Marcus Thompson @gswscribe
CURRY UPDATE: Warriors coach Mark Jackson said he is sitting his starting PG for the rest of the preseason.
Cumbee írta:
Egyébként akinek van kedve írhatna ilyesmi beharangozót, én tök szívesen olvasgattam tőletek tavaly is az ilyen hosszabb elemzéseket.
Mivel unatkozok és jobb dolgom nincs, ezért összedobok egyet, de ne számítsatok nagy eresztésre, nem vagyok ESPN-es szakértő meg 2-3 mondatnál többet nem szívesen akartam írni egyik csapatról sem. Aztán ha valamivel nem értetek egyet, lehet jönni kötni...
Orlando Magic: szerintem jelen pillanatban a leggyengébbek a ligában. FP nincs, ez a Nelson - Afflalo - G. Davis hármas, akikre elméletileg a csapat épül, máshol max. kiegészítő játékosok lehetnének. De tankolásra jók lesznek.
Charlotte Bobcats: itt sem túl rózsás a helyzet, amikor a legjobb (?) scorered Ben Gordon, az sok mindent elmond. Kemba és Biyombo fejlődhet, MKG meg bizonyíthatja, hogy miért vitték el ennyire elöl a drafton. De jövőre is tuti a top5-ös pick.
Washington Wizards: a tavalyi agyatlan játékosok után tiszta felüdülés most a Wizards roster-ére ránézni. Van 5-6 elég korrekt játékosuk, de ez még kevés lesz a PO-hoz. Bradley Beal-re kíváncsi leszek.
Atlanta Hawks: nekem ugyanolyan színtelen-szagtalan csapat, mint az utóbbi években. SG - SF poszt elég lyukas, szerintem kaparniuk kell majd a PO helyért.
Miami Heat: mély keret, rengeteg tripladobóval, de normális C nélkül, Bosh lehet a kezdő C, LBJ meg a PF, ezzel a felállással meg rengeteg csapatnak rémálom matchup. Vajon James tud-e még fejlődni? Viszont egy elit Wade-re nagy szüksége van a csapatnak. Keleti döntő a minimum.
Detroit Pistons: sokat nem tudnék elmondani róluk, a Knight, Monroe, Drummond hármas ígéretes, utóbbi kettő együtt néhány év múlva monster lesz. Pár kirakós darab még hiányzik, majd jövőre. Vagy utána.
Cleveland Cavaliers: Irving-et sajnálom, hogy (egyelőre) egy ilyen gyenge csapatban kell játszania, a kezdő sem túl acélos, de a cserepad gyakorlatilag Paks szintű. Waiters draftolását meg nem igazán értettem.
Milwaukee Bucks: velük mindig bajban vagyok, mert hiába nem illenek össze, ez a Jennings - Ellis kettős annyira nem rossz, a többi csapatrész viszont erős jóindulattal is csak közepes. De a PO-ért szerintem versenyben lehetnek, ha valahogy sikerül összeállniuk.
Indiana Pacers: tavaly nem tudtam eldönteni, hogy miért voltak jók, idén sem tudnék arra válaszolni, hogy miért lesznek Keleten a legjobbak között. Nálam eléggé sötét lovak. Paul George-tól egy elég korrekt szezont várok.
Chicago Bulls: Rose valamikor március környékén térhet vissza, addig nem tudom, hogy mire lesznek képesek, de tavaly is elég sokat gyakorolhatták a játékot Rose nélkül. Többet nem is tudnék róluk írni, kérem kapcsolja ki.
Boston Celtics: megint egy komoly kis csapat alakult itt ki. Az offseason-ben ők erősítettek a legjobban, a cserepadjuk a legjobbak között van. Komoly gondot okozhatnak a Heat-nek, ha Rondo tudna dobni, akkor még azt is mondanám, hogy ők az esélyesebbek. Keleti döntő a minimum.
Brooklyn Nets: hirtelen csapat lett a Nets-nél. Howard-ról lemaradtak, de legalább D-Will maradt és jött JJ. Jó kis csapat ez, de 1 kategóriával azért még lejjebb vannak, mint a Heat és a C's. És a jövőben nagy mozgásterük nem igazán lesz.
New York Knicks: kicsit csodálkoztam, hogy Lin-t elengedték. Jött Felton, aki 1x már bizonyított NY-ban, de most teljesen más a helyzet ill. a nyugdíjas otthonból kiszabadítottak pár embert. Amare és Melo végre tudnak-e majd együtt játszani? PO az alap, de hogy utána mi lesz, azt még a Budapest TV jósai sem tudják.
