EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.26. 23:16:08

A forrás

Írtam, hogy láttam már korábban, de ez tipikusan az a film amit nem árt, ha kétszer-háromszor megnéz az ember, de még ekkor sem biztos, hogy teljesen felfogta mit is lát.

Kezdeném azzal, hogy iszonyatosan rövid, így másodszorra nézve, egy ilyen forgatókönyv igényelte volna a jóval hosszabb játékidőt, és ez szerintem nem vált volna a kárára a filmnek, sőt.

A film ugyebár három szálon fut, amik közül az egyikről tudjuk biztosra mondani, hogy valóságos, a másik kettő a nézőre van bízva, ki mit lát bele.
A legkézenfekvőbb az, hogy ugye a konkvisztádor története Izzi könyvének világa, ahol a spanyol királynő és szolgálója mennek szembe az inkvizitorral.
A másik szerintem Rozsomák lelki vívódás, majd megbékélésének bemutatása lehet.
A harmadik ugye a való világ.

A zene ami mellett ugye nehéz elmenni. Clint Mansell nagy párost alkot Aronofsky-val, itt is szenzációs zenék szólalnak fel.
Főleg azok a jelenetek tetszettek, mikor a szereplők suttogva beszéltek, és alatta ment a muzsika.

Jackman és Weisz kisasszony jól kiegészítik egymást, nagy párost alkotnak ők is, akárcsak a rendező és a zeneszerző.

Összességében el lehet mondani, hogy Aronofsky nem vállalta túl magát a filmmel, és ha egy kicsit több támogatást kap, akkor egy egész szenzációs filmet hozhatott volna össze, de így se lehet egy rossz szava se az embernek, mert így is nagyon jó volt.

7.5/10
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.10.26. 19:17:20

Laci, én sem szemrehányást akartam, csak rosszul fejeztem ki magam, vagy elmaradt, esetleg odakerült egy smiely, megesik.

Amúgy most néztem az értékelésekhez, és szomorúan látom, h a Midnight in Parissal is vannak elmaradások, pedig a hatodik film volt (a végeredményeket szeretném beírni a blogba)

szerk:

Gengszterek fogadója
Felemás érzéseim vannak a filmel kapcsolatban. Lehetett volna zseniális is, de nem lett. Megtalálták az összhangot a humoros és a drámai részek között, ugyanakkor jó bűnügyi történet is. Nem tartom rossz filmnek, de hiányzott valami plusz, ami a jó film jelzőjéhez szükséges.

A filmből megtudtam egy remek gyógymódot golyó okozta sebre, illetve, hogy nem is olyan fontos Barcelona. Jah, a HYMYM egyik részében van arról szó, hogy, egy férfinek két álma van: legyen egy zenekarja és/vagy egy kocsmája. Hát kérem :D

Ez most:

7/10

És számomra is végetért ez a fölöttébb vegyes (ez a helyes kifejezés, VEB :P ) kör.

-6.73 átlaggal rendelkeznek az értékeléseim, átlagosnak tekinthető.

-Ajánlott filmem az általam várt hullámzó teljesítményt (Újpest :D ) hozta, 6.27-en zárhat, van rosszabb ennél. Úgy érzem, hogy elértem amit akartam az ajánlással, és aki élvezte, az nagyon. Aki nem :mrgreen:

-Kiemelkedtek nálam a köv. filmek: Gattaca, Napola, Észvesztő, Videodrome, Ip Man, East of Eden, A forrás, tehát a filmek nagy része tetszett, de ugyanakkor volt pár, amelyek fizikai fájdalmat okoztak.

-A legjobb film nálam Dani forrása, 9-es pontot kapott, respect.

-A legjobb ajánlás ugyanakkor megosztva Visca el Barca és carlos636 filmjeit illeti, hiszen kevésbé ismert, de jó filmekről van szó. Pacsi nektek is.

-Mindent összevetve örültem a tagságomnak, hiszen láttam ízlésemnek tetsző ismeretlen gyöngyszemeket is, erről van szó :D

-Amúgy kör végén érdemes lenne átnizni a pontokat, hogy mire ad az ember nyolcast és mire hatost, és mekkora különbséget érez a két film között stb, majd előterjesztem a következő körre ezt. Amúgy a madridistán is alkalmazzák a technikát :)

-Felmerült az Oscar-szavazás esélye is nálam, szóval azt is előterjesztem majd a következő körre.

