David Villa

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.30. 23:28:34

miihii írta:Úgy tűnik bizonyítani akarja, h teljesen rendbe jött, mert a visszatérése óta az 5 góljából ez volt a 4. a korábban sérült bal lábával :)
Szerintem ő is azon az Armstrong-doppingon van, mint Messi, és hát látjuk Messinek milyen bal lába lett tőle... :D
miihii
KHAL

2012.10.30. 23:24:11

Szépen beverte azt az első gólt 8)

Úgy tűnik bizonyítani akarja, h teljesen rendbe jött, mert a visszatérése óta az 5 góljából ez volt a 4. a korábban sérült bal lábával :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
evikem97
Jugador del Barça

2012.10.28. 00:12:09

Nem csak csereként bizonyított,hanem megmutatta,hogy megállja a helyét a kezdőben is! Szép gólzáporos évet David! :)
papek89
Jugador d'estrella

2012.10.28. 00:02:48

Ma is gólt lőtt, remélem így tovább fogja gyarapítani :)
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.26. 15:00:42

kristop írta:de ha ezt a rendszert is kiismerték, és változtatnunk kell, akkor miért visszafelé változtatnánk? mióta pep feljött az első csapathoz folyamatosan csiszolja, folyamatosan fejlődik a csapat. ebben nagyon jó volt, csak az ibrás művelet nem jött be, de ott is lehetett látni, hogy miért szerette volna. négy évig a legmagasabban tartotta a csapatot, és pont ennek (is) köszönhetően.

nem azért hoztunk akkor is hasonló számokat, mert az egy jobb csapat, jobb taktika, vagy jobb támadó felállás lenne. nem, hanem mert megleptük akkor az egész futballvilágot, senki nem számított erre, hogy a semmiből egy szinte sérthetetlen csapatot rakunk össze. meglehet nézni az akkori meccseket. az ellenfelek nem támadnak le, szaladgálnak a labda után, nagy területek előttünk, és csak az év végére kezdtek el beállni és buszozni, de még akkor se olyan szinten mint most. a mostani csapat hatosokat gurítana, ha egy jelenlegi messivel játszhatnának ellenük.

messi új szerepköre pont az ellen lett kitalálva, hogy beállnak ellenünk a csapatok. semmi értelme egy embert öt ember között darálóba hagyni, inkább plusz egy ember szervez. aztán innen ment tovább, hogy mégis kell valaki magas középcsatár, aki mégiscsak a darálóban van és hasznos ott, emellett technikás. megszereztük ennek a fajta játékosnak a legjobbját és nem jött be. akkor vissza az előző rendszer, és megint bl győzelem lett belőle.

most titon a sor a változtatásra, és egy sokkal sebezhetőbb, direktebb, de széljátékot megkövetelő rendszerrel próbálkozik. ez hogy hülyén fogalmazzak sokkal emberibb. nincs akkora fölényünk, több az izgalom. viszont ehhez a fajta széljátékhoz se villa, se messi nem megfelelő a szélre. egyikse. alexis, pedro, tello és még cuenca is alkalmasabb rá, mint az előbbi kettő. viszont középen egy hely van, ami teljesen egyértelmű, hogy kié. villának ez a jollyjoker szerepkör jut így.

még mindig tartom, hogy csak visszalépnénk a kezdetekhez, ami szerintem mostmár kevés lenne. persze ezekkel lehet vitatkozni, sőt, szeretném is, mert mindent amit írtam az nagyrészt szvsz, és nem ez a jellemző vélemény a nagytöbbség szerint.
Tökéletes :D Teljesen egyetértek.
Még annyi hogy 4db meccs mutatja a hatalmas lyukat a régi rendszeren.
Egyik még 08-as MU elleni elődöntő illetve a cselzi elleni elődöntők 09-ben.
Hiddink,SAF hasonló stratégia a középpályát feladják a kapu előtti 30m-en dupla fal 9db védekező ember , maximális koncentráció.
Eto'o 4db meccs 270perc 0db momentum. Nettó emberhátrány a középcsatár.
A legjobban látó,passzoló, lövő emberünk távolabb a kaputól ráadásul védekezésben gyengébb mint bármelyik jelenlegi szélsőnk és azzal is nagyon egyetértek hogy közel sem lenne annyira hatékony annyi plusz defenzív feladat mellett.

