Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem szemrehányás akart lenni, csak megjegyeztem. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek van ideje rá.messideco írta:Te is megtehetnéd, Laci(am. baj ha így nevezlek?)
Hát nem tudom. Én továbbra is egyet tudok érteni Leland álláspontjával. Attól, h valaki fogyatékos, szerintem még lehetnek gondolatai (vágyai?), amikről tudja, valószínű sohasem fognak bekövetkezni. Persze van egy olyan csoport, akiknek nincsen önálló gondolatuk sem, de ők már más tészták, sokkal súlyosabbak.sjd írta:
Miért lett volna boldogtalan? Amit Leland mondott, az egy részről talán erőltetett is, de azt is tudni kell, hogy egy fogyatékosnak ritkán vannak ilyen gondolatai a saját képességeinek határairól. Egyszerűen eszükbe sem jut, hogy boldogtalanok legyenek, mert nem olyanok, mint az értelmes emberek. Úgy kell tekinteni rájuk, mint egy gyerekre, és egy gyerek sem boldogtalan, mert bizonyos dolgokban a szüleire szorul.
És gyakorlatilag mindenkinek csak rosszabb lett az élete, bármennyire is voltak boldogak előtte (szakítás, drogozás újra, gyász stb. stb.)
Ha jól emlékszem, ezt már nagyjából megbeszéltük. És mivel ebben a körben sem esett szét a klub, ezért szerintem tarthatjuk is magunkat ahhoz.messideco írta:Hát én is, az tuti
Eddig két ember megvan. Reméljük kurdt is jelentkezik nem sokára és szól két szót a továbbiakról
Ha lesz, én részt vennék a következőben.messideco írta:A blogon frissítve a cucc
Ez az utolsó körHogyan tovább?
Sajnos a következő körbe nem fogok tudni jelentkezni, mert az időm nem engedi meg, hogy 2 filmklubban is részt vegyek.messideco írta: Ez az utolsó körHogyan tovább?
Hát az Ádám almái egyelőre csak a watchtlist-emen van, így arról nem tudok nyilatkozni, de a port-os ismertető alapján elvontabbnak tűnik, mint ez, bár ebben is van egy-két olyan jelenet.lui1698 írta:Ezt még madridistán láttam anno, hogy írtak róla, az Ádám almáihoz hasonlították. Ami viszont nekem nem igazán jött be sajnos, de ez semmit nem jelent, a fekete humor nem áll messze tőlem.carlos636 írta:Na akkor én is bedobom az ajánlásom. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen az, aztán látva az ajánlott filmeket úgy gondoltam, hogy így a végére jöhet egy könnyedebb, lazább film.
Gengszterek fogadója
A filmre végig jellemző a fekete humor, közben bemutatja a négy szereplő jellemfejlődését. Nem mondom, hogy tökéletes film, de szerintem nagyon szórakoztató, amit páran közületek hiányolt az eddigi filmekből. Remélem kevesen láttátok és ugyanúgy élvezni fogjátok, mint én.
A másik filmet se felejtettem el, de viszont ezt újra szeretném nézni (már láttam korábban), és úgy értékelni ezért picit kések vele. Mai este folyamán igyekszek azt is pótolni.
Ezt még madridistán láttam anno, hogy írtak róla, az Ádám almáihoz hasonlították. Ami viszont nekem nem igazán jött be sajnos, de ez semmit nem jelent, a fekete humor nem áll messze tőlem.carlos636 írta:Na akkor én is bedobom az ajánlásom. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen az, aztán látva az ajánlott filmeket úgy gondoltam, hogy így a végére jöhet egy könnyedebb, lazább film.
Gengszterek fogadója
A filmre végig jellemző a fekete humor, közben bemutatja a négy szereplő jellemfejlődését. Nem mondom, hogy tökéletes film, de szerintem nagyon szórakoztató, amit páran közületek hiányolt az eddigi filmekből. Remélem kevesen láttátok és ugyanúgy élvezni fogjátok, mint én.
Miért lett volna boldogtalan? Amit Leland mondott, az egy részről talán erőltetett is, de azt is tudni kell, hogy egy fogyatékosnak ritkán vannak ilyen gondolatai a saját képességeinek határairól. Egyszerűen eszükbe sem jut, hogy boldogtalanok legyenek, mert nem olyanok, mint az értelmes emberek. Úgy kell tekinteni rájuk, mint egy gyerekre, és egy gyerek sem boldogtalan, mert bizonyos dolgokban a szüleire szorul.bence-barca írta: Hát nem tudom. Boldog lett vna a fogyatékos srác? Én abszolút egyt tudok érteni vele és elképzelhetőnek tartom azt, amit Leland mondott róla, h nem tudott igazán bodlog lenni. Azt meg nem tudhatjuk, h előtte mi is vt ill. mennyire vtak boldogak.
Hát nem tudom. Boldog lett vna a fogyatékos srác? Én abszolút egyt tudok érteni vele és elképzelhetőnek tartom azt, amit Leland mondott róla, h nem tudott igazán bodlog lenni. Azt meg nem tudhatjuk, h előtte mi is vt ill. mennyire vtak boldogak.sjd írta:
Szerintem pont azt akarta elérni a film, hogy nem értsünk vele egyet. Mert azért akármennyi szomorúság is van a világban, ez nem annyira meghatározó, mint ahogy a srác gondolta, és nem erről az oldalról kell nézni.
Mert alapvetően a fogyatékos srác is boldog volt, sőt, mindenki, amíg az a bizonyos esemény meg nem történt. Ugyanakkor mivel Leland maga is depis volt, a saját szemüvegén keresztül ezt éppen ellenkezőleg látta. (és tulajdonképpen ugyanígy rontott a helyzeten Alan is)
Még talán felfogható egy tinédzserkori depresszió portréként is, de sztem éppen az az egész lényege, hogy mi nem olyan pesszimisztikusan álljunk a világhoz, mint a szereplők.
Szerintem pont azt akarta elérni a film, hogy nem értsünk vele egyet. Mert azért akármennyi szomorúság is van a világban, ez nem annyira meghatározó, mint ahogy a srác gondolta, és nem erről az oldalról kell nézni.bence-barca írta:A fiatalkorú
Lui kérdezte, h akkor most mi is ennek a filmek a mondanivalója. Hát szerintem nem is feltétlen van, inkább csak egy elméletet fejt ki a rendező. Nem hinném, h az emberek szomorúságát próbálta meg úgy vászonra vinni, h akkor ezek után próbáljunk meg boldogak lenni stb. De ami igaz, az igaz, akár itt Magyarországon is jóval kevesebb embert látsz úgy egy közegben boldognak (bár ez ránk mindig igaz vt...)
Kérdésedet köszönömbence-barca írta:Bob!
Amúgy a Kabaréval és a Harolddal mi van? Azért kérdezem mert ezek mér régebbi filmek, no meg az egyik engem is érint...