-Amilyen kocka vagyok, készítettem egy diagrammot az osztályzataim alapján:
Kép

Ennyi, hosszú voltam jelen esetben. További jó filmezést! Tal. a köv. körben :D
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.26. 16:53:06

miután végeztem mindennel értékelném a kört.

nagyjából 3 betűvel jól tudnám jellemezni :lol:

amugy aranylag jo filmekkel inditottunk, aztán (nem) kicsit átestünk a ló tuloldalára, nagyon szélsőséges filmek kerültek terítékre. kurdt ajánlása után reménykedtem, hogy elkapok még egy-két jó filmet, de erősen csalatkoztam.

hát így ennyi :D

a forrást leszámítva (3x láttam, és ugy hiszem elég is volt ennyi), egyedül lui ajánlását fogom megnézni a közeljövőben még1x, mert abban láttam fantáziát, a többi filmet, nagyjából ha bottal ütnének se nézném meg még1x

whatever, a kövi körre reméljük a legjobbakat :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.26. 16:20:46

messideco írta:Te is megtehetnéd, Laci(am. baj ha így nevezlek?)
Nem szemrehányás akart lenni, csak megjegyeztem. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek van ideje rá.

Nyugodtan Lacizzál, anyám is mindig így hív. :lol:

A forrásnak most esek neki, meglepődve tapasztalom, hogy a filmben Kútként mondják be a címet az elején.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.10.26. 16:13:38

Én is ma jövök, és értékelem saját szempontomból is a kört :)

Te is megtehetnéd, Laci(am. baj ha így nevezlek?)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.26. 15:41:53

Gengszterek fogadója

Ez most eléggé, hogy is mondjam semmilyenre sikerült.
Humorosnak szánt részei, csak úgy, mint az Ádám almáinál nem igazán jöttek át, viszont a karakterek elég jók voltak (főleg Arne).
A visszatekintések is bejöttek, és a vadászós jelenet is tetszett, mikor leküldi a bocit a desert-tel.
Ezen kívül viszont a sztori elég lapos, sok helyen untam, a vége is teljesen kiszámítható.

6/10

Doc szerint én vagyok a 2. aki értékelte ezt a filmet, és vasárnap vége a bulinak elvileg...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.10.23. 20:31:50

Átírtam az infókat a blogra:
http://eurobarcafilm.blogspot.com/

szerk:
Unatkoztam egy sort:
http://imageshack.us/a/img585/5440/catsoex.jpg
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.23. 20:11:22

sjd írta:
Miért lett volna boldogtalan? Amit Leland mondott, az egy részről talán erőltetett is, de azt is tudni kell, hogy egy fogyatékosnak ritkán vannak ilyen gondolatai a saját képességeinek határairól. Egyszerűen eszükbe sem jut, hogy boldogtalanok legyenek, mert nem olyanok, mint az értelmes emberek. Úgy kell tekinteni rájuk, mint egy gyerekre, és egy gyerek sem boldogtalan, mert bizonyos dolgokban a szüleire szorul.
És gyakorlatilag mindenkinek csak rosszabb lett az élete, bármennyire is voltak boldogak előtte (szakítás, drogozás újra, gyász stb. stb.)
Hát nem tudom. Én továbbra is egyet tudok érteni Leland álláspontjával. Attól, h valaki fogyatékos, szerintem még lehetnek gondolatai (vágyai?), amikről tudja, valószínű sohasem fognak bekövetkezni. Persze van egy olyan csoport, akiknek nincsen önálló gondolatuk sem, de ők már más tészták, sokkal súlyosabbak.
Tehát szerintem igenis lehetnek boldogtalanok, ugyanúgy mint egy egészséges ember, csak éppen máshogy.