Taktikailag még ennyi hogy sokszor láttunk olyat az ellen elindít egy gyors kontrát és hibázik majd terület nyílik előttünk és a labdát szerző ember rögtön a támadóharmad közepén lévő Messi-t keresi aminek a vége 10ből 8szor óriási ziccer.
Egy sokkal butább , könnyebben hatástalanítható rendszer volt az.
Most sem arról van szó hogy nincsenek meg a helyzetek, holott közel sem játszunk olyan élesen mint 08/09-ben. Pl tavaly sem a bajnokság , és főleg a BL nem azon múlt hogy képtelenek voltunk helyzeteket kreálni.
Csak úgy tudom elképzelni Messit szélen ha fals9-es poszton Cesc van de gondolom nem véletlenül nem lett még kipróbálva ez sem.
Ronal.10
Entrenador del Barça

2012.10.26. 12:21:18

Mostmár nem lehet a törésére fogni hogy nem kezdő vagy h nem játszik. Első pár bajnokiból már levettem és irtam is hogy kiakarja "csinálni" Villat, nem véletlenül nem játszatja ha meg kezdő véletlenűl akkor meg jobb oldalt folyik a gém... Kár érte... :?
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 23:49:29

kristop írta:
én még nem fejeztem be a vitát :D megtaláltam, hogy hol válik el teljesen a véleményünk. te az akkori felállásnak tulajdonítod a védősor széthúzását, én pedig annak hogy még nem voltak felkészülve ránk és nem álltak be a csapatok. vagyis az összes csapat.

henry - eto'o - messi támadóalakzatra gondolsz. ahol messi annyit csinált, hogy megkapta befelé húzott, összjáték vagy kapura lövés. vagy alvessel pár kombináció és ugyanez. henry szintén befelé sasszézott, aztán olyan henrysen ellövögette a hosszúba. nálam mindkettő mozgásfajta pont, hogy összenyomja a védelmet. attól, hogy van egy középcsatár még nem szalad szét középen a védelem.

egy mostani tello, messi, pedro pl szerintem sokkal inkább széthúzná az ellenfelet. tello legtöbbször az alapvonal felé húzza, pedro meg mindkettőt nyomja a kétlábasság miatt. akkor nem nagyon kellett még mit széthúzni, most meg nem nagyon lehet. tíz ember, ha széthúzod is simán feláll két ötös sorba és onnantól meg jöhet a türelemjáték.

azt már megtanulta az összes csapat, hogy igazából a tizenhatos vonalától sokkal messzebb az oldalvonal felé nincs értelme kimenni, mert a beadás úgyis hatástalan nálunk és nyugodtan beállhatnak amennyien tudnak a tizenhatos vonalára. azt meg lője át, aki hat emberen áttalál :D
csababarcával közeledett az álláspontunk, veled viszont egy mm-nyit sem :D Nincs ezzel baj egyébként :D Unalmas lenne az élet, ha végül mindenki egy állásponton lenne :)

Nálam attól jobban semmi sem nyomja jobban össze a védelmet, minthogy ott van középen egy játékos, akire kapásból 3 ember figyel, és tudják, hogy 10ből 8x az a játék, hogy középen megkapja a labdát, és megpróbálja bepasszolni a védősor mögé a labdát a befutó társának. Ezért van az, hogy sokszor elakad a passz a lábakban, mert annyian összezárnak. Nincs területünk a passzolgatásra, az összjátékokhoz meg annyira pici a hely, hogy az még a mi fiainknak se megy.

Se Alexis, se Pedro nem tudja megverni egy az egyben az emberét. Ezt látom a legnagyobb problémának. Mindkettőjük játéka a gyorsaságra épül, mivel baromi jó a kezdősebességük. De egyik se egy Messi, aki 3 négyzetméteren lecselez 2 védőt úgy, hogy közben 5x ér labdába. Ha az előbb említett két úriember ezt tudná, akkor sokkal veszélyesebbek lennénk. De persze egy szélsőnek nem az a dolga, hogy egy zsebkendőnyi területen hintába ültesse a védőjét. Akkor pedig jöhetnének az összjátékok a középen lévő társsal, mint ahogy Messi csinálta Eto'o-val. Lecselezte a szélső hátvédet, majd a belső védőt, és így 2 az 1-eket tudott kialakítani Eto'o-val középen. Vagy 2 a 2 ellen, de ők voltak olyan technikásak és királyak, hogy a 2 vs 2 se okozott nekik gondot a 16-oson belül.