Philadelphia 76ers: valamit valamiért, Igoudala ment, Bynum jött. Azért ha van esélyed, hogy megszerezd a liga 2. legjobb centerét, akkor azt meg kell lépned. Csak nem árt imádkozni, hogy egészséges legyen a szezonban. Holiday-től jó kis szezont várok, Turner viszont úgy látszik semmit sem fejlődött, cserepad rendben van. PO-hely pipa.
Toronto Raptors: valamiért úgy érzem, hogy a szezon kellemes meglepetései lehetnek. Ha nem így lesz, akkor 1 hétig Celtics-es avatarom lesz. Mondjuk erre úgysem fog senki sem emlékezni pár hónap múlva.
Dallas Mavericks: előző kommentemben írtam is, hogy ők szerintem alul fognak teljesíteni. Collison egy közepes irányító, Mayo idáig nem bizonyított, Dirk sem lesz fiatalabb, sőt, sérült is. De azért a 8. hely összejöhet nekik.
Memphis Grizzlies: hasonló forgatókönyvet várok tőlük, mint tavaly. Jó játék, PO, de 1. körös kiesés. Gay mezt pedig továbbra sem vennék.
New Orleans Hornets: Davis - Rivers pickek jól hangzanak, R. Anderson is teljesen okés és megtartották Gordon-t is, kérdés, hogy tud-e 30 meccsnél többet játszani. Sok esélyük nincs a PO-ra, de ha az újoncok megfelelően fejlődnek + a következő drafton megint jól húznak, akkor jövőre már ott lehetnek.
Houston Rockets: hát, ez nem túl acélos, szegények minden évben egy FP-ről álmodoznak, de sosem jön össze. De a fiatalok fejlődhetnek, nagy teher nincsen rajtuk.
San Antonio Spurs: minden évben leírom őket, de mindig ott vannak. Sőt, tavaly a legszebb kosárlabdát játszották. 1 körre mindenféleképpen jók a PO-ban.
Los Angeles Lakers: a legerősebb kezdő egy gyenge cserepaddal. Vajon Kobe agyáig eljut az, hogy kicsit vegyen vissza és érdemesebb a társakat előtérbe helyezni? Ha igen, akkor meglehet neki a 6. gyűrű.
Los Angeles Clippers: jól erősítettek, hasonlóan erős a padjuk, mint a Boston-nak, remélem Odom magára talál majd. A "nagy 4-es" utáni mezőny egyik legerősebbje. És ha Griffin megtanulna dobni...
Phoenix Suns: elment Nash, megkezdődött az újjáépülés. Talán csak én vagyok az egyetlen, aki ezen a fórumon hisz Beasley-ben, én egy jó szezont simán kinézek belőle, de még ez is kevés lesz a PO-hoz.
Sacramento Kings: továbbra is teljes káosz. Pedig egyenként nem lennének rossz játékosok, de együtt valahogy nem tudnak játszani. Mondjuk megértem, Cousins a vezér.
Golden State Warriors: egész jó kezdő, a padon 3-4 használható játékossal. És a drafton sem lőttek mellé, Barnes jó pick-nek néz ki. Ja, új hír (mondjuk ezen nem lepődik már meg senki), hogy Curry bokája ismét megsérült, rajta és Bogut egészségén múlhat a GSW jó vagy rossz szezonja.
Portland TrailBlazers: Aldridge és a többiek, valahogy így lehet jellemezni őket. A legnagyobb kérdés náluk, hogy Aldridge mikor fog összeszedni egy min. fél éves sérülést, ez tökéletesen beleillene az elmúlt évek eseményeibe. Viszont Lillard top3-as újonc lesz.
Oklahoma City Thunder: a keretük nem sokat változott (bár PJIII nagy fogás lehet), de abban simán bízhatnak, hogy KD, Westy, Harden és Ibaka tovább fejlődött. És asszem náluk van a legtöbb top5-ben draftolt játékos. Szerintem ők vagy a LAL lesz ott Nyugatról a döntőben.
Minnesota Timberwolves: sajnálom, hogy Rubio és Love nem tudott közösen letolni egy edzőtábort, akkor azt mondanám, hogy ez sima PO. Viszont így, hogy mindketten valamikor novemberben térhetnek vissza, már másabb a helyzet. Roy térdeinek meg sok szerencsét!
Utah Jazz: PF - C poszton 4 jó játékossal rendelkeznek, viszont Mo Williams és M. Williams is a kezdőben van, az úgy nem a legjobb hír. Sok érzelmet nem váltanak ki belőlem, szóval róluk csak ennyit.
Denver Nuggets: Igoudala-val sikerült is fejlődniük, remek/kiegyensúlyozott keret, ha McGee-nek az IQ-ját sikerült 70 fölé vinni, akkor kellemes meglepetések lehetnek, akiknek élvezet lesz nézni a játékát.