Amúgy itt olvasgatva, h az Ádám almáira hasonlít egyesek szerint, nem nagyon hozza meg a kedvemet hozzá. Nekem az nem igazán tetszett, de remélem ez azért jobban fog. Mindenesetre a fekete humorra kapható vagyok! :)
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.22. 17:17:44

Én is jövök szerintem, de néha késni fogok a filmekkel, mint mindig :mrgreen:
Vasárnapról áttehetnénk péntekre az ajánlást szerintem, úgy jobb lenne.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.10.22. 16:43:23

messideco írta:Hát én is, az tuti :D

Eddig két ember megvan. Reméljük kurdt is jelentkezik nem sokára és szól két szót a továbbiakról :)
Ha jól emlékszem, ezt már nagyjából megbeszéltük. És mivel ebben a körben sem esett szét a klub, ezért szerintem tarthatjuk is magunkat ahhoz. :)

- Vasárnap lezárul az aktuális turnus.
- Ezután egy hét szünet, amit arra lehet használni, hogy mindenki pótolja még az esetleges lemaradásait (nekem ez még ezen a héten sikerülni fog), illetve számot vethetünk a magunk mögött hagyott kör pozitívumairól és negatívumairól.
- Ezután, tehát mondjuk november 4-én megkezdődik a jelentkezés a következő körre! Ez mondjuk egy hétig tart, majd valamikor november második hetében belecsapunk újra a lecsóba.

1 - akinek ellenvetése van bármelyik fent említett programponttal kapcsolatban, az szóljon
2 - Kérdés: maradjon a vasárnapi ajánlás vagy tegyük mondjuk csütörtökre vagy péntekre, közvetlen a hétvége elé?
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.22. 16:03:58

gengszterek fogadója

az első 10-15 perc után azt hittem kapok valami jóféle, humoros, guy ritchies filmet skandináv stílusban, aztán kiderült, hogy nem, sőt nagyon nem. a történetről spoiler nélkül nem nagyon lehet írni, de érdekes volt mit mondjak. tipikusan az a sztori, amiről egy marha jó könyvet lehetne írni, ott adná vissza igazán azt amit kellene, de ezt filmben jól megvalósítani nem lehet. nem is sikerült, egy óra után, miután kiderült merre megy tovább a sztori, sejtettem h unalomba fog fulladni az egész, és be is következett. a szereplőkkel egyáltalán nem tudtam szimpatizálni, a történetbe se tudtam magam tulzottan beleélni, ráadásul totál kiszámítható ez egész. ez nekem se vígjáték, se dráma, olyan erőtlen volt az egész, ráadásul a visszaemlékezős részeknek se láttam sok értelmét...
sok pozitívumot nem tudok elmondani, azért kösz az ajánlást.

5.5/10

a következő kört szerintem kihagyom, de majd alszom rá még1et.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.10.22. 15:43:38

Hát én is, az tuti :D

Eddig két ember megvan. Reméljük kurdt is jelentkezik nem sokára és szól két szót a továbbiakról :)
Kép
carlos636
Barça B

2012.10.22. 15:40:28

messideco írta:A blogon frissítve a cucc :)

Ez az utolsó kör 8) Hogyan tovább?
Ha lesz, én részt vennék a következőben.
REMY
Madridista

2012.10.22. 15:24:49

messideco írta: Ez az utolsó kör 8) Hogyan tovább?
Sajnos a következő körbe nem fogok tudni jelentkezni, mert az időm nem engedi meg, hogy 2 filmklubban is részt vegyek.

Örültem, hogy részt vehettem itt és majd valamikor talán újra jövök. Addig is hajrá.

Az utolsó filmmel meg majd jövőhétvégén tudok jönni :wink:
messideco
Presidente del Barça

2012.10.22. 15:18:54

A blogon frissítve a cucc :)

Ez az utolsó kör 8) Hogyan tovább?
Kép
carlos636
Barça B

2012.10.22. 00:15:14

lui1698 írta:
carlos636 írta:Na akkor én is bedobom az ajánlásom. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen az, aztán látva az ajánlott filmeket úgy gondoltam, hogy így a végére jöhet egy könnyedebb, lazább film.

Gengszterek fogadója

A filmre végig jellemző a fekete humor, közben bemutatja a négy szereplő jellemfejlődését. Nem mondom, hogy tökéletes film, de szerintem nagyon szórakoztató, amit páran közületek hiányolt az eddigi filmekből. Remélem kevesen láttátok és ugyanúgy élvezni fogjátok, mint én. :)
Ezt még madridistán láttam anno, hogy írtak róla, az Ádám almáihoz hasonlították. Ami viszont nekem nem igazán jött be sajnos, de ez semmit nem jelent, a fekete humor nem áll messze tőlem.