De elfogadom az álláspontodat :) Attól függetlenül, hogy nem osztom. De meddő vitának látom ezt kettőnk között :D

Szerk:

miihii

Azért elég durva, hogy a Real tavaly majdnem megdöntötte a 175-ös gólszámunkat :? Tavaly a 3 sorozatban összesen 168 gólt rúgtak. Ez csak 7el kevesebb, mint amit mi rúgtunk. Ráadásul ugye ha azt nézzük, hogy nem kerültek döntőbe a Kupában, mi viszont igen, és ott 4et is rúgtunk a Bilbao-nak, akkor kapásból már csak 3 gól a különbség. Plusz ők nem jutottak BL döntőbe, mi igen, és 2-t rúgtunk a MU-nak, úgyhogy már akkor csak 1 a különbség. Mindegy, a lényeg, hogy még mindig 1-el többet rúgtunk :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
miihii
KHAL

2012.10.24. 23:24:47

Mihu írta:

2008-2009: Messi, Eto'o, Henry, Bojan összesen 112 gólt termelt a 3 sorozatot figyelembe véve. Ugye itt még úgy játszottunk a szezon 90%-ában, hogy két szélső, egy klasszikus középcsatár.

2009-2010: Messi, Pedro, Henry, Ibra, Bojan 98 gólra voltak képesek. Itt már ugye úgy toltuk, hogy Messi hamis 9esként funkcionált.

2010-2011: Messi, Pedro, Villa, Bojan 99 gólt rúgdosott össze.

2011-2012: Messi, Alexis, Pedro, Villa 104 gólt rúgott. Ebből Messi egymaga 67-et...

Annyit én hozzátennék ehhez, h ez le van szűkítve a támadókra.
Viszont a szisztémánk annyiban változott, h kötetlenebb szerepekben tűnnek fel a srácok és egyre gyakoribb lett, h középpályások ugrottak ki és kerültek gólhelyzetbe. Ha jól emlékszem Xavi tavaly vagy tavalyelőtt lőtte pályafutása legtöbb gólját pölö. Lehet látni, h Xavi, Cesc (Piqué :D ) és a többiek is határozottan többet kerülnek gólhelyzetbe és tudatos mozgások után. Ezért nem feltétlenül mérvadó, ha csak a csatárok góljait vesszük ki a nagy egészből. Mert ebben a játékrendszerben lehet, h a kifejezett támadók lőnek 15-tel kevesebbet, de akik korábban nem ebben a szerepkörben tetszelegtek, rúgnak helyette 16-ot ;)

(Bár össze nem adtam ugyanilyen rendszerben az összgólszámunkat,mint te, így könnyen lehet, h igazad lenne úgy is, de érted a lényeget :) )

Szerk.:

Nah, utánanéztem azért :)

Szezon --- BL --- Bajnokság ---- Kupa ---- Össz

11-12 --- 35 ---- 114 -------- 26 ------ 175
10-11 ---- 30 ---- 95 - ------ 22 ------- 147
09-10 ---- 20 ----- 98 ------- 9 (*) ------- 127
08-09 ------ 32 ----- 105 -------- 17 ------- 154

*09-10-ben a 16 között már kiestünk a kupából, míg a többi döntő.

Szal nem biztos, h (vissza)változtatni kellene ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.10.24. 23:54:44-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kristop
Entrenador del Barça

2012.10.24. 23:24:46

Mihu írta:Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy azért, mert ott több hely volt középen, mert jobban széthúztuk a védősort.

