyan meccset, ahogy elég sz.arul álltunk. Már lassan nem is aggódom ha vezet az ellenfél :)
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.09.28. 18:12:32

Rotáció Tito-módra, kissé részletesebben:

Kép

Írnak még Pepről, aki bajnoki szezononként ennyi különböző felállásban küldte ki a csapatot a gyepre:
2008-09: 35
2009-10: 36
2010-11: 33
2011-12: 36
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2012.09.23. 21:30:05

Jó ég mi megy itt... Egyáltalán játszott már a csapat 10 tétmeccset az irányítása alatt? Nem mert, ha jól számolom 8nál tart és ebből 2 bajnokin el volt tiltva... Az ő értékelése várhat még 10-15 meccset véleményem szerint. Persze vannak dolgok amik szembetűnőek Pephez képest, de számomra ez mind pozitívum. Ha már belelendülök akkor leírok három pozitívumot.

1. úgylátszik tudja mit jelent a csere szó... (ez adódhat abból is, hogy profi karrierje során főként csereként számoltak vele)

2. a nyilatkozatai frappánsak, nem kertel, és sokkal többet és nyíltabban beszél a játékosokról mint Pep. Ez fontos, hisz a nyilatkozatok mind visszajutnak a játékosok fülébe.

3. Én úgy látom nem épül a játék és a taktika annyira Messire, csak a legtöbb játékosunk ahhoz van szokva, hogy őt kell helyzetbe hozni, és idő kell amíg erről átállnak.

Összeségében szerintem ennél többet nem lehet levonni az eddigi meccsekből, és kár temetni vagy isteníteni az új edzőt. Reméljük a legjobbakat
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.23. 21:29:10

Gareth Tello írta:Rotáció Tito-módra
érdekes, hogy a 3 alapember eddig nem játszott még egymás mellett (xavi, busi, ini)

nem tudom mennyire jó ez az állandó rotálás, ez majd tényleg csak februar környeken fog kiderülni...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Lezárt