A másik filmet se felejtettem el, de viszont ezt újra szeretném nézni (már láttam korábban), és úgy értékelni ezért picit kések vele. Mai este folyamán igyekszek azt is pótolni.
Hát az Ádám almái egyelőre csak a watchtlist-emen van, így arról nem tudok nyilatkozni, de a port-os ismertető alapján elvontabbnak tűnik, mint ez, bár ebben is van egy-két olyan jelenet.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.21. 19:30:28

carlos636 írta:Na akkor én is bedobom az ajánlásom. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen az, aztán látva az ajánlott filmeket úgy gondoltam, hogy így a végére jöhet egy könnyedebb, lazább film.

Gengszterek fogadója

A filmre végig jellemző a fekete humor, közben bemutatja a négy szereplő jellemfejlődését. Nem mondom, hogy tökéletes film, de szerintem nagyon szórakoztató, amit páran közületek hiányolt az eddigi filmekből. Remélem kevesen láttátok és ugyanúgy élvezni fogjátok, mint én. :)
Ezt még madridistán láttam anno, hogy írtak róla, az Ádám almáihoz hasonlították. Ami viszont nekem nem igazán jött be sajnos, de ez semmit nem jelent, a fekete humor nem áll messze tőlem.

A másik filmet se felejtettem el, de viszont ezt újra szeretném nézni (már láttam korábban), és úgy értékelni ezért picit kések vele. Mai este folyamán igyekszek azt is pótolni.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.21. 16:44:59

bence-barca írta: Hát nem tudom. Boldog lett vna a fogyatékos srác? Én abszolút egyt tudok érteni vele és elképzelhetőnek tartom azt, amit Leland mondott róla, h nem tudott igazán bodlog lenni. Azt meg nem tudhatjuk, h előtte mi is vt ill. mennyire vtak boldogak.
Miért lett volna boldogtalan? Amit Leland mondott, az egy részről talán erőltetett is, de azt is tudni kell, hogy egy fogyatékosnak ritkán vannak ilyen gondolatai a saját képességeinek határairól. Egyszerűen eszükbe sem jut, hogy boldogtalanok legyenek, mert nem olyanok, mint az értelmes emberek. Úgy kell tekinteni rájuk, mint egy gyerekre, és egy gyerek sem boldogtalan, mert bizonyos dolgokban a szüleire szorul.
És gyakorlatilag mindenkinek csak rosszabb lett az élete, bármennyire is voltak boldogak előtte (szakítás, drogozás újra, gyász stb. stb.)
carlos636
Barça B

2012.10.21. 13:13:49

Na akkor én is bedobom az ajánlásom. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen az, aztán látva az ajánlott filmeket úgy gondoltam, hogy így a végére jöhet egy könnyedebb, lazább film.

Gengszterek fogadója

bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.20. 23:08:59

sjd írta:
Szerintem pont azt akarta elérni a film, hogy nem értsünk vele egyet. Mert azért akármennyi szomorúság is van a világban, ez nem annyira meghatározó, mint ahogy a srác gondolta, és nem erről az oldalról kell nézni.
Mert alapvetően a fogyatékos srác is boldog volt, sőt, mindenki, amíg az a bizonyos esemény meg nem történt. Ugyanakkor mivel Leland maga is depis volt, a saját szemüvegén keresztül ezt éppen ellenkezőleg látta. (és tulajdonképpen ugyanígy rontott a helyzeten Alan is)
Még talán felfogható egy tinédzserkori depresszió portréként is, de sztem éppen az az egész lényege, hogy mi nem olyan pesszimisztikusan álljunk a világhoz, mint a szereplők.
Hát nem tudom. Boldog lett vna a fogyatékos srác? Én abszolút egyt tudok érteni vele és elképzelhetőnek tartom azt, amit Leland mondott róla, h nem tudott igazán bodlog lenni. Azt meg nem tudhatjuk, h előtte mi is vt ill. mennyire vtak boldogak.