Én nem így látom. Ha van egy olyan csapatod, aminek az eleje széthúzza a védősort, akkor nem értem, hogy miért váltana egy olyan taktikára, ami középen összetömöríti az embereket (támadók+védők)...
én még nem fejeztem be a vitát :D megtaláltam, hogy hol válik el teljesen a véleményünk. te az akkori felállásnak tulajdonítod a védősor széthúzását, én pedig annak hogy még nem voltak felkészülve ránk és nem álltak be a csapatok. vagyis az összes csapat.

henry - eto'o - messi támadóalakzatra gondolsz. ahol messi annyit csinált, hogy megkapta befelé húzott, összjáték vagy kapura lövés. vagy alvessel pár kombináció és ugyanez. henry szintén befelé sasszézott, aztán olyan henrysen ellövögette a hosszúba. nálam mindkettő mozgásfajta pont, hogy összenyomja a védelmet. attól, hogy van egy középcsatár még nem szalad szét középen a védelem.

egy mostani tello, messi, pedro pl szerintem sokkal inkább széthúzná az ellenfelet. tello legtöbbször az alapvonal felé húzza, pedro meg mindkettőt nyomja a kétlábasság miatt. akkor nem nagyon kellett még mit széthúzni, most meg nem nagyon lehet. tíz ember, ha széthúzod is simán feláll két ötös sorba és onnantól meg jöhet a türelemjáték.

azt már megtanulta az összes csapat, hogy igazából a tizenhatos vonalától sokkal messzebb az oldalvonal felé nincs értelme kimenni, mert a beadás úgyis hatástalan nálunk és nyugodtan beállhatnak amennyien tudnak a tizenhatos vonalára. azt meg lője át, aki hat emberen áttalál :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kristop 2012.10.24. 23:26:32-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.24. 22:29:39

Mihu írta:
csababarca írta:
Mihu írta: Eto'o-t követelem vissza a csapatba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem tudom,hogy ezt most komolyan írtad-é,de,ezt támogatom, mai napig visszasírom őt :D
Komolyan is, de inkább a téma vicces lezárásaként :wink: A vita sikeres volt, közeledtek az álláspontok, de mégis megmaradt mindenkinek a saját nézetéből is egy pici, és még egymásnak se estünk :wink: Szeretem az ilyet :)
Jah ez jó vita volt tényleg, még több ilyet az összes topicba!!! :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 22:25:52

csababarca írta:
Nem tudom,hogy ezt most komolyan írtad-é,de,ezt támogatom, mai napig visszasírom őt :D
Komolyan is, de inkább a téma vicces lezárásaként :wink: A vita sikeres volt, közeledtek az álláspontok, de mégis megmaradt mindenkinek a saját nézetéből is egy pici, és még egymásnak se estünk :wink: Szeretem az ilyet :)
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.24. 22:23:37

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 22:19:34

csababarca írta:Jó,hát a Villás részben egyetértünk,a Messis részben nem.
Messi középen lett azzá,aki,ezt kár tagadni.
Villa pedig vérbeli középcsatár,ez tény. De ha dönteni kell,hogy Leo középen vagy Villa középen,akkor egyértelmű a választás.

De megértem a Te érveidet,máshogy gondoljuk. Persze Messi szélen is tudna világklasszis szintet hozni,30-40 góllal a szezonban,de messze nem lenne annyit játékban,ami vétek.
Eto'o-t követelem vissza a csapatba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.24. 22:10:12

Jó,hát a Villás részben egyetértünk,a Messis részben nem.
Messi középen lett azzá,aki,ezt kár tagadni.
Villa pedig vérbeli középcsatár,ez tény. De ha dönteni kell,hogy Leo középen vagy Villa középen,akkor egyértelmű a választás.

De megértem a Te érveidet,máshogy gondoljuk. Persze Messi szélen is tudna világklasszis szintet hozni,30-40 góllal a szezonban,de messze nem lenne annyit játékban,ami vétek.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 21:59:32

csababarca írta:Én is az utóbbira szavaznék,de semmi értelme reszkírozni,látva a többi csatárunk gólerősségét,én kételkedek abban a 25-30 lőtt gólban szezononként Alexisnél pl,de még Villánál is.

Szóval szerintem felesleges az ilyen fajta változtatás meghúzása,mert csak rosszul jöhetünk ki belőle.
Villa amíg ide nem jött, középcsatárt játszott. Eto'o-nál is jobb statisztikája volt, a válogatottban pedig gólrekorder. Az az igazi posztja. Ez olyan, mintha Ronaldo-t anno kirakták volna valamelyik szélre. Ő középcsatár volt. Kész, mást nem tudott játszani. Ott a világ legjobbja volt. Bárhol máshol csak kereste volna a helyét a pályán, idegenül mozgott volna a csapatban, és lettek volna olyanok, akik kiszorították volna a csapatból. Van aki csak egy poszton tud játszani, de ott viszont a világ eliitjébe tartozik.

