Olvastam sok véleményt, ki kinek adná, ki érdemelné meg az Aranylabdát! Nálam Messi vagy Cr a befutó!
Iniesta remek Eb-t tudhat maga mögött, tavaly is jól tolta végig, de most gödörben van korábbi önmagához képest, bár én még mindig ámulok a játékán. Nekem ő a kedvencem, de jóval kisebb a felhajtás mögötte, mint Messi és Cr mögött. Ha azt nézem, hogy Xavi 2 éve Eb győztesként, Eb legjobb játékosaként, valamint a Barcával megnyert rengeteg trófea ellenére sem kapta meg, akkor szerintem megjósolható, hogy Ini esélyei minimálisak. Bár én örülnék a legjobban, ha ő kapná.
Casillas szerintem a világ top kapusa, elismerem képességeit, de volt már jobb szezonja, nem is egy. Ráadásul kapusként nem tett olyan "extrém" dolgot, hogy arra felkapja a világ a fejét. Ha pl 11-esekkel nyerte volna meg a válogatott az Eb-t, és megfogta volna a büntetők zömét vagy valami hasonló. Egy biztos pont Madridban, de szerintem idén ő nem nyerhet.
Pirlo...csípem az öreget, de azért ez nem életműdíj
Falcao megérdemelné. Töménytelen számban lövi a gólokat, egy jóval gyengébb csapatban, és válogatottban, mint a többiek. Valahogy nekem ő az igazi klasszikus csatár, aki 5-10 évvel ezelőtt simán megnyerte volna a lasztit...csak ugye van itt egy Messi, és egy Cr, akik univerzálisak hozzá képest.
Cr. Nos őt nem szeretem, de nagy szezont futott, nyert egy kupát, és az Eb második felében (a Portugálok első 2 meccsét leszámítva) jól is játszott. Sok gólt lőtt ugyan tiziből, de azt is be kell lőni. Szerintem neki akkor lett volna tuti, ha legalább a Bl, vagy Eb döntőt játszik/nyer. Így viszont nehéz, mert ugyan sok gólt lőtt, megnyerte a Reallal a bajnokságot, top 4-be volt Eb-n és Bl-be is, de ez is csak egy kupa...
Messi: ha csak a teljesítményt nézzük, és a kupákat, trófeákat nem, akkor egyértelmű, hogy ő nyer. Miért? Mert ő a legjobb jelenleg a világon. Tuti megdönti Pelé gólcsúcsát, Aranycipős lett, emellett kupagyőztes is. Nem tudom a klub vb-t ide veszik-e, de ott is beesett egy kupa. Nálam ő a legesélyesebb, és meg is érdemelné. Hátránya az, hogy már 3szor nyert, és lehet most nem adják neki, nehogy elkedvtelenedjenek a többiek

Egyébként van egy olyan sejtésem, hogy Ini és Messi már nyert egy-egy egyéni elismerést idén, és igazságosan leosztják Cr-nek a harmadikat...