De abban, nyilván van vmi, h a rendező azt próbálja meg átadni, h ne így lássuk a dolgokat.
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.20. 22:53:47

bence-barca írta:A fiatalkorú
Lui kérdezte, h akkor most mi is ennek a filmek a mondanivalója. Hát szerintem nem is feltétlen van, inkább csak egy elméletet fejt ki a rendező. Nem hinném, h az emberek szomorúságát próbálta meg úgy vászonra vinni, h akkor ezek után próbáljunk meg boldogak lenni stb. De ami igaz, az igaz, akár itt Magyarországon is jóval kevesebb embert látsz úgy egy közegben boldognak (bár ez ránk mindig igaz vt...)
Szerintem pont azt akarta elérni a film, hogy nem értsünk vele egyet. Mert azért akármennyi szomorúság is van a világban, ez nem annyira meghatározó, mint ahogy a srác gondolta, és nem erről az oldalról kell nézni.
Mert alapvetően a fogyatékos srác is boldog volt, sőt, mindenki, amíg az a bizonyos esemény meg nem történt. Ugyanakkor mivel Leland maga is depis volt, a saját szemüvegén keresztül ezt éppen ellenkezőleg látta. (és tulajdonképpen ugyanígy rontott a helyzeten Alan is)
Még talán felfogható egy tinédzserkori depresszió portréként is, de sztem éppen az az egész lényege, hogy mi nem olyan pesszimisztikusan álljunk a világhoz, mint a szereplők.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.20. 10:48:44

A fiatalkorú

Elején féltem tőle, h ne idézze nagyon vissza a Tizenhármat, de szerencsére nem így lett. Itt láttam, h többségnek nem adott nagy élményt ez a film, de én most azon kevesek táborát erősítem, akiknek tetszett.

Goslingnak vmilyen szinten tényleg nem kellett most nagyot játszania, hisz pont egy olyan gyereket kell alakítania, akinek a külsejéből nem nagyon jönnek le érzelmek, de vhogy engem így is megfogott. Ezt a semmitmondó arcot viszont jól csinálta (tudjuk, ezt a legnehezebb eljátszani Remy... :mrgreen: ) Lui kérdezte, h akkor most mi is ennek a filmek a mondanivalója. Hát szerintem nem is feltétlen van, inkább csak egy elméletet fejt ki a rendező. Nem hinném, h az emberek szomorúságát próbálta meg úgy vászonra vinni, h akkor ezek után próbáljunk meg boldogak lenni stb. De ami igaz, az igaz, akár itt Magyarországon is jóval kevesebb embert látsz úgy egy közegben boldognak (bár ez ránk mindig igaz vt...) No meg főleg ugye egy fogyatékos személynél, és abszolút meg is tudja érteni, ha nem is elfogadni a néző, h miért is tette azt a sráccal amit...

Nyilván nem ez a film váltotta meg hálivúdot, meg az embereket, de ennek ellenére szerintem egy jó filmről beszélhetünk.

8/10

Na akkor le is turtam a lemaradásaimat, várom az utolsó ajánlást! (amit keddig biztos nem nézek meg, mert holnap utazok el és kedden jövök haza)
carlos636
Barça B

2012.10.20. 10:15:01

A fiatalkorú

Hát sokat nem tudok írni erről filmről, semmi extrát nem találtam benne. A történet folydogál, nem igazan hozott lázba, csak kis mértékben untatott. R. Gosling-ot alapból bírom, de nagyon irritáló volt. Spacey jó volt, de sokszor nem szerepelt.

5/10
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.20. 03:53:17

bence-barca írta:Bob!

Amúgy a Kabaréval és a Harolddal mi van? Azért kérdezem mert ezek mér régebbi filmek, no meg az egyik engem is érint... :mrgreen:
Kérdésedet köszönöm :D Kabaré meg van, Harold és Maude-ból meg vagy 40 perc hiányzik.
Fiatalkorút meg Forrást meg még nem volt időm elkezdeni :? Mondjuk jöhet a kérdés hogy mit írogatok akkor 4 órakor a fórumra, ennek is meg van az oka de annyira nem publikus :D De igyekszem a lemaradásokat pótolni.
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.19. 22:22:55

Bob!

Amúgy a Kabaréval és a Harolddal mi van? Azért kérdezem mert ezek mér régebbi filmek, no meg az egyik engem is érint... :mrgreen:
Válasz küldése