És még mielőtt azt mondanátok, hogy pont ezért nem lehet visszarakni Messit a szélre, Leo pont nem ilyen játékos. Neki tökmindegy, hogy hol játszik. Mindenhol a világ legjobbja.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.24. 21:45:51

Én is az utóbbira szavaznék,de semmi értelme reszkírozni,látva a többi csatárunk gólerősségét,én kételkedek abban a 25-30 lőtt gólban szezononként Alexisnél pl,de még Villánál is.

Szóval szerintem felesleges az ilyen fajta változtatás meghúzása,mert csak rosszul jöhetünk ki belőle.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 21:41:06

csababarca írta:
Mihu írta:
Én nem így látom. Ha van egy olyan csapatod, aminek az eleje széthúzza a védősort, akkor nem értem, hogy miért váltana egy olyan taktikára, ami középen összetömöríti az embereket (támadók+védők)...
Messivel nem tudod széthúzni a védősort,mert nem szélső. Tello és Pedro a szélső,akkor őket kell erőltetni ott. De Messit nem szabad kivenni középről,és nem azért mert hisztizne,hanem mert ott a leghatékonyabb,és ott tud a legtöbbet játékban lenni.
Nem klasszikus szélsőként gondoltam én se. Hatékony volt Ő akkor is, amikor a jobb szélen játszott, és onnan húzott befele. Vagy megverte a védőket, vagy a középcsatárral összejátszva vagy Ő rúgta be, vagy a 9-es. És most lehet választani, hogy Messivel rúgatunk 60-70 gólt egy szezonban, vagy rúgatunk vele 40et, de cserébe a csatártrió másik két tagja is vállal 25-30at fejenként. Én az utóbbira szavaznék.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.24. 21:34:32

Mihu írta:
Messivel nem tudod széthúzni a védősort,mert nem szélső. Tello és Pedro a szélső,akkor őket kell erőltetni ott. De Messit nem szabad kivenni középről,és nem azért mert hisztizne,hanem mert ott a leghatékonyabb,és ott tud a legtöbbet játékban lenni.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 21:30:43

kristop írta:de ha ezt a rendszert is kiismerték, és változtatnunk kell, akkor miért visszafelé változtatnánk?

a mostani csapat hatosokat gurítana, ha egy jelenlegi messivel játszhatnának ellenük.

messi új szerepköre pont az ellen lett kitalálva, hogy beállnak ellenünk a csapatok. semmi értelme egy embert öt ember között darálóba hagyni, inkább plusz egy ember szervez.

.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy azért, mert ott több hely volt középen, mert jobban széthúztuk a védősort. És ha ezt, amit 3 éve játszunk, tökéletesen kiismerték, akkor nem mindegy, ha megpróbálunk egy olyat, amivel egyszer már sikeresek voltunk? Konkrétan azt a taktikát, amit Pep alatt csak egy évig használtunk, de 6-ból 6-ot nyertünk vele.

Nem mintha az a csapat nem rúgott volna 5-6-7-8-akat :wink:

Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.24. 21:16:15

A régi rendszerrel az a baj,hogy vétek kitenni Messit szélre. És a Pep-érában szinte mindig ő volt középen. már az első évben is sokat játszott ott.

Szóval max egy 3-4-3 variációval lenne megoldható,vagy egy teljes átszervezéssel.Messit hagyni a mostani pozícióban és elé egy Villa pl. Mert Messit jelenleg nem lehet száműzni a szélre,és ostobaság is lenne. Szóval ezt felesleges meghúzni,mert nem lenne jó senkinek sem.
Ráadásul az egész játékunk Messi fals 9es pozíciójára van optimatizálva,ezért tud Iniesta és Xavi is jól működni a középpályán.
BritishKnight
Capitá del Barça

2012.10.24. 20:44:11

Mihu írta:Itt az a lényeg, hogy vissza kéne térni a klasszikus felálláshoz.
Ezzel egy baj van:Messi hisztizne amiért nem ő rugdossa a gólokat.Legalábbis addig amíg céer is ilyen ütembe termeli a gólokat.
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
kristop
Entrenador del Barça

2012.10.24. 20:35:01

de ha ezt a rendszert is kiismerték, és változtatnunk kell, akkor miért visszafelé változtatnánk? mióta pep feljött az első csapathoz folyamatosan csiszolja, folyamatosan fejlődik a csapat. ebben nagyon jó volt, csak az ibrás művelet nem jött be, de ott is lehetett látni, hogy miért szerette volna. négy évig a legmagasabban tartotta a csapatot, és pont ennek (is) köszönhetően.

nem azért hoztunk akkor is hasonló számokat, mert az egy jobb csapat, jobb taktika, vagy jobb támadó felállás lenne. nem, hanem mert megleptük akkor az egész futballvilágot, senki nem számított erre, hogy a semmiből egy szinte sérthetetlen csapatot rakunk össze. meglehet nézni az akkori meccseket. az ellenfelek nem támadnak le, szaladgálnak a labda után, nagy területek előttünk, és csak az év végére kezdtek el beállni és buszozni, de még akkor se olyan szinten mint most. a mostani csapat hatosokat gurítana, ha egy jelenlegi messivel játszhatnának ellenük.

messi új szerepköre pont az ellen lett kitalálva, hogy beállnak ellenünk a csapatok. semmi értelme egy embert öt ember között darálóba hagyni, inkább plusz egy ember szervez. aztán innen ment tovább, hogy mégis kell valaki magas középcsatár, aki mégiscsak a darálóban van és hasznos ott, emellett technikás. megszereztük ennek a fajta játékosnak a legjobbját és nem jött be. akkor vissza az előző rendszer, és megint bl győzelem lett belőle.

most titon a sor a változtatásra, és egy sokkal sebezhetőbb, direktebb, de széljátékot megkövetelő rendszerrel próbálkozik. ez hogy hülyén fogalmazzak sokkal emberibb. nincs akkora fölényünk, több az izgalom. viszont ehhez a fajta széljátékhoz se villa, se messi nem megfelelő a szélre. egyikse. alexis, pedro, tello és még cuenca is alkalmasabb rá, mint az előbbi kettő. viszont középen egy hely van, ami teljesen egyértelmű, hogy kié. villának ez a jollyjoker szerepkör jut így.

még mindig tartom, hogy csak visszalépnénk a kezdetekhez, ami szerintem mostmár kevés lenne. persze ezekkel lehet vitatkozni, sőt, szeretném is, mert mindent amit írtam az nagyrészt szvsz, és nem ez a jellemző vélemény a nagytöbbség szerint.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 19:43:32

kristop írta:nálam mindig csapat > játékos a felállás legyen az egy korábbi kedvencem (touré, etoo) vagy egy játékos, akiben bíztam (bojan).

iszonyat hosszú, tl-dr, tele elgépeléssel, de azthiszem megfelelő érveléssel ellátva, hogy szvsz miért lenne teljesen alkalmatlan mostmár(!) ez a rendszer, ha továbbra is tartani akarjuk ezt a teljesítményt. meccsek végére, szoros helyzetekben, kockáztatva, amikor nagyon kell a gól és halál fáradt az ellenfél, akkor belehet vállalni, sőt, be is kell, de ez a messi szélretétel és villa középen annyira amatőr megoldásnak tűnik, hogy szerintem amíg ez a vezetés lesz, addig alapfelállásként esélytelen.
Tito topicban leírtam az én álláspontomat. Mivel már ez a rendszer egy nyitott könyv az ellenfelek előtt, így váltani kéne. És pont azért, mert a csapat többre való nálad mint egy játékos, ezért kellene váltani. Készítettem egy kis statisztikát. A támadóink által szerzett gólok száma van ebben, évekre lebontva. Azt hiszem sokat mondó.

2008-2009: Messi, Eto'o, Henry, Bojan összesen 112 gólt termelt a 3 sorozatot figyelembe véve. Ugye itt még úgy játszottunk a szezon 90%-ában, hogy két szélső, egy klasszikus középcsatár.

2009-2010: Messi, Pedro, Henry, Ibra, Bojan 98 gólra voltak képesek. Itt már ugye úgy toltuk, hogy Messi hamis 9esként funkcionált.

2010-2011: Messi, Pedro, Villa, Bojan 99 gólt rúgdosott össze.

2011-2012: Messi, Alexis, Pedro, Villa 104 gólt rúgott. Ebből Messi egymaga 67-et...

Látszik, hogy amikor egy klasszikus középcsatárral, és két szélsővel játszottunk, akkor több gólt rúgtunk, illetve ami szerintem sokkal fontosabb, többfelé oszlott a gólok száma, tehát a védőknek ugyan olyan figyelmet kellett fordítaniuk az egyik támadóra, mint a másikra.

Itt nem Villára van kihegyezve a dolog, mármint nem az Ő személyére. Ha Soldaldo lenne a csapatban, akkor az Ő nevét említenénk most. Itt az a lényeg, hogy vissza kéne térni a klasszikus felálláshoz, ami mint a mellékelt példa is mutatja, sikeres volt, több gólt rúgtunk, jobban elosztották a gólokat, és jobban megosztották a védők figyelmét. Mégpedig azért kéne visszatérni, mert ezt a rendszert már tökéletesen kiismerték az ellenfelek, és manapság már nem taktikailag verjük meg őket, hanem egyéni villanások segítségével. Arra viszont nem lehet alapozni, hogy a mi játékosaink jobban cseleznek, jobban passzolnak mint a másik csapaté.
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2012.10.24. 18:49:08

ez iszonyatosan leegyszerűsítése mind a mi focinknak, mind magának a labdarúgásnak. mármint az, hogy villa középen jó, ezért rakjuk oda. persze, ezt mindenki látja, nem is erről van a vita. ha csak ennyiről lenne szó, akkor ne gondold, hogy az egész nap ezzel kelő, ezzel fekvő pep vagy tito az ész ne gondolt volna erre. hogyne. amit mi villa érkezésétől számítva mondjuk egy hónap után tudtunk, hogy nem lesz annyira jó nálunk a szélen, mint középen, azt szerintem ők már az első héten látták. vagy még az igazolás előtt és nekik így is megfelelt.

a lényeg szerintem az, hogy taktikailag körülbelül másfél embernyit vesztenénk ezzel a változattal, plusz egy kevésbé eredményes messink lenne, és nyernénk egy jó villát mondjuk harminc góllal egy évben. nekem ez nem érné meg. nálam mindig csapat > játékos a felállás legyen az egy korábbi kedvencem (touré, etoo) vagy egy játékos, akiben bíztam (bojan). ezért, ha a csapatérdek ezt kívánja, akkor villa a padon ül nálam, hiába szimpatikus. de akkor leírom bővebben, ami számomra egyértelműnek tűnik.

alexis ------- pedro
--------messi-------
---iniesta----xavi---
--------busi--------

vegyük ezt az alap felállást. azzal, hogy messi visszalép a középpályára mindig, még a nagyobb csapatok ellen is létszámfölényben vagyunk, és folyamatos háromszögeket generálunk. kapunk egy vérbeli tízest, aki irányítgat, akciókat kezdeményez. ezzel nyertünk már bl döntőt, klasszikusokat és további nagy csatákat is. viszont ahogy egy kontra vagy támadás beindul, messi már a tizenhatoson belül center pozícióban van és be is fejezi az akciókat. valószínűleg a világon egyedüli játékos (talán rooney űzi még ezt csak gyengébb szinten), aki mindkét pozícióban világklasszis teljesítményére képes. csak ő emellett egyszerre játszik mindkét pozícióban. falsenine. amikor nincs szükség középcsatárra hátra megy, amikor kell beindul. villa valószínűleg csak leshatáron járkálna és néhány egyszerűbb összjátékra visszalépne, össze se vethető a kettő, akkora a különbség.

emellett messi fellépése, iniesta előretörései és gyakorlatilag nem védekezése miatt, alves, alba folyamatos előretörései miatt szükség van két melós szélsőre elől. akik, ha a visszatámadásnál nem is sikeresek, de zavarják, ha kicselezik őket a saját tizenhatosunkig visszafutnak, ha előreindul az ellenfél szélsővédője visszajönnek vele. nem hagyják, hogy akár kettővéhármakat, egyvékettőket a szélen kitudjon alakítani az ellen és az amúgy is lekontrázott védelmet még nehezebb helyzetbe hozzák. ha villa lenne elől és messi szervezne jobbról, abban alapból biztosak lehetünk, hogy kevesebb gólpassz+gól jönne tőle és kevesebb akciót is tudna indítani. szélről nincs annyi lehetősége. de ezt bele is számoltad, hogy villa hozza helyette majd. ok. viszont(!) még annál is kevesebbet tudna hozni, mint számítunk, ha komolyan kapna védekező feladatot, nem pedig csak tesséklássék letámadást, mint most. jelenleg meccsenként ilyen 7-8-9 kilométereket fut messi, így marad ereje a rengetek szólóra, sprintekre, cselekre és arra hogy évi 455meccset játsszon. ha olyan tempót és mennyiséget kellene nyomnia, mint pedronak és sáncheznek 10-11-12 kilométereket meccsenként, szerinted meddig bírná hozni onnan is ezt az űrlény teljesítményt? tudna-e minden meccsen kezdeni, hogy eldöntsön nekünk minden nehéz meccset? vagy tudna-e csak közel ilyen teljesítményt nyújtani a végén, mint a depor ellen, ha előtte tíz kilométert lefutott volna már az ellenfél szélsóvédőjével?

az hogy ne védekezzen meg teljesen esélytelen a szélen. az idén amúgy is trágya alves oldalán ez egyenlő az öngyilkossággal. aki egy emberrel nem bír manapság, az kapna helyette kettőt. a korábban említett másfél ember meg úgy jönne össze, hogy vesztenénk egy irányító tízest, és vesztenénk egy fél embert a szélről, ami a védekezést illeti.

iszonyat hosszú, tl-dr, tele elgépeléssel, de azthiszem megfelelő érveléssel ellátva, hogy szvsz miért lenne teljesen alkalmatlan mostmár(!) ez a rendszer, ha továbbra is tartani akarjuk ezt a teljesítményt. meccsek végére, szoros helyzetekben, kockáztatva, amikor nagyon kell a gól és halál fáradt az ellenfél, akkor belehet vállalni, sőt, be is kell, de ez a messi szélretétel és villa középen annyira amatőr megoldásnak tűnik, hogy szerintem amíg ez a vezetés lesz, addig alapfelállásként esélytelen.
recrea
Llegenda del Barça

2012.10.24. 18:29:07

ziipp írta:Szerintem tudják ezt Barcelonában is, és úgy kalkulálnak, hogy többet Messi játéka középen többet ér, mint Villáé. Nem hiszem, hogy ezen maradandóan változtatnának, hiszen a '08-09-es BL döntőben már Eto'o is szélen volt, és szélen volt később Henry is. Egy olyan megoldást tudok elképzelni, hogy mind Villa, mind Alexis kötetlenebbül elkalandozhat a posztjáról - így gyakrabban feltűnnek majd középen. Ennek viszont a széleken való védekezés ihatja meg a levét. Ráadásul a Barca játéka jelentős mértékben arra épül, hogy körbejáratják a labdát, míg a tolodó védelemben ki nem alakul egy rés. A labdajáratáshoz azonban szükség van állandóan megjátszható szélsőkre.
Én sem gondolom, h Tito a homlokára csapna az olvasottak láttán. Oké, Eto'o sokszor kiment szélre (egyébként teljesen hasztalanul), de akkor még Messi sokkal fentebb játszott, mint most, mondhatjuk jelenleg támadó középpályás. Azt viszont nem tudom, h miután bement középre, minek igazoltuk le Henryt, Ibrát, Villát, vagy Alexist, de mondhatom Fabregast. Szerintem most bőven elférne egy center a csapatban, tehát ezt nem zárná ki Messi középen való játéka. Tegnap is akkor volt Alexisnek jő megoldása, mikor bement centerbe.

Egyébként ahogy Alves bejátssza a jobb oldalt, úgy Alba is képes bejátszani a bal oldalt, vagy Tello, nem igazán indokolt egyik játékos szélen való játéka sem, ráadásul nem löknék fel egymást a játékosok a térfél közepén. Tény, védekezésben egy más játékot igényelne, de a mostaninál rosszabbat nem tudok elképzelni.
Lezárt